Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja drzim kafic u prizemlju zgrade i hocu da kupim stan od komsije. Komsija nece da mi proda stan.
I umjesto hvala na ponudi, stan nije na prodaju, tuzi me zbog baste kafica Koja je tu logika?
Mislim, ocigledno je da tu ima svega, ponajmanje logike, a najvise nerasciscenih racuna izmedju dvojice lokalnih gazda...
Jednostavno je...bastu kafane vrac je napravio na prostoru koji po projektu pripada svim stanarima zgrade...bez ikakve dozvole
onda je opstina donijela rjesenje da se basta srusi ..vrac se zalio...i sad cekaju pravosnaznost odluke
u medjuvremenu vrac pokusava kupiti cijelu zgradu...izo babic i jos neki ne zele da prodaju i tako
kamen spoticanja wrote:
Jednostavno je...bastu kafane vrac je napravio na prostoru koji po projektu pripada svim stanarima zgrade...bez ikakve dozvole
onda je opstina donijela rjesenje da se basta srusi ..vrac se zalio...i sad cekaju pravosnaznost odluke
u medjuvremenu vrac pokusava kupiti cijelu zgradu...izo babic i jos neki ne zele da prodaju i tako
Da su NVO ozbiljne i dobronamjerne kao što se deklarišu davno bi pokrenule inicijativu za zabranu i zatvaranje svih kladionica.
Razlog je svima jasan,.. hiljade porodica jedva sastavlja kraj s krajem a "glave" porodica ostavljaju ono malo sirotinje što imaju u kladionicama i situaciju čine još težom.
kamen spoticanja wrote:
Da su NVO ozbiljne i dobronamjerne kao što se deklarišu davno bi pokrenule inicijativu za zabranu i zatvaranje svih kladionica.
Razlog je svima jasan,.. hiljade porodica jedva sastavlja kraj s krajem a "glave" porodica ostavljaju ono malo sirotinje što imaju u kladionicama i situaciju čine još težom.
Da se razumijemo, u velikoj mjeri sam za dodatno oporezivanje kladionica, kao i fiskalne kase taksistima, notarima i pijacarima.
Sto se kladionica tice takve inicijative su bezveze, ne vidim razloga ukidanju, ako neko zeli da tu ostavi i ono malo novca sto ima onda je to njegova stvar. Imas brdo alkoholicara pa niko ne razmatra uvodjenje zabrane prodaje alkohola, i ne treba.
Od ovog svega prave ogromni problem, koji to nije.
Ukoliko kladionica zeli da ima kladionicu u centru e onda plati 50.000KM a ako neces platit ces manje, jednostavno ne moraju da budu u centru.
"Zatvaranja" su blef, kao sto svi znamo, neka vrsta "osvete", ali vratit ce se oni, popustit ce, ima njima novca ovdje. Smanjit ce broj poslovnica, promjeniti lokacije i raditi.
Da ne bude sada da trazim dlaku u jajetu sto bi se reklo, ali nadlezna gradska sluzba trebala je malo bolje urediti onaj tzv. zimski bazar kod Bosanke. Trebalo je postaviti one drvene kucice i urediti koja se muzika moze pustati (pusta se uglavnom turbo folk i sl.). Ovako sa onim satorima i turbo folkom ispade pravi vasar, jos samo rositlj sa cevapima i kobasicama fali... (Hajd satori i nekako, ali onaj turbo folk sa djeda mrazovima koj piju pive iz limenke i puse cigare...katastrofa ziva... )
Da se razumijemo, u velikoj mjeri sam za dodatno oporezivanje kladionica, kao i fiskalne kase taksistima, notarima i pijacarima.
Sto se kladionica tice takve inicijative su bezveze, ne vidim razloga ukidanju, ako neko zeli da tu ostavi i ono malo novca sto ima onda je to njegova stvar. Imas brdo alkoholicara pa niko ne razmatra uvodjenje zabrane prodaje alkohola, i ne treba.
Od ovog svega prave ogromni problem, koji to nije.
Ukoliko kladionica zeli da ima kladionicu u centru e onda plati 50.000KM a ako neces platit ces manje, jednostavno ne moraju da budu u centru.
"Zatvaranja" su blef, kao sto svi znamo, neka vrsta "osvete", ali vratit ce se oni, popustit ce, ima njima novca ovdje. Smanjit ce broj poslovnica, promjeniti lokacije i raditi.
Ne slažem se,... mjesecima se govori o prometu kladionica većem od milijarde, i sve ide u pravcu oporezivanja i punjenja budžeta a nikom nije palo na pamet ( ni NVO ni vjerskim zajednicama ) da kaže da je to milijarda manje u džepovima ( uglavnom ) najsiromašnijih i da će mnogo djece biti zbog kladionica uskraćeno za jabuku, čokoladu, nove cipele,... Nisam imao ništa protiv kladionica dok se radilo samo o sportskoj ali ne bi dozvolio trke pasa, bingo i šta već sve tu ima,.. jer ljudi tu bukvalno "vise" dok ne isprazne džepove.
A poređenje alkohola i kocke nije dobro.
Čovjek ne može popiti više od flaše konjaka u jednom danu a može prokockati kompletnu imovinu i još otići u minus.
Last edited by Ci-Nick on 31/12/2016 10:43, edited 1 time in total.
Ja drzim kafic u prizemlju zgrade i hocu da kupim stan od komsije. Komsija nece da mi proda stan.
I umjesto hvala na ponudi, stan nije na prodaju, tuzi me zbog baste kafica Koja je tu logika?
Mislim, ocigledno je da tu ima svega, ponajmanje logike, a najvise nerasciscenih racuna izmedju dvojice lokalnih gazda...
