Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- TAFKAP
#15651 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kopiranjem uspjeli da u razvoju 5G tehnologije prednjače godinu dana pred ostatkom svijeta 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#15652 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa nije to jedino tema rasprave koliko vidim. Činjenica jeste da je ljudima većina tržišta counterfeit, ili ćemo se praviti budale i reći da nije? 
-
lajkujMe
#15653 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Slazem se s konstatacijom da je Kina kao Japan prije II svjetskog rata.
Oni i dalje misle da su superiorni naspram svih drugih u svijetu.
Pametno cekaju i ulazu da bi mogli biti na istoj valnoj duzini kao ostale super zemlje.
Medjutim za Razliku od Japana, Kina je puno opasnija.
Prvo mnogo su veca zemlja i imaju prirodne resurse koje Japan nije imao, drugo imaju milijardu i pol stanovnika daleko vise nego ijedna druga zemlja i samim s tim imaju enormne kacitete.
Kad se Kina probudi u punom zanosu i krene uvoditi red tamo gdje misle da je neuredno nek nam je bog na pomoci.
Oni i dalje misle da su superiorni naspram svih drugih u svijetu.
Pametno cekaju i ulazu da bi mogli biti na istoj valnoj duzini kao ostale super zemlje.
Medjutim za Razliku od Japana, Kina je puno opasnija.
Prvo mnogo su veca zemlja i imaju prirodne resurse koje Japan nije imao, drugo imaju milijardu i pol stanovnika daleko vise nego ijedna druga zemlja i samim s tim imaju enormne kacitete.
Kad se Kina probudi u punom zanosu i krene uvoditi red tamo gdje misle da je neuredno nek nam je bog na pomoci.
- jeza u ledja
#15654 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakva gomila gluposti, lika koji je akademska verzija John Boltona. Pogotovo ova usporedba sa Japanom.sinuhe wrote:Victor Davis Hanson o Kini:
https://www.hoover.org/news/victor-davi ... obal-order
What is China doing in terms of cheating on trade and intellectual property as the Trump administration says, and how can the United States stop this behavior?
Hanson: China does not honor patents and copyright laws. It still exports knock-off and counterfeit products. It steals research and development investment through a vast array of espionage rings. It manipulates its currency.
Its government companies export goods at below the cost of production to grab market share. It requires foreign companies to hand over technology as a price of doing business in China. And, most importantly, it assumes, even demands, that Western nations do not emulate its own international roguery—or else.
The result is a strange paradox in which the United States and Europe assume that China is an international commercial outlaw, but the remedy is deemed worse than the disease. So, many Western firms make enormous profits in China through joint projects, and so many academic institutions depend on China students, and so many financial institutions are invested in China, that to question its mercantilism is to be derided as a quaint nationalist, or a dangerous protectionist, or a veritable racist. China is an astute student of the Western science of victimology and always poses as a target of Western vindictiveness, racism, or puerile jealousy.
Remedies? First, we must give up the 40-year fantasies that the richer China gets, the more Western and liberal it will become; or that the more China becomes familiar with the West, the greater its admiration and respect for Western values; or that China has so many internal problems that it cannot possibly pose a threat to the West; or that Western magnanimity in foreign policy and trade relations will be appreciated and returned in kind. Instead, the better paradigm is imperial Japan between 1930 and 1941, when Tokyo absorbed Asian allies; had sent a quarter-million students and attachés to the West to learn or steal technology and doctrine; rapidly Westernized; declared Western colonial powers and the US as tired and spent, and without any legitimate business in the Pacific; and considered its own authoritarianism a far better partner to free market capitalism than the supposedly messy and clumsy democracies of the West.
-
155_mm
#15655 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ti izgleda mislis da je 5G tehnologija napravljena od nule i da nista do sada poznato nije ugradjeno u tu tehnologiju.TAFKAP wrote:kopiranjem uspjeli da u razvoju 5G tehnologije prednjače godinu dana pred ostatkom svijeta
- jeza u ledja
#15656 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Danas je Robert Muller odrzao konferenciju za novinare, tj. dao izjavu bez QA, u vezi istrage i zakljucaka.
