PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#15626 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Alfons Kauders wrote:
costacurta wrote: :roll:
Koje li ironije,
neko kome je upotreba velikog slova u maternjem jeziku misaona imenica ispravlja i uči druge engleskom pravopisu.
Oh Džizs :lol: !
Pitaj Dušicu ima li i neki kurs bosanskog pa zajedno da obnovimo gradivo.
jes jes, vako ja inace pisem jer ne znam drugacije... :D dobro je pa mi nisi vidio skype log, tu ignorisem velika slova u na tri jezika... (bezbeli su svi s kojim se cujem nepismeni)... :D a baska sto si i ti "zaboravio" veliko slovo u podvucenoj recenici... :D

ako os moremo se svadjat i na engleskom, da vidimo ciji je veci... ionako ga vise koristim od bosanskog...

ali jezik je najmanji problem... cinjenica da ocito pricas o stvarima u koje se kontas koliko i ja u heklanje dzempera je ono sto me brine... :D
:lol:
Provaljuješ se Alfonse domaćinski, ono da mi šukneš pred auditoriumom :roll: ?!
provjeri kako se pridjevi pišu i je li logično da Englezi govore engleskim ili Engleskim jezikom :lol: :kiss:
Šta sam ono htio reći, jah,
vizavi ovog "namjernog" ignorisanja velikih slova,
imao ja jednog prijatelja koji je mrzio da sprema stan, živio sam i kako ustane, obuče se, izlazi napolje bez da se okrene iza sebe a kamoli da će pospremiti nešto ili ne daj Bože zategnuti krevet.
Na konstataciju kako je neuredan on kaže da je to kreativni nered, a jedan mu reče: "Kakav bolan kreativni nered, ti si pesin" :D :lol: To samo izgovor traži da ne radi ništa, ili u tvom slučaju fol na ignore velika slova 'vamo drugima drži lekcije iz engleskog...... ups Engleskog (konfjuz :? ) :lol:
Al nejse, bitno je da ja ne kontam stvari o kojima pišem.
kingofsnake wrote:Nije lako odustat od 25 kermi ;)

Imal đŽe da se prijavi za nadničarenje?
anfakingbilivbl :D

poceo si red malim slovom... a to bas i ne ide tako, osim ako ne furas haiku... :D al sta ja znam, ipak sam bio lektor samo dvije godine... i to daaaavno... :D (to valjda objasnjava ovu pricu za prijatelja i kreativni nered - znas kakva je kuca kod majstora)

i dje sam ziv bio rekao da se "engleski" pise velikim? to stigla nova roba? :D zar je kodzas vec dobio vikend? :D

medjutim vrijedi i napomenuti da ima i onih koji tvrde da bi tako bilo pravilnije, primjera radi profesor ridjanovic - covjek smatra da se imena jezika trebaju pisati velikim slovom... fin covjek, neskroman, zajebant, ali dobar je... imam par njegovih knjiga, mogu ti ih posuditi kad budem u tuzli... (ako obecas da ih neces zapaliti, naravno)

i ne, ti zaista ne kontas o cemu pricas... jer se da primjetiti da pricas samo o meni, a ne o temi... a nisam siguran da se znamo... tako da... :-)

edit

nou hard filings :D
Last edited by Alfons Kauders on 14/04/2014 20:13, edited 1 time in total.
costacurta

#15627 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote: anfakingbilivbl :D

poceo si red malim slovom... a to bas i ne ide tako, osim ako ne furas haiku... :D al sta ja znam, ipak sam bio lektor samo dvije godine... i to daaaavno... :D (to valjda objasnjava ovu pricu za prijatelja i kreativni nered - znas kakva je kuca kod majstora)

i dje sam ziv bio rekao da se "engleski" pise velikim? to stigla nova roba? :D zar je kodzas vec dobio vikend? :D

medjutim vrijedi i napomenuti da ima i onih koji tvrde da bi tako bilo pravilnije, primjera radi profesor ridjanovic - covjek smatra da se imena jezika trebaju pisati velikim slovom... fin covjek, neskroman, zajebant, ali dobar je... imam par njegovih knjiga, mogu ti ih posuditi kad budem u tuzli... (ako obecas da ih neces zapaliti, naravno)

i ne, ti zaista ne kontas o cemu pricas... jer se da primjetiti da pricas samo o meni, a ne o temi... a nisam siguran da se znamo... tako da... :-)

edit

Samo se uvaljuješ, jel vidiš da sam stavio zarez pa novi red :lol:
Citiram šta si podvukao:
Koje li ironije,
neko kome je upotreba velikog slova u maternjem jeziku misaona imenica ispravlja i uči druge engleskom pravopisu.
Jedini smješniji od tebe je ovaj genijalac što se lafo raduje tvojim doskočicama :lol:

