Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15626 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i Sam je u kripti rekao Jonu da je njegovo pravo ime Aegon Targaryen, sesti svoga imena pradjed mu je bio Aegon V Targaryen
- AleksoMKD
#15627 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne ide mi Arya kao kraljica nekako. Mozda kao Lady Baratheon ako ga legitimizira Jon ili Danny.pici wrote: Gendry je uz Jonna i Dany jedan od potomaka Targaryen tako da nebi bilo ni iznenadjenje da on zasjedne na gvozdeni prijestol a Arya kao kraljica
Tek bi je onda zajebavao sa "m'lady"
Ali bih volleo da se smuvaju sa Gendryem. Shipujem ih jos od kad sam citao knjige.
- seln
#15628 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meh'cini da se Arya opasno nalozila, prvi put u seriji....pici wrote:AleksoMKD wrote:Da, ozenio je princezu iz kuce Durrandon i uzeo njihov simbol (crnog jelena na zutom polju) i reci "Ours is the fury".tuzlak1212 wrote: Nezz jel gdje napisano, prvi Beration se zvao Orys ja mislim, bio je rase Valerijanske, osnivac te kuce, je ustvari bio kopile Targariena... Tj,, polubrat od Aegona i sestara, dobro se pokazao u conquestu i dali mu da osnuje svoju kucu i da skine sa sebe ljagu bastarda...
Barateoni su od Durrandona nasledili i crnu kosu i kratak fitilj.
Gendry je uz Jonna i Dany jedan od potomaka Targaryen tako da nebi bilo ni iznenadjenje da on zasjedne na gvozdeni prijestol a Arya kao kraljica
mozda hoce da proba, prije nego sve ode dodjavola.
- banjaluka078
#15629 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da ovaj dio dijaloga Džona i Arje nije nimalo bezazlen:drogon2 wrote:
Kakav spojler? Frajer je uslikan da snima sa njom, sad u kojoj je to ep pojma nemam al sigurno nije prije trece gdje sy iz HBO-a najavili najvecu bitku u historiji televizije koja je protiv NK. Nekom logikom trebas zakljucot da bi u toj epizodi NK trebao past tako da ako ce Jon postat NK onda to treba bit u trecoj epizodi sto ocigledno nije slucaj jer frajer poslije zivi normalno.Nez kako si doso do tog da Cersei umire za dvije ep xd
"Kako si preživio nož u srcu?"
"Nisam."
Džon je ne-mrtav. I pjesma leda i vatre. Mislim da ni njega nije tako lako ubiti.
- biggrin
#15630 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
citao sam, al sam nekako uspio da promasim taj diopici wrote:biggrin wrote:ideja da je bran NK mi je totalno besmislena. Što je onda toliko ganjao sam sebe da ubije, kad je bio s one strane zida?
i ne kontam ovo ibrećenja o sersei. pa sansa je na sjeveru i ne konta kolika je opasnost od ww, pa prigovara snow-u sto se odrekao krune. u konacnici i da ode njima da pomogne iz njene perspektive ona je gubitnik tu. znaci njena jedina sansa je da pustiti targerijene i ww da se mlave međusobno i onda da ona pokusa pobjednika da potare i ostane na trenutnoj poziciji.
btw.odakle to da su barateoni jedini krhali targerijene? koliko znam targerijini su se isključivo međusobno krhali uz dva izuzetka. jednom sklopili brak sa vladajucom kucom dorne i tada su zaokruzili vlast na vesterosu i drugi put kad su priveli sestru neda starka.
usput mislim da je jamie namiriti jal nk jal sersei i onda zaplatiti glavom
imas u knjizi istorija leda i vatre, dje su jedino Baretheoni uspjeli da ozene Targerijenske princeze i tako imaju krvnu lozu sa njima... priceza od Dorna je ubijena kao i njezina djeca od planine tako da oni nemaju vise dodira sa Targerijinima, Liana Stark se je udala za Princa i nasljednika zeljeznog prijestolja i rodila mu sina Jona i tako da su jedini koji imaju tu kraljevsku krv Jon, Dany i Gendri... to je i crvena vjestica vidjela pa je Gendrija iskoristila za svoje mracne pokuse kao i Stanisa kojem je rodila crnu sijenku koja je ubila mu mladjeg brata.
-
sumirprimus
#15631 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
al nimalo bezazlen
druze to je samo serija
druze to je samo serija
- seln
#15632 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Winterfell je vazniji od deset drugih tvrdjava.sumirprimus wrote:ko da su bosnje u vinterfelu vaznija stolica u parlamentu, negoli vokeri na zidinima
-
sumirprimus
#15633 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ko im je dodik ondaseln wrote:Winterfell je vazniji od deset drugih tvrdjava.sumirprimus wrote:ko da su bosnje u vinterfelu vaznija stolica u parlamentu, negoli vokeri na zidinima
-
sumirprimus
#15634 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sersej je kraljica zla znaci dusanka majkic 
- AleksoMKD
#15635 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bolton?sumirprimus wrote: ko im je dodik ondanije vala NK da ga jbes
-
sumirprimus
#15636 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jel on rametli?AleksoMKD wrote:Bolton?sumirprimus wrote: ko im je dodik ondanije vala NK da ga jbes
-
sumirprimus
#15637 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
grejdzoj baca malo na provalica 
- AleksoMKD
#15638 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cela kuca Boltona je gecrkt.sumirprimus wrote:jel on rametli?AleksoMKD wrote:Bolton?sumirprimus wrote: ko im je dodik ondanije vala NK da ga jbes
- pici
#15639 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nearest bb&tnjiH dvije ako se ne pocuaju za kose i valjanje u blatu jebem ga osmu sezonu... samo Bronn je osvjetlao obraz
-
sumirprimus
#15640 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne sjecam se koji to bjese?
- AleksoMKD
#15641 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Boltonovi su oni sto su drali ljude zive.sumirprimus wrote:ne sjecam se koji to bjese?
Roose

