Ništacrnivrag wrote:Šta se nalazi pod ovim Program 5024?kemox wrote:
HS kablovska
Moderator: anex
- kemox
#15626 Re: HS kablovska
- crnivrag
#15627 Re: HS kablovska
Znači prazna frekvencija?kemox wrote:
Ništa
Usput imate sve iste kanale kao i ostali Telemach korisnici u Sarajevu, osim 6 kanala: RTS 1, B92 Info, TV Visoko, TV Jasmin, NTV IC Kakanj i TV Vinet.
Ali imate kanal Z1, koji nije u ponudi Telemach-a u Sarajevu.
- kemox
#15628 Re: HS kablovska
Kod mene otljučan Discovery Scienceoperacija labrador wrote:Dok ne otključaju Discovery Science ili "obični" ili HD ... Ovi kanali koje pominješ , niti gledam niti me zanimaju ...AdrianMole wrote:TELEMACH SLUŠA SVOJE KORISNIKE!!!
Otvoreni su ,poslije pritiska ovdje ,preko CI modula svi kanali proširenog paketa.BBC Earth u HD -neprocjenjivo!Iskreno rečeno,ovo je već fina satisfakcija za KID korisnike i ovako je trebalo biti od početka.Tu su još SK3 HD,Fox Life HD i Fox Crime HD,kao i erotski kanali.Ima još malo kockanja na pojedinim kanalima,ai to će valjda srediti.Sada je već broj HD kanala skočio na 13 ,a toliko smo imali i na HS-u.Ukupan broj kanala je skočio na 164 što je više nego kod HS-a.Iskreno rečeno,sada je ovo već dosta dobro.
Dosta korisnika je tražilo MTV Igman u analogiji,a History Ch. je godinama u HS-ovoj analognoj shemi i ljudi su prosto na njega navikli.Osobno ništa od toga ne gledam,no to su kanali koji sigurno imaju svoju publiku.
KAPA DOLE,TELEMACH!
P.S.Hajde sada još mali napor ,pa nam vratite i uključite Al Jazeera HD!
Al hvala Bogu imamo izbora ... Moja TV,Logosoft ...Da sačekamo i taj 15.2 pa onda svako svojim putem, nakon 8 godina...
-
operacija labrador
#15629 Re: HS kablovska
Isti paket i CI modul - piše kodiranao ...Pardoniram i Discovery Science OTKLJUČAN !kemox wrote:Kod mene otljučan Discovery Scienceoperacija labrador wrote:Dok ne otključaju Discovery Science ili "obični" ili HD ... Ovi kanali koje pominješ , niti gledam niti me zanimaju ...AdrianMole wrote:TELEMACH SLUŠA SVOJE KORISNIKE!!!
Otvoreni su ,poslije pritiska ovdje ,preko CI modula svi kanali proširenog paketa.BBC Earth u HD -neprocjenjivo!Iskreno rečeno,ovo je već fina satisfakcija za KID korisnike i ovako je trebalo biti od početka.Tu su još SK3 HD,Fox Life HD i Fox Crime HD,kao i erotski kanali.Ima još malo kockanja na pojedinim kanalima,ai to će valjda srediti.Sada je već broj HD kanala skočio na 13 ,a toliko smo imali i na HS-u.Ukupan broj kanala je skočio na 164 što je više nego kod HS-a.Iskreno rečeno,sada je ovo već dosta dobro.
Dosta korisnika je tražilo MTV Igman u analogiji,a History Ch. je godinama u HS-ovoj analognoj shemi i ljudi su prosto na njega navikli.Osobno ništa od toga ne gledam,no to su kanali koji sigurno imaju svoju publiku.
KAPA DOLE,TELEMACH!
Al hvala Bogu imamo izbora ... Moja TV,Logosoft ...Da sačekamo i taj 15.2 pa onda svako svojim putem, nakon 8 godina...KID 8 i CI modul i resiver
Za "sportaše" - otključani su SVI SK kanali od SK1 do SK6 ...
- kemox
#15630 Re: HS kablovska
Isti paket i CI modul - piše kodiranao ...Pardoniram i Discovery Science OTKLJUČAN !kemox wrote:Kod mene otljučan Discovery Scienceoperacija labrador wrote:Dok ne otključaju Discovery Science ili "obični" ili HD ... Ovi kanali koje pominješ , niti gledam niti me zanimaju ...AdrianMole wrote:TELEMACH SLUŠA SVOJE KORISNIKE!!!
