Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
stidljiv

#15676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stidljiv »

Hoce li sada biti Arena Sport programa na Telemachu, buduci da se kupuje HS koji ima Arene?
zigana

#15677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,zbog čega je bio zatamnjen HRT 2 za vrijeme prenosa košarkaške utakmice?
Zato sto se isit emituje na FTV i RTRS.
hipija

#15678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Bice Arene u HS dok ne istekne ugovor a onda lete iz ponude. Isti slucaj je bio sa zenickim Telekabelom. Cim je istekao ugovor sa Arenama iste se vise nikada nisu pojavile. Sta ce nama Arene pored Grand TV i ova dva bezvezna kanala ubacena od prije par dana, koje nikad niko niti je trazio niti spomenuo kako u ovom topicu tako i na facebook stranici Telemacha.

Izgleda da nam slijedi jos jedna "ekskluziva" od 1.1.2015-Brenin Grand Pop u kome ce Bora Drljaca i Era Ojdanic pjevati pjesme Zdravka Colica i Dine Merlina. I sta ce nama Arene ,Cinemania, Pink Film, Cinestar Premiere pored Grand kanala?
south

#15679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

zigana wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,zbog čega je bio zatamnjen HRT 2 za vrijeme prenosa košarkaške utakmice?
pa jucer nije bila utakmica ni na jednom od ta dva kanala pa su opet zatamnili RTS 2
hipija

#15680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

RAK se izgleda pika samo u Sarajevu i Zenici.
Maharadza

#15681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

south wrote:
zigana wrote:
pa jucer nije bila utakmica ni na jednom od ta dva kanala pa su opet zatamnili RTS 2
Zato i pitam zašto su ga zatamnili kada niko kod nas nije prenosio! ODGOVORITE UHLJUPI!!!
Rampage

#15682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rampage »

Ne troši džaba energiju, znaš da nećeš dobiti odgovor :)
south

#15683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

Telemach zasto ste uveli ova 2 kanala koja niko ziv nije trazio jbt :twisted: :twisted: pa bolje da ste uveli jedan sportski ali da je kako treba jbt koji likovi u pm :-x
south

#15684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

.
Maharadza

#15685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

south wrote:Telemach zasto ste uveli ova 2 kanala koja niko ziv nije trazio jbt :twisted: :twisted: pa bolje da ste uveli jedan sportski ali da je kako treba jbt koji likovi u pm :-x
Nemoj tako, sad' će oni kazati kako su to kanali koji su "na zahtjev mnogobrojnih korisnika" ubačeni u progr. šemu! :oops:

Žalosno je da se u biti radi o kanalima koji su IDENTIČNI sa domaćim šundom, čitaj: grand, pink itd. samo eto što su na engleskom pa ko lafo mi ćemo pomisliti da su ozbiljni i "interesantni"...muda pod bubrege...MRŠ!!! :P
hipija

#15686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Sabura ljudi. Eto nama za novu 2015 Grand Pop. Nadlezni sektor je u punom zamahu.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/491487/ ... -Grand-pop
Maharadza

#15687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Image
The Realist

#15688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Maharadza wrote: Zato i pitam zašto su ga zatamnili kada niko kod nas nije prenosio! ODGOVORITE UHLJUPI!!!
Vjerovatno zato što su prava lokalizirana.

Mene samo zanima zašto se ne zatamni RTL kada je formula (ovo je ustvari više pitanje za HS, ali vjerujem da je i ovdje tako)? Zašto tu niko ne poštuje prava, ili ovi jednostavno ne traže?
Telemach

#15689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Maharadza

Poštovani,

Zahtjev da se zatamne pojedini kanali ili programski sadržaj podnosi emiter. S obzirom, da jeste prispio zahtjev za zatamnjenje navedenog sportskog TV sadržaja, na adresu Telemach kompanije, prinuđeni smo da ih ispoštujemo, iako to nije u interesu kompanije Telemach.
Odluka je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite autorskih prava tv kuća, za distribuciju i emitiranje zaštićenog televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije.
Dužnost kompanije Telemach da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuća, odnosno emitera objašnjena je u “Uslovima poslovanja”, Članom 5. “Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV”.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,
kakotakonikako

#15690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

sve je laz, samo pusta laz, osim smrti.
kakaljin

#15691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:@Maharadza

Poštovani,

Zahtjev da se zatamne pojedini kanali ili programski sadržaj podnosi emiter. S obzirom, da jeste prispio zahtjev za zatamnjenje navedenog sportskog TV sadržaja, na adresu Telemach kompanije, prinuđeni smo da ih ispoštujemo, iako to nije u interesu kompanije Telemach.
Odluka je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite autorskih prava tv kuća, za distribuciju i emitiranje zaštićenog televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije.
Dužnost kompanije Telemach da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuća, odnosno emitera objašnjena je u “Uslovima poslovanja”, Članom 5. “Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV”.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,
Iz prakse se vidi da nije ovako kako kazete. da je ovako SVIM KORISNICIMA bi zatamljivali kanale ili bi svima bili slobodni za gledanje.
Tako da Vas molimo da prestenete obmanjivati korisnika sa ovakvim obavjestenjima kada praksa pokazuje suprotno.

