Ja bih još dodao da su ovo vrhunski obučeni borci, važan momenat..Kikibombona wrote:A jbt...Maystor wrote:Bilo je na tviteru, jedna jedinica od preko sto pobunjenika je poslana u ispomoć. Nijedan nije preživio.
I šta sad čovjek da kaže, nemojte ga vrijeđat, dobar je Savo ... lik mrtav hladan napiše djecoubice zgažene u Ritijanu. Pa mislim, dokle to ide.
Zajebane su sije, rekao sam ja. Opasno motivisani i idu do kraja. Nisu kao prosjecan SAA vojnik koji najvise razmislja o tome kako izvuci zivu glavu.
Pobunjenici su u Ritjanu formirali odbranu za napad sa istoka. SAA je prosla i napala sa sjevera/zapada, gdje su defanzivne pozicije vjerovatno bile slabije.
Sve je ovo iransko ili rusko maslo. Zaobisli su Ritjan i veoma lako spojili sa Nublom.
Sirija vol. 2
-
Sehro
#15651 Re: Sirija vol. 2
- Maystor
#15652 Re: Sirija vol. 2
Ginu i oni, imaju znatne gubitke. Iza ovog borca je ostalo pet bebaKikibombona wrote: A jbt...
Zajebane su sije, rekao sam ja. Opasno motivisani i idu do kraja. Nisu kao prosjecan SAA vojnik koji najvise razmislja o tome kako izvuci zivu glavu.
Pobunjenici su u Ritjanu formirali odbranu za napad sa istoka. SAA je prosla i napala sa sjevera/zapada, gdje su defanzivne pozicije vjerovatno bile slabije.
Sve je ovo iransko ili rusko maslo. Zaobisli su Ritjan i veoma lako spojili sa Nublom.

- Kikibombona
#15653 Re: Sirija vol. 2
Upravo! Izgleda da su Iranci poslali ozbiljnu ekipu. Zato je akcija brzo zavrsena.Sehro wrote: Ja bih još dodao da su ovo vrhunski obučeni borci, važan momenat..
Maystor
Zalosno. Sta reci.
- Kikibombona
#15654 Re: Sirija vol. 2
Da se nadovezem jos jednomMMM1977 wrote:Lešinari.Kikibombona wrote:Izgleda da bi YPG uskoro mogao preuzeti legendarnu bazu Meng!
Danas, kada gori pod nogama, stizu poruke za Kurde, ljude koje su tri godine drzali u izolaciji i svako malo napadali!
Kurdish let’s build our Syria hand by hand

Odgovori Kurda su otprilike ovakvi
YPG napreduje prema Andanu, dakle, juzno od Efrina!FSA sends a message to Kurds to build Syria together but too late after years you have chosen Turkey against Kurds!
Mozda sad oni hoce okruziti SAA i sije!?
- Grean
#15655 Re: Sirija vol. 2
Strasno. Ovi koji leze mrtvi izgleda sve je pogodjeno u glavu. Egzekucija?
Sto se siitskih milicija tice, ide ih i nije lako pobunjenicima ni onima koji ih podrzavaju. Ali doce i njihovo vrijeme, jebace im majku kad tad, ne mogu vjecno ostati ni Iranci, ni Hezbollah i da se niko ne vrati iz izbjeglistva opet ostaje cinjenica da je ovih 18% u zemlji.
Mozda babo danas suti ili mozda cak podrzava Asada, Ruse, Irance ali nije sigurno da ce sutra njegovo dijete. Sanse da ce im naplatiti ovo su prilicno velike sa obzirom na brojcani odnos.
Sto se siitskih milicija tice, ide ih i nije lako pobunjenicima ni onima koji ih podrzavaju. Ali doce i njihovo vrijeme, jebace im majku kad tad, ne mogu vjecno ostati ni Iranci, ni Hezbollah i da se niko ne vrati iz izbjeglistva opet ostaje cinjenica da je ovih 18% u zemlji.
