Republika Turska
-
aratet
#15651 Re: Republika Turska
Drevni Kurdistan Kurdima, Turci u Turkmenistan.

- ElRe
#15652 Re: Republika Turska
Kurdi u Turskoj nemaju nikakva prava na samoopredjeljenje. Za polozaj u kome se nalaze neka se obrate zapadu koji ih je u isti doveo krajem XIX i pocetkom XX vijeka. U Turskoj su nasli utociste, a onda su pod dirigentskom palicom zapada (koji na taj nacin prikriva svoja zlodjela) poceli da vode separatisticku politiku.
- Smail Aga Cengic
#15653 Re: Republika Turska
To je druga kultura i drukciji mentalitet od naseg i ako je nesto turcima ne mora znaciti da je i nama.
Glupo mi je pametovati protiv vladara jedne zemlje koji je demokratski pobijedio na izborima a s druge strane ne zelim takav sistem u svojoj zemlji.
Svakom svoje, vama erdoganovim fanovima koji bi ovdje tako nesto uvodili predlazem iseljenje u Tursku.
Glupo mi je pametovati protiv vladara jedne zemlje koji je demokratski pobijedio na izborima a s druge strane ne zelim takav sistem u svojoj zemlji.
Svakom svoje, vama erdoganovim fanovima koji bi ovdje tako nesto uvodili predlazem iseljenje u Tursku.
-
aratet
#15654 Re: Republika Turska
ElRe wrote:Kurdi u Turskoj nemaju nikakva prava na samoopredjeljenje. Za polozaj u kome se nalaze neka se obrate zapadu koji ih je u isti doveo krajem XIX i pocetkom XX vijeka. U Turskoj su nasli utociste, a onda su pod dirigentskom palicom zapada (koji na taj nacin prikriva svoja zlodjela) poceli da vode separatisticku politiku.
- sargon
#15655 Re: Republika Turska
Da ovo nije Djulizar vaskrnuoaratet wrote:ElRe wrote:Kurdi u Turskoj nemaju nikakva prava na samoopredjeljenje. Za polozaj u kome se nalaze neka se obrate zapadu koji ih je u isti doveo krajem XIX i pocetkom XX vijeka. U Turskoj su nasli utociste, a onda su pod dirigentskom palicom zapada (koji na taj nacin prikriva svoja zlodjela) poceli da vode separatisticku politiku.
Cuj u turskoj nasli utociste
- sunceKOtepsija
#15656 Re: Republika Turska
Danas je rodendan, usudio bih se reci,najvecem sinu ljudskog roda, covjeku koji se nesebicno zalaze i podize glas za prava potlacenih-od Palestine do Halepa, covjeku za kojeg kucaju srca milijardi ljudi-nasih sugradana na ovoj planeti
Predsjednik Republike je u direktom video obracanju gradanima izrazio svoju duboku zahvalnost svim onima koji su mu danas cijeli dan cestitali rodendan, uz najljepse zelje i kitice cvijeca...
prigodni video uradak (uz prigodnu muzicku numeru) grupe ljubitelja lika i dijela Predsjednika Republike
i svakako meni licno najdraza
- sunceKOtepsija
#15657 Re: Republika Turska
https://twitter.com/IUmmmet/status/835939338722639874
cestitke najmladih clanova nacije
https://twitter.com/_MuratUcar/status/8 ... 9717514244
Zavidovici brane cast Bosne i Hercegovine-kako prenosi TRT u ovom video prilogu- i bosnjaci su cestitali Predsjedniku rodendan
https://twitter.com/trtavaz/status/835929504560336897
https://twitter.com/_MuratUcar/status/8 ... 9717514244
Zavidovici brane cast Bosne i Hercegovine-kako prenosi TRT u ovom video prilogu- i bosnjaci su cestitali Predsjedniku rodendan
https://twitter.com/trtavaz/status/835929504560336897
- ElRe
#15658 Re: Republika Turska
Turkey’s Sabancı Holding to invest $1.3 bln in 2017
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=345
- tranquil
#15659 Re: Republika Turska
Nisam siguran da li je ovo gore sarkazam ili stvarni hvalospjevi.
- GAU8
#15660 Re: Republika Turska
tranquil wrote:Nisam siguran da li je ovo gore sarkazam ili stvarni hvalospjevi.
Bošnje počele kopirati raju Putinoljupce iz Srpskog naroda. Nisu dugo imali na koga drkati, ali sad je Erdogan tu....
- tranquil
#15661 Re: Republika Turska
Stvarno nisam siguran. Zvati brku "Mehdi" mi djeluje kao satirično pretjerivanje, ali s druge strane, poznajem ljude koji su onaj jezivi spot za APK sa zombijima koji skaču na ogromnu kamaru da podrže barjak, doživjeli kao vrhunac estetike u političkoj propagandi. Iz tog razloga mislim da mi je osigurač za satiru pregorio i ne mogu više ocijeniti kada je neko stvaran a kada se zajebaje.GAU8 wrote:tranquil wrote:Nisam siguran da li je ovo gore sarkazam ili stvarni hvalospjevi.
Bošnje počele kopirati raju Putinoljupce iz Srpskog naroda. Nisu dugo imali na koga drkati, ali sad je Erdogan tu....
- GAU8
#15662 Re: Republika Turska
Jbg, novo mračno doba je na pomolu...
- sunceKOtepsija
#15663 Re: Republika Turska
s obzirom da je kako kazu odredeni duznosnici i zvanicnici AKP-a Predsjednika Republike "dotaketi ili gledati u njegovo lice-ibadet", da je prema nekima Erdogan novi/posljednji Poslanik, covjek zbog kojeg se Turska ne suocava sa susama-jer Bog svoju milost (u vidu kise) spusta na zemlju radi svoga miljenika, covjeka u kojem su sjedinjena sva svojstva Allaha dz.s.(kao sto rece jedan AKPov parlamentarac) itd itd-ko smo mi da se tome ismijavamo ili to negiramo? Najpametnije nam je da se poklopimo (ili ko moze-ima tu cast da dotakne predsjednikatranquil wrote:Stvarno nisam siguran. Zvati brku "Mehdi" mi djeluje kao satirično pretjerivanje, ali s druge strane, poznajem ljude koji su onaj jezivi spot za APK sa zombijima koji skaču na ogromnu kamaru da podrže barjak, doživjeli kao vrhunac estetike u političkoj propagandi. Iz tog razloga mislim da mi je osigurač za satiru pregorio i ne mogu više ocijeniti kada je neko stvaran a kada se zajebaje.GAU8 wrote:tranquil wrote:Nisam siguran da li je ovo gore sarkazam ili stvarni hvalospjevi.