Sve ovo ima itekakve veze sa temom obzirom da sa jedne strane imamo ljude koji tvrde da sve ovo (protesti) je ubleha i zavjera ljudi koji bi samo da se uvale na budžet (a inače pojma nemaju šta pričaju i k tome su još nepismeni), dok sa sa druge strane je neko kome je stalo da se višedecenijska agonija običnog BH insana promijeni na bolje i u korist i za dobrobit svih, milom ili silom. Kontaš kolektore?
Alfons Kauders

#15628 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Alfons Kauders wrote: anfakingbilivbl :D

edit

Samo se uvaljuješ, jel vidiš da sam stavio zarez pa novi red :lol:
Citiram šta si podvukao:
Koje li ironije,
Jedini smješniji od tebe je ovaj genijalac što se lafo raduje tvojim doskočicama :lol:

Sve ovo ima itekakve veze sa temom obzirom da sa jedne strane imamo ljude koji tvrde da sve ovo (protesti) je ubleha i zavjera ljudi koji bi samo da se uvale na budžet (a inače pojma nemaju šta pričaju i k tome su još nepismeni), dok sa sa druge strane je neko kome je stalo da se višedecenijska agonija običnog BH insana promijeni na bolje i u korist i za dobrobit svih, milom ili silom. Kontaš kolektore?
ma ko nam se to ljuuuuti :D zarez pa novi red... pjesnicki pravo... mozda je i za to bio neki workshop? :D

nisu protesti ubleha, vec ono sto je doslo poslije njih... a protesti u tuzli JESU bili pokusaj uvaljivanja na budzet, malo aldinove hanume, malo ostalih lovaca u mutnom... :D to su cinjenice druze - spalili ste zgradu u vlasnistvu najstarije fabrike u gradu zbog lika koji je pokusao uvaliti jos 300 ljudi na budzet... sta je tu nejasno? :D

i da - vecinom plenume podrzavaju ljudi koji nemaju blage jebene veze o cemu pricaju... sto se i na ovoj temi potvrdilo bezbroj puta... kakva ba dobrobit? trazi se povecanje poreskih opterecenja, multimilionske intervencije u privatnim firmama, povecanje javne potrosnje, dodatna komercijalna zaduzenja kako bi se ista pokrila, trazi se sve SUPROTNO od onoga sto treba nasoj privredi... kome je to u interesu? obicnom be-ha insanu? ili lovcima u mutnom?
Corto Maltese

#15629 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:Ubiše "argumenti" protivnika nezadovoljnih situacijom :D Da ne kopiram to smeće, izloženo stoji. U međuvremenu je EU usvojila neke mjere. Nisu političari koji su za to plaćeni ništa uradili, nego ulica.
Sad će se opet početi Kurta-Murta, međutim kad netko toliko brani Kurtu, a toliko napada Murtu, mora da je veliki dužnik Kurti. Inače, bilo bi mu svejedno
I da, naravno, sad ćemo opet slušati nepismene odiseje o tome kako se ništa nije moglo :D od strane Kurte napraviti.
Na način na koji je pokušano, podrazumijeva se da se ništa nije moglo uraditi.
Ta cesta, jednostavno, nije vodila ka zamišljenom cilju.
guruman

#15630 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Uuuu,kakvi sve regumenti iz naftalina.Nije više fora "izbljuvat" komentar,pozivajući se na pravopis.Jasno je da privatne političke stranke radi zaštite privatne tek stečene imovine zarad općih tj.narodnih interesa,prave mrežu svojih instituta za uhljeb onih koji ih svim srcem podržavaju i djeluju u tom smjeru.Diznilend na sve četiri strane svijeta. (Merhaba čaršijo,vaš sam,kako mi ne vjerujete.Nabacio sam i osmjeh) .Eto to je sve što imate od mene,šta još ste više hotjeli.
A plenumi su pučka izmišljotina doduše školski neuređena sa više ubačenih "trojanskih konja" ,plačenih kleptomana,piromana i mislilaca.Ko to ima para da plača takve a za nehljebe ima.Ali plenumi imaju dimenziju veću od svih političkih nadprdivanja.Ljudi koji imaju daMu.Nisu čkepi,što se odvajkada cijenilo međ pravim ljudima.A zaboravio sam natpise na gačama.Jel su to "gače na štapu" ili se "gače tresu" onima preko.Kome gače smetaju.Samo ravamaku.
Alfons Kauders