Mozda babo danas suti ili mozda cak podrzava Asada, Ruse, Irance ali nije sigurno da ce sutra njegovo dijete. Sanse da ce im naplatiti ovo su prilicno velike sa obzirom na brojcani odnos.
- bingov buraz
#15656 Re: Sirija vol. 2
Tuga i sa jedne i sa druge strane,nisu ni svi pobunjenici glavosjece sigurno.
Cini mi se da je sudbina pobunjenika zapecacena ako Rusi i dalje ostaju tamo a ostace sigurno.
Assad bi u gom slucaju morao proglasiti amnestiju (osim Nusre) i da se pokaze kao predsjednik svih sirijaca,kurdima autonomiju a civilizacijska je duznost unistiti ISIL.
Cini mi se da je sudbina pobunjenika zapecacena ako Rusi i dalje ostaju tamo a ostace sigurno.
Assad bi u gom slucaju morao proglasiti amnestiju (osim Nusre) i da se pokaze kao predsjednik svih sirijaca,kurdima autonomiju a civilizacijska je duznost unistiti ISIL.
- Kikibombona
#15657 Re: Sirija vol. 2
Moj komsija je Sirijac, dosao ovdje pocetkom osamdesetih. Kaze mi jucer da mu je brat zdimio iz Damaska i otisao u Njmecku. Prodao stan za prilicno dobru cijenu nekom liku iz Libanona (vjerovatno sija). Malo on aludira na to da siiti kupuju zemlju u Siriji. Pitam se koja ce budala za 'prilicno dobru cijenu' (nije rekao koliko) kupiti stan u Damasku dok bjesni rat.Grean wrote:Strasno. Ovi koji leze mrtvi izgleda sve je pogodjeno u glavu. Egzekucija?
Realno, Irance samo Amerika i Izrael mogu zaustaviti. Nemaju Arapi nikakve sanse.
- Grean
#15658 Re: Sirija vol. 2
To ja govorim cijelo vrijeme ovdje.Kikibombona wrote:
Moj komsija je Sirijac, dosao ovdje pocetkom osamdesetih. Kaze mi jucer da mu je brat zdimio iz Damaska i otisao u Njmecku. Prodao stan za prilicno dobru cijenu nekom liku iz Libanona (vjerovatno sija). Malo on aludira na to da siiti kupuju zemlju u Siriji. Pitam se koja ce budala za 'prilicno dobru cijenu' (nije rekao koliko) kupiti stan u Damasku dok bjesni rat.![]()
Realno, Irance samo Amerika i Izrael moze zaustaviti. Nemaju Arapi nikakve sanse.
Koji sunit, bez ozbira da nikad nije prosao pored dzamije, da sa sektastvom nema nista, moze mirno gledati kako dolaze nabrijane siitske milicije da ratuju "za svoju stvar" i ono kao tebi je svejedno, mene to ne interesuje, ja sam za Asada jer on je nas predsjednik. Ma nema sanse, ako i jesu tamo onda gledaju samo da zdime ili su tu sto moraju. Sute i trpe.
Ja mislim da njima vise nema zivota zajedno, samo je pitanje ko' u Bagdadu gdje ce ko zivjeti a onda ide zid za sigurnost jednih i drugih.
- sunceKOtepsija
#15659 Re: Sirija vol. 2
Ogromni gubici pobunjenika u selu Ritjan (18+):
Ala ih je povaljalo...
Oj Ritansko ravno poljce,Bilo je na tviteru, jedna jedinica od preko sto pobunjenika je poslana u ispomoć. Nijedan nije preživio.
Što pozoba Ahrarovce,
Od tisuću i pedeset,
Vratilo se samo deset,
Od tih deset kraj Bajtuna,
Dočekala nasa bojna,
A tih deset muku muče,
I po njima šarac tuče.