KAPA DOLE,TELEMACH!
Al hvala Bogu imamo izbora ... Moja TV,Logosoft ...Da sačekamo i taj 15.2 pa onda svako svojim putem, nakon 8 godina...KID 8 i CI modul i resiver
Za "sportaše" - otključani su SVI SK kanali od SK1 do SK6 ...[/quote]
Ponovo me zeza ova frekvencija gdje je bht HD

-
AdrianMole
#15631 Re: HS kablovska
Otvoreni su i Discovery Science i Discovery World.Paket je KID 14,no mislim kako je shema jednaka svim KID paketima,a razlika je kao i ranije u brzini neta.operacija labrador wrote:Dok ne otključaju Discovery Science ili "obični" ili HD ... Ovi kanali koje pominješ , niti gledam niti me zanimaju ...AdrianMole wrote:TELEMACH SLUŠA SVOJE KORISNIKE!!!
KAPA DOLE,TELEMACH!
Al hvala Bogu imamo izbora ... Moja TV,Logosoft ...Da sačekamo i taj 15.2 pa onda svako svojim putem, nakon 8 godina...
-
r_faruk
#15632 Re: HS kablovska
jos da internet podebljaju....
- MH i HS kablovska
#15633 Re: HS kablovska
Ulli pisali smo Vam u inbox.ulli wrote:Ne mogu vjerovati šta se dešava, kakva neozbiljnost. Imam tri CI modula, jedan dobila od HS-a uz ugovor dva platila svaki po 60 KM, a sada se mogu slikati s njima ili nadoplatiti Telemachu:(. Stvarno ovakvog javašluka nema nigdje na svijetu osim u ovoj j**** državi.
-
alen_89
#15634 Re: HS kablovska
Rekao sam sabur...kemox wrote:Da malo pohvalim Telemahovce
Otključali su mi još neke kanale preko HS-ovig CI modula
@MH i HS kablovska Vidiš kako se možemo lahko dogovoriti
Popravio mi se signal i na frekvenciji gdje je bht 1 HD, ali da ih rano ne hvalim, pratim to još.
Pa svake godine je koliko se sjecam bilo povecanje brzine (neta) DL i UL od 1 marta, e sad hoce li ove godine... Telemah je vec kakva takva promjena... nadati ser_faruk wrote:jos da internet podebljaju....
I da hoce vise imena promjeniti ovim KID paketima KID 8 - 14/2 Mbps (ovaj u KID 14), KID 14 - 22/3 Mbps (ovaj u KID 22), KID 22 - 30/4 Mbps (i ovaj u KID 30)
-
The Realist
#15635 Re: HS kablovska
Kod mene sada zaključano dosta kanala, sada ne znam jesu li oni isključili, ili je to zato što je supruga iz struje isključila i onda reciever ponovo radio upload podataka i nije pokupio kako treba.
Ono što mene zanima je BBC Earth, zašto nemam to kanala? Nema ga uopšte, niti na jednoj listi.
EDIT: Odradio vraćanje na početne postavke i nema promjene, zaključano dosta kanala. Kontam za HD, ali zaključan mi je i Discovery Science, a vidim da nekima nije. Je li to radi paketa različitih, ili?
Ono što mene zanima je BBC Earth, zašto nemam to kanala? Nema ga uopšte, niti na jednoj listi.
EDIT: Odradio vraćanje na početne postavke i nema promjene, zaključano dosta kanala. Kontam za HD, ali zaključan mi je i Discovery Science, a vidim da nekima nije. Je li to radi paketa različitih, ili?
Last edited by The Realist on 04/02/2016 20:56, edited 1 time in total.
- crnivrag
#15636 Re: HS kablovska
Ako te još nisu prebacili na novu shemu, onda ga nemaš.The Realist wrote:Kod mene sada zaključano dosta kanala, sada ne znam jesu li oni isključili, ili je to zato što je supruga iz struje isključila i onda reciever ponovo radio upload podataka i nije pokupio kako treba.
Ova otključavanja i liste su dostupne korisnicima koji su već prebačeni na novu shemu.
