Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
ultrasarajevo87

#15651 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ultrasarajevo87 »

espn wrote:Neće mu to pomoći.
Činjenično stanje nam pokazuje za sada nešto drugačiju sliku koja je u ovom momentu jedina relevantna.

70 godina katastrofe malo nije...

:faraon: :faraon: :faraon: :faraon: :faraon: :odustajem:
klosar pravi

#15652 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by klosar pravi »

Jedino da se arapi pretvore u neke zombi-kamikaze pa da ih idu pobit i da ovi bace par atomskih što se naravno nece desiti i imamo ovo što imamo..dok se zemlja okrece..

Ja eto jedino se pitam koliko ce desetina godina proci dok ne bude neki veliki problem napraviti atomske..
vatrogasac

#15653 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

славянин wrote:
vatrogasac wrote:
jeza u ledja wrote: Koliko li je ovo ljudi reklo u zadnjih 2000+ godina... :oops:
Rimljanima je uspjelo. Svako novo uređenje svijeta ili novi svjetski poredak mijenja odnos snaga na vrlo čudan način ako se okrenemo iza sebe tako da garancije nema.
Godine 63. prije Kristova rođenja Rimljani osvajaju Jeruzalem. Nakon niza židovskih ustanaka 70. godine po Kristu rimski car Tit ugušio je pobunu, uništio Hram u Jeruzalemu i diljem carstva raselio malobrojne preživjele.
Samo sto porediti Arape i Rimljane nije bas ... :D
Izrael ima nuklearno oruzije.. garant njihovog opstanka .. ako to dodje u pitanje ide i 50-100 miliona arapa sa njima.
Rimljani su imali i Kaligulu i Nerona. :mrgreen: I onda dođe Mehmed II i uzme im Konstantinopolj. Od svakog su više to očekivali nego od Turaka. :wink:
славянин

#15654 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

Imali su i Trajana,Konstantina,Vespazijana,Tiberija,Augusta...

Bizant je vec bio “ostatak” Rima.Govorio sam o Rimskom carstvu dok je jos postojalo u jednini.

Nisam znao da je Mehmed Arap :D (jer spomenuo sam Arapi-poraz Izraela itd) , ali u bilo kojem slucaju ponavljanje “Izrael treba satrati m,unistiti” od strane poveceg procenta muslimana .. ce ostati zelje (mislim da si i ti svjestan toga iako pripadas toj grupi)
seln

#15655 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote: Nisam znao da je Mehmed Arap :D (jer spomenuo sam Arapi-poraz Izraela itd) , ali u bilo kojem slucaju ponavljanje “Izrael treba satrati m,unistiti” od strane poveceg procenta muslimana .. ce ostati zelje (mislim da si i ti svjestan toga iako pripadas toj grupi)
Tako je, bre!
Pokazi sta je srBsko-izraelsko prijateljstvo, ljubi te Arie Livne.
славянин

#15656 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

seln wrote:
славянин wrote: Nisam znao da je Mehmed Arap :D (jer spomenuo sam Arapi-poraz Izraela itd) , ali u bilo kojem slucaju ponavljanje “Izrael treba satrati m,unistiti” od strane poveceg procenta muslimana .. ce ostati zelje (mislim da si i ti svjestan toga iako pripadas toj grupi)
Tako je, bre!
Mijesas babe i zabe :D - znaci opis je: ako si protiv da neko satare Izrael i izraelce onda si Srbin :lol:
seln

#15657 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:
seln wrote:
Tako je, bre!
Mijesas babe i zabe :D - znaci opis je: ako si protiv da neko satare Izrael i izraelce onda si Srbin :lol:
Ne radi se ovdje za i protiv Izraela (to je vecini srba zadnja rupa na svirali, neki su cak i izrazito protiv).
Ovdje je u pitanju "protiv Bosnjaka", a ta mrznja se delegira i na ostale muslimane.
Dakle, neprijatelj srpskog neprijatelja je srpski prijatelj.
breuer

#15658 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

Dakle, Bošnje su Palestinci? :D
seln

#15659 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

breuer wrote:Dakle, Bošnje su Palestinci? :D
Idemo jos jednom, za srbe na jeftinim sjedistima:

Bosnje = muslimani
Palestinci = muslimani
Izrael ubija Palestince, tj. muslimane.
Jednacenjem po polumjesecu, ako ubija muslimane, Izrael je dobar.
Na stranu to da hejbet srba mrzi bre chivce i da nisu svi Palestinci muslimani... ona jednacina gore je razumljiva tj. prihvatljiva za vecinu srba.
Nadzornik

#15660 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

seln wrote:
Tako je, bre!
E nek si mu reko... :D
ultrasarajevo87

#15661 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ultrasarajevo87 »

Poznajem ja i Srbe koji se ne vode tom logikom, te za koje je Hrišćanin na prvom mjestu, te se osjećaju jako loše kad vide odnos Izraela prema braći palestinskim Hrišćanima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15662 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

ultrasarajevo87 wrote:Neće ni Izrael vječno opstati.