- GAU8
#15664 Re: Republika Turska
Mozda se tepsija ipak zajebavasunceKOtepsija wrote:...
s obzirom da je kako kazu odredeni duznosnici i zvanicnici AKP-a Predsjednika Republike "dotaketi ili gledati u njegovo lice-ibadet", da je prema nekima Erdogan novi/posljednji Poslanik, covjek zbog kojeg se Turska ne suocava sa susama-jer Bog svoju milost (u vidu kise) spusta na zemlju radi svoga miljenika, covjeka u kojem su sjedinjena sva svojstva Allaha dz.s.(kao sto rece jedan AKPov parlamentarac) itd itd-ko smo mi da se tome ismijavamo ili to negiramo? Najpametnije nam je da se poklopimo (ili ko moze-ima tu cast da dotakne predsjednikako ne moze neka gleda u sliku
)i vicemo amin...
- tranquil
#15665 Re: Republika Turska
OK, skonto
Toliko su me jebali u mozak da više ne mogu da ocijenim šta je stvarno a šta nije.
Ali i dalje ne znam, jel' sad ovo fakat il' zajebancijasunceKOtepsija wrote:s obzirom da je kako kazu odredeni duznosnici i zvanicnici AKP-a Predsjednika Republike "dotaketi ili gledati u njegovo lice-ibadet"
Toliko su me jebali u mozak da više ne mogu da ocijenim šta je stvarno a šta nije.
- sunceKOtepsija
#15666 Re: Republika Turska
http://www.al-monitor.com/pulse/en/orig ... n-akp.htmltranquil wrote:OK, skonto![]()
Ali i dalje ne znam, jel' sad ovo fakat il' zajebancijasunceKOtepsija wrote:s obzirom da je kako kazu odredeni duznosnici i zvanicnici AKP-a Predsjednika Republike "dotaketi ili gledati u njegovo lice-ibadet"![]()
Take for instance the bizarre incident at Erdogan’s flamboyant rally in Istanbul on Aug. 3.
As Erdogan addressed the crowd from the platform, a woman was seen fainting. Erdogan gesticulated as if saying “bring her over.” Instead of being taken away by ambulance, the allegedly sick woman was taken to Erdogan. The stretcher was elevated to the platform and Erdogan reached out to the woman. She grabbed his right hand with both hands, screaming “Allah, Allah, Allahu Akbar” (God is great). The screams were heard clearly both at the venue and in the live TV broadcast because Erdogan still had the microphone in his left hand. The footage of the incident hit the Internet media with the tag, “The woman who recovered after holding Erdogan’s hand.”
The extraordinary qualities his followers attribute to Erdogan stem from his Islamism. That is, Islam is the source of the exceptional. Back in February 2010, the AKP’s provincial chairman in the western province of Aydin, Ismail Sezer, found himself expelled from the party after he said, “Erdogan is like a second prophet to us.” Yet, others who have validated our proverb with respect to Erdogan have not faced any sanctions. Here are some of many examples:
Finance Minister Mehmet Simsek on Erdogan’s visit to the southeastern province of Sanliurfa on March 9: “Spring has come to Sanliurfa. Both nature and history are rising up to greet our prime minister.”
AKP lawmaker Fevai Aslan on Jan. 16: “Erdogan is a leader who gathers all of Allah’s qualities in himself.”
Deputy Health Minister Agah Kafkas on May 19, 2013: “To do what Erdogan does is sunna [body of Islamic custom and practice based on Prophet Muhammad's words and deeds].”
AKP lawmaker Huseyin Sahin on July 20, 2011: “Believe me, even touching our prime minister is worship to me.”
- Tito_i_Partija
#15667 Re: Republika Turska
GAU8 wrote:tranquil wrote:Nisam siguran da li je ovo gore sarkazam ili stvarni hvalospjevi.

