Sirija

Locked
Cyrax

#15651 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Dr_dre wrote:U arapskim medijima je procurila informacija o pogibiji visokorangiranih predstavnika Asadovog režima, koji su ubijeni 1. juna u eksploziji u predgrađu Damaska. Detaljne okolnosti incidenta su ostale nejasne.
U izvještaju se navodi da se među 10 ubijenih asadovaca nalazi general major Hafiz Mahluf rođak Bašara al-Asada i važan činovnik u obavještajnoj službi sirijskog režima.
Također, među ubijenima se nalazi šef obavještajaca predsjedničke palače u Damasku, general major Ahmed Dib i General Muhammed Dib šef političke obavještajne službe.
Mudžahidi su izvjestili da se među ubijenim asadovcima nalazi šest visokih komandanata Asadovog režima.
Ejs? Mogli su i Putina dodati hladno. :D
nikad_vise

#15652 Re: Sirija

Post by nikad_vise »

Herr Flick wrote:

Pametnom dosta :) Preporucujem da pogledate ovo,bez obzira da li ste na strani pobunjenika ili Assada...I naravno da znate imalo Engleski
Hahahahhaha
Smece jedno kozocuvarsko.Ovo je cisti primjer koliko lik moze biti zatupljen.Cijeli ovaj video je tragedija,jos kad pocne objasnjavati zasto mu sinovi nisu na frontu..administrative person.. :sad: :evil:
Boze me sakloni,pa ovi arapski sejci i ulema su najveca bruka i sramota za cijeli Islamski svijet.Lik nema IQ veci od 10ogodisnjeg dijeta,smijem zivotom garantovati.Kako perfidno i traljavo laze i provaljuje se,ovo je za Tv spice. Sad su mi jasne sve one egzekucije pobunjenika,stvarno samo jedan onakav mentalni sklop moze otici na poziv jednog ovakvog bezmozgova i senilnog jarca. :run:
McMoy

#15653 Re: Sirija

Post by McMoy »

Kad pogledate ovo:
Herr Flick wrote:

Pametnom dosta :) Preporucujem da pogledate ovo,bez obzira da li ste na strani pobunjenika ili Assada...I naravno da znate imalo Engleski
Pa onda ovo:
nikad_vise wrote:
Jasno je o kakvim se mentalnim sklopovima, uhljupima i bolesnicima radi. Zato ne treba ni čuditi što se u Siriji dešavaju egzekucije, mučenja i kanibalizam (i još te "herojske" postupke usput snimaju) od strane maloumnika koji slijede i slušaju ove retarde. Ako su im ovo "učenjaci", onda nas ne trebaju čuditi postupci sljedbenika.

I dok se ovdje još uvijek vode rovovske borbe o šijama i sunitima, na tom tamo području situacija se dalje usložnjava.
Prvo smo imali višednevne demonstracije u Turskoj, koje su Erdogana zadeverale o svom jadu, pa je, barem ovo što se javno zna, popustio direktan verbalni pritisak na Siriju.
Pored Turske, u protekla 3-4 dana stanje u Egiptu se dramatično zaoštrava... ne bih detaljisao jer postoji odvojena tema.

Nedostaje nam kolega Chellenger sa svojim analizama...

Kakogod, sve mi se čini da se u ovom cijelom regionu situacija dodatno komplikuje. Pun je youtube onih divljačkih iživljavanja, ali pravih vijesti, informacija i analiza ima vrlo malo.
Ne mora uopšte značiti da su ovi događaji direktno povezani, ali je očito da se radi o zemljama koje se deklarišu kao "Prijatelji Sirije", odnosno podržavaju FSA.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15654 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» odljev_mozaka

