Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
bunk

#15601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

Jel ziv onaj sto je Berica ozivljavao?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15602 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

dezurni_ucenik wrote:Nekako mi je ta teorija najrealnija da se Snow zrtvuje.

Jon se je vec jednom zrtvovao, dobio je bodez u srce e sad jel to uvertira u ponovno nesta tako mozemo nagadjat, meni je logicno da Dany bude ta, jedino ako bude trudna i Jon je posalje na dragonstone ili zeljezno otocje kod yare... paparaci su ufatili njega u snimanju sa cersei u KL... nesto ce se desiti...
Last edited by pici on 16/04/2019 11:01, edited 1 time in total.
cassius

#15603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

jon ce ubiti NK , onda ce on postat NK, dok ce Daenerys vladat medu ljudima. Tako ce njih dvoje odrzavat mir i nakon rata.
dezurni_ucenik

#15604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

pici wrote:
dezurni_ucenik wrote:Nekako mi je ta teorija najrealnija da se Snow zrtvuje.

Jon se je vec jednom zrtvovao, dobio je bodez u srce e sad jel to uvertira u ponovno nesta tako mozemo nagadjat, meni je logicno da Dany bude ta, jedino ako bude trudna i Jon je posalje na dragonstone ili zeljezno otocje kod yare... paparaci su ufatili njega u snimanju sa cersei u KL... nesto ce se desiti...

Jon Snow se zrtvovao, Deni trudna sa njim. Bittersweet.

cassius wrote:jon ce ubiti NK , onda ce on postat NK, dok ce Daenerys vladat medu ljudima. Tako ce njih dvoje odrzavat mir i nakon rata.

Tako nekako i dodje. Jedan vlada sa ljudima drugi sa white walkerima.
Last edited by dezurni_ucenik on 16/04/2019 11:03, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#15605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

bunk wrote:Jel ziv onaj sto je Berica ozivljavao?

nije,thoros je mrtav,medo zombi ga rasparao
pici

#15606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

jooj ima teorija to je za napisat epopeju ko ilijada i odiseja :mrgreen: zaista ne znam, sacekajmo 19 maj :mrgreen:
dezurni_ucenik

#15607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Stavljam 200 za Snowa da postaje night king

Image

:-)
alibaba_i_30_godina

#15608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

Teorija za Johna da se žrtvuje i postane vladar mrtvih, a Daenerys živih je najvjerovatnija jer on u sebi ima krv i vatre i leda, ali dajte da vidimo šta će biti na kraju serije, ovako samo bezveze možemo palamuditi.
pici

#15609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

ja mislim da ga je nemoguce ubiti, da je tako djeca sume bi ga ubila davno jer je to njihova magija... ovo po seriji, po knjigama su ww posebna vrsta i i nem NK
sumirprimus

#15610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

pici wrote:jooj ima teorija to je za napisat epopeju ko ilijada i odiseja :mrgreen: zaista ne znam, sacekajmo 19 maj :mrgreen:
sto 19 maj? nije valjda iduca epizoda tek tad? wtf :lol:
pici

#15611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sumirprimus wrote:
pici wrote:jooj ima teorija to je za napisat epopeju ko ilijada i odiseja :mrgreen: zaista ne znam, sacekajmo 19 maj :mrgreen:
sto 19 maj? nije valjda iduca epizoda tek tad? wtf :lol:
to je kraj serije i tad cemo skontati sta ce pisci hotijet reknut :mrgreen:
sumirprimus

#15612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

a dotad je gotovo jel :lol:
opet ce zensko musku zabit u srce kolac ko sto gledam.
kakavdanakneiskustvu

#15613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

tad je valjda zadnja epizoda
sumirprimus

#15614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

pa nema onda jos puno epizoda jebte to je za mjesec..
drogon2

#15616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa kako ce frajer postat NK kad neko evo ovdje rece da je uslikan da snima sa Cersei u KL. Ako ce postat NK morat ce to postat za dvije ep il nece nikako :D
tuzlak1212

#15617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

pici wrote:
biggrin wrote:ideja da je bran NK mi je totalno besmislena. Što je onda toliko ganjao sam sebe da ubije, kad je bio s one strane zida?

i ne kontam ovo ibrećenja o sersei. pa sansa je na sjeveru i ne konta kolika je opasnost od ww, pa prigovara snow-u sto se odrekao krune. u konacnici i da ode njima da pomogne iz njene perspektive ona je gubitnik tu. znaci njena jedina sansa je da pustiti targerijene i ww da se mlave međusobno i onda da ona pokusa pobjednika da potare i ostane na trenutnoj poziciji.

btw.odakle to da su barateoni jedini krhali targerijene? koliko znam targerijini su se isključivo međusobno krhali uz dva izuzetka. jednom sklopili brak sa vladajucom kucom dorne i tada su zaokruzili vlast na vesterosu i drugi put kad su priveli sestru neda starka.

