iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AstorH

#15601 iPhone - All about

Post by AstorH »

@vivax

Zasto mislis da cu te ja nazvati bilo kakvim pogrdnim nazivom zato sto ne koristis iPhone ?
Zasto mislis da ja mrzim android korisnike?
Zasto niste informirani?
Zasto vam treba USB kabal ?
Zasto ne prihvatate cinjenicu?

Image

Sent from my iPad using Tapatalk
gtc

#15602 Re: iPhone - All about

Post by gtc »

vivax wrote: Dugo sam koristio ios, evo u zadnje dvije godine koristio sam kombinovano i ios i android. Da ti ja iskreno kazem, mozes me nazvati android fanom, ili ne znam ti kako (sto mi je sasvim nebitno ili ti ga boli me kurac).Al je vrlo vjerovatno da ces me nazvati fandroid jer si ti jedan zaludjenik ajfona.To zakljucujem iz tvog posta. iOS je bio nekad sistem kojem nije do koljena android bio. Ali nekad. To je bilo vrijeme u ajfona 4 i 4s (i ovo je upitno). Ali sve nakon izlaska samsung galaxy s3 ios je jedan običan kurac za android... Kazem od izlaska s3 jer sam od ovih smartfonova imao samo ajfon ili samsung..Realna a i činjenična stvar je ta da je ajfon jedan veliki kurac za samsung isto kao sto je i ios za android. Poređenje mogućnosti iosa sa androidom je isto ko da poredis mogućnost bosanske vojne flote sa američkom..Sad cu ti reci zasto se ovi androidasi cesto javljaju ovdje .. Ljudi vas jednostavno smatraju glupim (bez uvrede).Navedi mi 5 validnih razloga gdje je ios bolji i napredniji od androida osim jebene fluidalnosti (sto cu ti i to dokazati da nisi upravu) ja cu ti kapu skinuti.... Znaci nemoj mlatiti gluposti prvo se edukuj i razmisli sta ces napisati...I evo jos jedna činjenica...
A kojih je to 5 razloga sto je android npr bolji od iOS-a? Koje to opcije imaju android telefoni i koje trebaju korisniku, a da toliko nedostaju na iPhoneu?
febo_acm

#15603 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Eno meni sinoc haver govori hoce da mijenja Samsung S5 za 5S glava za glavu jer mu je iPhone sminka... Ja sam mu samo pokazao :thumbup: :D Nemam komentar.
rangoj

#15604 Re: iPhone - All about

Post by rangoj »

gtc wrote:
vivax wrote: Dugo sam koristio ios, evo u zadnje dvije godine koristio sam kombinovano i ios i android. Da ti ja iskreno kazem, mozes me nazvati android fanom, ili ne znam ti kako (sto mi je sasvim nebitno ili ti ga boli me kurac).Al je vrlo vjerovatno da ces me nazvati fandroid jer si ti jedan zaludjenik ajfona.To zakljucujem iz tvog posta. iOS je bio nekad sistem kojem nije do koljena android bio. Ali nekad. To je bilo vrijeme u ajfona 4 i 4s (i ovo je upitno). Ali sve nakon izlaska samsung galaxy s3 ios je jedan običan kurac za android... Kazem od izlaska s3 jer sam od ovih smartfonova imao samo ajfon ili samsung..Realna a i činjenična stvar je ta da je ajfon jedan veliki kurac za samsung isto kao sto je i ios za android. Poređenje mogućnosti iosa sa androidom je isto ko da poredis mogućnost bosanske vojne flote sa američkom..Sad cu ti reci zasto se ovi androidasi cesto javljaju ovdje .. Ljudi vas jednostavno smatraju glupim (bez uvrede).Navedi mi 5 validnih razloga gdje je ios bolji i napredniji od androida osim jebene fluidalnosti (sto cu ti i to dokazati da nisi upravu) ja cu ti kapu skinuti.... Znaci nemoj mlatiti gluposti prvo se edukuj i razmisli sta ces napisati...I evo jos jedna činjenica...
A kojih je to 5 razloga sto je android npr bolji od iOS-a? Koje to opcije imaju android telefoni i koje trebaju korisniku, a da toliko nedostaju na iPhoneu?
1. Multitasking - da obasnim. Recimo da igras neku igru, izadjes iz nje, telefoniras, zatim napišeš Email, igras malo sudoku, pa se vratiš na onu 3D igricu, a ona te čeka tamo gdje si je ostavio! :) Aplikacije se ne pokreću od početka već čekaju gdje su ostavljene...