-
zvizdan
#15660 Re: Sirija vol. 2
Mislim da će se tako nekako sve ovo i zavrsiti. Tamosnji mentalitet je takav da se lahko prilagode novonastalim okolnostima, a oni najekstremniji ce dijelom izginuti, a dijelom se povuci na ISIL-ove teritorije. Do konacnog sloma te tvorevine.bingov buraz wrote:Tuga i sa jedne i sa druge strane,nisu ni svi pobunjenici glavosjece sigurno.
-
sarajevoxxxx
#15661 Re: Sirija vol. 2
Vidjeli smo u Džisr Šuguru ko koga može zaustaviti. 200 ih je likvidirano iako su bili u milion puta boljoj poziciji. Imali su avijaciju i opet doživjeli debakl.Kikibombona wrote:Moj komsija je Sirijac, dosao ovdje pocetkom osamdesetih. Kaze mi jucer da mu je brat zdimio iz Damaska i otisao u Njmecku. Prodao stan za prilicno dobru cijenu nekom liku iz Libanona (vjerovatno sija). Malo on aludira na to da siiti kupuju zemlju u Siriji. Pitam se koja ce budala za 'prilicno dobru cijenu' (nije rekao koliko) kupiti stan u Damasku dok bjesni rat.Grean wrote:Strasno. Ovi koji leze mrtvi izgleda sve je pogodjeno u glavu. Egzekucija?
Mozda babo danas suti ili mozda cak podrzava Asada, Ruse, Irance ali nije sigurno da ce sutra njegovo dijete. Sanse da ce im naplatiti ovo su prilicno velike sa obzirom na brojcani odnos.![]()
Realno, Irance samo Amerika i Izrael moze zaustaviti. Nemaju Arapi nikakve sanse.
Ovi u Ritjanu su skupo prodali svoju kožu. Stotine bolesnih sektaša su pobili prošle godine. Ove godine preko 60 su smlavili. Hezbollah su samo obične jadne kukavice sposobne za izgladnjivanje žena i djece. Đubrad i teroristi kakvih nema na planeti zemlji. Skupo će ako Bog da platiti svoj izlet u Siriju.
- Mlohavi
#15662 Re: Sirija vol. 2
Kako su se usetali u grad govori i to da najvise vijesti o poginulim ISILovcima s nasim imenima stizalo je dok je ISIL cistio FSA punktove oko grada.bvcx wrote:
haha kakva relativizacija![]()
Koliko je ono trajala bitka za Raqqu prije nego što je pala pod ISILovce????
Evo ja ću ti reći za Mosul. Od 4. - 10. juna znači 6 dana prije nego što su ga osvojili ISIL.
A šta bi sa Raqqom? Koliko je dana trajala bitka za Raqqu?
I nemoj mi priče "stotine poginulih", znamo mi da znaš "tačne brojke" pa nam reci koliko je poginulih u bitki protiv ISIL-a prije nego što su se oni ušetali u grad. Da, da, dobro si pročitao u-š-e-t-a-l-i u grad. Raqqu je držala Al Nusra koja se povukla u Tabqu i mirno prepustila grad ISIL-u. A gdje je bila FSA? Pa držali opsadu oko baze Divizije 17 i nisu prstom mrdnuli dok su ovi ulazili u grad. I koliko se Divizija 17 držala možemo reći da je duže SAA se održala na prostoru grada Raqqe nego FSA koja je trajala koliko i prdež. Ne znam šta su mislili, da su možda bolji od Nusre? Pošto su jedni druge kidnapovali, dok nije ISIL uletio i zaveo shariju pa su počeli ostajati i bez glava. Evo izvoli, dokaži da nije tako bilo.
Pocetak 2014., prvi dani januara ako se dobro sjecam. ISILovi su Raqqu uzeli relativno lako jer su prije pickaranja bez borbe, valjda prijetnjama preuzeli gotovo sve punktove oko Raqqe i u samom gradu.