trajno

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» acopero

mjesec
Herr Flick

#15655 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

nikad_vise wrote: Smece jedno kozocuvarsko.Ovo je cisti primjer koliko lik moze biti zatupljen.Cijeli ovaj video je tragedija,jos kad pocne objasnjavati zasto mu sinovi nisu na frontu..administrative person.. :sad: :evil:
Boze me sakloni,pa ovi arapski sejci i ulema su najveca bruka i sramota za cijeli Islamski svijet.Lik nema IQ veci od 10ogodisnjeg dijeta,smijem zivotom garantovati.Kako perfidno i traljavo laze i provaljuje se,ovo je za Tv spice. Sad su mi jasne sve one egzekucije pobunjenika,stvarno samo jedan onakav mentalni sklop moze otici na poziv jednog ovakvog bezmozgova i senilnog jarca. :run:
Eto vidis..I onda mene jedan kolega forumas optuzi za međureligijsku mržnju i netrpeljivost,doduse chmoljo je to obrisao..Ja onda napisem da mi objasni kako ja to sirim mrznju,nema ga,cuti....Jednostavno,istina boli
Kikibombona

#15656 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ja se nadam da ce nasa drzava nekada zabraniti dehumaniziranje i klevetanje bilo koje vjerske grupe kao sto to radi Dr.Dre sa ovim vjersko - ekstremistickim pamfletom. Nema njegovog komentara u kojem alavite i sije ne pokusava predstaviti kao sljedbenike neceg loseg, sve sa ciljem da ih ljudi zamrze. Oni nisu i ne mogu biti losi zbog bilo kakvog vjerovanja, mogu biti losi zbog svojih postupaka prema drugim ljudima. Isto vazi za vehabije i selefije. Ja nemam problem sa selefijama radi njihovog vjerovanja, imam problem ako agresivno nastupaju prema gradjanima radi.. Sta me briga u ko sta vjeruje ili ne vjeruje. Ja ponekad bogaram, pijem i radi svasta nesto sto je vjernicima zabranjeno.. Ne diram nikog i ne namecem svoj nacin zivota. Jesam li onda los covjek?

Pustite se tih nusajrija, sija, sunija, sufija, hanefija, radifija i svih ostalih ija. Ja za sve to do juce nisam cuo, a kako se krenulo u buducnosti cemo se tuci zato sto je neko sija a neko sunija. Ovo sto rade vjernici je antipropaganda za religiju. Proizvod iste je medjureligijska mrznja. Da li ikog religija podstice da voli/postuje ljude koji nisu njegove vjere, koji se ne mole bogu kao on?

Izvinjavam se za off, malo sam razocaran. Ovo je moj posljednji apel na vjernike, posljednji pokusaj da ih navedem da jednako gledaju i jednako osjecaju svaku zrtvu terora, bez obzira na religijsko uvjerenje. Niko i nista ne moze zalijeciti posijanu mrznju.. Boli uho siju za ubijenog suniju i obratno. Necu se vise obazirati.
vrbas1979

#15657 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

SAMO ROKAJ!

Ovdje civila sigurno nema.

Jedino kerova rata
ad0o

#15658 Re: Sirija

Post by ad0o »

Kikibombona wrote:Ja se nadam da ce nasa drzava nekada zabraniti dehumaniziranje i klevetanje bilo koje vjerske grupe kao sto to radi Dr.Dre sa ovim vjersko - ekstremistickim pamfletom. Nema njegovog komentara u kojem alavite i sije ne pokusava predstaviti kao sljedbenike neceg loseg, sve sa ciljem da ih ljudi zamrze. Oni nisu i ne mogu biti losi zbog bilo kakvog vjerovanja, mogu biti losi zbog svojih postupaka prema drugim ljudima. Isto vazi za vehabije i selefije. Ja nemam problem sa selefijama radi njihovog vjerovanja, imam problem ako agresivno nastupaju prema gradjanima radi.. Sta me briga u ko sta vjeruje ili ne vjeruje. Ja ponekad bogaram, pijem i radi svasta nesto sto je vjernicima zabranjeno.. Ne diram nikog i ne namecem svoj nacin zivota. Jesam li onda los covjek?

Pustite se tih nusajrija, sija, sunija, sufija, hanefija, radifija i svih ostalih ija. Ja za sve to do juce nisam cuo, a kako se krenulo u buducnosti cemo se tuci zato sto je neko sija a neko sunija. Ovo sto rade vjernici je antipropaganda za religiju. Proizvod iste je medjureligijska mrznja. Da li ikog religija podstice da voli/postuje ljude koji nisu njegove vjere, koji se ne mole bogu kao on?