Vas dvojica niste normalni. Zar su Tepsijini biseri stvarno tako teski za skontat'?
-
rz brzotrz
#15668 Re: Republika Turska
hahahahahahahahahahahahahahahahahhha ismijah se ovom tepsiji, covjek mi uljepsava dane... na ovoj temi i temi o azerbejdzanus obzirom da je kako kazu odredeni duznosnici i zvanicnici AKP-a Predsjednika Republike "dotaketi ili gledati u njegovo lice-ibadet"
- rajv0sa
#15669 Re: Republika Turska
Pa inteligencijo turkofilska kad tolko drkaš na turke, barem istraži malo historiju pa vidi kad su oni došli u anadoliju, a od kad su Kurdi kao iranski indoevropski narod tu. Od turčina izgleda vrsta ljudska nastala. Sandžaklija, turkofil, fašista i vehabija, možel gospodar uzvišeni goru kombinaciju da napravi.ElRe wrote:Kurdi u Turskoj nemaju nikakva prava na samoopredjeljenje. Za polozaj u kome se nalaze neka se obrate zapadu koji ih je u isti doveo krajem XIX i pocetkom XX vijeka. U Turskoj su nasli utociste, a onda su pod dirigentskom palicom zapada (koji na taj nacin prikriva svoja zlodjela) poceli da vode separatisticku politiku.
- Kikibombona
#15670 Re: Republika Turska
Kako i dolikuje, Turci su Mesuda Barzanija, predsjednika irackog Kurdistana, docekali sa zastavom Kurdistana na aerodromu Kemal Ataturk. Apsurd je da je ova zastava, 'Ala rengin', zabranjena u Turskoj.

Sa Jildrimom!

Jbg, tata Barzani rekao, 'il me docekajte sa zastavom, ili necu doci'!
Barzani se sastao sa predstavnicima HDP i jos jednom pozvao Erdogana da oslobodi utamnicenog lidera stranke, Demirtasa!
Barzani asks Erdogan to release Demirtas: Turk
http://www.kurdistan24.net/en/news/5dfb ... =hootsuite

Sa Jildrimom!