Nusra se izvukla iz sukoba vjerovatno jer su namjeravali ostati dobri s ISILom kad ovi posamaraju FSA. Svakako je FSA prva zapucala, supacki pobivsi neke ISILovce u gradu dok su ovi bili slabi jer su vodili borbe njihove borbe protiv SAA.
-
sarajevoxxxx
#15663 Re: Sirija vol. 2
Da treba dati još vremena đubradi i muslimanskoj elitu iz Damaska da nastave ubijati žene i djecu. Jako "lijepa" tvorevina. Tu i tamo masakriraju desetine žena i djecezvizdan wrote:Mislim da će se tako nekako sve ovo i zavrsiti. Tamosnji mentalitet je takav da se lahko prilagode novonastalim okolnostima, a oni najekstremniji ce dijelom izginuti, a dijelom se povuci na ISIL-ove teritorije. Do konacnog sloma te tvorevine.bingov buraz wrote:Tuga i sa jedne i sa druge strane,nisu ni svi pobunjenici glavosjece sigurno.
- bingov buraz
#15664 Re: Sirija vol. 2
Onu SAA iz Idliba i Dzisr Sugura bi rasturilo i lokalno dobrovoljno vatrogasno drustvo,promijenile su se karte.
-
sarajevoxxxx
#15665 Re: Sirija vol. 2
Pa jest ljudima zavrneš pipu, vojnici u Halebu bez plate 7 mjeseci, i ono malo oružja im ukine. Turci su ih na tacni predali prije svega Rusima pa tek onda nsjvecim kukavicama i đubradi tj. muslimanskoj eliti iz Damaska.bingov buraz wrote:Onu SAA iz Idliba i Dzisr Sugura bi rasturilo i lokalno dobrovoljno vatrogasno drustvo,promijenile su se karte.
- Kikibombona
#15666 Re: Sirija vol. 2
Pa vidi...Grean wrote:
To ja govorim cijelo vrijeme ovdje.
Koji sunit, bez ozbira da nikad nije prosao pored dzamije, da sa sektastvom nema nista, moze mirno gledati kako dolaze nabrijane siitske milicije da ratuju "za svoju stvar" i ono kao tebi je svejedno, mene to ne interesuje, ja sam za Asada jer on je nas predsjednik. Ma nema sanse, ako i jesu tamo onda gledaju samo da zdime ili su tu sto moraju. Sute i trpe.
Ja mislim da njima vise nema zivota zajedno, samo je pitanje ko' u Bagdadu gdje ce ko zivjeti a onda ide zid za sigurnost jednih i drugih.
Ovaj moj komsija je na pocetku bio za pobunu. Mislio brzo ce zavrsiti, Sirija ce biti demokratska, nece biti kriminala i nepotizma itd. Poslije kada je vidio sta se desava, rekao je da su sve vojske u Siriji od zla oca i gore matere. Ne voli o tome uopste pricati. Burazer mu je radio cijeli rat u Damasku. Visokoobrazovan covjek, direktor bio. Kaze da nije imao nikakvih problema. Al eto, radi djece i buducnosti zapalio u Njemacku. U svemu tome jedino je cudno da stan kupuje frajer iz Libanona za ozbiljnu cifru, gotovo placa iznad realne cijene.
U Efrinu su imali problema sa ratnim profiterima. Kupovali su stanove i kuce daleko ispod cijene. Ljudi su prodavali u bescjenje samo da se docepaju love i zbrisu vani. Profiteri su Kurdi. Valasti u Efrinu su na kraju zabranili prodaju nekretnina.
I kod nas su se mnogi ovako obogatili...
- Čitalac
#15667 Re: Sirija vol. 2
Meni je ovo pitanje plate ili ličnog dohotka u "revoluciji" apsolutna misterija.
