Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
spree

#15651 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Ne znam sto dodjem ovdje da citam nevidjene gluposti. Samo se iznerviram dzaba. Ocigledno da se tokmacima ne moze objasniti da nba igraci NE BI mogli igrati kvalifikacije, ako se prodaju ove predkvalifikacije. E sad da li ima ikakvog smisla zvati igrace koji NE BI mogli igrati narednu fazu? Evo recimo da su dosli pola ovih mladica ne bi odigralo ni blizu kao sada. Neki bi otpali. Ne bi bilo ovog zajednistva, a sigurno ni ovoliko borbenosti. Nama ova sitacija, odgovara savršeno i prosto mi je nevjerovatno da to ljudi ne vide. Za kvalifikacije dodati kikana, Stipanovića, gorica (ma koliko me nervirao) i nabaviti nekog dobrog crnca. Ako upadnemo u dobru grupu i to bi se moglo proci. I onda na prvenstvo zvati Jusufa, jer samo bi se budala mogla odreci onakvog centra. Srbi se nece odreci jokica, iako realno on njima manje znaci nego juka nama + situacije nisu ni slicne, jer jokic bi igrao prvenstvo, a nurkic predkvalifikacije, i onda NE BI mogao igrati kvalifikacije. Sto se tiče Mirze, mislim da je on gotov, ali ako ima zelju i ako ce ostaviti ego kod kuće neka ga. On moze biti spot up suter i to je to.
VPSA

#15652 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

hrasno38 wrote:
VPSA wrote:Znam da je i on izjavljivao prije da mu je cilj draft iduce ljeto, a tu ce vjerovatno biti izabran u 1. krugu. Ne znam, ja mislim da bi mu idealno bilo za 2 ili max 3 godine. Za 5 je prekasno, jer ok ima primjera tipa Bogdanovic, Teodosic, koji su se izgradili u Evropi pa otisli tamo, ali Musa je jednostavno veci talenat od njih dvojice i ja mislim da on moze uz malo srece izgraditi karijeru nivo Ginobilia npr. ili da tako kazem, da bude najbolji bek bijelac u NBA i onda je steta da ovdje izgubi 5 godina.
Po cemu je Musa veci talenat od Bogdanovica i Teodosica :? Musa treba prije svega da odigra koju sezone kvalitetne evropske kosarke u ozbiljnom klubu i sa ozbiljnim utakmicama eurolige gdje igraju najveci evropski macani pa da onda vidi gdje je za NBA. Eno Doncic je izuzetna primjer ispravnog razvoja
Pa gledao sam i njih kada su imali 18, Musa je vec sad vanzemaljac za njih cak i kada su imali 20.
Itsoktobealone

#15653 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

hrasno38 wrote:
VPSA wrote:
phillie wrote:NBA je zlo za nasu reprezentaciju...misljenja sam da nijednog naseg igraca koji ode preko bare, necemo toliko gledati u dresu reprezentacije...a nazalost nama je roster takav da imamo dva tri NBA igraca i ostalo je ABA liga kvalitet ako i toliko. Zato cisto iz aspekta reprezentacije Musi zelim da sto kasnije ode u NBA, a da prije toga napravi karijeru najboljeg evropskog igraca....
Sve su prilike da ce i on iduce ljeto, ali i ja bi volio da odradi jednu sezonu u Feneru recimo prije toga.
Musa ako u sljedecih 5 godina ode u NBA moze se pozdraviti sa svojom uspjesnom karijerom.
Zašto 5 godina? Ne ove, al' sljedeće ide na draft i bit će top10 pick prve runde. I ne, NBA mu neće biti kraj karijere jer takve profile kao on najviše i traže.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15654 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

