PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Corto Maltese

#15651 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Drinski wrote:Evo sta predlaže Udruženje blokiranih računa:

„UPTK uputilo inicijativu OV Tuzla da se platou na Slatini dodijeli naziv kojim bi se trajno obilježila februarski protesti građana

Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona dostavilo je prijedlog predsjedniku Općinskog vijeća i načelniku Općine Tuzla da se prostoru (platou) ispred zgrade „Sodaso“ u tuzlanskom naselju Slatina dodijeli naziv kojim bi se trajno obilježila februarska protestna dešavanja građana i građanki u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. U prijedlogu je, između ostalog, navedeno: „Protesti građana i građanki TK, koji su započeli upravo u Tuzli 05. februara 2014. godine, pobudili su duh svih građana i građanki u cijeloj Federaciji BiH, da dignu svoj glas protiv nepravde i teških socio-materijalnih uslova u kojima žive. Zahvaljujući protestima u Tuzli, te kasnije u Zenici, Bihaću, Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima u Bosni i Hercegovini, došlo je i dolazi do određenih pozitivnih promjena. Ovo su prvi protesti ovakve vrste u modernoj istoriji Bosne i Hercegovine. Tuzla i Tuzlaci su na to ponosni“. Poslodavci Tuzlanskog kantona u nastavku teksta podsjećaju: „Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona od prvog dana se pridružilo opravdanim i legitimnim zahtjevima građana, te već 05. februara, kao jedan od zvaničnih ekonomsko – socijalnih partnera za područje Tuzlanskog kantona, pozvalo Vladu TK da se odmah očituje u vezi sa zahtjevima građana i građanki. Nakon što se to dva dana nije desilo, a usljed eskalirajućeg bunta, otvoreno smo 07. februara pozvali premijera, a samim time i Vladu TK, da podnese ostavku. Kada se to desilo, već 08. februara smo, sa Savezom samostalnih sindikata TK, zauzeli zvanične jasne stavove o kojima smo upoznali cjelokupnu javnost i Skupštinu Tuzlanskog kantona. …Promjene koje su se desile od 05. februara do danas, još uvijek jesu male i sa neznatnim efektima, ali su veoma značajne za kreiranje budućeg obrazca načina rada i ponašanja svih organa vlasti u BiH. Proces promjena je tek počeo, on se nastavlja i zasigurno će, angažmanom svih progresivnih snaga, uključujući i međunarodnu zajednicu, doprinijeti pravednijem, sigurnijem i ugodnijem ambijentu za život svih građana u cijeloj BiH“. Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona Općini Tuzla predlaže konkretan način realizacije prijedloga, i to u dvije faze. Prva faza, davanje naziva „Trg februarskih promjena“ ili „Trg građanki i građana Tuzlanskog kantona“ trebala bi biti okončana do 02. oktobra – Dana Općine Tuzla, a druga faza, uređenje Trga, do 05. februara naredne godine – na prvu godišnjicu februarskih protesta u Tuzli. U zaključku prijedloga, poslodavci navode: „Ukoliko, eventualno, ima promišljanja da 05. februar 2014. ne bi trebalo obilježavati zbog fizičke „štete“ koja je zajednici nanesena, Udruženje poslodavaca TK je, u tome smislu, već javno iskazalo svoj jasan stav koji se ogleda u činjenici: da je mnogo veću štetu zajednici nanijela loša i neučinkovita javna administracija Tuzlanskog kantona na čelu sa svim proteklim vladama, te da se u buntu i procesu izražavanja nezadovoljstva ruši da bi se u budućnosti bolje gradilo !! Zgrade ćemo sanirati (sredstvima iz poreznih prihoda koje ionako obezbjeđuju poslodavci / poduzetnici i privrednici) i ta će šteta brzo biti zaboravljena. Nasuprot tome, trajna vrijednost učinka demonstracija i protesta ostaje i nju treba njegovati !“
Je l' ovo neka provala?
Alfons Kauders

#15652 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Image

naravno da nije... a ovdje ce ubacit fahru s smotanim avazom u ruci...
iz dna duše

#15653 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by iz dna duše »

Drinski wrote:
iz dna duše wrote:
Drinski wrote:Evo sta predlaže Udruženje blokiranih računa:

„UPTK uputilo inicijativu OV Tuzla da se platou na Slatini dodijeli naziv kojim bi se trajno obilježila februarski protesti građana

Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona dostavilo je prijedlog predsjedniku Općinskog vijeća i načelniku Općine Tuzla da se prostoru (platou) ispred zgrade „Sodaso“ u tuzlanskom naselju Slatina dodijeli naziv kojim bi se trajno obilježila februarska protestna dešavanja građana i građanki u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. U prijedlogu je, između ostalog, navedeno: „Protesti građana i građanki TK, koji su započeli upravo u Tuzli 05. februara 2014. godine, pobudili su duh svih građana i građanki u cijeloj Federaciji BiH, da dignu svoj glas protiv nepravde i teških socio-materijalnih uslova u kojima žive. Zahvaljujući protestima u Tuzli, te kasnije u Zenici, Bihaću, Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima u Bosni i Hercegovini, došlo je i dolazi do određenih pozitivnih promjena. Ovo su prvi protesti ovakve vrste u modernoj istoriji Bosne i Hercegovine. Tuzla i Tuzlaci su na to ponosni“. Poslodavci Tuzlanskog kantona u nastavku teksta podsjećaju: „Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona od prvog dana se pridružilo opravdanim i legitimnim zahtjevima građana, te već 05. februara, kao jedan od zvaničnih ekonomsko – socijalnih partnera za područje Tuzlanskog kantona, pozvalo Vladu TK da se odmah očituje u vezi sa zahtjevima građana i građanki. Nakon što se to dva dana nije desilo, a usljed eskalirajućeg bunta, otvoreno smo 07. februara pozvali premijera, a samim time i Vladu TK, da podnese ostavku. Kada se to desilo, već 08. februara smo, sa Savezom samostalnih sindikata TK, zauzeli zvanične jasne stavove o kojima smo upoznali cjelokupnu javnost i Skupštinu Tuzlanskog kantona. …Promjene koje su se desile od 05. februara do danas, još uvijek jesu male i sa neznatnim efektima, ali su veoma značajne za kreiranje budućeg obrazca načina rada i ponašanja svih organa vlasti u BiH. Proces promjena je tek počeo, on se nastavlja i zasigurno će, angažmanom svih progresivnih snaga, uključujući i međunarodnu zajednicu, doprinijeti pravednijem, sigurnijem i ugodnijem ambijentu za život svih građana u cijeloj BiH“. Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona Općini Tuzla predlaže konkretan način realizacije prijedloga, i to u dvije faze. Prva faza, davanje naziva „Trg februarskih promjena“ ili „Trg građanki i građana Tuzlanskog kantona“ trebala bi biti okončana do 02. oktobra – Dana Općine Tuzla, a druga faza, uređenje Trga, do 05. februara naredne godine – na prvu godišnjicu februarskih protesta u Tuzli. U zaključku prijedloga, poslodavci navode: „Ukoliko, eventualno, ima promišljanja da 05. februar 2014. ne bi trebalo obilježavati zbog fizičke „štete“ koja je zajednici nanesena, Udruženje poslodavaca TK je, u tome smislu, već javno iskazalo svoj jasan stav koji se ogleda u činjenici: da je mnogo veću štetu zajednici nanijela loša i neučinkovita javna administracija Tuzlanskog kantona na čelu sa svim proteklim vladama, te da se u buntu i procesu izražavanja nezadovoljstva ruši da bi se u budućnosti bolje gradilo !! Zgrade ćemo sanirati (sredstvima iz poreznih prihoda koje ionako obezbjeđuju poslodavci / poduzetnici i privrednici) i ta će šteta brzo biti zaboravljena. Nasuprot tome, trajna vrijednost učinka demonstracija i protesta ostaje i nju treba njegovati !“
Ovo Udruzenje poslodavaca...UH, kada samo pomislim ko je sve u njemu i koliko su te "pametne glave" duzne plata i doprinosa zaposlenicima...Duzni su i drzavi, ali ona ih stiti... :| I oni se stalno nesto javljaju... A to su oni koji otpustaju zaposlenike ako im padne napamet da se pobune, da strajkuju...ne samo njih, otpuste im i familiju, kao cin osvete... to su oni u cijim firmama je MOBBING normalna pojava, jer tako odrzavaju disciplinu... Niko ne smije rijec reci...
jbg, ljudi su izgurali svog premijera.
Znalci su to...a mi gradjani kao i uvijek ovce koje je lako svrnuti u tor, po neöijoj #elji i zamisli...
guruman

#15654 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Genije wrote:Alfons Kauders je napisao/la:samo rad, znoj i suze... precica nema... nema lakih rjesenja, nema nista preko noci, nema para bez rada i politicke moci bez odgovornosti... sve mimo toga su bajke za naivne
Jes malo sutra.To je iz vremena Alije "mislim" Sirotanovića.Al iz vremena Alije "mislim" Nesirotanovića ,stvari su potpuno suprotne.Znam konkretne ljude tj.primjere.
Zato vrati se na temu droga i šupljiranja koja nikog ozbiljnog ne zanimaju osim genijalaca i sličnih.
Alfons Kauders