Ukratko, rekao je otprilike ono sto je napisano u izvjestaju. Izvjestaj ima 2 dijela, prvi je u vezi uplitanja Rusije u izbore 2016-e i mogucoj siroj zavjeri Trumpove kampanje sa Rusima. Zakljuceno je da je Rusija preko svojih obavjestajnih sluzbi radila direktno na promovisanju Trumpove, a kontra Clintonove kampanje. Takodje je zakljuceno da iako je bilo brojnih kontakata izmedju ljudi iz Trumpove kampanje i Rusa, da ne postoji dovoljno dokaza da je to dio sire koordinirane zavjere Trumpa i Rusije.
Drugi dio izvjestaja govori o obstrukciji same istrage. Ovdje je zakljuceno da shodno zakonima aktuelni predsjednik SAD ne moze biti optuzen niti pravno gonjen, te na osnovu toga njegov ured ne moze donjeti zakljucak o tome da li je Trump pocinio krivicno djelo obstrukcije istrage. Medjutim, isto tako kaze da su istrazitelji mogli sa sigurnoscu reci da Trump nije pocinio nikakvo kriminalno djelo - da bi oni to napisali u svom izvjestaju. Dalje navodi da po sto po zakonu Sudstvo nije u mogucnosti krivicno goniti aktuelnog predsjednika, bilo kakve dalje odluke u vezi predsjednika nisu predmet istrage njegovog ureda ili tuzilastva uopste. (Hoce reci - to je na zakonodavnim organima, tj. proceduri impeachmenta). Takodje je rekao nesto tipa, s obzirom da su stvari tako definisane, ne bi bilo u redu da oni donose zakljucke o eventualnoj krivici Trumpa.
Uglavnom, sve ovo smo vec zakljucili na osnovu istrage i izvjestaja. Njemu su bile vezane ruke. Iskopao je sto je mogao iskopati. Zakljucke o samo predsjedniku moze donjeti neko drugi.
Ukratko, rekao je otprilike ono sto je napisano u izvjestaju. Izvjestaj ima 2 dijela, prvi je u vezi uplitanja Rusije u izbore 2016-e i mogucoj siroj zavjeri Trumpove kampanje sa Rusima. Zakljuceno je da je Rusija preko svojih obavjestajnih sluzbi radila direktno na promovisanju Trumpove, a kontra Clintonove kampanje. Takodje je zakljuceno da iako je bilo brojnih kontakata izmedju ljudi iz Trumpove kampanje i Rusa, da ne postoji dovoljno dokaza da je to dio sire koordinirane zavjere Trumpa i Rusije.
Drugi dio izvjestaja govori o obstrukciji same istrage. Ovdje je zakljuceno da shodno zakonima aktuelni predsjednik SAD ne moze biti optuzen niti pravno gonjen, te na osnovu toga njegov ured ne moze donjeti zakljucak o tome da li je Trump pocinio krivicno djelo obstrukcije istrage. Medjutim, isto tako kaze da su istrazitelji mogli sa sigurnoscu reci da Trump nije pocinio nikakvo kriminalno djelo - da bi oni to napisali u svom izvjestaju. Dalje navodi da po sto po zakonu Sudstvo nije u mogucnosti krivicno goniti aktuelnog predsjednika, bilo kakve dalje odluke u vezi predsjednika nisu predmet istrage njegovog ureda ili tuzilastva uopste. (Hoce reci - to je na zakonodavnim organima, tj. proceduri impeachmenta). Takodje je rekao nesto tipa, s obzirom da su stvari tako definisane, ne bi bilo u redu da oni donose zakljucke o eventualnoj krivici Trumpa.
Uglavnom, sve ovo smo vec zakljucili na osnovu istrage i izvjestaja. Njemu su bile vezane ruke. Iskopao je sto je mogao iskopati. Zakljucke o samo predsjedniku moze donjeti neko drugi.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#15657 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Je li on Mueller ili je u stvari Müller. Ima nečeg prljavog, nacističkog u mentalitetu.
- insomnia78
#15658 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jel to znaci da nista od impeachmenta
- Challenger_
#15659 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Müller je bio dvosmislen. Nije dao materijala za opoziv ali je dao municiju Trumpovim oponentima.
- jeza u ledja
#15660 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Challenger_ wrote:Je li on Mueller ili je u stvari Müller. Ima nečeg prljavog, nacističkog u mentalitetu.
wtf?
- jeza u ledja
#15661 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije Mueller taj koji se pita ili uopste daje preporuke u vezi impeachmenta.insomnia78 wrote:Jel to znaci da nista od impeachmenta
A impeachment se nece desiti, abd, ta odluka ce biti na nOrodu za cirka godinu u po.
