Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
beni-bu-man wrote:to je njagora vrsta vozaca koja se vucara lijevom trakom na aVtoputu a vidi iza sebe da handri normalan narod
jednostsvno debili koji pojma nemaju za sto sluzi jebena lijeva traka
razumijem da ima loših dionica gdje je desna traka dobila grbe i kolotrage od teških vozila, ali kad se već voziš lijevo prati i da li ti ko nailazi pa mu se skloni.
beni-bu-man wrote:to je njagora vrsta vozaca koja se vucara lijevom trakom na aVtoputu a vidi iza sebe da handri normalan narod
To je vrsta ljudi i vozaca ciji se saobracajni primitivizam moze sazeti u jednostavnu konstataciju: izmisljaju svoja pravila i po tim pravilima voze. U kokretnom slucaju imamo i dodatnu opremu, vremensko-ekonomski skrtarluk koji objasnjava stednju trapova voznjom u lijevoj traci na autoputu i da je u kruznom toku i brze i ekonomicnije skrenuti lijepo pod 90 stepeni nego obilaziti desno 270 stepeni!
To je vrsta ljudi i vozaca ciji se saobracajni primitivizam moze sazeti u jednostavnu konstataciju: izmisljaju svoja pravila i po tim pravilima voze. U kokretnom slucaju imamo i dodatnu opremu, vremensko-ekonomski skrtarluk koji objasnjava stednju trapova voznjom u lijevoj traci na autoputu i da je u kruznom toku i brze i ekonomicnije skrenuti lijepo pod 90 stepeni nego obilaziti desno 270 stepeni!
Ma to su obični bezobrazi i primitivci koji misle da je svijet stvoren božjom voljom samo da oni mogu na njemu radit šta hoće
Dok ne nalete na nekog kod koga nema prolaza na bezobrazluk
Tad odmah postanu fini i kulturni
Samo bude kasno nekad
Ma to su obični bezobrazi i primitivci koji misle da je svijet stvoren božjom voljom samo da oni mogu na njemu radit šta hoće
Samo bude kasno nekad
Ima jedan fina situacija koju gledam svaki dan iz kafica Jazz bivsi Passage, radi se o ulici Porodice Ribar kako raja fino u suprotnom smjeru vozi, majku silovali sebi
vauvau wrote:
Samo bude kasno nekad
Najtragicnije je to sto se oni jos busaju u prsa nekom svojom kulturom i raspravljaju da su u pravu!
Ja nikad necu zaboraviti situaciju kad je doticni gospodin-coek pozivao da se kazne za "prekrsaj" oni koji prave D-tour prema Dobrinji kod ex DHL-a. Jedini motiv je bila seljacka reakcija da je neko krace cekao i prosao prije njega, to sto nema nikakvog prekrsaja i sto on ne zna osnovna saobracajna pravila nije bitno, u njegovoj glavi to je preksaj!
tempuser wrote:
Najtragicnije je to sto se oni jos busaju u prsa nekom svojom kulturom i raspravljaju da su u pravu!
Ja nikad necu zaboraviti situaciju kad je doticni gospodin-coek pozivao da se kazne za "prekrsaj" oni koji prave D-tour prema Dobrinji kod ex DHL-a. Jedini motiv je bila seljacka reakcija da je neko krace cekao i prosao prije njega, to sto nema nikakvog prekrsaja i sto on ne zna osnovna saobracajna pravila nije bitno, u njegovoj glavi to je preksaj!
Joj sjecam se. Znam da sam to citao iznova i iznova i iznova ne bih li nasao nesto sto mi je promaklo pa da opravdam to o cemu prica.
vauvau wrote:Ne razumijem D-tour? Šta urade? Skreće prema dobrinji iz pogrešne trake?
Ne ides skretanje prema dobrinji nego namotas desno pored bitumenke, polukruzno i ides ravno prema dobrinji. Izbjegnes eventualnih 4-5 valova semafora i neku od onih prosjakinja sa kartonom.
Laplace wrote:
Ti su još i dobri na kakve sam ja (na tom putu) nailazio. Na pravcu vozi najmanje 110, a na svakoj krivini (koliko god bila blaga) uspori na 60-70.