#15655 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

guruman wrote:
Genije wrote:Alfons Kauders je napisao/la:samo rad, znoj i suze... precica nema... nema lakih rjesenja, nema nista preko noci, nema para bez rada i politicke moci bez odgovornosti... sve mimo toga su bajke za naivne
Jes malo sutra.To je iz vremena Alije "mislim" Sirotanovića.Al iz vremena Alije "mislim" Nesirotanovića ,stvari su potpuno suprotne.Znam konkretne ljude tj.primjere.
Zato vrati se na temu droga i šupljiranja koja nikog ozbiljnog ne zanimaju osim genijalaca i sličnih.
dobro

dakle nije potreban rad i trud da se stvari u drustvu i nasim licnim zivotima promijene u pozitivnom smilu

ali zato kmecanje i paljenje zgrada sve rjesavaju
kingofsnake

#15656 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Alfons Kauders wrote:
guruman wrote:
dobro

dakle nije potreban rad i trud da se stvari u drustvu i nasim licnim zivotima promijene u pozitivnom smilu

:lol: :lol: :lol: uzimanje lopatom :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#15657 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

kingofsnake wrote:
Alfons Kauders wrote:
guruman wrote:
dobro

nije vise ni izazov... odo sad setnja ferhadijom i rucak... u svojim cipelicama od krokodila, sa rolexom na ruci, u svojoj vjeri na svojoj zemlji (kako me zamisljaju forumske komunjare)

e moja omladino... nije problem sto ste u kurcu, i mi smo bili... problem je sto toga niste svjesni... uopste ne znate odakle da pocnete...

ja predlazem ogledalo
guruman

#15658 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Alfons Kauders wrote:
Alfons Kauders wrote:
guruman wrote:
dobro

nije vise ni izazov... odo sad setnja ferhadijom i rucak... u svojim cipelicama od krokodila, sa rolexom na ruci, u svojoj vjeri na svojoj zemlji (kako me zamisljaju forumske komunjare)

e moja omladino... nije problem sto ste u kurcu, i mi smo bili... problem je sto toga niste svjesni... uopste ne znate odakle da pocnete...

ja predlazem ogledalo[/quote]

Ti ko uvaženi Božo Matić.Kad je vidio s kojom bagrom ima posla na važnoj poziciji ,dade ostavku riječima: " Samo Vi tako nastavite,Ja odoh u Dubrovnik".
Alfons Kauders

#15659 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

guruman wrote:
Ti ko uvaženi Božo Matić.Kad je vidio s kojom bagrom ima posla na važnoj poziciji ,dade ostavku riječima: " Samo Vi tako nastavite,Ja odoh u Dubrovnik".
a ne

nisam nimalo kao bozo

ja do dubrovnika idem tek u maju

i onda u junu... pa opet u avgustu, i par sedmica u septembru, ovisno od meteo uvjeta
Alfons Kauders

#15660 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Genije wrote:Za naše cijenjene omladince hipstere, nvo-ublehaše, plehnumaše i ine:

Image

:D
mladi lavovi

bice da nisu... citali shawa... nema ga na jutjubu

ima doduse onaj film s brandom, al nikad mi se nije svidjao...
guruman

#15661 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Alfons Kauders wrote:
guruman wrote:
a ne

nisam nimalo kao bozo

i onda u junu... pa opet u avgustu, i par sedmica u septembru, ovisno od meteo uvjeta
Kako? Za to treba mnogo truda i znoja prosuti.Odakle?Opet foliraš omladinu,pardon nema više omladine,sve sama mlada gospoda!
say_cheese

#15662 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Alfons Kauders wrote: e moja omladino... nije problem sto ste u kurcu, i mi smo bili... problem je sto toga niste svjesni... uopste ne znate odakle da pocnete...
Omladina? Mladih ima upravo toliko, da ih sve skupa mozes nabrojati na prste jedne ruke.
Sudeci po slikama sa ulice i iz sale Plenuma, vecina su pripadnici trece zivotne dobi, a ima i dobar broj matorih revolusn-domacica. Da se radi o mladom uzrastu, dobar dio tog ludila bi im se mogao oprostiti zbog manjka zivotnog iskustva. Ovako ti samo preostaje da ovaj cirkus pratis uz smjesak sazaljenja.
Alfons Kauders

#15663 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

guruman wrote:
Alfons Kauders wrote:
guruman wrote:
a ne

nisam nimalo kao bozo

Kako? Za to treba mnogo truda i znoja prosuti.Odakle?Opet foliraš omladinu,pardon nema više omladine,sve sama mlada gospoda!
cuj kako?

