GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
holowey

#15601 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by holowey »

Clan komisije wrote:
Black swan wrote:ajde dobro je nisu stavili marin dvor kao što komunistričko-relativistička i ostala istička banda to desetljećima radi :D :lol:

ali fakat nikad nisam čuo da neko kaže čekaj me kod banke na tramvajskoj nego je uvijek bilo
kod narodne ili centralne :D
stvarno nikad nisam čuo ništa drugo osim remize ili grasa...

mada su i onu okretaljku na čvili mogli nazvati ne kao susjedna stanica čvila nego kao okretaljka čvila :D
A jbg glupo bi bilo na tramvajskoj stanici stoji natpis Centralna banka. :D
rastao sam na mejtasu i ta lokacija mi je bila banka, oduvijek...ni narodna ni centralna, samo "banka"... tek kad sam malo odskocio pa poceo izlaziti, "cekom" sam zvao stepeniste na cosku dalmatinske, a glavni ulaz i ono stepeniste na suprotnom kraju su i dalje ostali "banka"
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15602 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

fakad čudno

čuj banka :mrgreen: :lol:

doduše rijetko kad sam se i nalazio s nekim tu...ali fakat nikad nisam čuo banka
Neil Robertson

#15603 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Neil Robertson »

Uvijek je to stajaliste bila "banka"...svako ko je rodjen u ovom gradu zna to.
Truba

#15604 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

opet mi protiv vas :D
trambusek88

#15605 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Kako je pisalo na starim tablama:

Stajalište kod bivšeg Merkatora na Dobrinji - Škola (od stajališta prema gradu koje nosi naziv škola ista je udaljena 200m)
Malo visočije, stanica prije okretnice - Trafo-stanica
Stajalište prije današnjeg kružnog toka, između Olimpijskog sela i Dobrinje - X Transverzala (iako ima nekoliko stajališta duž X transverzale)
Pa u Hrasnom stajalište - Granap itd...
Adriatic

#15606 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

Koliko li će dugo izdržati ove table?
Evo na stanici Otoka neko već stavio naljepnicu preko slova O.
Uskoro šaranje sprejevima, mazanje svim i svačim a i rušenje komplet bandera je vrlo izgledno. :-)
A mi pričamo o elektronskim tablama :-)
Truba

#15607 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

vidio sam i ja to na otoci... naljepnica...

po sistemu poluge čak i 2 djevojčice mogu razvaliti table
Clan komisije

#15608 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Clan komisije »

Adriatic wrote:Koliko li će dugo izdržati ove table?
Uskoro šaranje sprejevima, mazanje svim i svačim a i rušenje komplet bandera je vrlo izgledno. :-)
Pa elektronske table bi se mozda mogle lakse cistiti nego ove naljepnice. Staklo, prebrises sredstvom i ocistis...a sta ces sa ovim govnetom, kada ga presaraju...mozes ga pisat.

Eeee, ali tu je onda firma koja ovo pravi, da napravi nova. Osigurali ljudi sebi posao za buducih 10 godina... :D
DON_eARL

#15609 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DON_eARL »

Clan komisije wrote:
Pa elektronske table bi se mozda mogle lakse cistiti nego ove naljepnice. Staklo, prebrises sredstvom i ocistis...a sta ces sa ovim govnetom, kada ga presaraju...mozes ga pisat.

Eeee, ali tu je onda firma koja ovo pravi, da napravi nova. Osigurali ljudi sebi posao za buducih 10 godina... :D
Kod Avaza je već jedna iskrivljena malo. :D Mogli bi staviti sloj neke providne trake preko naziva, pa ukoliko dođe do šaranja i lijepljenja preko naziva stanice, samo odlijepe taj sloj trake i zalijepe novi...
VjecitiStudent

#15610 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

A zašto ne ispišu nazive stanica sprejom? :D
vješalica

#15611 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Clan komisije wrote:

eto neće sprejem šarati tablu nego penkalom ili možda drvenom olovkom
ma nema šta ovdje stoka živi i za nas nije ništa
holowey

#15612 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by holowey »

vješalica wrote:
Clan komisije wrote:

eto neće sprejem šarati tablu nego penkalom ili možda drvenom olovkom
ma nema šta ovdje stoka živi i za nas nije ništa
htjedoh u sali predloziti odljevak u bronzi, ali se onda sjetih da kod nas ni saht ne prenoci... :(
StupskaBitanga

#15613 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

trambusek88 wrote:Kako je pisalo na starim tablama:

Stajalište kod bivšeg Merkatora na Dobrinji - Škola (od stajališta prema gradu koje nosi naziv škola ista je udaljena 200m)
Malo visočije, stanica prije okretnice - Trafo-stanica
Stajalište prije današnjeg kružnog toka, između Olimpijskog sela i Dobrinje - X Transverzala (iako ima nekoliko stajališta duž X transverzale)
Pa u Hrasnom stajalište - Granap itd...
ono Tehnička škola je trebalo stvarno biti muzeji
Truba

#15614 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

s jedne tehnička a s druge muzej bi bilo najbolje :D

kako je maršalka nisam dobro vidio jel kampus ili????
neki

#15615 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neki »