1.2. Pravi multitasking, prebacujem film na kompjuter, i čitam neku web stranicu dok se vrši Update aplikacija.

2. Native podrška za povezivanje sa win - preko USB-a, ili bežično preko SMB - jednom povezes i onda kad kod hoces jednim klikom prebacujes šta god želiš - jednim klikom na telefonu, a ne na PC-ju, bez ikakvog softwarea na PC - povezivanje je totalno prirodno.

3. Puštanje svih mogućih formata i prebacivanje istih na uredjaj - folder lista na uredjaju, svi fajlovi uredno poredani i pregledni - nema šanse da imas problem sa prostorom i da ne znaš šta ga je pojelo....

4. Google now - nije ponavljac fraza kao Siri, već korisna alatka koja uci glas svog vlasnika i odgovara na povezana pitanja...

5. Od nexusa 6 svi androidi će imati nativ podršku za always active Google now, Ono što već imaju Moto X i neki Samsung uredjaji. Samo pozoveš telefon i postaviš pitanje ili daš zadatak - bez obzira gdje je i da li je ekran ukljucen.

6. Napredni widget-i, sa animacijama i custom funkcijama, ni blizu onog novog staticnog čuda koje je uveo ios nedavno.

7. FANTASTICNA i ne prevaziđena personalizacija uredjaja, sa widget-ima, custom launcher-ima, wallpaper-ima, live wallpaper-ima, custom lockscreen I sl. Razliku od IOS uredjaja, svaki ima ono nešto lično od vlasnika, ne izgledaju svi robotski isto kada se upale.

8.OGROMAN broj custom modula (Xposed) i ROMOVA koji dopustaju igranje i proširivanje funkcija uredjaja onima koje to zanima. Ja recimo kada mi je dosadno pogasim svima u kafani WIFI sa svojim nexusom i gledam kako se ponašaju - uz to mogu da spijuniram sve web stranice koje otvaraju gosti bez SSL protokola :)

9. Intuitivno korištenje uredjaja, jer možeš sebi podesiti gdje i kako kod hoces dugmad, linkove do aplikacija ili do određenih zadataka koje te aplikacije rade. Kod mene recimo treće dogme prebacuje na predhodnu aplikaciju - super brzo! Dugi klik na srednje dugme prikazuje krug sa najvažnijim aplikacijama kojima mogu pristupiti za sekundicu...
- Navigacija na Android je prevaziđena, ne svodi se na jednom dugme kao na IOS - izadje na glavno dugme pa pronađi i otvori aplikaciju, već prebacujes direktno iz aplikacije u aplikaciju.

10. Ogroman broj više-manje korisnih aplikacija koje se nikad neće moći pokrenuti na IOS, poput raznih emulatora, servera i sl. Recimo, mozes podignuti funkcionalan PHP server ako vježbaš web programiranje.

11. Nisi osuđen na Software i pravila koja postavlja google, ako ti se ne sviđaju, ti ih zaobidjes - niko ti ne diktira kako i na koji način ćeš koristiti svoj uredjaj. Platio si ga i imaš pravo da sefujes nad njim.