Dakle, čovek živi u diktaturi, bilo kojoj i bilo gde. Ne može to više da podnese i odluči da je krajnje vreme da se izbori za slobodu, ali očekuje da mu neko za tu borbu svakog prvog u mesecu daje platu. Mislim, čini mi se da revoluciju nosi ideja, a ne plata.
Dakle, čovek živi u diktaturi, bilo kojoj i bilo gde. Ne može to više da podnese i odluči da je krajnje vreme da se izbori za slobodu, ali očekuje da mu neko za tu borbu svakog prvog u mesecu daje platu. Mislim, čini mi se da revoluciju nosi ideja, a ne plata.
-
zvizdan
#15668 Re: Sirija vol. 2
Revolucionarima padne moral kad ostanu bez place?sarajevoxxxx wrote:Pa jest ljudima zavrneš pipu, vojnici u Halebu bez plate 7 mjeseci, i ono malo oružja im ukine. Turci su ih na tacni predali prije svega Rusima pa tek onda nsjvecim kukavicama i đubradi tj. muslimanskoj eliti iz Damaska.bingov buraz wrote:Onu SAA iz Idliba i Dzisr Sugura bi rasturilo i lokalno dobrovoljno vatrogasno drustvo,promijenile su se karte.
Btw, ostade duzan odgovor gdje se na onom linku s wikipedije na arapskom spominje 4 miliona stanovnika? Pratim odavno kako postavljas kojekakve priglupe linkove na arapskom, fb stranice raznih sebi slicnih tipova od masrika do magriba, sve racunajuci kako 95% ljudi svakako pojma nemaju sta tu pise i o cemu se uopce radi. Totalno si perfidan lik, ne znam samo kako te nije stid pozivati se na moral svako malo. Ali svakom svoje.
- bingov buraz
#15669 Re: Sirija vol. 2
Sta ce napacenom narodu plate u borbi protiv mrskog diktatora,pomislice neko da su placenici u pitanju a ne raja.sarajevoxxxx wrote:Pa jest ljudima zavrneš pipu, vojnici u Halebu bez plate 7 mjeseci, i ono malo oružja im ukine. Turci su ih na tacni predali prije svega Rusima pa tek onda nsjvecim kukavicama i đubradi tj. muslimanskoj eliti iz Damaska.bingov buraz wrote:Onu SAA iz Idliba i Dzisr Sugura bi rasturilo i lokalno dobrovoljno vatrogasno drustvo,promijenile su se karte.
-
sarajevoxxxx
#15670 Re: Sirija vol. 2
Čuj priglupe linkovezvizdan wrote:Revolucionarima padne moral kad ostanu bez place?sarajevoxxxx wrote:Pa jest ljudima zavrneš pipu, vojnici u Halebu bez plate 7 mjeseci, i ono malo oružja im ukine. Turci su ih na tacni predali prije svega Rusima pa tek onda nsjvecim kukavicama i đubradi tj. muslimanskoj eliti iz Damaska.bingov buraz wrote:Onu SAA iz Idliba i Dzisr Sugura bi rasturilo i lokalno dobrovoljno vatrogasno drustvo,promijenile su se karte.Pa mi smo prvu placu dobili u jesen '94, i to 11 maraka u BH dinarima.
Btw, ostade duzan odgovor gdje se na onom linku s wikipedije na arapskom spominje 4 miliona stanovnika? Pratim odavno kako postavljas kojekakve priglupe linkove na arapskom, fb stranice raznih sebi slicnih tipova od masrika do magriba, sve racunajuci kako 95% ljudi svakako pojma nemaju sta tu pise i o cemu se uopce radi. Totalno si perfidan lik, ne znam samo kako te nije stid pozivati se na moral svako malo. Ali svakom svoje.
-
Idriz
#15671 Re: Sirija vol. 2
Iz ovih slika izbjeglica iz Alepa da se zakljuciti da bjeze uglavnom muskarci. Da li je moguce da su tolike kukavice? Kome su ostavili zene, kcerke, majke?
Sramota.
Sramota.