pa autom... pauza u pocitelju, pa doljani, pa neum i tako dalje...
Alfons Kauders

#15664 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

say_cheese wrote:
Alfons Kauders wrote: e moja omladino... nije problem sto ste u kurcu, i mi smo bili... problem je sto toga niste svjesni... uopste ne znate odakle da pocnete...
Omladina? Mladih ima upravo toliko, da ih sve skupa mozes nabrojati na prste jedne ruke.
Sudeci po slikama sa ulice i iz sale Plenuma, vecina su pripadnici trece zivotne dobi, a ima i dobar broj matorih revolusn-domacica. Da se radi o mladom uzrastu, dobar dio tog ludila bi im se mogao oprostiti zbog manjka zivotnog iskustva. Ovako ti samo preostaje da ovaj cirkus pratis uz smjesak sazaljenja.
mladi su po internetu, na njih sam mislio... a ima ih vala i medju plenumasima

samo prepustaju rijec starijim i iskusnijim :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15665 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Genije wrote:
Kako javlja novinarka sa lica mjesta, dosad se na protestima okupilo oko 20-ak građana.
:zzzz:

ne sekiraj se biće tamo gdje se bez motike sere i funkcije dijele barem par stotina
Alfons Kauders

#15666 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Genije wrote:
Kako javlja novinarka sa lica mjesta, dosad se na protestima okupilo oko 20-ak građana.
:zzzz:

ne sekiraj se biće tamo gdje se bez motike sere i funkcije dijele barem par stotina
cim nema motike, eto naroda ... staro pravilo ...

vazda ima budala koje vjeruju da ce im s nekim tabletama s interneta chuna porast tri centa preko noci... da ce nekim herbalnim shake kurcima izgubiti 10 kila za mjesec dana... da mogu sjebat banku i dobit jeftin kredit tako sto ce ga vezati uz svicarce... i da se more zaradit na kojekakvim piramidama tipa gem collection...

te ljude semo nekad davno zvali budale...

danas su se vremena promijenila pa se koristi politicki korekta terminologija... ali ja ih i dalje nazivam pravim imenom...

budale
say_cheese

#15667 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Alfons Kauders wrote:
sto bi haver costacurta rekao, no hard plombe ... ali je nadasve cudan spoj, matori muljator i neiskusan hipster.
The rare combo of strength and power :D
Alfons Kauders

#15668 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

say_cheese wrote:
Alfons Kauders wrote:
sto bi haver costacurta rekao, no hard plombe ... ali je nadasve cudan spoj, matori muljator i neiskusan hipster.
kad su gluposti u pitanju, onda su takvi spojevi moguci, cak i normalni...

isto kao sto maloprije vidim drota, lika u fensi odijelu, klinca sa torbom na ledjima i penzionera kako coraju slicice ispred bbi centra... nasli su nesto zajednicko, nesto zanimljivo i zabavno... nema nista lose u tome...
costacurta

#15669 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

say_cheese wrote:
Alfons Kauders wrote:
O, dŽe ste akcijaši, zadali ste se pravo danas i do Dubrovnika se stiglo i to više puta, pa normala kad partijski šef ima nekretnine po županiji Dubrovačkoj valja to sve održavati, okopati masline, cvijeće zaliti, okrečiti, prašinu obrisati.
Što ne reče idem do Pule ili Murtera ono kao slučajno do Dubrovnika par puta u godini, biće da lektor voli starine pa to ti je :D
Bogati, jel' se legalizovalo ono crkavice par kvadrata potkrovlja na Lapadu? :D

say_cheese Imal' kakvih sniženja u Deira CCu? Kakav nam je dirham u zadnje vrijeme, jel još uvijek 1$ - 3.6 dirhama? Hoćel nam sad biti bolje kako je Zlajoglu ugovorio šljaku u Kataru? Eno kaže on sve bio pripremio, dogovorio, hiljade radnim mjesta ali ga Fahrudin provalio dole pred rajom, kaže u Avazu objavio da Zlaja kupuje stan u Dubaiju što je razljutilo ove iz Katara i sad kontaju da stopiraju sve ono što su naumili da urade u BiH. Nije šala, Avaz je jedna od najčitanijih novina u zemljama Persijskog zaljeva. :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15670 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