- MH i HS kablovska
#15637 Re: HS kablovska
Zahvaljujemo na sugestiji, za sada nazivi paketa ostaju koko je definisano prethodnom ponudom.alen_89 wrote:Pa svake godine je koliko se sjecam bilo povecanje brzine (neta) DL i UL od 1 marta, e sad hoce li ove godine... Telemah je vec kakva takva promjena... nadati se
I da hoce vise imena promjeniti ovim KID paketima KID 8 - 14/2 Mbps (ovaj u KID 14), KID 14 - 22/3 Mbps (ovaj u KID 22), KID 22 - 30/4 Mbps (i ovaj u KID 30)
Novi nazivi paketa su Duo i Trio i ponudu možete pogledati na linku http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... .2015..pdf
-
The Realist
#15638 Re: HS kablovska
Ma jesam prebačen, do jučer imao sve kanale, sve one HD kanale, ali ni tada nije bilo BBC Earth u ponudi, a njihov reciever je u pitanju.crnivrag wrote:
Ako te još nisu prebacili na novu shemu, onda ga nemaš.
Ova otključavanja i liste su dostupne korisnicima koji su već prebačeni na novu shemu.
Evi sada nemam Discovery Science i ne znam više ni sam šta sve ne.
- kemox
#15640 Re: HS kablovska
Bilo bi dobro kada bi ostavili ovako 
- kemox
#15641 Re: HS kablovska
BBC Earth PREDOBAR KANAL i još u HD-uThe Realist wrote:Ma jesam prebačen, do jučer imao sve kanale, sve one HD kanale, ali ni tada nije bilo BBC Earth u ponudi, a njihov reciever je u pitanju.crnivrag wrote:

- MH i HS kablovska
#15642 Re: HS kablovska
Uradili smo reset Vašeg uređaja i izvršili ponovno slanje podataka. Molimo Vas za informaciju, jeste li radili skeniranje kanala prema uputama s linka?The Realist wrote:Ma jesam prebačen, do jučer imao sve kanale, sve one HD kanale, ali ni tada nije bilo BBC Earth u ponudi, a njihov reciever je u pitanju.crnivrag wrote:
http://www.hs-hkb.ba/korisnicki-centar/ ... nje-stb-a/
-
The Realist
#15643 Re: HS kablovska
Nisam, bio sam pokrenuo sve iz početka, vratio na korisničke postavke (tako me je uputio operater prošli puta).MH i HS kablovska wrote: Uradili smo reset Vašeg uređaja i izvršili ponovno slanje podataka. Molimo Vas za informaciju, jeste li radili skeniranje kanala prema uputama s linka?
Btw. ja nemam taj reciver, nego D3mini, ili kako se ono zove.
- hemed
#15644 Re: HS kablovska
BBC Earth je dobar ali nema prevoda :/kemox wrote:BBC Earth PREDOBAR KANAL i još u HD-uThe Realist wrote:Ma jesam prebačen, do jučer imao sve kanale, sve one HD kanale, ali ni tada nije bilo BBC Earth u ponudi, a njihov reciever je u pitanju.crnivrag wrote:
- MH i HS kablovska
#15645 Re: HS kablovska
Uputstvo za D3 Mini reciever možete pogledati na linkuThe Realist wrote:Nisam, bio sam pokrenuo sve iz početka, vratio na korisničke postavke (tako me je uputio operater prošli puta).MH i HS kablovska wrote: Uradili smo reset Vašeg uređaja i izvršili ponovno slanje podataka. Molimo Vas za informaciju, jeste li radili skeniranje kanala prema uputama s linka?
Btw. ja nemam taj reciver, nego D3mini, ili kako se ono zove.
http://www.telemach.ba/upload/document/D3mini-BIH.PDF
-
hoggarr
#15646 Re: HS kablovska
Svaka čast HS! Napokon lijepe vijesti.
Ovako je od samoga početka moglo biti. Samo koliko ste korisnika izgubili zbog vaše tvrdoglavosti i zbog nepravovremene informiranosti. Sutra očekujem montere BH Telecoma da mi uvedu MojaTV, a samo sam tražio da mi priznate akciju za nove korisnike, jer nikada nisam koristio usluge Telemach-a, gdje bi vi u prvih šest mjeseci izgubili 132,00 KM, ali od mene biste profitirali minimalno 1024,20 KM, potpisivanjem Ugovora za Trio Grande Family na 24 mjeseca.