-
zvizdan
#15672 Re: Sirija vol. 2
@Savox Da, priglupe linkove, zato sto se uglavnom radi o FB stranicama tipova koji se od tebe razlikuju samo po tome sto su Arapi i sto pisu na arapskom. Stavise, vecina njih uopce nisu niti Sirijci, a o tome koliko su bliski desavanjima da ne govorimo. Pored njih pozivas se na kojekakve nebitne FB stranice iz Sirije,totalni irelevantne izvore za bilo koga iole ozbiljnog. I uz sve to, prevodis stvari onako kako bi ti zelio da pise. Recimo kako s ovim linkom s arapske wikipedije koji si maloprije postao i rekao da tu pise kako regija Mosul ima 4 miliona stanovnika. Iako ne pise. Jel ovako ili nije? Kontas, samo neka je pisano harfovima, ovdje ce odmah imati tezinu.
Uostalom, evo pojavio se nedavno covjek s nickom Krokodajl, meni izgleda kao neko kome se moze vjerovati. Mislim da ce potvrditi da za tebe vazi ovako kako sam rekao.
Uostalom, evo pojavio se nedavno covjek s nickom Krokodajl, meni izgleda kao neko kome se moze vjerovati. Mislim da ce potvrditi da za tebe vazi ovako kako sam rekao.
- DaysleepeR
#15673 Re: Sirija vol. 2
više se domovina voli kad plata legne. da ne bi ko pomislio da sastav pobunjenika možda čini bjelosvjetski ološ.bingov buraz wrote:Sta ce napacenom narodu plate u borbi protiv mrskog diktatora,pomislice neko da su placenici u pitanju a ne raja.sarajevoxxxx wrote:Pa jest ljudima zavrneš pipu, vojnici u Halebu bez plate 7 mjeseci, i ono malo oružja im ukine. Turci su ih na tacni predali prije svega Rusima pa tek onda nsjvecim kukavicama i đubradi tj. muslimanskoj eliti iz Damaska.bingov buraz wrote:Onu SAA iz Idliba i Dzisr Sugura bi rasturilo i lokalno dobrovoljno vatrogasno drustvo,promijenile su se karte.
-
sarajevoxxxx
#15674 Re: Sirija vol. 2
Rekao sam da mi je prijatelj Kurd rođen i odrastao u Mosulu na moje pitanje koliko grad ima stanovnika odgovorio 4 miliona. Link koji sam postavio je Wikipedia i na njemu stoji da Mosul ima dva miliona stanovnika, a za pokrajinu Ninevu u kojoj se nalazi Mosul sam napisao da ima oko 4 miliona stanovnika.zvizdan wrote:@Savox Da, priglupe linkove, zato sto se uglavnom radi o FB stranicama tipova koji se od tebe razlikuju samo po tome sto su Arapi i sto pisu na arapskom. Stavise, vecina njih uopce nisu niti Sirijci, a o tome koliko su bliski desavanjima da ne govorimo. Pored njih pozivas se na kojekakve nebitne FB stranice iz Sirije,totalni irelevantne izvore za bilo koga iole ozbiljnog. I uz sve to, prevodis stvari onako kako bi ti zelio da pise. Recimo kako s ovim linkom s arapske wikipedije koji si maloprije postao i rekao da tu pise kako regija Mosul ima 4 miliona stanovnika. Iako ne pise. Jel ovako ili nije? Kontas, samo neka je pisano harfovima, ovdje ce odmah imati tezinu.![]()
Znati arapski je valjda prednost. Za informacije gledam da uvijek navedem izvor, za bilo koji izvor koji smatras da nije relevantan zamolio bih te da postaviš link na koji izvor misliš, nije problem, za sve i jedan link koji sam postavio stojim iza njega. Ako smatraš da ima neki bolji izvor postaviš link i to je to.
-
sarajevoxxxx
#15675 Re: Sirija vol. 2
Čuj većina nisu Sirijci