VPSA wrote:
hrasno38 wrote:
VPSA wrote:Znam da je i on izjavljivao prije da mu je cilj draft iduce ljeto, a tu ce vjerovatno biti izabran u 1. krugu. Ne znam, ja mislim da bi mu idealno bilo za 2 ili max 3 godine. Za 5 je prekasno, jer ok ima primjera tipa Bogdanovic, Teodosic, koji su se izgradili u Evropi pa otisli tamo, ali Musa je jednostavno veci talenat od njih dvojice i ja mislim da on moze uz malo srece izgraditi karijeru nivo Ginobilia npr. ili da tako kazem, da bude najbolji bek bijelac u NBA i onda je steta da ovdje izgubi 5 godina.
Po cemu je Musa veci talenat od Bogdanovica i Teodosica :? Musa treba prije svega da odigra koju sezone kvalitetne evropske kosarke u ozbiljnom klubu i sa ozbiljnim utakmicama eurolige gdje igraju najveci evropski macani pa da onda vidi gdje je za NBA. Eno Doncic je izuzetna primjer ispravnog razvoja
Pa gledao sam i njih kada su imali 18, Musa je vec sad vanzemaljac za njih cak i kada su imali 20.
Ne znam ja sta si ti gledao ali znam sta sam ja...
2003 EP U16, zlatna medalja
2005 EP U18, zlatna medalja
2007 EP U 20, zlatna medalja
2009 EP srebrna medalja
2010 SP četvrto mesto
2014 SP srebrna medalja
2015 EP četvrto mesto
2016 OI srebrna medalja

MVP Evrolige 2009/10 i 2014/15 itd itd
hrasno38

#15655 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Itsoktobealone wrote:Zašto 5 godina? Ne ove, al' sljedeće ide na draft i bit će top10 pick prve runde. I ne, NBA mu neće biti kraj karijere jer takve profile kao on najviše i traže.
Zato sto ce tada imati 23, sazriti i kao igrac i kao covjek i popraviti svoju fizicku konstituciju a ponovit cu i nadam se odigrati koji vrhunsku sezonu u vrhunskom klubu a ne Cedeviti. On ako ovu sezonu ne bude u prvoj petorci Cedevite on je propao kao kauc jer njemu sad trebaju utakmice i upravo ovo sto mu je Dule dao....dozirano liderstvo jer on kao lider najbolje funkcionise jer nije jos uvijek sredio glavu.
VPSA

#15656 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

hrasno38 wrote:
2009 EP srebrna medalja
2010 SP četvrto mesto
2014 SP srebrna medalja
2015 EP četvrto mesto
2016 OI srebrna medalja

Wikipediu jel? Ovako nesto za prvi dio ima i jedan Dejan Musli npr. A dok su oni igrali U18 i U20 prvenstva Evrope, Musa je najbolji igrac svoje seniorske reprezentacije i najbolji igrac ovih pretkvalifikacija (gdje ima finih euroligaskih igraca).

Ja ti pricam o talentu s 18 godina, ti mi navedes timske uspjehe nekoga s 30 godina zivota, pomozi mi da shvatim ?
hrasno38

#15657 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

VPSA wrote:
hrasno38 wrote:
2009 EP srebrna medalja
2010 SP četvrto mesto
2014 SP srebrna medalja
2015 EP četvrto mesto
2016 OI srebrna medalja

Wikipediu jel? Ovako nesto za prvi dio ima i jedan Dejan Musli npr. A dok su oni igrali U18 i U20 prvenstva Evrope, Musa je najbolji igrac svoje seniorske reprezentacije i najbolji igrac ovih pretkvalifikacija (gdje ima finih euroligaskih igraca).

Ja ti pricam o talentu s 18 godina, ti mi navedes timske uspjehe nekoga s 30 godina zivota, pomozi mi da shvatim ?
Stvar je u tome sto je na svakom od ovih prvenstava on bio uglavnom najbolji igrac. Bez veze da se sad natezemo jer nekome je Musa veci talenat i od Drazena ali ovo sto sam napisao su fakti a ti ih provjeravaj ako hoces. U svakom slucaju Teo je otisao u NBA kada je osvojio sve sto se moglo uzeti u Evropi po nekoliko puta...bio najbolji igrac i CSK mu je davao 30 miliona EUR na pet godina ali on je otisao u NBA kada je bio siguran da ce igrati a ne sjediti na klupi, Musa se slabo razvija i mala je trtazlika izmedju Muse sa U16 i Muse u U18 tj sad u A reprezentaciji. Musa nema niti jednu postenu utakmicu protiv nekih od najjacih ekipa iz Evrope itd itd
VPSA

#15658 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

hrasno38 wrote:
VPSA wrote:
hrasno38 wrote:
2009 EP srebrna medalja
2010 SP četvrto mesto
2014 SP srebrna medalja
2015 EP četvrto mesto
2016 OI srebrna medalja

Stvar je u tome sto je na svakom od ovih prvenstava on bio uglavnom najbolji igrac. Bez veze da se sad natezemo jer nekome je Musa veci talenat i od Drazena ali ovo sto sam napisao su fakti a ti ih provjeravaj ako hoces. U svakom slucaju Teo je otisao u NBA kada je osvojio sve sto se moglo uzeti u Evropi po nekoliko puta...bio najbolji igrac i CSK mu je davao 30 miliona EUR na pet godina ali on je otisao u NBA kada je bio siguran da ce igrati a ne sjediti na klupi, Musa se slabo razvija i mala je trtazlika izmedju Muse sa U16 i Muse u U18 tj sad u A reprezentaciji. Musa nema niti jednu postenu utakmicu protiv nekih od najjacih ekipa iz Evrope itd itd
Vise od 6 miliona eura godisnje u NBA ima Teletovic koji udje par minuta da sutne koju tricu.

