Bodkin wrote:konjislav wrote: Da se odmah razumijemo, ja kada kažem US, ne mislim na USA, nego na nekoliko gradova u par država (Bay area, LA area i San Diego area u Kaliforniji, Honolulu na Havajima, Portland area u Oregonu, te Dallas area u Texasu). To je za mene Amerika.
Nisam ja lično bio u US, ali imam brata, rodbine i prijatelja tamo. Tamo su ljudi puno srčaniji i nisu hladni kao njemci. Puno im je bolja klima od Njemačke. Posla ima više i meni više odgovara zbog posla i poduzetništva. Njihova kultura mi je mnogo bliža i poznatija i njihov jezik lakši i i puno ga bolje znam.
Meni više odgovara njihov ritam, work hard - play hard, barem za sad, dok sam mlad. Kasnije ako se šta promijeni, uvijek se može vratiti u Njemačku.
Ma u pravu si 100%. Pusti ove kontrase sto bi te sad ubijedjivali u suprotno. Topliji su u otvoreniji prema strancima x puta. Njemacka ima druge prednosti tipa humanija drzava, vise godisnjeg i tako
Prije ovog foruma, bila sam na serbiancafeu...
Bio je tamo jedan simo/srbo peuljanac..
Zaljubljen u peulje.
U americi.
Na poslu su mu rekli da se treba vise smijati/ smjeskati.
Pisao je traktate o tome.
Onda je izgubio taj posao.
I o tome je pisao.
Onda je kosovo proglasilo neovisnost, a ja zaradila ban...nisam ga zaradila, poklonili su mi ga.
Ali ostalo mi je u sjecanju kako je opisivao ameriku i vec tada nisam imala ni najmanju zelju ici tamo.
S druge strane, poznanica je otisla kao au pair...da bi zavrsila tamo dobar faks i dobila dobar posao...ne vidim je cesto...dva puta u dvadeset godina, ali ti je jasno bilo da je sretna kad je pogledas.
Mislim da postoje generacije koje tamo jednostavno ne mogu biti sretne, jer amerika nije bila njihov izbor.
Rodjak mi je tamo otisao odavde iz programa "opremi i obuci", ako se dobro sjecam...i osim jednog bolnog raskida, tamo je sretan.
Ako ti je amerika zelja i izbor...iz tih primjera- mogao bi tamo biti sretan covjek.
Moj dajdza ce se vratiti definitivno, sad je vec odlucio i djeca su po svim kriterijima odrasla....ali on spada u one koji nisu mogli ostati u njemackoj...