Izvinjavam se za off, malo sam razocaran. Ovo je moj posljednji apel na vjernike, posljednji pokusaj da ih navedem da jednako gledaju i jednako osjecaju svaku zrtvu terora, bez obzira na religijsko uvjerenje. Niko i nista ne moze zalijeciti posijanu mrznju.. Boli uho siju za ubijenog suniju i obratno. Necu se vise obazirati.
a i ovi drugi ne ostaju duzni te ove Selefije stvorijo Zapad, te nisu oni nikakvi muslimani ... i to je vrijedjanje . Ustvari su isti samo citaj komentare i vidjet ces da sve isto pisu.
Horasio_Sarajlic

#15659 Re: Sirija

Post by Horasio_Sarajlic »

Sukob unutar Islama - Rat vehabizma protiv sufizma
http://www.advance.hr/vijesti/sukob-unu ... v-sufizma/

Neprirodan savez: Hamas uz Katar i Izrael, s druge strane Sirija i Hezbollah
http://www.advance.hr/vijesti/nepriroda ... hezbollah/
Kikibombona

#15660 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ado

Slazem se. Ni ljevicara nisu izuzeti od licemjerja i dvostrukih standarda. Tu je opravdana osuda za Saudijsku Arabiju i Al Kaidu, al po pravilu izostaje osuda za Iran i Hezbulah. Meni su oni u bobu... Vjerske diktature koje su spremne sankcionisati svakog ko ne postuje njihove norme vjerovanja. Biti drugaciji, biti svoj - to je prakticno nemoguce. Apsurdno je da jedan ljevicar afirmativno pise o Iranu i njihovom vjersko - politickom vodstvu koje ugnjetava svakog ko nije na fonu njihovih uvjerenja. Malo je ljudi koji ce nepristrasno u istom komentaru osuditi i radikalne sije i radikalne sunije. Svi se odnose navijacki sto po meni nije ljudski. Svaki zlocin zasluzuje jednaku osudu, nebitno da li je pocinioc sija, sunija, krscanin, budista, ateista...
nikad_vise

#15661 Re: Sirija

Post by nikad_vise »

ad0o wrote:
Kikibombona wrote:Ja se nadam da ce nasa drzava nekada zabraniti dehumaniziranje i klevetanje bilo koje vjerske grupe kao sto to radi Dr.Dre sa ovim vjersko - ekstremistickim pamfletom. Nema njegovog komentara u kojem alavite i sije ne pokusava predstaviti kao sljedbenike neceg loseg, sve sa ciljem da ih ljudi zamrze. Oni nisu i ne mogu biti losi zbog bilo kakvog vjerovanja, mogu biti losi zbog svojih postupaka prema drugim ljudima. Isto vazi za vehabije i selefije. Ja nemam problem sa selefijama radi njihovog vjerovanja, imam problem ako agresivno nastupaju prema gradjanima radi.. Sta me briga u ko sta vjeruje ili ne vjeruje. Ja ponekad bogaram, pijem i radi svasta nesto sto je vjernicima zabranjeno.. Ne diram nikog i ne namecem svoj nacin zivota. Jesam li onda los covjek?

a i ovi drugi ne ostaju duzni te ove Selefije stvorijo Zapad, te nisu oni nikakvi muslimani ... i to je vrijedjanje . Ustvari su isti samo citaj komentare i vidjet ces da sve isto pisu.
Mozda Selefije nije stvorio zapad ali da rade za zapadne interese to je jasno kao dan.Mene bi iskreno bilo stid i sram reci da je neki od ovih otpadaka na klipovima moj duhovni i vjerski vodja.Sramota bi me bilo covjece.Kad covjek razmisli koliko ima ucenih i dobrih muslimana u ovih 1,5 milijardi,a da nas reprezentira i bruka jedan ovakav sljam i otpad sa arapskog poluotoka,trebamo svi izvrsiti samoubistvo.Sve Selefijske vodje ko jarcevi se digli sa pozivima na dzihad u Siriju,a vapaj palestine ne cuju vec 60 godina.60 godina ih ubijaju ko pse po Palestini,a nisu se udostojili pozvati na dzihad,jos dolaskom selefija i muslimanske brace na vlast u Egiptu su im zatrpali govnima i ono malo tunela sto su imali.

