Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nema me tamo

#15651 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Altsa wrote:Bosch 4, sezona kompletna izasla.

Image

https://www.youtube.com/watch?v=4c6tnk0MU5k

Gledam juce ovo kad rece izašla 4..

Ja završio s trecom prije mozda mjesec i nešto zaboravio bio da je izašla..
Kad rece ovdje izašla baš bilo ono :thumbup:
nema me tamo

#15652 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Velkoski wrote:Deset epizoda, neke i preko sahat... Ostavit ću to za neki drugi dan :mrgreen:

Netflix :izet:
zecko_kupuz

#15653 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zecko_kupuz »

Bloo wrote: Ne diraj Legion...
Usporedujes neusporedive kategorije.
Iako je biser, steta bi bilo da se polakome i krenu u snimanje jos sezona.
Kako misliš da ne diram Legion? :P Pa meni jedna od najboljih serija u posljednje vrijeme, mislio sam da su obje serije odlične, ali slabo se za njih pročuje.
Tražio sam youtube recenzije za Legion prošle godine, jer me interesuju diskusije i tuđa mišljenja, te otkrivanje nekih novih detalja, ali jedva se šta moglo naći. What the flick recimo ima odlične panel diskusije za GoT, traju i po sat vremena, ali tako nešto se neće naći za ove druge serije. Šteta. :sad: Jedino Afterbuzz pokriva većinu naslova, ali jedva ih iko prati.
pepeljara

#15654 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pepeljara »

au nastavak boscha, jos cijela sez :D top
Bloo
Globalna šefica

#15655 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

zecko_kupuz wrote:
Bloo wrote: Ne diraj Legion...
Usporedujes neusporedive kategorije.
Iako je biser, steta bi bilo da se polakome i krenu u snimanje jos sezona.
Kako misliš da ne diram Legion? :P Pa meni jedna od najboljih serija u posljednje vrijeme, mislio sam da su obje serije odlične, ali slabo se za njih pročuje.
Tražio sam youtube recenzije za Legion prošle godine, jer me interesuju diskusije i tuđa mišljenja, te otkrivanje nekih novih detalja, ali jedva se šta moglo naći. What the flick recimo ima odlične panel diskusije za GoT, traju i po sat vremena, ali tako nešto se neće naći za ove druge serije. Šteta. :sad: Jedino Afterbuzz pokriva većinu naslova, ali jedva ih iko prati.
Mea culpa
U zurbi pogresno procitah tvoj post da mi barces u Legion :mrgreen:

Excuse moi... :mrgreen: bunny friend
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15656 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

nema me tamo wrote:
Velkoski wrote:Deset epizoda, neke i preko sahat... Ostavit ću to za neki drugi dan :mrgreen:

Netflix :izet:
oprala me prva epizoda baš :mrgreen:
nema me tamo

#15657 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Kreno maloprije da pogledam prvu i cini mi se da je amaterski urađena bezveze upalio da vidim imal na mom netflixu..

Inace prošlo je preko mjesec dana od onoga kad sam ti pricao na onoj temi..
I dalje je tu netflix neko nam je prodao polovan tv :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15658 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

:lol: :lol:

vrh

već me nervira što je jedna sestra crna, prokleti isforsirani holivudski diversity, čekam sad i nekog gay vanzemaljca da ugasim odmah :lol: garant je i ovaj muž prevario ovu s nekim astroMautom pa su sad ljuti jedno na drugo

trebali su odmah svi poginuti kad su skinuli kacige, ionako se sve kosi s fizikom :mrgreen:
karanana

#15659 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Da, gay ce morati biti.
Mislim da cu preskociti jer cim je inicijelna imdb ocjena 7 i nesto, to ce jos padati. A po meni sve serije ispod 8 ne vrijedi gledati.
brain bubbles

#15660 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by brain bubbles »

Terror definitivno nema sta dalje da obradjuje, sumnjam da bi prikazivali 10 epizoda kako Francis luta po ledu trazeci Lady Silent. Ovo je jako lijepo odradjeno, da bi bila steta raditi bilo kakav nastavak. Neka se posvete nekom drugom historijskom dogadjaju i obrade ga ovako, ne bih imao nista protiv :)

Kako Goodsir kaze, nismo mi ovakvi u Engleskoj. Mislim da je to i bit svega ovoga, ljudska priroda u datim okolnostima
nema me tamo

#15661 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Izašla je i zadnja sezona the americans
SanskiBiser

#15662 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

brain bubbles wrote:Terror definitivno nema sta dalje da obradjuje, sumnjam da bi prikazivali 10 epizoda kako Francis luta po ledu trazeci Lady Silent. Ovo je jako lijepo odradjeno, da bi bila steta raditi bilo kakav nastavak. Neka se posvete nekom drugom historijskom dogadjaju i obrade ga ovako, ne bih imao nista protiv :)

Kako Goodsir kaze, nismo mi ovakvi u Engleskoj. Mislim da je to i bit svega ovoga, ljudska priroda u datim okolnostima
Mogu komotno praviti o Amundsenu i njegovoj ekspediciji, prvi je brodom i prosao kroz Sjeverozapadni prolaz i isto bio zaglavljen u ledu skoro pa dvije godine.
Bloo
Globalna šefica

#15663 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

SanskiBiser wrote:
brain bubbles wrote:Terror definitivno nema sta dalje da obradjuje, sumnjam da bi prikazivali 10 epizoda kako Francis luta po ledu trazeci Lady Silent. Ovo je jako lijepo odradjeno, da bi bila steta raditi bilo kakav nastavak. Neka se posvete nekom drugom historijskom dogadjaju i obrade ga ovako, ne bih imao nista protiv :)