Na krivini ga ne mogu preteći (iz očiglednih razloga), a na pravcu mi pobjegne (jači auto).
jel pucaju po kocnici kad naidje auto iz suprotnog smjera ?
I to, ali kad naiđu na krivinu odmah koče kao da je ispred njih provalija.
vauvau wrote:Ne razumijem D-tour? Šta urade? Skreće prema dobrinji iz pogrešne trake?
Ne ides skretanje prema dobrinji nego namotas desno pored bitumenke, polukruzno i ides ravno prema dobrinji. Izbjegnes eventualnih 4-5 valova semafora i neku od onih prosjakinja sa kartonom.
Aha
A šta je onaj uradio je li samo prošao autom i stao ispred svih na pješačkom u traci za dobrinju?
Ništa drugo nisam ni očekivao od onakvog gospodina kako sebi tepa
vauvau wrote:Aha
A šta je onaj uradio je li samo prošao autom i stao ispred svih na pješačkom u traci za dobrinju?
Ništa drugo nisam ni očekivao od onakvog gospodina kako sebi tepa
ne, za njega je prekrsaj koji to radi, ovo plavom cizom
tempuser wrote:
Joj sjecam se. Znam da sam to citao iznova i iznova i iznova ne bih li nasao nesto sto mi je promaklo pa da opravdam to o cemu prica.
Better Man wrote:
Za tebe sam gospodin po saobraćajnoj kulturi. Na osnovu jedne situacije cijeniš moju saobraćajnu kulturu. Nikad nisam za 23 godine parkirao na trotoar, niti sam nekom blokirao ulaz izlaz iz kuće/zgrade. Uvijek sam parkirao isključivo na dozvoljeno mjesto. Uvijek koristim svjetlosnu signalizaciju, gledam da ako mi pregori sijelica istu odmah zamjenim, pazim na pješake, a posebno kad je kiša da ne bih koga uprskao vodom iz lokve na cesti i sl.. Ako ne računamo sitna prekoračenja brzine, kad npr. vozite oko 70 km na sat, a ograničenje 60 km na sat.
Ja samo čekam da opet naletim na tebe ali neće biti slikanje ovog puta budeš li opet pokazivao krkanluk i bezobrazluk
Policija će intervenirati pa će lijepo biti ime i prezime da svi vide kakav si krkan
U kružni tok u suprotnom smjeru
Na autocesti ispred mene vozi 5 kilometara lijevom i ono našlo da sebe naziva gospodinom i da kulturu u usta stavlja
Sram da te bude
Evo ja ću tebi navesti dva prekršaja koja 100% činiš i ne samo ti, već većina na forumu. To su pričanje na mobitel u vožnji i voženje auta bez s vezanog pojasa. Ako misliš da je neko krkan, onda prvo pogledaj sebe i slobodno zovi policiju, jer ja nemam razloga da se iste bojim, niti plašim kazne kad znam da ne činim prekršaj. A kad me budeš htio preticati na autoputu, onda znaj da je ograničenje 130 km na sat i sve preko toga je čisti prekršaj za kazne. Ako ja vozim 130 km na sat i nalazim se u brzoj traci i ti naletiš, jedini način da me prestigneš je da prekoračiš brzinu i tako napraviš prekršaj ( a ja ću ti to omogučiti tako što ću ti se ukloniti, pa vozi i 250 km na sat ako želiš), a onda bih ja tebi trebao zvati policiju, ali šta se ja imam ovdje raspravljati sa jednim malograđaninom. Život je isuviše lijep da bih ga trošio na ne bitne ljude poput tebe.
Ja bih tebi oduzeo vozačku čisto jer psihički nisi dobar. Auto put je jedino mjesto gdje je po meni ograničenje fleksibilno, tj ne bih toliko obraćao pažnju. U svakom slučaju, ima pravo na vožnju od 140 zbog toga što tahometri u autu nisu 100% precizni, pa je to ona tolerancija od 10 km/h. A ti ako voziš u brzoj, čitaj PRETICAJNOJ TRACI, onda te treba zaustaviti pa dobro išamarati.