Nema niko nista protiv nikakvog vjerskog ucenja ali ako to vjersko ucenje pripovjeda da treba masakrirati u ubijati svakog ko ne razmislja kao ti onda imaju svi,kako krscanski zapad tako i muslimani koji ne zeli da im to budu reprezenti vjere u svijetu.I ja otvoreno tvrdim da oni nisu nikakvi muslimani i imam argumente za tu tvrdnju.Oni su jedan obicni ljudski otpad i sljam.Zasto to kazem.Islam je vjera mira,ljubavi,tolerancije i suzivota,a ovi kozocuvari ne promovisu nista od toga.Ako islam kaze promovise jedno a oni rade drugo pa ubijaju nevine ljude sa autobombama,vade organe,nabijaju glavu na kolac,sire mrznju i zazivaju rat umjesto da promovisu mir,ja ih ne smatram muslimanima i gore sam naveo argumente. Nema nikakve osnove da me neko banuje il upozorava na sirenje mrznje jer su ovo sve cinjenice i oni nisu muslimani,oni su obicni ljudski sljam koji treba potamamiti.

Iskreno se nadam da ce sav ovaj vehabijski sljam potamamit u Siriji.Oni sebi uzimaju za pravo da odlucuju ko je musliman i uzimaju za pravo kome ce capnit glavu a kome nece jer necija vjera kao nije ispravna zato sto sljedbenici ovih gore sljamova sa klipova tako misle.Halo ba,VEHABIJSKI SLJAM ODLUCUJE CIJI JE ISLAM ISPRAVAN A CIJI NIJE,A RAZARAJU,SIRE MRZNJU,UBIJAJU,KOLJU,NABIJAJU GLAVE NA KOCEVE,IZAZIVAJU MEDJU MEZHEBSKE RATOVE I RADE SVE STO JE PROTIVNO ISLAMU A MEDJU MUSLIMANIMA KAO ODLUCUJU KO JE VJERNIK KO NIJE A ONI PRVI NISU i ne postuju ni jednu stvar koju pripovjeda islam.Da ne govorim osjecaj kad vidim onog zatucanog cuvara koza sa arapskog poluotoka da prvo sto Allah kaze u kuranu je "Uci vjernice",a ono smece da je ikad ucilo nebi bilo onako zatucano i retardirano.Siijiti su muslimancine za ove selefije i odjebat ce selefije i suniti cim pocnu da propadaju despotije na arapskom poluotoku koje opstaju samo zahvaljujuci zapadu.Hassan Nasrullah je poslao sina u borbu koji je poginuo a ovaj cuvar koza(neki mangupi ga nazivaju i ulemom) ima tri sina i za svakog ima neki izgovor.
nikad_vise

#15662 Re: Sirija

Post by nikad_vise »

Hajmo malo da vidimo ratno-hustacku ulemu koja poziva tudje sinove da idu u dzihad.Naravno,i uvazeni kardavi je rekao da jedni treba da vode dzihad sa oruzijem a neki i jezikom i srcem(vjerovatno misleci na sebe i sebi slicne)

Na drugom snimku vidimo jos jednog predstavnika turbo-uleme koji kaze kako ubijanje i klanje nije dozvoljeno i legalno a to isto rade oni koji u njegovo ime idu u Siriju.