I molimo Vas da svaki zahtjev za zatamljivanje koji dobijete okacite na vasu stranicu da imamo dokaze da ste duzni svim korisnicima zatamniti taj sadrzaj, a ne da dijelite korisnike na podobne i nepodobne
jalijas74

#15692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jalijas74 »

Ima ovi iz HS-a da nam "isisu" sav internet bice ovdje svega :evil:
Tiger 033

#15693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

hipija wrote:RAK se izgleda pika samo u Sarajevu i Zenici.
Taj "regulator" regulira samo u ta dva grada...onda se postavlja se pitanje, koji ce nam qrac :?: :!: nego gospodo Bošnjaci kad iza vas stane gradski odbor SDA i javno zaprijeti Telemachu kao sto je to uradio HDZ 1990 u Mostaru mozete ocekivati da vas Telemach vise (NE)MAJORIZIRA :izet: ili budimo organizovani i pocnimo sa odjavljivanjem usluga Telemacha pa kad se za jedan dan odjavi 100 korisnika sutra 200 prekosutra 300 itd... ja vam GARANTUJEM... Će vidite da sve MOŽE :izet: :bih: od šupljeg pisanja po forumu NEma Fajde hocu reci ne pije vode... nego budimo SLOŽNI i pocni mo se organizovati... za pocetak ako je neko voljan da otvori stranicu Facebook-a ;-)

UPRAVA.
zigana

#15694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

Tiger 033 wrote:
hipija wrote:RAK se izgleda pika samo u Sarajevu i Zenici.
Taj "regulator" regulira samo u ta dva grada...onda se postavlja se pitanje, koji ce nam qrac :?: :!: nego gospodo Bošnjaci kad iza vas stane gradski odbor SDA i javno zaprijeti Telemachu kao sto je to uradio HDZ 1990 u Mostaru mozete ocekivati da vas Telemach vise (NE)MAJORIZIRA :izet: ili budimo organizovani i pocnimo sa odjavljivanjem usluga Telemacha pa kad se za jedan dan odjavi 100 korisnika sutra 200 prekosutra 300 itd... ja vam GARANTUJEM... Će vidite da sve MOŽE :izet: :bih: od šupljeg pisanja po forumu NEma Fajde hocu reci ne pije vode... nego budimo SLOŽNI i pocni mo se organizovati... za pocetak ako je neko voljan da otvori stranicu Facebook-a ;-)

UPRAVA.
:run: Sav sam se najezio.
Tiger 033

#15695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

zigana wrote: Sav sam se najezio.
Ma jel' de nemoj mi rec :?: kad treba nesto KONKRETNO napravit' onda se najezis...ja se jezim od tvog "kukanja" od kojeg neJma Fajde jer mislis da ce samo ... e nece drug SIGURAN budi, treba dupe pokrenuti :izet: sjedi ti i cekaj bit' ce al u qrcu ;-)

UPRAVA.
zigana

#15696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

Tiger 033 wrote:
zigana wrote: Sav sam se najezio.
Ma jel' de nemoj mi rec :?: kad treba nesto KONKRETNO napravit' onda se najezis...ja se jezim od tvog "kukanja" od kojeg neJma Fajde jer mislis da ce samo ... e nece drug SIGURAN budi, treba dupe pokrenuti :izet: sjedi ti i cekaj bit' ce al u qrcu ;-)

UPRAVA.
Opet sam se sav najezio, tebe za predsednika, ako ne drzave bar mjesne zajednice. :run:
Tiger 033

#15697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

zigana wrote:Opet sam se sav najezio, tebe za predsednika, ako ne drzave bar mjesne zajednice
Ma ja sta ba jarane nastavi ti sa "kukanjem" rezultati su ociti ;-)
UPRAVA.
zigana

#15698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

Tiger 033 wrote:
zigana wrote:Opet sam se sav najezio, tebe za predsednika, ako ne drzave bar mjesne zajednice
UPRAVA.
Upravo, gdje ti procita da sam ja kukao. Sto se mene tice odlican posao rade ja prezadovoljan usluga vise nego perfektna, tako od mene imaju cistu 10. A ti ako hoces organizuj i demonstracije. :lol: :lol: :lol:
Tiger 033

#15699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Blago tebi :-) tebi glOava sluzi samo da ti kiša u stomak ne pada ;-)

UPRAVA.
zigana

#15700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

zigana wrote:
Tiger 033 wrote:
UPRAVA.
Upravo, gdje ti procita da sam ja kukao. Sto se mene tice odlican posao rade ja prezadovoljan usluga vise nego perfektna, tako od mene imaju cistu 10. A ti ako hoces organizuj i demonstracije. :lol: :lol: :lol:
Image
Evi placam 20 mb imam toliko i sto bih bio nezadovoljan.Sve sto platim imama. Eksta su.
Locked