Ramsay

- AleksoMKD
-
sumirprimus
#15643 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
au to je onaj pacijent
nek ih nema.
lijepa deneris i djon snjezni
nek ih nema.
lijepa deneris i djon snjezni
- Dosadno mii
#15644 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja pregledala prvu sezonu kad je izašla
preskočila šest
i sad ova osma taman se nastavlja fino gdje je prva stala
preskočila šest
- AleksoMKD
#15645 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gendry ju je na neki nacin uveo u pubertetseln wrote: Meh'cini da se Arya opasno nalozila, prvi put u seriji....![]()
mozda hoce da proba, prije nego sve ode dodjavola.

- pici
#15646 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Starkovi su im zabranili to da rade pogotovo Nedd... kad su ubili Robba poceli su sa deranjem koze ljudima koje zarobe.
Locke odgajao i obucavao Ramsay... odsjekao ruku Jamieu

Locke odgajao i obucavao Ramsay... odsjekao ruku Jamieu

- gradskadjeca
#15647 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A mogla si i ovo, jos kraćijeDosadno mii wrote:ja pregledala prvu sezonu kad je izašla
preskočila šest
https://www.youtube.com/watch?v=HaRQaDjKShA
- choxnox
#15648 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne lupetajte gluposti
cuj Daenerys da se zrtvuje... pa ta samo vidi Iron Throne pred sobom i uradit ce sve da tamo zasjedne 
-
drogon2
#15649 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma kakvi, Daenerys je imala viziju u House of Undying i mislim da je to bilo i u seriji. Kao ona u sobi sa tim prijestoljem, snijeg pada kroz poruseni krov pa tako i na prijesto (snow jon mozda??) Dany dolazi do prijestolja, skoro ga dotakne ali ga ipak ne uzme. Odmah poslije toga slijedi vizija gdje ona ide do Droga i svog mrtvog sina koji se nalaze iza Zida gdje se u tom trenutku u radnji nalazi Jon na onoj ekspediciji sa Nocnom strazom. Eh sad se to moze protumacit da ce se Daenerys ipak odrec prijestolja zbog porodice (Jona). Mnogo je stvarno mogucnosti, cak i ove njene vizije mozes protumacit na milion nacina. Recimo postoji jedna njena vizija u knjigama koja uopste nije obradjena a koja nam moze rec gdje ce se zaista odigrat ova posljednja bitka a ide nekako ovako:choxnox wrote:Ne lupetajte gluposticuj Daenerys da se zrtvuje... pa ta samo vidi Iron Throne pred sobom i uradit ce sve da tamo zasjedne
Ona sanja da je Regar i da se bori na Tridentu protiv uzurpatora. Al ona je na zmaju, ne na konju. Svi njeni protivnici imaju oklope od LEDA,ali ih je ona sve otopila sa zmajevom vatrom. Ide nesto tim linijama, davno sam to citao. Al kad skontas ima smisla da tu bude zadnja bitka obzirom da je tu radnja na neki nacin i pocela posto se tu odigrala bitka koja je znacila kraj vladavine Targerijena pa bi poetski bilo da tu na neki nacin povrate prijesto.
-
brain bubbles
#15650 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja vjerujem da ce se historija ponoviti i da ce WW doci do Kings Landinga skroz. Winterfell ce se braniti i pasti nakon duge borbe, kao i dobar broj vojske. Onda se oni nekako povlace i bjeze nazad na jug, Cersei ih docekuje sa vojskom i tu ide razmisljanje, da li ih ubiti ili pustiti u Kings Landing da zajedno zavrse WW. Eh sad ne znam sta joj se u glavi moze desiti da ih pusti, ili ce je neko ubiti i narediti da se vojska pusti unutra, tako nekako
Neka moja nagadjanja, jer eto treca epizoda je ta bitka, pa mora negdje jos 3 duge epizode da se odigraju
Neka moja nagadjanja, jer eto treca epizoda je ta bitka, pa mora negdje jos 3 duge epizode da se odigraju