Pa što Francuz reče, ko to još nako veže lisicama po ulici. Svejedno, je li zabranjeno slikati hapšenje na ulii i privođenje kriminalaca?archi_a wrote: Igrom slučaja znam da jesu. I to POLICAJCI!
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- orinoco
#15651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- insomnia78
#15652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije. Ako te ne vide. A njega ovaj krimos opazio. Bice sljedeci put pljas, pljas
- karanana
#15653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad ce ga ovaj narkos ganjat uz kralja tomislava a onaj drugi niz kralja tomislava
- Haris.ba
#15654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Napisano je dosada 100 puta. NIje zabranjeno izričito, ali možeš fasovati prekršajnu prijavu. ako te uhvate. Ometanje službene osobe u vršenju dužnosti. I sudovi to prihvataju.orinoco wrote:Pa što Francuz reče, ko to još nako veže lisicama po ulici. Svejedno, je li zabranjeno slikati hapšenje na ulii i privođenje kriminalaca?archi_a wrote: Igrom slučaja znam da jesu. I to POLICAJCI!
I mislim da nema potrebe lica nezamaskirati. Policajci nisu u civilki džabe. Treba ih pustiti da rade. Nisu safatali nikoga pa da šutaju nogama pa da ima smisla da im se vide lica.
Nek se ukloni slika, ili zamaskiraju lica policajaca.
- vješalica
#15655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobraca nije nikakvim bokom udario vec frontalno se zapucao u parkiranog Golfa i kasnije izudarao stajaliste i rasvjetni stubbitanga_sa_otesa wrote:
vjesalice pises gluposti,ja licno poznajem porodicu poginulog i sve je tacno sto je napisao clan Zux...
Da pises sta pametno naglasio bi da je pored njega jos jedna djevojka poginula i jedna povrijedjena to si izostavio
Ali sire narodne mase trebaju povjerovati u pricu o svaljivanju dvostrukog ubistva na tudja ledja
- kafanski_covjek
#15656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
trebao si im traziti ime i prezime, ul.stanovanja, br.tel. pa objaviti ovdje...Better Man wrote:Danas likovi u civilu (vjerovatno krim policija ili šta već) zgembaše ovog lika, staviše mu lisice na ruke i strpaše ga u teget plavu Astru druge generacije koja nije imala nikakva obilježja na sebi i odvezoše. Šta je bilo prije ovog ne znam. Samo kad sam naišao vidim svijet gleda na drugu starnu ulice kao da su u kinu.
-
archi_a
#15657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odgovor da su policajci je na tvoje pitanje: otkud znaš da su policajciorinoco wrote:Pa što Francuz reče, ko to još nako veže lisicama po ulici. Svejedno, je li zabranjeno slikati hapšenje na ulii i privođenje kriminalaca?archi_a wrote: Igrom slučaja znam da jesu. I to POLICAJCI!
Možemo o ovome pisati još deset stranica. Evo možemo stati na tome da si ti zauzeo/la stav da nije. I to je ok. "Boljem čovjeku" sam poslao išaret, da nije ok. Imam dobre razloge zašto sam mu to napisao. Neka on sam procijeni. Ako i procijeni da nisam u pravu, i to je ok.
Last edited by archi_a on 26/09/2017 22:31, edited 1 time in total.
- vješalica
#15658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slabo ti ide to pretvaranje pravnicicicuorinoco wrote:
Ne pretjeruj. Gdje piše da su policajci? A i da jesu, šta ako ih je snimio?
Valjda bi znao da samo lisenje slobode kao ovlast je data policijskim sluzbenicima, a ne molerima
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
gdje sam ja pisao da je bokom udario? de smiri se malo ....udahni duboko,nije on vozio to je istina ,svidjela se tebi ili ne... izvini zurim sad poyyyvješalica wrote: Dobraca nije nikakvim bokom udario vec frontalno se zapucao u parkiranog Golfa i kasnije izudarao stajaliste i rasvjetni stub
Da pises sta pametno naglasio bi da je pored njega jos jedna djevojka poginula i jedna povrijedjena to si izostavio
Ali sire narodne mase trebaju povjerovati u pricu o svaljivanju dvostrukog ubistva na tudja ledja
- orinoco
#15660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ponovo kažem da pretjeruješ i mistificiraš rad policije. Ako zakon ne zabranjuje slikanje hapšenja, zašto bi pisali prekršajnu prijavu, kakve su to gluposti. Niti se slikanjem ometa rad policije, naprotiv, postiže se viša transparentnost. Slikanje hapšenja ne ometa rad policije, samo doprinosi boljem uvidu u njihov rad i tok događaja. Zabrana slikanja je isto kao i zabrana gledanja - molim vas nemojte gledati ovamo, okrenite glave, mi hapsimoarchi_a wrote:Možemo o ovome pisati još deset stranica. Evo možemo stati na tome da si ti zauzeo/la stav da nije. I to je ok. "Boljem čovjeku" sam poslao išaret, da nije ok. Imam dobre razloge zašto sam mu to napisao. Neka on sam procijeni. Ako i procijeni da nisam u pravu, i to je ok.