Ovako je od samoga početka moglo biti. Samo koliko ste korisnika izgubili zbog vaše tvrdoglavosti i zbog nepravovremene informiranosti. Sutra očekujem montere BH Telecoma da mi uvedu MojaTV, a samo sam tražio da mi priznate akciju za nove korisnike, jer nikada nisam koristio usluge Telemach-a, gdje bi vi u prvih šest mjeseci izgubili 132,00 KM, ali od mene biste profitirali minimalno 1024,20 KM, potpisivanjem Ugovora za Trio Grande Family na 24 mjeseca.
-
The Realist
#15647 Re: HS kablovska
Imam ja ovo i u štampanoj formi, ali jedino što mogu uraditi je otići na početna podešavanja i to je to. Nema opcije da po frekfencijama skeniram i kako sam shvatio samo je potrebno isključiti i uključiti reciever (iz struje) da bi se učitali novi podaci.MH i HS kablovska wrote: Uputstvo za D3 Mini reciever možete pogledati na linku
http://www.telemach.ba/upload/document/D3mini-BIH.PDF
Probat ću sada vratiti sve na početne postavke.
EDIT: Nema ni dalje tog kanala, a Discovery Science je i dalje zaključan, isto je i za SK 4, 5 i 6 (vidim da je i to nekome otključano).
Last edited by The Realist on 04/02/2016 22:08, edited 1 time in total.
- MH i HS kablovska
#15648 Re: HS kablovska
Podsjećamo da svi, kako novi tako i postojeći korisnici naših usluga imaju mogućnost da ostvare dodatne pogodnosti ili benefite kroz naše akcijske ponude. Žao nam je zbog Vaše odluke, posebno ako je ona konačna. Ukoliko se predomislite, svakako da Vam kao i svaki put do sada stojimo na raspolaganju. Dovoljno je samo da nam se javite u inbox.hoggarr wrote:Svaka čast HS! Napokon lijepe vijesti.![]()
-
operacija labrador
#15649 Re: HS kablovska
kakva je sudbina kid8 paketa (nisam čitao ranije postove) -čujem da se brzina smanjuje na 14/2 od 1.3.2016 ? Ako je to istina bome računica je računica. Plaćam vam QUADRO paket 52 KM a na Logosoftu Trio paket (brzina 50/3) košta 47 KM plus svi kanali koje ja gledam ili gledamo.MH i HS kablovska wrote:Podsjećamo da svi, kako novi tako i postojeći korisnici naših usluga imaju mogućnost da ostvare dodatne pogodnosti ili benefite kroz naše akcijske ponude. Žao nam je zbog Vaše odluke, posebno ako je ona konačna. Ukoliko se predomislite, svakako da Vam kao i svaki put do sada stojimo na raspolaganju. Dovoljno je samo da nam se javite u inbox.hoggarr wrote:Svaka čast HS! Napokon lijepe vijesti.![]()
i molim vas bez patetike vi ste pravno lice a tu je bitan samo interes tj šta ko nudi i za koliko para.
- kemox
#15650 Re: HS kablovska
I ja sam na KID 8, što se mene tiče, neka brzina interneta bude 5/2, a da otključaju sve kanale.operacija labrador wrote:kakva je sudbina kid8 paketa (nisam čitao ranije postove) -čujem da se brzina smanjuje na 14/2 od 1.3.2016 ? Ako je to istina bome računica je računica. Plaćam vam QUADRO paket 52 KM a na Logosoftu Trio paket (brzina 50/3) košta 47 KM plus svi kanali koje ja gledam ili gledamo.MH i HS kablovska wrote:Podsjećamo da svi, kako novi tako i postojeći korisnici naših usluga imaju mogućnost da ostvare dodatne pogodnosti ili benefite kroz naše akcijske ponude. Žao nam je zbog Vaše odluke, posebno ako je ona konačna. Ukoliko se predomislite, svakako da Vam kao i svaki put do sada stojimo na raspolaganju. Dovoljno je samo da nam se javite u inbox.hoggarr wrote:Svaka čast HS! Napokon lijepe vijesti.![]()
i molim vas bez patetike vi ste pravno lice a tu je bitan samo interes tj šta ko nudi i za koliko para.
evo sad mi je 10/2 (testirao šest puta) nekad download bude 20, nekad 8, evo sad 10. Upload je kontantno dobar kod mene.

EDIT: Rezultati speed test budu dobri ako se odabere njihiv server (Hosted byTELEMACH BH)

To je to, samo treba odabrati njihov server (jeste da su malo odvadili, ali nema veze)