Cuj mala razlika, on sad u seniorima daje po 30+ poena koliko je prije 2 godine davao za kadete. Musa da ode u NBA tek sa 30 to bi bila katastrofa i upropasten Bozji dar u talentu koji ima.

Pa i u SAD-u najveci talenti idu u NBA direktno iz srednje skole, Musa ima vec 2 godine iskustva sa puno ozbiljnijom kosarkom od tog nivoa. A nije Cedevita bas tako smijesan klub. Igraju ove godine Eurocup i mislim da ce uzeti i ABA ligu i dogodine biti u Euroligi. A igrao je Musa vec od pocetka recimo protiv Olympiacosa u Grckoj u Euroligi prije 2 godine. Imao je malo peha da je za trenera imao Mrsica, koji je totalna neznalica, a sigurno da ce ove godine s Zdovcem biti druga prica. Pogledaj sta je samo mjesec dana s pravim trenerom znacio za nivo njegove igre.
hrasno38

#15659 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

VPSA wrote:Vise od 6 miliona eura godisnje u NBA ima Teletovic koji udje par minuta da sutne koju tricu.

Cuj mala razlika, on sad u seniorima daje po 30+ poena koliko je prije 2 godine davao za kadete. Musa da ode u NBA tek sa 30 to bi bila katastrofa i upropasten Bozji dar u talentu koji ima.

Pa i u SAD-u najveci talenti idu u NBA direktno iz srednje skole, Musa ima vec 2 godine iskustva sa puno ozbiljnijom kosarkom od tog nivoa. A nije Cedevita bas tako smijesan klub. Igraju ove godine Eurocup i mislim da ce uzeti i ABA ligu i dogodine biti u Euroligi. A igrao je Musa vec od pocetka recimo protiv Olympiacosa u Grckoj u Euroligi prije 2 godine. Imao je malo peha da je za trenera imao Mrsica, koji je totalna neznalica, a sigurno da ce ove godine s Zdovcem biti druga prica. Pogledaj sta je samo mjesec dana s pravim trenerom znacio za nivo njegove igre.
A gdje sam ja napisao da Muse ode sa 30....ja sam napisao da ode sa 23 mada mislim i to da je rano ali nejse.
VPSA

#15660 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

hrasno38 wrote:
VPSA wrote:Vise od 6 miliona eura godisnje u NBA ima Teletovic koji udje par minuta da sutne koju tricu.

A gdje sam ja napisao da Muse ode sa 30....ja sam napisao da ode sa 23 mada mislim i to da je rano ali nejse.
Teodosic je otisao sa 30, a ti ga navodis kao neki idealan primjer.
hrasno38

#15661 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

VPSA wrote:
hrasno38 wrote:

Teodosic je otisao sa 30, a ti ga navodis kao neki idealan primjer.
A sta to ziv bio fali Teodosicu sto nije otisao sa 20 u NBA.....vi stvarno svi mislite da je Musa za NBA :? Pa Musa u NBA ima na stotine ali dobro vrijeme ce donjeti svoje i bez veze je da tjeramo mak na konac kada ocito imamo razlicita misljenja.
Artest

#15662 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

'Nema nista tako zastrasujuce kao sto je neznanje u akciji"

Goethe.