Mogu komotno praviti o Amundsenu i njegovoj ekspediciji, prvi je brodom i prosao kroz Sjeverozapadni prolaz i isto bio zaglavljen u ledu skoro pa dvije godine.
Samo sa nekim drugim twistom i atmosferom, jer ovaj ton gothic horora bi bio samo ponavljanje. Ali dobra ideja :D
kakavdanakneiskustvu

#15664 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

jezivo je u kakvim su uslovima bili,ovi iz terora
SanskiBiser

#15665 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Bloo wrote:
SanskiBiser wrote:

Samo sa nekim drugim twistom i atmosferom, jer ovaj ton gothic horora bi bio samo ponavljanje. Ali dobra ideja :D

Da mislim da su i naglasavali iz AMC da je u pitanju po konceptu mini serija i antologija, znaci ako bi bila naredna sezona sigurno ne bi imala veze s prvom tj. nece biti nastavak prve. Amundsenu su se desavale svakakve stvari tokom ekspedicije tamo oko Sjevernog prolaza, visestruki prelomi kostiju i ranjavanja u njegovom slucaju, teske bolesti i povrede drugih clanova posade, napadi polarnih medvjeda, susreti i saradnja s Inuitima, samo bi vjerovatno zanimljivija serija bila od trci izmedju Amundsen i Scott za otkrivanje Juznog pola, o sta se tu sve izdesavalo samo da se prije stigne. :lol:

Englezi na polovima ko pingvini u Sahari, dovedu likovi ponije da im vuku robu pa motorne saonice a na kraju se zavrsi sve kao na trecoj slici :lol:

Image

Image

Sto bi reko' narod ne da se usranom do potoka. :lol:
karanana

#15666 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Upalio lost in space i ugasio nakon 30-40 minuta prve. Cao.

Imam jos 3 terora da pogledam. Ne kontam neke stvari i nemaju mi smisla ali mozda nisam ukapirio pa cu vas pitati ovde kad zavrsim.
last mohicans

#15667 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by last mohicans »

Terror odličan. Što kolega gore reče nema osnova za drugu sezonu izuzev da nešto potpuno drugo obrađuje. Ovo se moglo razvući na dvije, možda i tri, ali ne bi bilo to što jeste i ovako je bolje. Sad ću SPOILATI.....
pa ko ne zna da je prema istinitom događaju i ne želi da čita, neka ne čita. Malo sam i guglao članke u vezi ova dva broda i cjelokupne ekspedicije, pa i onih spasilačkih nakon događaja. Fascinantno je da su olupine Terrora tek pronašli 2016, a Erebus nešto ranije. Pronađeni leševi i u ranijim ekespedicijama su potvrdili ono što se u seriji prikazuje, kanibalizam, zatim uzroke smrti kao što su trovanje, pneumonija itd. Ono što me najviše interesuje, ako su već donekle poznavali jezik i kulturu eskima koji su najbolje znali surovosti podneblja u kome su živjeli i na kraju krajeva prezivljavali, zašto se njima nisu priključili i mislim da su im šanse bile mnogo veće. Eskimi jesu živjeli u manjim plemenskim skupinama, ali nije to članove posade moglo spriječiti da se rasporede u više skupina. Mislim da je tu najviše presudila engleska nadmenost i nadobudnost pripadnika kraljevske mornarice i kao šta će nama tamo neki primitivni eskimi kazati kako da preživimo kad smo mi završili visoke pomorske škole. Možda griješim, meni se tako doima. Dalje, šta je s lovom ispod leda, tu nisam neki ekspert šta obitava u hladnim morskim vodama, ali vidjeli smo da su eskimi lovili foke, pa medvjedi, ostalo? Jesu li imali šta loviti ili nisu bili spremni na to ? Još nešto, lik frika Hickey, da li je stvarno postojao i je li to samo mašta autora knjige, jer je serija rađena po knjizi. Inače, veoma zanimljiv žanr i mogućnost za osvježenje u poplavi serija. AMC me veoma pozitivno iznenadio, s tim da je HBO puno bolje serije radio.
ferratilis

#15668 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Koliko znam, Terror ce biti antologijska serija, sto bi znacilo da ce svaka sezona imati novu pricu slicne tematike
zecko_kupuz

#15669 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zecko_kupuz »

Bloo wrote: Excuse moi... :mrgreen: bunny friend
No problemo.
brain bubbles wrote:Terror definitivno nema sta dalje da obradjuje...
Huhu, odlično onda. Fino je čuti da je sezona dobro zaokružena, imam još cijelih šest epizoda da oćeifim. :izet:
Partijaner

#15670 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Partijaner »

Poceo sa The Last Kingdom, nije losa.
Mis mekinjas

#15671 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mis mekinjas »

Trenutno Terror i Trust su dvije najbolje za odgledati. Moze proci i Here and Now ali ove na T su vrh. :mrgreen:
irac300

#15672 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Partijaner wrote:Poceo sa The Last Kingdom, nije losa.
Što bi rek'o @karanana Uhtred Son of Uhtred. :D
Bloo
Globalna šefica

#15673 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

irac300 wrote:
Ja kontala vi o Utheru pricate, starom kralja Artura, kad ono saksonci...
irac300

#15674 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Bloo wrote:
irac300 wrote:
Ja kontala vi o Utheru pricate, starom kralja Artura, kad ono saksonci...
Ne, ne... malom Saksoncu kojeg je posvojio Viking. :D
karanana

#15675 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

irac300 wrote:
da, da. solidna serija. manji budzet nego neki drugi spektakli, ali fina prica.
Post Reply