Evo jos jednog pacijenta.Mislim da vodje Umeta u dogledno vrijeme zasluzuju jednu posebnu temu

Nemam sad vremena nastavit cu kasnije o ovoj uglednoj gospodi koja mrtva hladna salje tudju djecu u rat za radi svojih interesa.
_mufljuz_

#15663 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

tacno se pejgamber okrece u grobu kad vidi na sta je tzv ummet - a vise plemensko-kamenski retard uspio da uradi od vjere i islama...

muslimani ili "muslimani" generalno zive najmracnije razdoblje svog postojanja - u nikad gorem polozaju, nikad vise retardiraniji, nikad vise neobrazovaniji, nikad vise pasivniji, nikad vise nenormalniji....
Last edited by _mufljuz_ on 03/07/2013 21:08, edited 1 time in total.
ad0o

#15664 Re: Sirija

Post by ad0o »

nikad_vise wrote:
ad0o wrote:

Mozda Selefije nije stvorio zapad ali da rade za zapadne interese to je jasno kao dan.Mene bi iskreno bilo stid i sram reci da je neki od ovih otpadaka na klipovima moj duhovni i vjerski vodja.Sramota bi me bilo covjece.Kad covjek razmisli koliko ima ucenih i dobrih muslimana u ovih 1,5 milijardi,a da nas reprezentira i bruka jedan ovakav sljam i otpad sa arapskog poluotoka,trebamo svi izvrsiti samoubistvo.Sve Selefijske vodje ko jarcevi se digli sa pozivima na dzihad u Siriju,a vapaj palestine ne cuju vec 60 godina.60 godina ih ubijaju ko pse po Palestini,a nisu se udostojili pozvati na dzihad,jos dolaskom selefija i muslimanske brace na vlast u Egiptu su im zatrpali govnima i ono malo tunela sto su imali.

Nema niko nista protiv nikakvog vjerskog ucenja ali ako to vjersko ucenje pripovjeda da treba masakrirati u ubijati svakog ko ne razmislja kao ti onda imaju svi,kako krscanski zapad tako i muslimani koji ne zeli da im to budu reprezenti vjere u svijetu.I ja otvoreno tvrdim da oni nisu nikakvi muslimani i imam argumente za tu tvrdnju.Oni su jedan obicni ljudski otpad i sljam.Zasto to kazem.Islam je vjera mira,ljubavi,tolerancije i suzivota,a ovi kozocuvari ne promovisu nista od toga.Ako islam kaze promovise jedno a oni rade drugo pa ubijaju nevine ljude sa autobombama,vade organe,nabijaju glavu na kolac,sire mrznju i zazivaju rat umjesto da promovisu mir,ja ih ne smatram muslimanima i gore sam naveo argumente. Nema nikakve osnove da me neko banuje il upozorava na sirenje mrznje jer su ovo sve cinjenice i oni nisu muslimani,oni su obicni ljudski sljam koji treba potamamiti.

Iskreno se nadam da ce sav ovaj vehabijski sljam potamamit u Siriji.Oni sebi uzimaju za pravo da odlucuju ko je musliman i uzimaju za pravo kome ce capnit glavu a kome nece jer necija vjera kao nije ispravna zato sto sljedbenici ovih gore sljamova sa klipova tako misle.Halo ba,VEHABIJSKI SLJAM ODLUCUJE CIJI JE ISLAM ISPRAVAN A CIJI NIJE,A RAZARAJU,SIRE MRZNJU,UBIJAJU,KOLJU,NABIJAJU GLAVE NA KOCEVE,IZAZIVAJU MEDJU MEZHEBSKE RATOVE I RADE SVE STO JE PROTIVNO ISLAMU A MEDJU MUSLIMANIMA KAO ODLUCUJU KO JE VJERNIK KO NIJE A ONI PRVI NISU i ne postuju ni jednu stvar koju pripovjeda islam.Da ne govorim osjecaj kad vidim onog zatucanog cuvara koza sa arapskog poluotoka da prvo sto Allah kaze u kuranu je "Uci vjernice",a ono smece da je ikad ucilo nebi bilo onako zatucano i retardirano.Siijiti su muslimancine za ove selefije i odjebat ce selefije i suniti cim pocnu da propadaju despotije na arapskom poluotoku koje opstaju samo zahvaljujuci zapadu.Hassan Nasrullah je poslao sina u borbu koji je poginuo a ovaj cuvar koza(neki mangupi ga nazivaju i ulemom) ima tri sina i za svakog ima neki izgovor.
Samo si potvrdio moju recenicu sve je to isto, a sto se tice ovih videa nagledo sam se dosta i ovih Selefijski ali Boga mi i ovih Iranskih vjerskih poglavara i u najmanju ruku zgadilo mi je se.
Od dolaska Ajatolaha na vlast u Iranu sve zene su odjednom postale velike muslimanke sve su se pokrile a zasto? Ovo nije problem sita kao sto neki zele da predstave nego samo onih koji su pod utjecajem Ajatolaha dok recimo ovi siti u Azerbegdzanu su savim normalni ljudi i dosta su slicni nama Bosancima.
Horasio_Sarajlic