- It_is_a_Leclerc
#15661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U pitanju je klasičan primjer zataškavanja. Potrebno je kvalifikaciju krivičnog djela svesti sa ubistva iz nehaja na ugrožavanje sigurnosti saobraćaja.dječak sa šibicama wrote:Poginuli je imao 25, vozac 22 godine, vozilo je bilo od poginulog a vozac je bio njegov jaran koji je zelio malo "provozati Audija". Poginuli je iz imucne porodice, i nadam se da ce roditelji, kad i ako dodju sebi, oboriti ovaj smijesni izvjestaj o "dopustenoj brzini".
Nema sanse da je isao ispod 200 km/h
Razgovarao sam danas sa iskusnim inžinjerom saobraćajne struke koji je teoriju o tome da se Audi raspadne na brzini od 80 kilometara na sat nazvao jednom od najvećih izmišljotina koje je pročitao.
- karanana
#15662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako avaz moze slikati ove iste drotove kako uvode u radicevoj likove u zatvor, zasto ne bi mogao i better man?
Ostavi sliku druze. Mozda mi se ona plavka javi kad se prepozna.
Ostavi sliku druze. Mozda mi se ona plavka javi kad se prepozna.
- vješalica
#15663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ti znas svebitanga_sa_otesa wrote:gdje sam ja pisao da je bokom udario? de smiri se malo ....udahni duboko,nije on vozio to je istina ,svidjela se tebi ili ne... izvini zurim sad poyyyvješalica wrote: Dobraca nije nikakvim bokom udario vec frontalno se zapucao u parkiranog Golfa i kasnije izudarao stajaliste i rasvjetni stub
Nije poenta u svidjanju ili ne
Vec u iznosenju takvih tvrdnji na osnovu nicega od nikuda
Lakrdija
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
neam ja poima ,jasam seljakvješalica wrote: Ti znas sve
- vješalica
- Hajlac
#15666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma kakvi, on je ocito zaustavnom trakom furao i frontalno na suzenju zakacio onaj ostri zid - desna cetvrtina haube je doslovno prerezana, kao i nastavak karoserije sve do dijela iza prednjih sjedista koji se onda u komadu otkinuo od prednjeg...Tomahawk11 wrote:Most je glavni krivac za pogibiju suvozača. Jer, ako je došlo do pucanja prednje gume pri toj brzini, auto se okrenulo i njegovom stranom udarilo u betonsku konstrukciju i to je to.insomnia78 wrote:Most je glavni krivac. Traljavo odradjenTomahawk11 wrote:Ovi iz drugog Audija kažu da nije vozio više od 130 kmh i da mu je vjerovatno guma pukla
A i to, vjerovatno nije najbolje urađen.

Da je udario bocno u taj zid, karoserija bi bila izvitoperena i ulubljena a ne ovako prerezana po duzini auta
Vozac je ocito bjesnio po autoputu...
Last edited by Hajlac on 26/09/2017 23:01, edited 2 times in total.