#15631 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

guruman wrote:Uuuu,kakvi sve regumenti iz naftalina.Nije više fora "izbljuvat" komentar,pozivajući se na pravopis.Jasno je da privatne političke stranke radi zaštite privatne tek stečene imovine zarad općih tj.narodnih interesa,prave mrežu svojih instituta za uhljeb onih koji ih svim srcem podržavaju i djeluju u tom smjeru.Diznilend na sve četiri strane svijeta. (Merhaba čaršijo,vaš sam,kako mi ne vjerujete.Nabacio sam i osmjeh) .Eto to je sve što imate od mene,šta još ste više hotjeli.
A plenumi su pučka izmišljotina doduše školski neuređena sa više ubačenih "trojanskih konja" ,plačenih kleptomana,piromana i mislilaca.Ko to ima para da plača takve a za nehljebe ima.Ali plenumi imaju dimenziju veću od svih političkih nadprdivanja.Ljudi koji imaju daMu.Nisu čkepi,što se odvajkada cijenilo međ pravim ljudima.A zaboravio sam natpise na gačama.Jel su to "gače na štapu" ili se "gače tresu" onima preko.Kome gače smetaju.Samo ravamaku.
jah, a cim se ukine pravni fakultet i strijeljaju svi pravnici, odmah ce da potece med & mlijeko... :D i ne, nema para ni za uhljebe ni za vas wannabe uhljebe :D nema i tacka... :D

nema hljeba bez motike, dzaba vam sve... nema
Alfons Kauders

#15632 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Genije wrote:
guruman wrote:Uuuu,kakvi sve regumenti iz naftalina.Nije više fora "izbljuvat" komentar,pozivajući se na pravopis.Jasno je da privatne političke stranke radi zaštite privatne tek stečene imovine zarad općih tj.narodnih interesa,prave mrežu svojih instituta za uhljeb onih koji ih svim srcem podržavaju i djeluju u tom smjeru.Diznilend na sve četiri strane svijeta. (Merhaba čaršijo,vaš sam,kako mi ne vjerujete.Nabacio sam i osmjeh) .Eto to je sve što imate od mene,šta još ste više hotjeli.
Ne kontam. :)
ma ne kontaju ni oni sami sebe

no, drago mi je da vidim da su plenumi rijesili sva socijalna, ekonomska i politicka pitanja, pa se sada bave iskljucivo nama dvojicom :D
guruman

#15633 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Aksiomi se ne kontaju niti se mogu skontati.Ćorav poso.Pa me nečude izjave u vezi s tim.A narod je upotrebio aksiome potpuno nesvjesno,iskreno i od velikog jada.Sada stranački teoretičari ispredaju raznovrske teoreme pozivajući se na te aksiome,al ne pije vode.Nisu narodna umotvorina,pa nemaju dugoročan dignitet.Da mi je samo saznati odgovor na pitanje : Ko to danas ima istinski dignitet da bi trošili čula vida i sluha a recimo i pamet na tu zahebanciju.
kingofsnake

#15634 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Genije wrote:
Ne kontam. :)
Nije popio komplet terapiju, treba i crvenu i žutu i zelenu tabletu.
guruman

#15635 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Vaš je problem što ne kontate "tabula raza tipikus" a ako ste se prepoznali u postovima nigdje spomenuti,pa sad skrećete pažnju na sebe da se kao neko bavi sa vama.Mora vam neko reči ,niste interesantni niti orginalni.Evo za vas stavljam točku. "."
kingofsnake

#15636 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

guruman wrote:Vaš je problem što ne kontate "tabula raza tipikus" a ako ste se prepoznali u postovima nigdje spomenuti,pa sad skrećete pažnju na sebe da se kao neko bavi sa vama.Mora vam neko reči ,niste interesantni niti orginalni.Evo za vas stavljam točku. "."
Kako će se iko prepoznat u tvojim postovima, kad niko ne konta poentu. Isto da si na LSD-u pa imaš bujicu ideja, salatu misli, lupaš nepovezano... Doduše ni sam sebe ne kontaš... Sve što sam te skontao je da treba pobit sve pravnike i da su oni izvor svog zla svijeta.
Alfons Kauders