Jbt... Koja euforija na forumu oko glupih tabli. U ovom gradu je svaka glupost postala događaj..
Truba

#15616 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

glupi ljudi glupe table šta ćeš
StupskaBitanga

#15617 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Black swan wrote:s jedne tehnička a s druge muzej bi bilo najbolje :D

kako je maršalka nisam dobro vidio jel kampus ili????
univerzitet
Truba

#15618 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

pa baš sam neki dan našem čovjeku iz austrije porijeklom iz dervente objašnjavao kako da dođe do nas tramvajem
4 stanice pa broji pa računaj jer mu nisam znao reći kako da dođe do mekdonaldsa

stvarno veliki problem za turiste što nema imena stanica :D
Red Wolf

#15619 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Red Wolf »

A u pm i nazivi,trebali su krenuti od ilidze 1,2,3,4,5,6,7......pa u pm ovdje ni naziv nije rahat,sta se god uradi nevalja :-)
bull21

#15620 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bull21 »

Eno u Koševu najavljuju 2 000 otkaza. Kad će u Grasu? Ne radujem se tuđoj muci ali mislim da bi kranje vrijme bilo da se prestanu zajebavati i da otpuste višak NERADNIKA.
StupskaBitanga

#15621 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

prije će na kcus primiti novih 2 hiljade jer za vako mjesto se traži od 20-50 hiljada maraka pa množi sam
HomeArt

#15622 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HomeArt »

Eto reve...
Gras: Kontrolori počinju sa radom iduće sedmice
U Grasu su poduzete brojne mjere i aktivnosti na poboljšanju uslova poslovanja. Jedna od tih mjera je i kontrola naplate karata.

Prema riječima direktora Grasa Avde Vatrića pojačan je rad kontrolora na terenu, a od slijedeće sedmice bi se na terenu trebali naći i novi kontrolori koji su završili obuku.

Protok putnika

- Slijedeće sedmice bi nam Ministarstvo saobraćaja trebalo odrediti izgled i dizajn akreditacija, a svaki dan bi trebalo da budu završene i uniforme. Mi smo potpuno spremni za početak primjene novog Zakona o obavezama i ovlaštenjima kontrolora operatora javnog prevoza putnika u KS-u, rekao nam je Vatrić, najavljujući i druge projekte koji imaju za cilj bolju naplatu karata.

Premijer KS-a i resorni ministar podržavaju prijedlog Grasa da se na još nekoliko lokacija postave naplatne rampe, kao što je učinjeno na Ilidži i na Stupu.

- Ministru smo predali idejni projekt i nadam se da ćemo vrlo brzo početi sa konkretnim radovima na terenu. Što se tiče Ilidže i Stupa mi smo zadovoljni i smatramo da je njihovo postojanje opravdalo ulogu. Naredne naplatne rampe ćemo najvjerovatnije postaviti na Otoci, Pofalićima i na stanici kod Tehničke škole. Na tim lokacijama je najveći protok putnika, a i svojom veličinom odgovaraju zahtjevima ovoga projekta. U pesrspektivi ćemo obuhvatiti sva stajališta, najavio je Vatrić.

Putnici često imaju zamjerke na kvalitet pojedinačnih karata koje se često izgužvaju, izlome, pa ih je nemoguće poništiti. To posebno čudi, jer se papir nabavlja iz Slovenije.

- Imamo definisan kvalitet papira. Taj papir ima određenu zaštitu, tako da sasvim sigurno nećemo mijenjati ni kvalitet ni dizajn karata sve dok se ne pređe na elektronske karte. Mi nabavljamo karte od stalnog dobavljača, a i prema našim informacijama oni papir nabavljaju iz Slovenije, istakao je Vatrić.

Prevazići problem

U prvim kontaktima sa premijerom i resornim ministrom, u Grasu su kao jedan od problema istakli i subvencioniranje karata. U daljim razgovorima definisat će se moguća poskupljenja ili načini da se taj problem prevaziđe.

- Naša misija je da pomognemo i ozdravimo Gras kako bi opstali na tržištu. Stečaj kao jedno od rješenja se ne spominje. Ja se nadam, a i sudeći prema prvim kontaktima i Vlada je opredijeljenja da radi na tome zajedno sa nama kako bi izbjegli stečaj, naglasio je Vatrić.
(Oslobođenje)
supercali

#15623 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by supercali »

Black swan wrote:pa baš sam neki dan našem čovjeku iz austrije porijeklom iz dervente objašnjavao kako da dođe do nas tramvajem
4 stanice pa broji pa računaj jer mu nisam znao reći kako da dođe do mekdonaldsa

Pa kako ces objasmiti kad ne znas imena stanica i sa tablama :D
insaneinthebrain

#15624 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by insaneinthebrain »

evo ih, novoobučeni revizori kreću u akciju od ponedjeljka :izet:

dresdener78

#15625 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

supercali wrote:
Black swan wrote:pa baš sam neki dan našem čovjeku iz austrije porijeklom iz dervente objašnjavao kako da dođe do nas tramvajem

Pa kako ces objasmiti kad ne znas imena stanica i sa tablama :D
Pa ima šema za to! Ovo je nacrtao jedan moj poznanik iz Njemačke.
http://transphoto.ru/photo/336049/
Post Reply