13. Multiuser podrška na tabletima, a na telefonima dolazi za koji dan, sa Kitkat - uključujući i guest mod (koji neki uredjaji već imaju)

14. Programirano ponašanje uredjaja - recimo kada krenem u setnju pali se 3G, starta aplikacija za slušanje muzike. Kada uredem u biblioteku, telefon se prebacuje na silent mod. Moguce je programirati SVAKU funkciju uredjaja u odnosu na svaki mogući događaj.

IOS prednosti su bile izbor aplikacija, koji je ranije bio bolji, dok je sada 99.9% aplikacija dostupno i za Android, čak i sa dodanim funkcijama koje IOS ne dozvoljava :)
Druga nekadašnja prednost IOS-a je bila 3D grafika, koja je sada ista, ili lošija nego na androidu - to se da provjeriti na youtube. (govorim o uredjajima koji isto ili malo manje kostaju).

Potrošio sam pola sata pišući, Ufff nadam se da će ostali Android korisnici dodati nešto pametno, ali bez vrijeđanja, želim da pokažemo na stvarne prednosti...

Vi dodajte prednosti IOS-a, ko zna možda sa njima dobijete nekog Android korisnika... :)

google Hammerhead
vivax

#15605 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

AstorH wrote:@vivax

Zasto mislis da cu te ja nazvati bilo kakvim pogrdnim nazivom zato sto ne koristis iPhone ?
Zasto mislis da ja mrzim android korisnike?
Zasto niste informirani?
Zasto vam treba USB kabal ?
Zasto ne prihvatate cinjenicu?

Image

1. Nigdje nisam rekao da ces me nazvati pogrdnim imenom zato sto nemam iphone.

2. Ne mrzis android korisnike nego pokusavas da dokazes kako android korisnici veze nemaju o iOSu sto dokazujes i pitanjem pod brojem 3.

3. Informisan sam ja sinko i to vrlo dobro. Imao sam svaki mldel ajfona od 3gs do 5s. Isto tako samsunga od s3 evo sada do s5. I vrlo sam kompetentan da vodim raspravu oko ovoga. Mada ne vrijedi se raspravljati jer je to ipak ajfon.

4. Evo prifatam cinjenicu. I ja sam bio tog misljenja dok sam imao 4s. Mislio sam da je android obicno smece za ios. Promjeni par telefona pa ces se uvjeriti.
Last edited by vivax on 19/10/2014 09:52, edited 1 time in total.
vivax

#15606 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

gtc wrote:
Objasnio ti je momak iznad.
vivax

#15607 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

febo_acm wrote:Eno meni sinoc haver govori hoce da mijenja Samsung S5 za 5S glava za glavu jer mu je iPhone sminka... Ja sam mu samo pokazao :thumbup: :D Nemam komentar.
Budala. Vjeruj mi da svoju peticu ne bi zamjenio za 2 ajfona 5s. Pa samo kamera na s5 je pojam za sve apple uredjaje.
mufa1

#15608 Re: iPhone - All about

Post by mufa1 »

Joj kako vam se da raspravljat sa likovima kojima je većinom tetka iz dojčlanda donijela ajfona, ili sestra iz engleske, pa misli da su dotakli boga za onu stvar.
Evo jedan dobar primjer tipičnog "ajfon" kretenizma. U sličnoj raspravi, pita mene jaran sta to može moj android a da ne moze iphone. Reko haj snini video u manjoj rezoluciji. Kaže on, koji ce mi to kurac, naravno da mi kamera treba da snima uvjek na najbolju rezoluciju. Reko ok, tipično, sve sto nema ili ne može, ili je nepotrebno ili bezveze.
Nakon nekog vremena, hoce on meni video preko vibera da pošalje, od kćerke, al kurko, preveliki. Reko snimi manji. Kaze on, rado bi da mogu. E tu sam te čeko. E onda je on priznao, et kao to je jedina mana.