Jbg, tata Barzani rekao, 'il me docekajte sa zastavom, ili necu doci'!
Barzani se sastao sa predstavnicima HDP i jos jednom pozvao Erdogana da oslobodi utamnicenog lidera stranke, Demirtasa!
Barzani asks Erdogan to release Demirtas: Turk
http://www.kurdistan24.net/en/news/5dfb ... =hootsuite
- tranquil
#15671 Re: Republika Turska
hahaha priznajem, pao sam. Ali evo i zašto jer ima ovakvih koje tepsija prenosi:Tito_i_Partija wrote:GAU8 wrote:tranquil wrote:Nisam siguran da li je ovo gore sarkazam ili stvarni hvalospjevi.
Vas dvojica niste normalni. Zar su Tepsijini biseri stvarno tako teski za skontat'?
sunceKOtepsija wrote:Take for instance the bizarre incident at Erdogan’s flamboyant rally in Istanbul on Aug. 3.
As Erdogan addressed the crowd from the platform, a woman was seen fainting. Erdogan gesticulated as if saying “bring her over.” Instead of being taken away by ambulance, the allegedly sick woman was taken to Erdogan. The stretcher was elevated to the platform and Erdogan reached out to the woman. She grabbed his right hand with both hands, screaming “Allah, Allah, Allahu Akbar” (God is great). The screams were heard clearly both at the venue and in the live TV broadcast because Erdogan still had the microphone in his left hand. The footage of the incident hit the Internet media with the tag, “The woman who recovered after holding Erdogan’s hand.”
The extraordinary qualities his followers attribute to Erdogan stem from his Islamism. That is, Islam is the source of the exceptional. Back in February 2010, the AKP’s provincial chairman in the western province of Aydin, Ismail Sezer, found himself expelled from the party after he said, “Erdogan is like a second prophet to us.” Yet, others who have validated our proverb with respect to Erdogan have not faced any sanctions. Here are some of many examples:
Finance Minister Mehmet Simsek on Erdogan’s visit to the southeastern province of Sanliurfa on March 9: “Spring has come to Sanliurfa. Both nature and history are rising up to greet our prime minister.”
AKP lawmaker Fevai Aslan on Jan. 16: “Erdogan is a leader who gathers all of Allah’s qualities in himself.”
Deputy Health Minister Agah Kafkas on May 19, 2013: “To do what Erdogan does is sunna [body of Islamic custom and practice based on Prophet Muhammad's words and deeds].”
AKP lawmaker Huseyin Sahin on July 20, 2011: “Believe me, even touching our prime minister is worship to me.”
- Kikibombona
#15672 Re: Republika Turska
Devlat Bacheli, lider nacionalisticke MHP, poludio radi zastave Kurdistana, sa kojom su dobri AKP domacini docekali predsjednika Kurdistana, i porucio 'sa nasim strpljenjem je gotovo'.
Premijer Jildrim je rekao da je Kurdistan autonomna regija i da je to njihova zvanicna zastava.
Ranije je MHP burno reagovao kada je Barzani istok Turske nazvao 'Sjeverni Kurdistan'. Pozvali su AKP da reaguje. AKP se oglusila na apel.

Premijer Jildrim je rekao da je Kurdistan autonomna regija i da je to njihova zvanicna zastava.
Ranije je MHP burno reagovao kada je Barzani istok Turske nazvao 'Sjeverni Kurdistan'. Pozvali su AKP da reaguje. AKP se oglusila na apel.

- sunceKOtepsija
#15673 Re: Republika Turska
-slika govori vise od hiljadu rijeci-a pokretna slika visestruko vise...Take for instance the bizarre incident at Erdogan’s flamboyant rally in Istanbul on Aug. 3.

Veliki Torabi-kojeg smo imali cast ugostiti i u nasem glavnom gradu lijecio je uboge nevoljnike energijom sa pet planeta-Predsjednik Republike prenosi energiju cijelog univerzuma

doc.dr.Mustafa Sadık Akdağ-osumnjiceni pripadnik gulenovske teroristicke organizacije koji je otpusten sa mjesta asistenta na stomatoloskom fakultetu u Ordu i protiv koga se vodila istraga-izvrsio samoubistvo. Ostavio poruku u kojoj za svoju smrt krivi sve osim sebe. Nakon drzavnog udara imali smo priliku svjedociti kako clanovi gulenovkse organizacije u trenucima hapsenja-otimanjem pistolja od pripadnika snaga sigurnosti, skakanjem s balkona, vjesanjem od pertlu, lupanjem glavom od zid zatvorske celije-vrse samoubistva kako ne bi otkrili tajne navedene organizacije. Ono sto je indikativno, a sto se samo namece nakon hapsenja brojnih stomatologa-medu kojima je i Gulenov licni stomatolog-a kojeg je posjecivao i tzv. „NBA kosarkas“ Enes Kanter jeste pitanje-da li postoji veze izmedu tolikih stomatologa clanova gulenovske teroristicke organizacije i iluminatsko-masonske zavjere trovanja ljudi flourom (koji kao sto znamo stavljaju u sve od vode, paste za zube...svuda)? S obzirom da je gulen mason (prema tvrdnjama vise eminentnih istrazivaca mati mu je jevrejka a otac Ermen) odgovor se sam namece...