#15637 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

kingofsnake wrote:
guruman wrote:Vaš je problem što ne kontate "tabula raza tipikus" a ako ste se prepoznali u postovima nigdje spomenuti,pa sad skrećete pažnju na sebe da se kao neko bavi sa vama.Mora vam neko reči ,niste interesantni niti orginalni.Evo za vas stavljam točku. "."
Kako će se iko prepoznat u tvojim postovima, kad niko ne konta poentu. Isto da si na LSD-u pa imaš bujicu ideja, salatu misli, lupaš nepovezano... Doduše ni sam sebe ne kontaš... Sve što sam te skontao je da treba pobit sve pravnike i da su oni izvor svog zla svijeta.
Nije ba LSD, ne ode se toliko od LSD-a, niti toliko dugo drži, niti učestalo konzumiranje istog u rekreativne svrhe umanjuje inteligenciju. Naprotiv.

Ovdje je po svemu sudeći posrijedi jedna druga pošast koja izjeda naše društvo kao karcinom otkriven tek u metastazi, a njena skraćenica je FPN, ne LSD. Doduše, moguće je da simptomi progresivnog stadija FPN-a masikraju simptome nekih drugih, podjednako opasnih i nerijetko terminalnih oboljenja, poput sveprisutnog NGO-a.

Samo to objašnjava neizmjernu mržnju koju oboljeli manifestuju prema radu, nauci, integritetu i racionalnom razmišljanju. LSD to ne jednostavno ne radi.
Akibh

#15638 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Akibh »

Alfons Kauders wrote:
kingofsnake wrote:
Nije ba LSD, ne ode se toliko od LSD-a, niti toliko dugo drži, niti učestalo konzumiranje istog u rekreativne svrhe umanjuje inteligenciju. Naprotiv.

Ovdje je po svemu sudeći posrijedi jedna druga pošast koja izjeda naše društvo kao karcinom otkriven tek u metastazi, a njena skraćenica je FPN, ne LSD. Doduše, moguće je da simptomi progresivnog stadija FPN-a masikraju simptome nekih drugih, podjednako opasnih i nerijetko terminalnih oboljenja, poput sveprisutnog NGO-a.

Samo to objašnjava neizmjernu mržnju koju oboljeli manifestuju prema radu, nauci, integritetu i racionalnom razmišljanju. LSD to ne jednostavno ne radi.
Kad smo vec kod rada, kod tebe na poslu opet pauza cijeli dan? :D
Alfons Kauders

#15639 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Akibh wrote:
Alfons Kauders wrote:
kingofsnake wrote:

Kad smo vec kod rada, kod tebe na poslu opet pauza cijeli dan? :D
kako cijeli dan, nisam na forumu bio vise od 15 minuta danas :D a radio sam 7 sati i jos nisam gotov... mjera, sto bi se reklo... :D
Havatar

#15640 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

Alfons Kauders wrote: btw kaze se feelings... fillings su plombe... i one i trebaju biti hard koliko ja znam... da nazovem dusicu i pitam ima li koga preporuciti za casove engleskog? ili da cekamo kakav workshop?
Hoce revolucionar da unese revoluciju u proizvodnju plombi :mrgreen:
costacurta

#15641 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Havatar wrote:
Alfons Kauders wrote: btw kaze se feelings... fillings su plombe... i one i trebaju biti hard koliko ja znam... da nazovem dusicu i pitam ima li koga preporuciti za casove engleskog? ili da cekamo kakav workshop?
Selam paša moj!
Guzil' se šta kod vas u toj međunarodnoj zajednici ili ti je smisao života klixov forum? Sa 12000 postova za manje od 10 mjeseci vjerujem da je odgovor ovo drugo. Bez tvrdih plombi :D
Havatar

#15642 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

costacurta wrote:
Havatar wrote:
Selam paša moj!
Guzil' se šta kod vas u toj međunarodnoj zajednici ili ti je smisao života klixov forum? Sa 12000 postova za manje od 10 mjeseci vjerujem da je odgovor ovo drugo. Bez tvrdih plombi :D
uglavnom pisem sa posla 8-)
costacurta