Sent from my OnePlus One
dinao

#15609 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

A zasto vi ovu polemiku ne nastavite na temi "Smartphone diskusije"?? Ako niste placeni trolovi, polako postajete dosadni. Pa covjece vec skoro dva mjeseca trubite jedno te isto.. Evo priznat cemo svi ako treba, android je najbolji, samsung htc ili sta vec je bolji..
Ne kontam kakvo jadno zadovoljstvo imate od svega ovoga. Sta ti imas od toga eto ako ja prodam iphone i kupim samsung ili sta vec?

Sent from my iPhone using Tapatalk
vivax

#15610 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

rangoj wrote:
gtc wrote:
1. Multitasking - da obasnim. Recimo da igras neku igru, izadjes iz nje, telefoniras, zatim napišeš Email, igras malo sudoku, pa se vratiš na onu 3D igricu, a ona te čeka tamo gdje si je ostavio! :) Aplikacije se ne pokreću od početka već čekaju gdje su ostavljene...

1.2. Pravi multitasking, prebacujem film na kompjuter, i čitam neku web stranicu dok se vrši Update aplikacija.

2. Native podrška za povezivanje sa win - preko USB-a, ili bežično preko SMB - jednom povezes i onda kad kod hoces jednim klikom prebacujes šta god želiš - jednim klikom na telefonu, a ne na PC-ju, bez ikakvog softwarea na PC - povezivanje je totalno prirodno.

3. Puštanje svih mogućih formata i prebacivanje istih na uredjaj - folder lista na uredjaju, svi fajlovi uredno poredani i pregledni - nema šanse da imas problem sa prostorom i da ne znaš šta ga je pojelo....

4. Google now - nije ponavljac fraza kao Siri, već korisna alatka koja uci glas svog vlasnika i odgovara na povezana pitanja...

5. Od nexusa 6 svi androidi će imati nativ podršku za always active Google now, Ono što već imaju Moto X i neki Samsung uredjaji. Samo pozoveš telefon i postaviš pitanje ili daš zadatak - bez obzira gdje je i da li je ekran ukljucen.

6. Napredni widget-i, sa animacijama i custom funkcijama, ni blizu onog novog staticnog čuda koje je uveo ios nedavno.

7. FANTASTICNA i ne prevaziđena personalizacija uredjaja, sa widget-ima, custom launcher-ima, wallpaper-ima, live wallpaper-ima, custom lockscreen I sl. Razliku od IOS uredjaja, svaki ima ono nešto lično od vlasnika, ne izgledaju svi robotski isto kada se upale.

8.OGROMAN broj custom modula (Xposed) i ROMOVA koji dopustaju igranje i proširivanje funkcija uredjaja onima koje to zanima. Ja recimo kada mi je dosadno pogasim svima u kafani WIFI sa svojim nexusom i gledam kako se ponašaju - uz to mogu da spijuniram sve web stranice koje otvaraju gosti bez SSL protokola :)

9. Intuitivno korištenje uredjaja, jer možeš sebi podesiti gdje i kako kod hoces dugmad, linkove do aplikacija ili do određenih zadataka koje te aplikacije rade. Kod mene recimo treće dogme prebacuje na predhodnu aplikaciju - super brzo! Dugi klik na srednje dugme prikazuje krug sa najvažnijim aplikacijama kojima mogu pristupiti za sekundicu...
- Navigacija na Android je prevaziđena, ne svodi se na jednom dugme kao na IOS - izadje na glavno dugme pa pronađi i otvori aplikaciju, već prebacujes direktno iz aplikacije u aplikaciju.

10. Ogroman broj više-manje korisnih aplikacija koje se nikad neće moći pokrenuti na IOS, poput raznih emulatora, servera i sl. Recimo, mozes podignuti funkcionalan PHP server ako vježbaš web programiranje.

11. Nisi osuđen na Software i pravila koja postavlja google, ako ti se ne sviđaju, ti ih zaobidjes - niko ti ne diktira kako i na koji način ćeš koristiti svoj uredjaj. Platio si ga i imaš pravo da sefujes nad njim.