Citat koji vazi za ovog čikicu gore, koji se bez imalo blama razmece svojim neznanjem. Boli koliko je covjek neupucen i koliko primjenjuje nakaradnu logiku.
Artest

#15663 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

spree wrote:Ne znam sto dodjem ovdje da citam nevidjene gluposti. Samo se iznerviram dzaba. Ocigledno da se tokmacima ne moze objasniti da nba igraci NE BI mogli igrati kvalifikacije, ako se prodaju ove predkvalifikacije. E sad da li ima ikakvog smisla zvati igrace koji NE BI mogli igrati narednu fazu? Evo recimo da su dosli pola ovih mladica ne bi odigralo ni blizu kao sada. Neki bi otpali. Ne bi bilo ovog zajednistva, a sigurno ni ovoliko borbenosti. Nama ova sitacija, odgovara savršeno i prosto mi je nevjerovatno da to ljudi ne vide. Za kvalifikacije dodati kikana, Stipanovića, gorica (ma koliko me nervirao) i nabaviti nekog dobrog crnca. Ako upadnemo u dobru grupu i to bi se moglo proci. I onda na prvenstvo zvati Jusufa, jer samo bi se budala mogla odreci onakvog centra. Srbi se nece odreci jokica, iako realno on njima manje znaci nego juka nama + situacije nisu ni slicne, jer jokic bi igrao prvenstvo, a nurkic predkvalifikacije, i onda NE BI mogao igrati kvalifikacije. Sto se tiče Mirze, mislim da je on gotov, ali ako ima zelju i ako ce ostaviti ego kod kuće neka ga. On moze biti spot up suter i to je to.
Lajkam.
hrasno38

#15664 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

https://www.klix.ba/sport/kosarka/zadar ... 170812032?

Pa i nije izgleda toliko los koliko neki strucnjaci ovdje to govore!
hrasno38

#15665 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Artest wrote:'Nema nista tako zastrasujuce kao sto je neznanje u akciji"

Goethe.

Citat koji vazi za ovog čikicu gore, koji se bez imalo blama razmece svojim neznanjem. Boli koliko je covjek neupucen i koliko primjenjuje nakaradnu logiku.
Predpotavljam da mislis na mene????
hrasno38

#15666 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

spree wrote:Ne znam sto dodjem ovdje da citam nevidjene gluposti. Samo se iznerviram dzaba. Ocigledno da se tokmacima ne moze objasniti da nba igraci NE BI mogli igrati kvalifikacije, ako se prodaju ove predkvalifikacije. E sad da li ima ikakvog smisla zvati igrace koji NE BI mogli igrati narednu fazu? Evo recimo da su dosli pola ovih mladica ne bi odigralo ni blizu kao sada. Neki bi otpali. Ne bi bilo ovog zajednistva, a sigurno ni ovoliko borbenosti. Nama ova sitacija, odgovara savršeno i prosto mi je nevjerovatno da to ljudi ne vide. Za kvalifikacije dodati kikana, Stipanovića, gorica (ma koliko me nervirao) i nabaviti nekog dobrog crnca. Ako upadnemo u dobru grupu i to bi se moglo proci. I onda na prvenstvo zvati Jusufa, jer samo bi se budala mogla odreci onakvog centra. Srbi se nece odreci jokica, iako realno on njima manje znaci nego juka nama + situacije nisu ni slicne, jer jokic bi igrao prvenstvo, a nurkic predkvalifikacije, i onda NE BI mogao igrati kvalifikacije. Sto se tiče Mirze, mislim da je on gotov, ali ako ima zelju i ako ce ostaviti ego kod kuće neka ga. On moze biti spot up suter i to je to.
Upravo to sam i ja napisao da je igra sa ovako reprezentacijom prednost ako zaista u sljedecem krugu budu sve te zabrane. Za razliku od sviju mi cemo imati uigranu reprezentaciju!

http://forum.klix.ba/kosarkaska-repreze ... #p13817111
arzuhal

#15667 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by arzuhal »

:thumbup: :-D

Image
Logovan

#15668 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Tanko je ovo za sad.
Point.

#15669 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

Kako smo losi u pm. Pa prelose svede ne mozemo uzeti. Sramota.
Itsoktobealone

#15670 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

Fino su zatvorili Musu i to je odmah muka. Samo bolja odbrana i trebali bi nadoći.
Artest

#15671 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

Ima li neko reci ovoj trutini Sejficu da ne iskace. Jos nesto tersa na klupi, valjda mu drugi krivi sto je nepokretan.
Point.

#15672 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

Izgubiti protiv sveda u kosarci je isto ko kad u fudbalu zijanis od Luxemburga.
spree

#15673 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Joj sejfica ne moze da se odlijepi od zemlje i jos ne zna malo tijelo da se odvoji, a da ne govorimo koliko je predvidljiv. Zalijepi ga sa zemlje sved.
karanana

#15674 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

Tuga. Gasi sve.
Logovan

#15675 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Joj Muse, šta glumi koji klinac, mangup se izdvojio tokom pauze, neka se proderao na njega.
Post Reply