- Challenger_
#15662 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Karikiram i pretjerujem, naravno. Inače, lik mi je vrlo odbojan pa zato. Nešto drugo sam htio reći. Imam šesto čulo da bez greške prepoznam Švabe, Slovene i Židove. Momentalno zaferceram.jeza u ledja wrote:![]()
![]()
![]()
wtf?
Evo, sad sam vidio i ispostavilo se da Mueller ima i švapske korijene.
Ne bi me čudilo da je izvorno Müller.
- ultima_palabra
#15663 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A ja sve do sada mislio da je Mueller staro indijsko prezime...
- salik79
#15664 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koliko znam, sve i jedan Muller ima svapske korijene. Prosto je nemoguce nemati ih, ako nosis cisto germansko prezime.Challenger_ wrote:Karikiram i pretjerujem, naravno. Inače, lik mi je vrlo odbojan pa zato. Nešto drugo sam htio reći. Imam šesto čulo da bez greške prepoznam Švabe, Slovene i Židove. Momentalno zaferceram.jeza u ledja wrote:![]()
![]()
![]()
wtf?
- jeza u ledja
#15665 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ima lik sesto culo da momentalno prepozna svapske korijene.
Taj prljavi, nacisticki mentalitet.
Cudno, ja sam mislio da je Mueller porijeklom Turcin.
Cudno, ja sam mislio da je Mueller porijeklom Turcin.
- Challenger_
#15666 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovaj je Mueller. Ja ga "prekrstio" u Müllera. Čitamo se kasnije, aBd.salik79 wrote:Koliko znam, sve i jedan Muller ima svapske korijene. Prosto je nemoguce nemati ih, ako nosis cisto germansko prezime.
_____
- salik79
#15667 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je samo amerikanizirano jedno te isto prezime.Challenger_ wrote:Ovaj je Mueller. Ja ga "prekrstio" u Müllera. Čitamo se kasnije, aBd.salik79 wrote:Koliko znam, sve i jedan Muller ima svapske korijene. Prosto je nemoguce nemati ih, ako nosis cisto germansko prezime.
_____
- Challenger_
#15668 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne treba mi prezime. Ta drevna disciplina se zove fiziognomika. Ćao.jeza u ledja wrote:Ima lik sesto culo da momentalno prepozna svapske korijene.![]()
![]()
![]()
- jeza u ledja
#15669 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa da, umlaut se transkribuje kao "ue". Sta ce drugo bit?
Al hajd sto ima sesto culo da prepozna Njemca po jednom od najpoznatijih njemackih prezimea (
), nego ni manje ni vise nego "prljavi nacisticki mentalitet". 
Al hajd sto ima sesto culo da prepozna Njemca po jednom od najpoznatijih njemackih prezimea (
- jeza u ledja
#15670 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Challenger_ wrote:Ne treba mi prezime. Ta drevna disciplina se zove fiziognomika. Ćao.jeza u ledja wrote:Ima lik sesto culo da momentalno prepozna svapske korijene.![]()
![]()
![]()
-
Fudo387
#15671 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mufide, svaka ti cast.Challenger_ wrote:Karikiram i pretjerujem, naravno. Inače, lik mi je vrlo odbojan pa zato. Nešto drugo sam htio reći. Imam šesto čulo da bez greške prepoznam Švabe, Slovene i Židove. Momentalno zaferceram.jeza u ledja wrote:![]()
![]()
![]()
wtf?
- Sanjarko
#15672 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Citam juce navodno hoce Tramp da mijenja malo nosace aviona. Hoce da vrati parne katapulte aviona umjesto ovih elektricnih, kako vec, nisam dobro upamtio.
Uglavnom o katapultima aviona se radi.
Uglavnom o katapultima aviona se radi.
-
Fudo387
#15673 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A ja budale, braco mila.
Pa koji mu je vise qrac?
Ovo mu je pedeseti put da sjebe stock na twitteru.
Ustane bunovan, lupi budalastinu i ovi na wall streetu ne znaju kud glavom udaraju. Ode sve helac.
Pa koji mu je vise qrac?
Ustane bunovan, lupi budalastinu i ovi na wall streetu ne znaju kud glavom udaraju. Ode sve helac.
-
Fudo387
- mO k3
#15675 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Priča se da su njegovi uložili puno para i otišli na short , u zadnjih 10 dana sam 7k u minusu radi smradaFudo387 wrote:A ja budale, braco mila.
Pa koji mu je vise qrac?