13. Multiuser podrška na tabletima, a na telefonima dolazi za koji dan, sa Kitkat - uključujući i guest mod (koji neki uredjaji već imaju)

14. Programirano ponašanje uredjaja - recimo kada krenem u setnju pali se 3G, starta aplikacija za slušanje muzike. Kada uredem u biblioteku, telefon se prebacuje na silent mod. Moguce je programirati SVAKU funkciju uredjaja u odnosu na svaki mogući događaj.

IOS prednosti su bile izbor aplikacija, koji je ranije bio bolji, dok je sada 99.9% aplikacija dostupno i za Android, čak i sa dodanim funkcijama koje IOS ne dozvoljava :)
Druga nekadašnja prednost IOS-a je bila 3D grafika, koja je sada ista, ili lošija nego na androidu - to se da provjeriti na youtube. (govorim o uredjajima koji isto ili malo manje kostaju).

Potrošio sam pola sata pišući, Ufff nadam se da će ostali Android korisnici dodati nešto pametno, ali bez vrijeđanja, želim da pokažemo na stvarne prednosti...

Vi dodajte prednosti IOS-a, ko zna možda sa njima dobijete nekog Android korisnika... :)

google Hammerhead
Dobro si sve objasnio. Svidja mi se stavka 11.
Ono sto je mene posebno nerviralo kod iosa jeste otkljucavanje.Vise su pridavali paznju kako napatiti hakere da otkljucaju telefon,nego uvodjenju nekih widgeta.
Te neke xsim kartice kombinuj . Pa neki kodovi qrci palci. Pa ga ne smijes ugasiti opet ce ti kod traziti. Uvjek kod moras imati u dzepu.I opet kao fabricki otkljucan za 100 km skuplju. Pa cega bolan nije niko ovca.

Druga stvar je jailbrake. Apple previse sere sa tim piratstvom. Sta njih zaboli neka stvar hoce li ko krekovati igricu ili neku alatku. Hoce sve pod kontrolom da imaju. Pa i taj jailbrake jel untethere ili je tethered. Pa ako je tethered ako ugasis telefon moras ga kopcat na racunar picke materine procedure da telefon upalis. Zamisli ti uradis tethered jailbrake i odes negdje u sumu i slucajno ugasis telefon. I treba da ga upalis da zoves nedaj boze hitnu ili sta znam... ne bi ni da razmisljam o tom scenariju..izgubis zivot radi jailbrakea

Svako ima svoj izbor. Ali dizati telefon samo zato sto je sminka. Ili sto je izrađen od aluminija je cista glupost. iphone je prosjecan telefon koji ima paprenu cijenu. A mogucnosti telefona nula.
Kamera prosjecna.
Opcije kamere nula bodova.
Multitasking nula bodova.
Tipka "back" u sklopu hardvera ? Nema je. Ima softverska negdje u gornjem lijevom cosku. Polomis se da je dofatis ako drzit telefon u jednoj ruci ispadne ti telefon 2 puta treci put postavljas nogu da ga doces da ne lupi od asfalt. Jos sad ovaj ajfon 6 a za 6+ neka im je Bog na pomoci.
Dodatnu memoriju papreno placas.
Zamjenu baterije placas.
Ma milion nekih qraca kojih se vise ne mogu ni sjetiti.
Apple se slijepo drzi nekih svojih da ih nazovem hirova ili pravila. Ogranicavaju sebe a bgm i korisnike.
Nije mi namjera da nekog izrevoltiram ili ne znam sta. Ali taj telefon ne vrijedi te pare.
AstorH

#15611 iPhone - All about

Post by AstorH »

mufa1 wrote:Evo jedan dobar primjer tipičnog "ajfon" kretenizma. U sličnoj raspravi, pita mene jaran sta to može moj android a da ne moze iphone. Reko haj snini video u manjoj rezoluciji. Kaže on, koji ce mi to kurac, naravno da mi kamera treba da snima uvjek na najbolju rezoluciju. Reko ok, tipično, sve sto nema ili ne može, ili je nepotrebno ili bezveze.
Nakon nekog vremena, hoce on meni video preko vibera da pošalje, od kćerke, al kurko, preveliki. Reko snimi manji. Kaze on, rado bi da mogu. E tu sam te čeko. E onda je on priznao, et kao to je jedina mana.

