nikad brze
Moderator: anex
Nije baš da se isplati. Ne zbog garancije jer vjerovatno neće crknuti u 3 godine koliko traje garancija nego što će najvjerovatnije zbog carine i PDVa ispasti skuplje nego da si kupio u BiH u nekoj radnji. Dosta sam ih prelistao i gotovo svi bi ispali skuplji ako zakači carina i PDV, a ujedno je gore za garanciju, mada je to manje-više jer je mala šansa da se pokvari u roku 3 godine. Ja imam Samsung 120GB 840 EVO Basic, istekla mu garancija prije 2 mjeseca i još uvijek radi kao nov, platio ga tada oko 170KM. Sada su SSDovi jeftiniji, za 120 do 150KM se može uzeti 120GB model, zavisi kako se naleti, još je kurs dolara jači nego 2014e kada sam ja kupovao svog Samsunga.Bavarac94 wrote:Dali je neko narucivao SSD diskove preko ebay-a?
Totalno si upravu! Hvala.Mehemed wrote:Nije baš da se isplati. Ne zbog garancije jer vjerovatno neće crknuti u 3 godine koliko traje garancija nego što će najvjerovatnije zbog carine i PDVa ispasti skuplje nego da si kupio u BiH u nekoj radnji. Dosta sam ih prelistao i gotovo svi bi ispali skuplji ako zakači carina i PDV, a ujedno je gore za garanciju, mada je to manje-više jer je mala šansa da se pokvari u roku 3 godine. Ja imam Samsung 120GB 840 EVO Basic, istekla mu garancija prije 2 mjeseca i još uvijek radi kao nov, platio ga tada oko 170KM. Sada su SSDovi jeftiniji, za 120 do 150KM se može uzeti 120GB model, zavisi kako se naleti, još je kurs dolara jači nego 2014e kada sam ja kupovao svog Samsunga.Bavarac94 wrote:Dali je neko narucivao SSD diskove preko ebay-a?
Isplatilo bi se da prođeš carinu samo sa 3.50KM carinskog pregleda, a ako te zakači carina izašlo bi te tu negdje, možda čak i malo skuplje nego da si ga kupio u radnji a problem bi ti bio za garanciju, jer iako se ne kvare često, može se desiti baxuzluk da se pokvari.
Jeste, ako ima za kupitedossbest wrote:zar nije bolje otic kupit taj artikal kod nas dobit garanciju 2 godine nego narucit od kineza ...broi01 wrote:Pogledajte molim vas LOPOVSKE DRZAVE.
75KM PDV i carina za nesto sto kosta 60$.
Ima li svrhe zvat i zalit se?
Poz
Meni stoji na carini od 5/10. Tražili račun 6/10, isti dan dobili, i faxom i mailom, još se ništa ne miče...Mehemed wrote:Stigao Holandski avion odjutros. Inače ovo mi je treća pošiljka preko Holandske u 3-4 mjeseca i sve su za stizale za 15-19 dana. Svaka čast Holandskoj pošti, baš su brzi(otprilike duplo brži od Singapurske). Ovaj artikal je naručen 27.09. a poslat 28.09., samo 13 dana od narudžbe do prispjeća u BiH. Ostatak ovisi o carini, ako bude kao inače manje od 24h od slanja na carinu do povratka biti će 15 ili 16 dana od narudžbe do prispjeća.
08.10.2017 10:16:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - IZVOZ
08.10.2017 10:16:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
09.10.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
10.10.2017 11:37:32 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
To je baš presporo, to su 2/3 radna danazincx wrote: Meni stoji na carini od 5/10. Tražili račun 6/10, isti dan dobili, i faxom i mailom, još se ništa ne miče...
što jest, jest.zokislav wrote:Kinseka pošta u zadnje vrijeme baš kasni...

I ja čekam još uvijek nekoliko stvari koje su nekadašnjom dinamikom već trebale biti kod mene.zokislav wrote:Kinseka pošta u zadnje vrijeme baš kasni...
To ne gledaj, to je lažni tracking na kojem mogu napisati bilo šta( Nakon toga možda proći i mjesec dana prije nego ti stigne pošiljka.), dok pravi regularni(puni registrovani) koji se prati na stranici BH Pošte kada stigne u BiH ne može, on je 100% tačan, gdje se skenira tu i piše da je.zunazu wrote:Status sa eBay-a kaže Arrived BiH, ali ne mogu preko BH Pošte ništa dalje saznati jer ne prepoznaje 11-cifreni TN.
Čekam kovertu ili paket, nema neki fol da se ovo dalje trackuje?
jel bila koverta ili samo 3,5 KM ?Mehemed wrote:Carina danas završila sa procesuiranjem, tako da će biti 16 dana od narudžbe do prispjeća sa Holandskom poštom, sutra 16i dan od narudžbe. Bravo za Post NL.
10.10.2017 12:53:32 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pisama na carinu - UVOZ
11.10.2017 07:55:51 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)
12.10.2017 14:09:04 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine - UVOZ
12.10.2017 14:14:04 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:
Mehemed wrote:3.50KM. H4 LED sijalice. Ovo su četvrte koje testiram, one treće su bile extra, naručivao sam i raji koja je htjela, ove bi trebale biti još bolje, a trebale bi i da imaju odličan cut off, odnosno da ne smetaju ostalim učesnicima u saobračaju, a da pritom daju extra osvjetljenje.
Hvala ti, pribiljezicu.un1ted wrote:Pisano je na temi, ali evo jos jednom.
55KM troskovi speditera
10% ili 5% carina
17% PDV.