#15643 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Havatar wrote: uglavnom pisem sa posla 8-)
I ti "šljakaš" za privatnika ko i uvaženi lektor Alfons. Ni ovi privatnici nisu što su nekad bili :D
The BEN10

#15644 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

costacurta wrote:
Havatar wrote:uglavnom pisem sa posla 8-)
I ti "šljakaš" za privatnika ko i uvaženi lektor Alfons. Ni ovi privatnici nisu što su nekad bili :D
Kad se zbog manjka argumenata rasprava svede na lični nivo...
Sjo paša, nuto mu glOve - nakon čega se selom prolomi čoporativno hihotanje... :lol:
costacurta

#15645 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

The BEN10 wrote:
costacurta wrote:
Havatar wrote:uglavnom pisem sa posla 8-)
Kad se zbog manjka argumenata rasprava svede na lični nivo...
Sjo paša, nuto mu glOve - nakon čega se selom prolomi čoporativno hihotanje... :lol:
Sad i ti tražiš argumente, sijoooj :lol: !
Eno ti jučer Ketrin uručila bruku argumenata, očekivanja, želja i pozdrava. Informiraj se malo sam, ne mogu ni ja na sve stić'. :D

Al' jebo i Ketrin,
evo ovdje na forumu čovjek, akcijaš, vrijedan, stvari nazvao pravim imenom i odgovorio đŽe problem:
Alfons Kauders wrote:

DakleM ispravka, "FPNom se prolomilo čoporativno hihotanje" a ne selom, selo je ustvari metastaza.... ustvari, maskirani siptom...... ustvari anarhista....što će reći narko-diler, odnosno ublehaš...... nvo uhljeb ili terminalno oboljenje... ili je hodža terorista.... jestel' pošli il' ste došli, mislim da ni vama samima ustvari nije jasno :kiss:

Čuj "prolama se čoporativno hihotanje"? Kolega lektore, sa vaše točke gledišta može li se hihotanje prolamati?
Last edited by costacurta on 15/04/2014 22:48, edited 2 times in total.
The BEN10

#15646 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

costacurta wrote:Čuj "prolama se čoporativno hihotanje"? Kolega lektore, sa vaše točke gledišta može li se hihotanje prolamati?
MoRe - ako je selo na kakvoj čuki itekako moRe. :lol:
Alfons Kauders

#15647 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
The BEN10 wrote:
costacurta wrote: Kad se zbog manjka argumenata rasprava svede na lični nivo...
Sad i ti tražiš argumente, sijoooj :lol: !
Eno ti jučer Ketrin uručila bruku argumenata, očekivanja, želja i pozdrava. Informiraj se malo sam, ne mogu ni ja na sve stić'. :D

Al' jebo i Ketrin,
evo ovdje na forumu čovjek, akcijaš, vrijedan, stvari nazvao pravim imenom i odgovorio đŽe problem:
Alfons Kauders wrote:

DakleM ispravka, "FPNom se prolomilo čoporativno hihotanje" a ne selom, selo je ustvari metastaza.... ustvari, maskirani siptom...... ustvari anarhista....što će reći narko-diler, odnosno ublehaš...... nvo uhljeb ili terminalno oboljenje... ili je hodža terorista.... jestel' pošli il' ste došli, mislim da ni vama samima ustvari nije jasno :kiss:

Čuj "prolama se čoporativno hihotanje"? Kolega lektore, sa vaše točke gledišta može li se hihotanje prolamati?
dobro, a imas li jos kakvih argumenata osim "jo hamo vid'mu gl0ve"? :D

metastaza nego sta...

generacije i generacije mladih koje kontaju da se para pravi supljiranjem i da se drustvo mijenja kmechanjem... ali ne ide to tako... nejma ljeba brez motike zemljak, nejma... dzaba ajfoni, tviteri i fejsbuci, dzaba salonsko ljevicarenje po kafama, dzaba bacanje parola iz poznatih revolucionarnih uporista... nema sefe... nema

samo rad, znoj i suze... precica nema... nema lakih rjesenja, nema nista preko noci, nema para bez rada i politicke moci bez odgovornosti... sve mimo toga su bajke za naivne
Drinski

#15648 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Evo sta predlaže Udruženje blokiranih računa:

„UPTK uputilo inicijativu OV Tuzla da se platou na Slatini dodijeli naziv kojim bi se trajno obilježila februarski protesti građana

Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona dostavilo je prijedlog predsjedniku Općinskog vijeća i načelniku Općine Tuzla da se prostoru (platou) ispred zgrade „Sodaso“ u tuzlanskom naselju Slatina dodijeli naziv kojim bi se trajno obilježila februarska protestna dešavanja građana i građanki u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. U prijedlogu je, između ostalog, navedeno: „Protesti građana i građanki TK, koji su započeli upravo u Tuzli 05. februara 2014. godine, pobudili su duh svih građana i građanki u cijeloj Federaciji BiH, da dignu svoj glas protiv nepravde i teških socio-materijalnih uslova u kojima žive. Zahvaljujući protestima u Tuzli, te kasnije u Zenici, Bihaću, Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima u Bosni i Hercegovini, došlo je i dolazi do određenih pozitivnih promjena. Ovo su prvi protesti ovakve vrste u modernoj istoriji Bosne i Hercegovine. Tuzla i Tuzlaci su na to ponosni“. Poslodavci Tuzlanskog kantona u nastavku teksta podsjećaju: „Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona od prvog dana se pridružilo opravdanim i legitimnim zahtjevima građana, te već 05. februara, kao jedan od zvaničnih ekonomsko – socijalnih partnera za područje Tuzlanskog kantona, pozvalo Vladu TK da se odmah očituje u vezi sa zahtjevima građana i građanki. Nakon što se to dva dana nije desilo, a usljed eskalirajućeg bunta, otvoreno smo 07. februara pozvali premijera, a samim time i Vladu TK, da podnese ostavku. Kada se to desilo, već 08. februara smo, sa Savezom samostalnih sindikata TK, zauzeli zvanične jasne stavove o kojima smo upoznali cjelokupnu javnost i Skupštinu Tuzlanskog kantona. …Promjene koje su se desile od 05. februara do danas, još uvijek jesu male i sa neznatnim efektima, ali su veoma značajne za kreiranje budućeg obrazca načina rada i ponašanja svih organa vlasti u BiH. Proces promjena je tek počeo, on se nastavlja i zasigurno će, angažmanom svih progresivnih snaga, uključujući i međunarodnu zajednicu, doprinijeti pravednijem, sigurnijem i ugodnijem ambijentu za život svih građana u cijeloj BiH“. Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona Općini Tuzla predlaže konkretan način realizacije prijedloga, i to u dvije faze. Prva faza, davanje naziva „Trg februarskih promjena“ ili „Trg građanki i građana Tuzlanskog kantona“ trebala bi biti okončana do 02. oktobra – Dana Općine Tuzla, a druga faza, uređenje Trga, do 05. februara naredne godine – na prvu godišnjicu februarskih protesta u Tuzli. U zaključku prijedloga, poslodavci navode: „Ukoliko, eventualno, ima promišljanja da 05. februar 2014. ne bi trebalo obilježavati zbog fizičke „štete“ koja je zajednici nanesena, Udruženje poslodavaca TK je, u tome smislu, već javno iskazalo svoj jasan stav koji se ogleda u činjenici: da je mnogo veću štetu zajednici nanijela loša i neučinkovita javna administracija Tuzlanskog kantona na čelu sa svim proteklim vladama, te da se u buntu i procesu izražavanja nezadovoljstva ruši da bi se u budućnosti bolje gradilo !! Zgrade ćemo sanirati (sredstvima iz poreznih prihoda koje ionako obezbjeđuju poslodavci / poduzetnici i privrednici) i ta će šteta brzo biti zaboravljena. Nasuprot tome, trajna vrijednost učinka demonstracija i protesta ostaje i nju treba njegovati !“
iz dna duše

#15649 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by iz dna duše »

Drinski wrote:Evo sta predlaže Udruženje blokiranih računa:

„UPTK uputilo inicijativu OV Tuzla da se platou na Slatini dodijeli naziv kojim bi se trajno obilježila februarski protesti građana

Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona dostavilo je prijedlog predsjedniku Općinskog vijeća i načelniku Općine Tuzla da se prostoru (platou) ispred zgrade „Sodaso“ u tuzlanskom naselju Slatina dodijeli naziv kojim bi se trajno obilježila februarska protestna dešavanja građana i građanki u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. U prijedlogu je, između ostalog, navedeno: „Protesti građana i građanki TK, koji su započeli upravo u Tuzli 05. februara 2014. godine, pobudili su duh svih građana i građanki u cijeloj Federaciji BiH, da dignu svoj glas protiv nepravde i teških socio-materijalnih uslova u kojima žive. Zahvaljujući protestima u Tuzli, te kasnije u Zenici, Bihaću, Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima u Bosni i Hercegovini, došlo je i dolazi do određenih pozitivnih promjena. Ovo su prvi protesti ovakve vrste u modernoj istoriji Bosne i Hercegovine. Tuzla i Tuzlaci su na to ponosni“. Poslodavci Tuzlanskog kantona u nastavku teksta podsjećaju: „Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona od prvog dana se pridružilo opravdanim i legitimnim zahtjevima građana, te već 05. februara, kao jedan od zvaničnih ekonomsko – socijalnih partnera za područje Tuzlanskog kantona, pozvalo Vladu TK da se odmah očituje u vezi sa zahtjevima građana i građanki. Nakon što se to dva dana nije desilo, a usljed eskalirajućeg bunta, otvoreno smo 07. februara pozvali premijera, a samim time i Vladu TK, da podnese ostavku. Kada se to desilo, već 08. februara smo, sa Savezom samostalnih sindikata TK, zauzeli zvanične jasne stavove o kojima smo upoznali cjelokupnu javnost i Skupštinu Tuzlanskog kantona. …Promjene koje su se desile od 05. februara do danas, još uvijek jesu male i sa neznatnim efektima, ali su veoma značajne za kreiranje budućeg obrazca načina rada i ponašanja svih organa vlasti u BiH. Proces promjena je tek počeo, on se nastavlja i zasigurno će, angažmanom svih progresivnih snaga, uključujući i međunarodnu zajednicu, doprinijeti pravednijem, sigurnijem i ugodnijem ambijentu za život svih građana u cijeloj BiH“. Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona Općini Tuzla predlaže konkretan način realizacije prijedloga, i to u dvije faze. Prva faza, davanje naziva „Trg februarskih promjena“ ili „Trg građanki i građana Tuzlanskog kantona“ trebala bi biti okončana do 02. oktobra – Dana Općine Tuzla, a druga faza, uređenje Trga, do 05. februara naredne godine – na prvu godišnjicu februarskih protesta u Tuzli. U zaključku prijedloga, poslodavci navode: „Ukoliko, eventualno, ima promišljanja da 05. februar 2014. ne bi trebalo obilježavati zbog fizičke „štete“ koja je zajednici nanesena, Udruženje poslodavaca TK je, u tome smislu, već javno iskazalo svoj jasan stav koji se ogleda u činjenici: da je mnogo veću štetu zajednici nanijela loša i neučinkovita javna administracija Tuzlanskog kantona na čelu sa svim proteklim vladama, te da se u buntu i procesu izražavanja nezadovoljstva ruši da bi se u budućnosti bolje gradilo !! Zgrade ćemo sanirati (sredstvima iz poreznih prihoda koje ionako obezbjeđuju poslodavci / poduzetnici i privrednici) i ta će šteta brzo biti zaboravljena. Nasuprot tome, trajna vrijednost učinka demonstracija i protesta ostaje i nju treba njegovati !“
Ovo Udruzenje poslodavaca...UH, kada samo pomislim ko je sve u njemu i koliko su te "pametne glave" duzne plata i doprinosa zaposlenicima...Duzni su i drzavi, ali ona ih stiti... :| I oni se stalno nesto javljaju... A to su oni koji otpustaju zaposlenike ako im padne napamet da se pobune, da strajkuju...ne samo njih, otpuste im i familiju, kao cin osvete... to su oni u cijim firmama je MOBBING normalna pojava, jer tako odrzavaju disciplinu... Niko ne smije rijec reci...
Drinski

#15650 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

iz dna duše wrote:
Drinski wrote:Evo sta predlaže Udruženje blokiranih računa:

Ovo Udruzenje poslodavaca...UH, kada samo pomislim ko je sve u njemu i koliko su te "pametne glave" duzne plata i doprinosa zaposlenicima...Duzni su i drzavi, ali ona ih stiti... :| I oni se stalno nesto javljaju... A to su oni koji otpustaju zaposlenike ako im padne napamet da se pobune, da strajkuju...ne samo njih, otpuste im i familiju, kao cin osvete... to su oni u cijim firmama je MOBBING normalna pojava, jer tako odrzavaju disciplinu... Niko ne smije rijec reci...
jbg, ljudi su izgurali svog premijera.
Post Reply