Sent from my OnePlus One

Danas kad ljudi teze sto vecoj i boljoj kvaliteti videa i slike on prica o smanjivanju rezolucije.
Da ne povjerujes. U startu je jasno sa kakvom inteligencijom raspolazu ljudi koji se usude u 2014 godini pricati o tome. Pa rodjo za tebe ne da nije android, nego neki Alcatel sa .3GP tehnologijom. Ti si totalno fulao temu.
Ali ima jedna korisna informacija i od tebe, ako mi ikada bude problem visoka rezolucija i kvalitet, bar znam da postoji rjesenje. Kupicu android.

TheHound

#15612 Re: iPhone - All about

Post by TheHound »

vivax wrote: Dobro si sve objasnio. Svidja mi se stavka 11.
Ono sto je mene posebno nerviralo kod iosa jeste otkljucavanje.Vise su pridavali paznju kako napatiti hakere da otkljucaju telefon,nego uvodjenju nekih widgeta.
Te neke xsim kartice kombinuj . Pa neki kodovi qrci palci. Pa ga ne smijes ugasiti opet ce ti kod traziti. Uvjek kod moras imati u dzepu.I opet kao fabricki otkljucan za 100 km skuplju. Pa cega bolan nije niko ovca.

Druga stvar je jailbrake. Apple previse sere sa tim piratstvom. Sta njih zaboli neka stvar hoce li ko krekovati igricu ili neku alatku. Hoce sve pod kontrolom da imaju. Pa i taj jailbrake jel untethere ili je tethered. Pa ako je tethered ako ugasis telefon moras ga kopcat na racunar picke materine procedure da telefon upalis. Zamisli ti uradis tethered jailbrake i odes negdje u sumu i slucajno ugasis telefon. I treba da ga upalis da zoves nedaj boze hitnu ili sta znam... ne bi ni da razmisljam o tom scenariju..izgubis zivot radi jailbrakea

Svako ima svoj izbor. Ali dizati telefon samo zato sto je sminka. Ili sto je izrađen od aluminija je cista glupost. iphone je prosjecan telefon koji ima paprenu cijenu. A mogucnosti telefona nula.
Kamera prosjecna.
Tipka "back" u sklopu hardvera ? Nema je. Ima softverska negdje u gornjem lijevom cosku. Polomis se da je dofatis ako drzit telefon u jednoj ruci ispadne ti telefon 2 puta treci put postavljas nogu da ga doces da ne lupi od asfalt. Jos sad ovaj ajfon 6 a za 6+ neka im je Bog na pomoci.
Zamjenu baterije placas.
Apple se slijepo drzi nekih svojih da ih nazovem hirova ili pravila. Ogranicavaju sebe a bgm i korisnike.
Nije mi namjera da nekog izrevoltiram ili ne znam sta. Ali taj telefon ne vrijedi te pare.
Evo npr. meni Nexus nikad nece biti dobar kao iPhone, a Nexus 6 ima isti cijenu kao iPhone 6. Tako da sto se toga tice svako ima neke stvari koje smatra korisnim i po kojima odredjuje vrijednost uredjaja.

Po meni Nexus 6 po svemu vidjenom ne vrijedi 650$ ali to ne znaci da nema ljudi koji ce ga kupit.
AstorH

#15613 iPhone - All about

Post by AstorH »

@vivax, taj koji je to pisao ne izlazi iz ove teme. Kao ni ti.
Cisto da te podsjetim kako je nastala ova statistika i da je 100% tocna.