costacurta wrote:O, dŽe ste akcijaši, zadali ste se pravo danas i do Dubrovnika se stiglo i to više puta, pa normala kad partijski šef ima nekretnine po županiji Dubrovačkoj valja to sve održavati, okopati masline, cvijeće zaliti, okrečiti, prašinu obrisati.
Što ne reče idem do Pule ili Murtera ono kao slučajno do Dubrovnika par puta u godini, biće da lektor voli starine pa to ti je :D

say_cheese Imal' kakvih sniženja u Deira CCu? Kakav nam je dirham u zadnje vrijeme, jel još uvijek 1$ - 3.6 dirhama? Hoćel nam sad biti bolje kako je Zlajoglu ugovorio šljaku u Kataru? Eno kaže on sve bio pripremio, dogovorio, hiljade radnim mjesta ali ga Fahrudin provalio dole pred rajom, kaže u Avazu objavio da Zlaja kupuje stan u Dubaiju što je razljutilo ove iz Katara i sad kontaju da stopiraju sve ono što su naumili da urade u BiH. Nije šala, Avaz je jedna od najčitanijih novina u zemljama Persijskog zaljeva. :lol:
Nemoj tako, saće ti navaliti objašnjavati kako se ništa nije moglo napraviti da je Tito na vlasti. Ovi iz privatnih firmi i bliski doduše budžetlijama :-) :-) ali ne budžetlije :D
mefistofilis

#15671 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mefistofilis »

Malo mi ogadiste forum u ovih zadnjih nekoliko stranica

Sent from my Lumia 900 using Tapatalk
iz dna duše

#15672 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by iz dna duše »

Dok vi ovdje raspravljate ko je u pravu, ko nije, ko zna engleski, ko ne zna, ko zna pravopis maternjeg jezika, ko ne zna, političari po svome, još drčniji i još samouvjereniji u sbebe, je zaboga, probali smo, ništa i m ne možemo (dok smo ovakvi, kakvi smo). Dobili su krila.
http://www.frontslobode.ba/vijesti/poli ... enje-plata
Alfons Kauders

#15673 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
costacurta wrote:O, dŽe ste akcijaši, zadali ste se pravo danas i do Dubrovnika se stiglo i to više puta, pa normala kad partijski šef ima nekretnine po županiji Dubrovačkoj valja to sve održavati, okopati masline, cvijeće zaliti, okrečiti, prašinu obrisati.

Nemoj tako, saće ti navaliti objašnjavati kako se ništa nije moglo napraviti da je Tito na vlasti. Ovi iz privatnih firmi i bliski doduše budžetlijama :-) :-) ali ne budžetlije :D
ne pretjeruj kato... moglo se svasta napraviti za titinog vakta

npr. vikendica kraj dubrovnika, vikendica na vlasicu i tako... :D
Alfons Kauders

#15674 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
say_cheese wrote:
Alfons Kauders wrote:
O, dŽe ste akcijaši, zadali ste se pravo danas i do Dubrovnika se stiglo i to više puta, pa normala kad partijski šef ima nekretnine po županiji Dubrovačkoj valja to sve održavati, okopati masline, cvijeće zaliti, okrečiti, prašinu obrisati.

stare masline se ne okopavaju
say_cheese

#15675 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

costacurta wrote: say_cheese Imal' kakvih sniženja u Deira CCu? Kakav nam je dirham u zadnje vrijeme, jel još uvijek 1$ - 3.6 dirhama? Hoćel nam sad biti bolje kako je Zlajoglu ugovorio šljaku u Kataru? Eno kaže on sve bio pripremio, dogovorio, hiljade radnim mjesta ali ga Fahrudin provalio dole pred rajom, kaže u Avazu objavio da Zlaja kupuje stan u Dubaiju što je razljutilo ove iz Katara i sad kontaju da stopiraju sve ono što su naumili da urade u BiH. Nije šala, Avaz je jedna od najčitanijih novina u zemljama Persijskog zaljeva. :lol:
Plomba, dje' ba zapelo? :D

Zlaja mi je upravo toliko interesantan, koliko si mi interesantan i ti licno. To jest, nula, nada, niente. Dobro moguce da je kupio stan, nije jedini. Ipak su nekretnine unosan biznis. Kako god, meni je vijest o pametnoj investiciji prihvatljiva, ali mi nije prihvatljivo kad citam o majmunluku debelog Brkana i kako je u Dubai-u spalio bruku NVO-para na pijancenje i ruske eskort pratnje. Apropos, Deira. Mene ces tamo rijetko kad naci, no, nije mi cudo sto upravo ti spominjes taj kvart. Deira i Naif su poznato leglo sitnih balkanskih svercera. Kad budes opet imao priliku da dodjes, onda prosiri radijus kretanja. Ima daleko boljih hot-spotova za vidjeti.
Post Reply