Stvari su se približile konačnom obračunu činjenicom da je Izrael stvoren na način samo svojstven odvratnim cifutima.

Misle da mogu raditi šta hoće, a bgm i rade. Ali vjerujem, odnosno 100% sam siguran da ćemo mi svi sa foruma ili barem naša djeca, odnosno unuci doživjeti dan kada će ta fašistička tvorevina zauvijek nestati.

2118g - visokokvalitetni sapuni- Made in Palestine.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» ultrasarajevo87

trajno
studiorum_tuzlaensis

#15663 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by studiorum_tuzlaensis »

:sax: :mrgreen:
walk_M-A-N

#15664 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by walk_M-A-N »

Fašisti nastavljaju sa daljnjim onemogućavanjem života za potlačene, do izgladnjivanja.
https://www.rt.com/news/440557-gaza-fis ... e-reduced/
Last edited by walk_M-A-N on 12/10/2018 07:23, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#15665 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

Kad smo kod 'aktuelnosti', pošteno je objaviti još neke...

https://www.theguardian.com/world/2018/ ... -army-says
walk_M-A-N

#15666 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by walk_M-A-N »

Imamo znači vijesti šta je rekla armija.
Ista ova koja ubija ljude kao golubove, 198 mrtvih i 22.000 ranjenih za pola godine. Pokolj.
the number of unarmed Gazan demonstrators wounded by the IDF since March 30 surpassed 22,000 while the number of those killed by the IDF over that same time frame reached 198. Since “ Operation Protective Edge ” in 2014, the IDF’s Gaza Division has sustained one single fatality.
A za ostale koji izbjegnu metak se provodi uskraćivanje hrane i vode do istrebljenja.
The dire situation in Gaza is widely believed to be nearing a dangerous climax, with the vast majority of Gazan drinking water being nonpotable and the UN warning that the entire Strip will be uninhabitable in less than two years. The increasingly troubling humanitarian situation in Gaza is largely the result of Israel’s blockade of the enclave, now in its 11th year.
https://www.mintpressnews.com/idf-award ... ts/250576/
Kikibombona

#15667 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

seln wrote:
breuer wrote:Dakle, Bošnje su Palestinci? :D
Idemo jos jednom, za srbe na jeftinim sjedistima:

Bosnje = muslimani
Palestinci = muslimani
Izrael ubija Palestince, tj. muslimane.
Jednacenjem po polumjesecu, ako ubija muslimane, Izrael je dobar.
Na stranu to da hejbet srba mrzi bre chivce i da nisu svi Palestinci muslimani... ona jednacina gore je razumljiva tj. prihvatljiva za vecinu srba.
Ovo nije tacno.

Ne vidjeh da Srbi imaju nesto protiv Palestinaca. Cak bih rekao da vise zaziru od Izraela.

Srbi generalno gaje simpatije prema arapskim nacionalistima. Pogledaj na cetnickom MCM kako sline na dr. Bashara Asada. Cak osudjuju Ruse zato sto ne ucine vise da zaustave izraelske napade na rezim dr. Asada. A rezim dr. Asada je nacionalisticki i islamski.

Srbi ne vole Albance i Bosnjake. Ne vole ni Hrvate. I prema Crnogorcima su prilicno negativni. Ne vole Tursku radi mitomanske proslosti. I to je to. Vise Srbi mrze krscansku Ameriku nego sve arapske zemlje zajedno.

Ne vole Amerikance i zapad jer su ih napali. Srbi ce vazda navijati za muslimane protiv Amerike, od Sirije, Iraka pa nadalje. Sutra da zarate Iran i Amerika, ogromna vecina Srba bi navijala za Iran. Pogledaj na MCM, gdje se okupljaju najgori cetnici, podrzava se Iran, Hezbolah, sve muslimanske drzave i grupe koje su protiv Amerike. :D
JUPITERXXXX

#15668 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JUPITERXXXX »

Chmoljo wrote:

Stvari su se približile konačnom obračunu činjenicom da je Izrael stvoren na način samo svojstven odvratnim cifutima.

Misle da mogu raditi šta hoće, a bgm i rade. Ali vjerujem, odnosno 100% sam siguran da ćemo mi svi sa foruma ili barem naša djeca, odnosno unuci doživjeti dan kada će ta fašistička tvorevina zauvijek nestati.