Pa koliko to ta basta vrijedi i para donosi? Koliko znam da u onoj zgradi nisu ni mali ni jeftini stnovi.. Jbt, kostace ga milion da sacuva bastu u kojoj nikad niko nije napravio ceh od 50 km..
PS. Procitah komentar od N.N. i to za hostel vec ima logike
Ci-Nick wrote:
Ne slažem se,... mjesecima se govori o prometu kladionica većem od milijarde, i sve ide u pravcu oporezivanja i punjenja budžeta a nikom nije palo na pamet ( ni NVO ni vjerskim zajednicama ) da kaže da je to milijarda manje u džepovima ( uglavnom ) najsiromašnijih i da će mnogo djece biti zbog kladionica uskraćeno za jabuku, čokoladu, nove cipele,... Nisam imao ništa protiv kladionica dok se radilo samo o sportskoj ali ne bi dozvolio trke pasa, bingo i šta već sve tu ima,.. jer ljudi tu bukvalno "vise" dok ne isprazne džepove.
A poređenje alkohola i kocke nije dobro.
Čovjek ne može popiti više od flaše konjaka u jednom danu a može prokockati kompletnu imovinu i još otići u minus.
Mi nagadjamo o prometu. Vjerske zajednice koje ti prizivas kao i NVO bi u ovoj prici poprimili nacionalnu notu "stvaranje dzemahirije" tako da to ne ide.
Znamo da je ovo sa kladionicama ispolitizirano. Kocke je bilo i bez kladionica pa neko ukidanje istih ne bi neku veliku razliku ucinilo.
Poredjenje je bilo cisto zbog unistavanja zivota.
Neka njih neka rade, ko hoce neka ide boli me neka stvar. Ovo je prvi korak pri nekom zakonskom uredjenju ove problematike.
Kladionice imaju minimalna ulaganja, dobru zaradu i problematican odnos sa zakonom.
Ali ce da natavi sa radom poslovnica lutrije u Titovoj na broju 26, sve ostale se zatvaraju, ipak su im drage pare i samo suplju bacaju i nemaju muda da sve poslovnice zatvore.
P.S ja bi im ukinuo sve komunalne takse ali pod uslovom da gradskoj upravi dostave ovjerenu kopiju povoelje kulina bana.
clio_dci120 wrote:Da ne bude sada da trazim dlaku u jajetu sto bi se reklo, ali nadlezna gradska sluzba trebala je malo bolje urediti onaj tzv. zimski bazar kod Bosanke. Trebalo je postaviti one drvene kucice i urediti koja se muzika moze pustati (pusta se uglavnom turbo folk i sl.). Ovako sa onim satorima i turbo folkom ispade pravi vasar, jos samo rositlj sa cevapima i kobasicama fali... (Hajd satori i nekako, ali onaj turbo folk sa djeda mrazovima koj piju pive iz limenke i puse cigare...katastrofa ziva... )
To nije dlaka u jajetu, ono je odraz seljakluka koji vlada ovim "gradom".
Berkica, Heleg, Keleštura i ostala ekipa koja je odrasla na čistom zraku, vozarila do škole i po M92 metodi se uhljebila u vlast i ne zna ni za šta bolje od vašara. Pa njima je vrhunac kulture upravo šator, roštilj, piva (al' samo kad niko ne gleda) i kineska roba na kutijama od banana.
Ko nam je kriv što smo zalupili vrata za ono malo kulturne raje koja je utekla od rata. Sve i da su se htjeli vratiti sad ne bi, kad vide u šta smo pretvorili predgrađe Šerića koje se neopravdano naziva gradom.
Mobile_Disco wrote:"Sprema li Fudo etnicko ciscenje i protjerivanje hrvata iz Zenice" naslov na jednom portalu hahaha Da nije zalosno bilo bi smijesno..
Nemoj sumnjati da je ekipa iz Hercegovine spremna skratiti i nekog Hrvata iz Zenice za glavu da bi to izgledalo uvjerljivije.
Mah to je se moglo i očekivati u ovoj situaciji.
Samo sto ovo nema nikakve veze sa etničkim ciscenjem. Osim ako su u hercegovačkim firmama zaposleni hrvati u vecini, onda moze biti malo problematicno.
Volio bih da nekad pogledaju u svoju avliju, pa da vide koliko "muslimanskih" firmi radi u njihovim zupanijama a koliko hercegovačkih u ovom vama "balijskom" dijelu, pa da prestanu srati o ugroženosti i entitetima.
Warashii wrote:Mah to je se moglo i očekivati u ovoj situaciji.
Samo sto ovo nema nikakve veze sa etničkim ciscenjem. Osim ako su u hercegovačkim firmama zaposleni hrvati u vecini, onda moze biti malo problematicno.
Volio bih da nekad pogledaju u svoju avliju, pa da vide koliko "muslimanskih" firmi radi u njihovim zupanijama a koliko hercegovačkih u ovom vama "balijskom" dijelu, pa da prestanu srati o ugroženosti i entitetima.
Ako je kriminal nacija onda je ovo etnicko ciscenje. Faktor na koji mnogi zaboravljaju glasi - Da li stvarno neko misli da se Premier i hercegovacki mafijasi mogli opruziti po "balijskom" dijelu bez da su procenat proslijedili na Poljine? Ako to neko misli grdno se vara.
Razni ce ovdje biti spinovi ali cinjenica su jasne: 95% gradjana zeli da se kladionice gone u picku maternu i suma novca ce svakako ostati u gradu. Ili ce se ljudi manje kladiti zbog manje uplatnih mjesta ili ce se napuniti budzet kroz pausale. Kako god ovom gradu ide u korist.
Mobile_Disco wrote:"Sprema li Fudo etnicko ciscenje i protjerivanje hrvata iz Zenice" naslov na jednom portalu hahaha Da nije zalosno bilo bi smijesno..