Image

vivax

#15614 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

AstorH wrote:@vivax, taj koji je to pisao ne izlazi iz ove teme. Kao ni ti.
Cisto da te podsjetim kako je nastala ova statistika i da je 100% tocna.

Image

Ne vrijedi se raspravljati sa fan boy-om. Potrazi po temi zadnji moj post prije ovog sinoc. I vidjet ces kad je to bilo i kako je izgledao taj post. Pa ces vidjeti da li "visim" na ovoj temi. Boli me neka stvar dal ces ti nositi ajfon ili samsung. Govorim za prednosti andorida nad iosom. A ta slika sto je podvaljujes. To je cinjenica koliko su fanovi ajfona izgrizeni u nastojanju da odbrane ios. A i sami su svjesni mana istog... ali drug ipak je to ajfon..
vivax

#15615 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

TheHound wrote:

Kamera prosjecna.
Zamjenu baterije placas.
Evo npr. meni Nexus nikad nece biti dobar kao iPhone, a Nexus 6 ima isti cijenu kao iPhone 6. Tako da sto se toga tice svako ima neke stvari koje smatra korisnim i po kojima odredjuje vrijednost uredjaja.

Po meni Nexus 6 po svemu vidjenom ne vrijedi 650$ ali to ne znaci da nema ljudi koji ce ga kupit.
Upravu si 100 %. Samo nije rasprava o nexusu i ajfonu. Nego o ajfonu i androidu. Licno ni ja nexus ne bih kupio. Prije bi to bio note 4.
Ali_G

#15616 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Sve sto si ti napisao je uglavnom tacno. Al kakve razlike ima prosjecni korisnik kakvih je 90% izmedju ova dva sistema osim u cijeni. Sve se svede na kraju na licne preferencije i za sta ko ima para.
Iphone vrijedi i vrijedit ce zato sto ga upalis i radi sve kako treba. Hardverske komponente su vrhunske. To ne kazem ja, vec oni koji se malo bolje razumiju. Na testovima je nova kamera proglasena za najbolju od 8mpx. Njoj ne treba nikakv update niti fix. Ljudi zvuk na slusalicama isto tako stavljaju u sami vrh medju mobitelima, ekran isto tako. I onda pocne prica kako je to prosjecan uredjaj.
Mr.Sojic

#15617 Re: iPhone - All about

Post by Mr.Sojic »

vivax wrote:
TheHound wrote:

Kamera prosjecna.
Zamjenu baterije placas.

Upravu si 100 %. Samo nije rasprava o nexusu i ajfonu. Nego o ajfonu i androidu. Licno ni ja nexus ne bih kupio. Prije bi to bio note 4.
Kolega!
Mijesas babe i zabe!
iPhone je uredjaj, a (h)android tzv. OS.

/ Sent from my iPhone /
Qler

#15618 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Kamera, zvuk, display, sound recording sve to bolje na lumiji, ali to nije sve. Milion stvari utice na to koji ce neko telefon uzeti. Eto ta video rezolucija, nekome je nepotrebno da mijenja to, neko nece telefon bez toga... Neko hoce point and shoot kameru, neko hoce da moze sve podesiti u najsitnije detalje. Nekome ne treba torrent manager, neko hoce tri odjednom... Zato hvala bogu imamo konkurenciju, razlicite sisteme i fala bogu malo pameti da svako za sebe odluci sta hoce od telefona i da li to vrijedi njegovih zaradjenih para. Nekome je i previse android od 100KM, nekome malo od 1000KM, neko hoce iphone, neko wp, a ima ih i da hoce sailfish i ostale alternativce.... Svaki sistem ima nesto sto privlaci korisnike i ovaj beef je vise smijesan i lupanje qurtzem u celo da nekome dokazes sto je bas os koji ti koristis najbolji....