» ultrasarajevo87

trajno
Cudno da se banuju svi koji dirnu u Izrael a ne banuju se oni koji podrzavaju teroristicke organizacije.Ogromna vecina drzava i stanovnistva misli sto i ultravojsa hocemo i njih kazniti.Najzad ovo je i udar na slobodu vjeroispovjesti jer je i u Kuranu Allah prokleo zidove i zabranio im drzavu i zaprijetio da ce ih unistiti ako se vrate u Palestinu.Pomalo zeznuta situacija na ovom forumu.
klosar pravi

#15669 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by klosar pravi »

Zašto vjeruješ u bajke i izmišljene osobe s neba?
JUPITERXXXX

#15670 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JUPITERXXXX »

klosar pravi wrote:Zašto vjeruješ u bajke i izmišljene osobe s neba?
Te bajke se na neki cudan nacin obistinjuju
klosar pravi

#15671 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by klosar pravi »

JUPITERXXXX wrote:
klosar pravi wrote:Zašto vjeruješ u bajke i izmišljene osobe s neba?
Te bajke se na neki cudan nacin obistinjuju

:D :D :D
insomnia78

#15672 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

S cuj sloboda vjeroispovjesti. Chmoljo komunjaro
mirsek

#15673 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

JUPITERXXXX wrote:
Chmoljo wrote:

» ultrasarajevo87

trajno
Cudno da se banuju svi koji dirnu u Izrael a ne banuju se oni koji podrzavaju teroristicke organizacije.Ogromna vecina drzava i stanovnistva misli sto i ultravojsa hocemo i njih kazniti.Najzad ovo je i udar na slobodu vjeroispovjesti jer je i u Kuranu Allah prokleo zidove i zabranio im drzavu i zaprijetio da ce ih unistiti ako se vrate u Palestinu.Pomalo zeznuta situacija na ovom forumu.
Mislim da je banovan iskljucivo zbog zadnje recenice.
Ja recimo zelim nestanak izrahella i to otvoreno kazem ali ne zelim nestanak Jevreja. Ako neki Jevreji zele da ginu da bi sprijecili nestanak te aparthejd zlocinacke tvorevine onda neka ginu, nije mi zao sekunde njihovih zivota.
Ako bi Jevreji vratili granice iz 67. i postovali UN rezolucije, medjunarodno pravo i genralno prava i privatnu imovinu Palestinaca u izrahellu cak bi mi i postojanje ove cionisticke tvorevine zvucalo prihvatljivo.
derion

#15674 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by derion »

Ja sam Bosanac, ali mi je prosto odvratno kada pročitam fašističke izjave mnogih mojih sunarodnjaka o Izraelu i davanja neumjesnih komentara na račun Jevreja i/ili Izraelaca. Stidim se tog novokomponovanog nacionalizma, šovinizma, a bogme i fašizma. Da se razumijemo, smatram da mnogi Palestinci pate, posebno u Gazi i da zato u dobroj mjeri odgovornost snosi Izrael, ali palestinsko dugogodišnje stanje ne može se samo pripisati Izraelu. Ta lista je poprilično poduga i ima mnogo aktera, između ostalih i palestinske vlasti, gotove sve arapske države i uglavnom većinu svjetskih sila. Ali eto, mnogima je samo Izrael kriv za sve što ne valja na Bl. istoku i traže, tek tako, njegovo uništenje. To je ČISTI fašizam, bez obzira koliko se odbrana takvog stajališta branila bilo kakvim religioznim tekstovima.
Inače, toliko patnje u svijetu, ali za druge tužne priče balkanski internet ratnici za pravdu nemaju sluha. Fuj!
mirsek

#15675 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

derion wrote:Ja sam Bosanac, ali mi je prosto odvratno kada pročitam fašističke izjave mnogih mojih sunarodnjaka o Izraelu i davanja neumjesnih komentara na račun Jevreja i/ili Izraelaca. Stidim se tog novokomponovanog nacionalizma, šovinizma, a bogme i fašizma. Da se razumijemo, smatram da mnogi Palestinci pate, posebno u Gazi i da zato u dobroj mjeri odgovornost snosi Izrael, ali palestinsko dugogodišnje stanje ne može se samo pripisati Izraelu. Ta lista je poprilično poduga i ima mnogo aktera, između ostalih i palestinske vlasti, gotove sve arapske države i uglavnom većinu svjetskih sila. Ali eto, mnogima je samo Izrael kriv za sve što ne valja na Bl. istoku i traže, tek tako, njegovo uništenje. To je ČISTI fašizam, bez obzira koliko se odbrana takvog stajališta branila bilo kakvim religioznim tekstovima.
Inače, toliko patnje u svijetu, ali za druge tužne priče balkanski internet ratnici za pravdu nemaju sluha. Fuj!
Naravno da nije samo izrahell kriv za BI medjutim lov na vjestice tj. svojervrsna hajka na ljude koji kritikuju cionizam i jevrejsku politiku a stiteci se iza plasta zrtve genocida i hitlerovih zlocina izraelce i i njihov aparthejdski zlocinacki entitet postavlja na vrh liste gnusanja, prezira i u krajnjem slucaju mrznje diljem svijeta, takvo licemjerje tesko ko moze svariti.
I daleko od toga da je to novokomponovano, i u Jugoslaviji se vise sluha i podrske imalo za Palestinu nego za izrahell, sto je nekako i normalan stav ko god prati sta se tamo desava zadnjih decenija.
Last edited by mirsek on 12/10/2018 19:38, edited 2 times in total.
Locked