opet nista ne tvrdim, samo na glas razmisljam...

navodno-pred referendum a kao vid zahvale MHP-u na celu sa Bahceliju na podrsci ustavnim promjenama, i kako bi se dodatno udobrovoljilo tom dijelu glasackog tijela vlada ce pokrenuti akciju imenovanja Univerziteta imenom cuvenog Alparslana Turkesa-legendarnog osnivaca MHP-a
s druge strane vlada je objavila da ce podrzati i zvanicnu proslavu hz. Alijevog rodendana (kojeg obiljezavaju Alevije 21.03.-kao znak dobre predreferendumske volje. Poznato je da su alevije bile dosta nezadovoljne politikom vlade-nametanjem zvanicne vjeronauke, imenovanjem treceg mosta „Sultan Selim“ (kojeg alevije nazivaju koljacem i krvnkom itd.)
-opozicija optuzuje da AKP planira krajem marta predreferendumsku akciju na Kandil (irak) jde je smjesten stab PKK i postavljanje zastave Turske na planini-s ciljem povecanja podrske promjenama (iako pitanje je da li za to ima potrebe), kao i izvodenjem navodnih tzv false flag operacija

HDP i DBP su objavili plan o zajednickom petodnevnom obiljezavanju Nevruza. Proslogodisnje obiljezavanje Nevruza Vlada je zabranila-u cemu su joj podrsku dali i odredeni vjerski autoriteti-koji su citiranjem hadisa utvrdili da je obiljezavanje Nevruza haram. Mnogi se nadaju da ce Vlada ove godine-u pred referendumskom duhu slobode dozvoliti obiljezavanje Nevruza. Prema planu obiljezavanje i proslava Nevruza u organizaciji HDP-a i DBP-a pocinje 17 marta u Nusajbinu, zavrsava 21. Marta proslavama u Dijarbakiru i Vanu. Iz HDP-a i DBP-a su potvrdili i pokretanje kampnje protiv izmjena ustava.
objavljen dugo ocekivani TRAILER animiranog filma namjenjenog najmladima clanovima turskog drustva-koji objasnjava dogadaje 15.07. i kako su zle sile predvodene Gulenom pokusale sprijeciti Tursku na putu ka 2023.

predsjednik republike na putu za Pakistan-zajedno sa novinarima-primjetio da cuvena reporterka Nazli Celik ima kutiju cigara na stolu-Predsjednik oduzeo cigare-i zatrazio da mu potpise da vise nikad nece pusit-sto je Nazli i ucinila
Nazli je poznata i kao reporterka koja je izvjestavala iz Yuksekove-usred antiteroristicckih operacija turske armije-a o njenom izvjestavanju raspravljalo se cak i u Parlamentu-navodno je eksplozija s pocetka priloga dogovorena-odnosno snage sigurnosti najavile su kontrolisanu eksploziju, koju je nazli celik iskoristila u svrhu povecanja rejtinga i gledanosti emisije
u Adani sukob lokalnog stanovnistva i sirijaca-zapaljeni satori u kojem su boravili sirijci-5 sirijaca povrijedeno, 2 u teskom stanju-ostecena i vozila lokalnog stanovnistva, sirijci su prebaceni na drugu lokaciju

u Konji sukob izmedu Sirijaca i Afganistanaca-deset povrijedenih, jedan u teskom stanju, navodno je svemu kumovala droga i alkohol

Savur (Mardin) smjenjena DBPova lokalna uprava (nacelnik nedavno uhapsen) imenovan vladin povjerenik, postavljena truska zastava
brzom intervencijom turskih snaga sigurnosti sprijeceno divljanje studenata na Istanbulskom Univerzitetu

Agri-uhapsen nacelnik Sirri Sakkik clan DBP-a

Novinar Hasan Džemal osuden na 11 mjeseci i 20 dana zbog vrijedanja Predsjednika Republike-simbolicna kazna za veliko nedjelo...
-Beytüşşebap (Şırnak)-uhapsen nacelnik Nurettin Ataman (DBP)
-
aratet
#15674 Re: Republika Turska
11 godina zbog vrijedjanja predsjednika republike 
- ElRe
#15675 Re: Republika Turska
Turkey’s exports rise over 5 pct in February with significant increases in China, US and Israel markets
Turkey’s manufacturing index signals ‘broad stabilization’
Turkey’s manufacturing index signals ‘broad stabilization’