-
julisiz es grant
#15667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa već je imo bliskih susreta sa nekim žgoljavim jedva punoljetnim narkićem na tom rejonu i otvorio temu o tomekaranana wrote:Sad ce ga ovaj narkos ganjat uz kralja tomislava a onaj drugi niz kralja tomislava
-
archi_a
#15668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovakvi svaki dan stavljaju glavu u torbu da bi spriječili sve one stvari od kojih se npr. mi ovdje na forumu zgrožavamo. Toliko govana ima da još stotina ovakvih "u civilu" ne može da riješi problem na našim ulicama. Ne govorim sad o zakonu, mada bi i o tome mogli raspravljati, već govorim o senzibilitetu, da olakšaš ljudima koji rade na tome da bude manje kriminala na ulicama, a priznat ćeš da će im to lakše biti inkognito. Evo, kolega Haris je to lijepo istakao. Naravno, ne pada mi na pamet dalje oponirati na temu.orinoco wrote:Ponovo kažem da pretjeruješ i mistificiraš rad policije. Ako zakon ne zabranjuje slikanje hapšenja, zašto bi pisali prekršajnu prijavu, kakve su to gluposti. Niti se slikanjem ometa rad policije, naprotiv, postiže se viša transparentnost. Slikanje hapšenja ne ometa rad policije, samo doprinosi boljem uvidu u njihov rad i tok događaja. Zabrana slikanja je isto kao i zabrana gledanja - molim vas nemojte gledati ovamo, okrenite glave, mi hapsimoarchi_a wrote:Možemo o ovome pisati još deset stranica. Evo možemo stati na tome da si ti zauzeo/la stav da nije. I to je ok. "Boljem čovjeku" sam poslao išaret, da nije ok. Imam dobre razloge zašto sam mu to napisao. Neka on sam procijeni. Ako i procijeni da nisam u pravu, i to je ok.
- Matzan
#15669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje nesta onaj @Better Man? 
- orinoco
#15670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I zbog toga ne treba slikati hapšenjearchi_a wrote: Ovakvi svaki dan stavljaju glavu u torbu da bi spriječili sve one stvari od kojih se npr. mi ovdje na forumu zgrožavamo. Toliko govana ima da još stotina ovakvih "u civilu" ne može da riješi problem na našim ulicama. Ne govorim sad o zakonu, mada bi i o tome mogli raspravljati, već govorim o senzibilitetu, da olakšaš ljudima koji rade na tome da bude manje kriminala na ulicama, a priznat ćeš da će im to lakše biti inkognito. Evo, kolega Haris je to lijepo istakao. Naravno, ne pada mi na pamet dalje oponirati na temu.
-
archi_a
#15671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Složit ćemo se da se ne kontamo. Hajde da ne idemo dalje u raspravu, molim te.
- Matzan
#15672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
archi_a wrote: Ovakvi svaki dan stavljaju glavu u torbu da bi spriječili sve one stvari od kojih se npr. mi ovdje na forumu zgrožavamo. Toliko govana ima da još stotina ovakvih "u civilu" ne može da riješi problem na našim ulicama. Ne govorim sad o zakonu, mada bi i o tome mogli raspravljati, već govorim o senzibilitetu, da olakšaš ljudima koji rade na tome da bude manje kriminala na ulicama, a priznat ćeš da će im to lakše biti inkognito. Evo, kolega Haris je to lijepo istakao. Naravno, ne pada mi na pamet dalje oponirati na temu.
Džaba pokušavaš objasniti.
- vješalica
#15673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Better Man je inace na temi parking papaka 'posolio' mudrost oko policajke koju je uslikao kako prolazi pored seljacki parkiranog auta na Titovoj uz razne opaske na racun doticne zene iako se moglo iz aviona vidjeti da je to pripadnica sudske policije a to je cak neko i uocio i napisao....beaposlenost i pretjerana zelja za senzacijom
- moa
#15674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a sta uraditi kada ti policajac uniformisan prijeti dok sjedi za susjednim stolom? Pocelo je bezveznom pricom da bi on meni prijetio da nije u uniformi da bi bilo belaja i onda sam ja njemu reko da on nije u uniformi da bi bilo jos veceg belaja..orinoco wrote:I zbog toga ne treba slikati hapšenjearchi_a wrote: Ovakvi svaki dan stavljaju glavu u torbu da bi spriječili sve one stvari od kojih se npr. mi ovdje na forumu zgrožavamo. Toliko govana ima da još stotina ovakvih "u civilu" ne može da riješi problem na našim ulicama. Ne govorim sad o zakonu, mada bi i o tome mogli raspravljati, već govorim o senzibilitetu, da olakšaš ljudima koji rade na tome da bude manje kriminala na ulicama, a priznat ćeš da će im to lakše biti inkognito. Evo, kolega Haris je to lijepo istakao. Naravno, ne pada mi na pamet dalje oponirati na temu.![]()
A kolega Haris je takođe napisao sličnu glupost - nije zabranjeno slikanje, ali zato policajci pišu represivne prekršajne, a sud ih prihvata
- ruud