#15665 Re: Sirija

Žestoka ofanziva Assadovih snaga na Homs

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ze ... ga-na-homs
Dr_dre

#15666 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Co0l

#15667 Re: Sirija

Post by Co0l »

Horasio_Sarajlic wrote:Sukob unutar Islama - Rat vehabizma protiv sufizma

Jarane,ocito ne pratis najbolje ovu temu ali neki su vec banovani zbog upornog reklamiranja tog ruskog sajta sa hrvatskom adresom kojeg i ti sve vise citiras pa ako ti se ne mili da dozivis istu sudbinu bolje bi ti bilo da malo ohanis sa tim.

A ako neko ima zelju da cita sajt koji je poco da jedan bh entitet i na kartama predstavlja kao drzavu kao sto to rade ruski geostratezi sigurno da mu nije potrebna tvoja reklama,takvi su odavno i pretplaceni na njega.
muhafuca

#15668 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:

Jarane,ocito ne pratis najbolje ovu temu ali neki su vec banovani zbog upornog reklamiranja tog ruskog sajta sa hrvatskom adresom kojeg i ti sve vise citiras pa ako ti se ne mili da dozivis istu sudbinu bolje bi ti bilo da malo ohanis sa tim.

A ako neko ima zelju da cita sajt koji je poco da jedan bh entitet i na kartama predstavlja kao drzavu kao sto to rade ruski geostratezi sigurno da mu nije potrebna tvoja reklama,takvi su odavno i pretplaceni na njega.
Ozbiljno ? kakve razlike ima staviti nesto sa rt , aljazeera , afp ili bilo kojeg drugog alternativnog sajta i advance ?

Jesu li fakat ljudi banovani ili zezas?

licno ga ne koristim (uopste) vise sam na sajtovima na eng jeziku

ali sam protivnik banovanja bilo kojeg izvora informacije pa cak i ovih islambosna - kaspijski halifat - balkan islam itd ili kako vec imena nabacuju raznoraznim blogovima

jedina mi je zelja da se za svaku informaciju postavi link da se moze pogledati odakle info dolazi i to je to

Sto se tice ljepljenja etiketa tipa ruski sajt itd kako bi omalovazio izvor - jel tebi jos uvijek imena AFP Reuters CNN ili bilo koji zapadni veliki izvor informacija ima ista vise kredibiliteta od npr RT ?

meni je sve to u 5 deka - istinu - trazis uvijek izmedju redova i u sredini

a ha procitao nesto na ovdje spomenutom advance-u ha na alJazeera Balkan npr isto sranje drugo pakovnje

Edit evo veceras npr povodom ovog u egiptu - stoji aljazeerin reporter a iza masa (milioni) ljudi slavi odliuku vojske da
obori Mursija - i povremeno ubace slike na kojima stotinjak MB supportera protestvuje protiv iste - i on mrtav hladan izjavljuje kako ogromna vecina Egipta protestvuje protiv odluke vojske da zbaci Mursija :-)
Co0l

#15669 Re: Sirija

Post by Co0l »

@muhafuca
Citam i ja svasta ali kad ti se pisanje na temi pretvori u reklamiranje jednog sajta (a ako ti svaki drugi ili treci post na jednoj temi se bazira na pisanju i citiranju tog sajta onda to jeste reklamiranje) onda je banovanje logican ishod.Ne prizivam ga samo objasnjavam.
A kad kazem da je neki sajt ruski ne kazem to u namjeri da ga omalovazavam nego cisto da kazem ciju politiku i propagandu sprovode.Nista vise.Naravno,vecina medija sprovode neciju propagandu i to je jasno ali ne mogu biti tolerantan prema onima koji necim pokazu nesklonost prema mojoj zemlji.Sto se mene i konkretno spomenutog sajta tice,sigurno da cu ih citati i ubuduce,kao i mnoge druge,ali za mene su izgubili svaku vjerodostojnost kad sam danas vidio ovu kartu,pa sta god neko mislio o tome:

Image

Kad na jednoj karti gdje prikazuju drzave,na ovakav nacin podijele BiH,(bez obzira sto se neko moze vadit da je u pitanju samo gasovod) a jos imajuci u vidu da na isti nacin ruski geostratezi smatraju taj dio BiH drzavom,za mene su zavrsili.Cisto iz principa.Iako su mi bili simpaticni zbog svoje 'antiimperijalne' retorike.

Mozda je nekom sitnica i nebitna stvar ali meni nije.

Ne bih da ulazim u dublje polemike sto se tice ostalih medijskih kuca koje si naveo jer mi nije namjera da komentarisem medije opcenito nego konkretno ovaj jedan na koji sam kolegi forumasu skrenuo paznju jer je bilo opomena administracije zbog reklamiranja istog a cini mi se da je i kolega @Challenger upravo zbog toga banovan.Pa da se to ne bi desilo jos nekom bolje je da ga neko upozori na to nego da dozivi istu sudbinu.Iako se ne smatram njegovim istomisljenikom na ovoj temi kolegijalnost mi nalaze da mu skrenem paznju na to.
Kikibombona

#15670 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Da li ce i kakav ce efekat slom Muslimanskog bratstva imati na rat u Siriji?

Kao da se Asad rasteretio nakon nemira u Turskoj i Egiptu. Erdogan se prepao i primirio ratno huskacku retoriku, dok je Morsi okrutno otjeran i ponizen. Sigurno da Erdogan ne zeli takvu sudbinu pa je bolje da ne talasa u Siriji.

Nada za pobunjenike ostaju drzave sa Arabijskog poluotoka i pojedine zapadne zemlje.
Herr Flick

#15671 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Dobro jutro Sirija :D :kontrabas:
Horasio_Sarajlic

#15672 Re: Sirija

Assadova vojska nanosi teske gubitke pobunjenicima u Homsu
http://www.presstv.ir/detail/2013/07/03 ... s-in-homs/
Last edited by Horasio_Sarajlic on 04/07/2013 12:01, edited 1 time in total.
Horasio_Sarajlic

#15673 Re: Sirija

Co0l wrote:

:-) :-)

Imaju administratori koji ce odlučiti sta je reklama a sta ne, advance hr. uz CNN, CNBC i Al Jazzeru najdetaljnije prati desavanja kako u Egiptu tako i u Siriji, gotovo da su im info. 100% tačne, tema je Siriija a ne bh. entiteti i neke karte, samim tim ne vidim svrhi tvog "upozoravanja", forumas si kao i ja, nisi admin. samim tim neznam sta si umislio da opimnjes mogucim banovima i sta cu postavljati a sta ne, imas pp. pa odg. da ne trolamo temu bezveze kao temu Egipat koje je izbrisana upravo radi prepucavanja i ovakvih stvari.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15674 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Co0l wrote:

istine radi - NISU banovani zbog toga, ali ja jesam upozoravao da se prestane sa forsiranjem tog sajta i skretao pažnju da se koriste vjerodostojniji mediji.

banovani su zbog međusobnih uvreda. :) ali vratiće se :D
asurbanipal

#15675 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Chmoljo wrote:
Co0l wrote:

istine radi - NISU banovani zbog toga, ali ja jesam upozoravao da se prestane sa forsiranjem tog sajta i skretao pažnju da se koriste vjerodostojniji mediji.

banovani su zbog međusobnih uvreda. :) ali vratiće se :D
@Co0l kaže da je advance.hr ruski sajt. Na vehabijskim stranicama koje niču u zadnje vrijeme kao gljive poslije kiše kaže se da se u stvari radi o šiitsko-rafidijskom sajtu. Zavjera pravoslavno-džihadska... :D
Locked