usput mislim da je jamie namiriti jal nk jal sersei i onda zaplatiti glavom

imas u knjizi istorija leda i vatre, dje su jedino Baretheoni uspjeli da ozene Targerijenske princeze i tako imaju krvnu lozu sa njima... priceza od Dorna je ubijena kao i njezina djeca od planine tako da oni nemaju vise dodira sa Targerijinima, Liana Stark se je udala za Princa i nasljednika zeljeznog prijestolja i rodila mu sina Jona i tako da su jedini koji imaju tu kraljevsku krv Jon, Dany i Gendri... to je i crvena vjestica vidjela pa je Gendrija iskoristila za svoje mracne pokuse kao i Stanisa kojem je rodila crnu sijenku koja je ubila mu mladjeg brata.
Nezz jel gdje napisano, prvi Beration se zvao Orys ja mislim, bio je rase Valerijanske, osnivac te kuce, je ustvari bio kopile Targariena... Tj,, polubrat od Aegona i sestara, dobro se pokazao u conquestu i dali mu da osnuje svoju kucu i da skine sa sebe ljagu bastarda...
pici

#15618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

u prosloj sezoni bili su spinovi i to je donekle i potvrdjeno od tehnickih lica koja su snimala seriju da se cersei budi u krevetu u lokvi krvi i da joj je dijete umrlo... onda su to kao ostavili za osmu sezonu... uglavnom ako se to desi to ce biti povezano sa smrcu jaimea... jon NK cisto sumljam jedino to zrtvovanje mi je nekako logican slijed dogadjaja... dany se ponasa ko hladna kucka imam fhelinge da ce joj savjetnici okrenuti ledja i da ce varysa spaliti...
sumirprimus

#15619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

drogon2 wrote:Pa kako ce frajer postat NK kad neko evo ovdje rece da je uslikan da snima sa Cersei u KL. Ako ce postat NK morat ce to postat za dvije ep il nece nikako :D
:shock: znaci cersei rikavela za 2 epizode jel to govoris? pa to je spojler jbte :-) :lol:
drogon2

#15620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

sumirprimus wrote:
drogon2 wrote:Pa kako ce frajer postat NK kad neko evo ovdje rece da je uslikan da snima sa Cersei u KL. Ako ce postat NK morat ce to postat za dvije ep il nece nikako :D
:shock: znaci cersei rikavela za 2 epizode jel to govoris? pa to je spojler jbte :-) :lol:
Kakav spojler? Frajer je uslikan da snima sa njom, sad u kojoj je to ep pojma nemam al sigurno nije prije trece gdje sy iz HBO-a najavili najvecu bitku u historiji televizije koja je protiv NK. Nekom logikom trebas zakljucot da bi u toj epizodi NK trebao past tako da ako ce Jon postat NK onda to treba bit u trecoj epizodi sto ocigledno nije slucaj jer frajer poslije zivi normalno.Nez kako si doso do tog da Cersei umire za dvije ep xd
Alminjo

#15621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Alminjo »

Koja scena :lol: Image
kakavdanakneiskustvu

#15622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

jedna od najboljih scena u seriji
tuzlak1212

#15623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Rekli su iz produkcije da su ppsebno radili na tome i pustili lazne slike, spojlere i spinove ovaj put tako da teorije odu u pogresan pravac. Nadam se da ce bit tako jer sve u globalu kad se uzme ne svidja mi se rasplet dogadjaja :D :D
AleksoMKD

#15624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

tuzlak1212 wrote: Nezz jel gdje napisano, prvi Beration se zvao Orys ja mislim, bio je rase Valerijanske, osnivac te kuce, je ustvari bio kopile Targariena... Tj,, polubrat od Aegona i sestara, dobro se pokazao u conquestu i dali mu da osnuje svoju kucu i da skine sa sebe ljagu bastarda...
Da, ozenio je princezu iz kuce Durrandon i uzeo njihov simbol (crnog jelena na zutom polju) i reci "Ours is the fury".

Barateoni su od Durrandona nasledili i crnu kosu i kratak fitilj.
pici

#15625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

AleksoMKD wrote:
tuzlak1212 wrote: Nezz jel gdje napisano, prvi Beration se zvao Orys ja mislim, bio je rase Valerijanske, osnivac te kuce, je ustvari bio kopile Targariena... Tj,, polubrat od Aegona i sestara, dobro se pokazao u conquestu i dali mu da osnuje svoju kucu i da skine sa sebe ljagu bastarda...
Da, ozenio je princezu iz kuce Durrandon i uzeo njihov simbol (crnog jelena na zutom polju) i reci "Ours is the fury".

Barateoni su od Durrandona nasledili i crnu kosu i kratak fitilj.

Gendry je uz Jonna i Dany jedan od potomaka Targaryen tako da nebi bilo ni iznenadjenje da on zasjedne na gvozdeni prijestol a Arya kao kraljica :mrgreen:
Post Reply