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
Qler

#15619 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

A ja koristim sta meni odgovara :)

poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
vivax

#15620 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Mr.Sojic wrote:
vivax wrote:
TheHound wrote: Evo npr. meni Nexus nikad nece biti dobar kao iPhone, a Nexus 6 ima isti cijenu kao iPhone 6. Tako da sto se toga tice svako ima neke stvari koje smatra korisnim i po kojima odredjuje vrijednost uredjaja.

Kolega!
Mijesas babe i zabe!
iPhone je uredjaj, a (h)android tzv. OS.

/ Sent from my iPhone /
Koliko znam ajfon ne pokrece android nego ios. Tako da je isti djavo. A nisam htio da preciziram nijedan android uredjaj jer bi odmah pomislili da sam fan tog android uredjaja. Ukljuci malo mozgalicu sojicu. :P
TheHound

#15621 Re: iPhone - All about

Post by TheHound »

Qler wrote:Kamera, zvuk, display, sound recording sve to bolje na lumiji, ali to nije sve. Milion stvari utice na to koji ce neko telefon uzeti. Eto ta video rezolucija, nekome je nepotrebno da mijenja to, neko nece telefon bez toga... Neko hoce point and shoot kameru, neko hoce da moze sve podesiti u najsitnije detalje. Nekome ne treba torrent manager, neko hoce tri odjednom... Zato hvala bogu imamo konkurenciju, razlicite sisteme i fala bogu malo pameti da svako za sebe odluci sta hoce od telefona i da li to vrijedi njegovih zaradjenih para. Nekome je i previse android od 100KM, nekome malo od 1000KM, neko hoce iphone, neko wp, a ima ih i da hoce sailfish i ostale alternativce.... Svaki sistem ima nesto sto privlaci korisnike i ovaj beef je vise smijesan i lupanje qurtzem u celo da nekome dokazes sto je bas os koji ti koristis najbolji....

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
:thumbup:
supercali

#15622 Re: iPhone - All about

Post by supercali »

Ma nije fora reci moj mobitel je bolji od tvog
Ljudi vi mjesate kad vam neko pokaze da ima bolje od podjebavanja i nekog prosipanja moje je najbolje
Evo uzmimo da ja volim sony
Al nikad necu reci sony kamera je najbolja u sony uredjajima iako ta ista kamera u iphone i samsungu rastura znaci sony kamera u samsungu rastura a u sony-ju malo iznad prosjeka
Zatim kad neko kaze iphone zakon prebacujem muziku preko itunesa dok ovamo samo c/p bukvalno ili drag
Prednost iphona je bar na pocetku bilo sto si imao brz mobitel cim ga otvoris i nije se rusilo nista
To je android dostigao a iphone jos vise zeznuo sa ios8
Znaci sami sebe ukopali
U tome je sva prica da neko samo pokusava pokazati da ima nesto i bolje mada sve zavisi od korisnika kako je navikao sta trazi itd
gtc

#15623 Re: iPhone - All about

Post by gtc »

rangoj wrote:

google Hammerhead
sto se multitaskinga tice- ne znam da li si ikada koristio iPhone, ali kod mene to funkcionise isto tako da se aplikacija pokrece tamo gdje je stala. Jedinoo ako je u pitanju neka koja koristi 3g onda se ona zaustavlja- sto mi je i sasvim logicno. Update naravno radi u pozadini uvjek, besmisleno je to stogovoris da treba sjediti i cekati da se ikona ispuni pa da smijes otici raditi nesto drugo.
Kada je siri u pitanju tu sam licno isprobavao postavljati pitanja samsungu i siri, gdje siri puno bolje raspoznaje glas i sta je pitam. u takvim stvarima mislim da ni jedan proizvodjac nece blizu applea doci jer kod svih proizvodjaca je bit ponuditi funkciju, eto da je imamo, a ne da bi se ona mogla zaista i koristiti. Smjesno mi je kada kazu kao apple kasni, ne nudi ovo ne nudi ono, a to ne rade jer tako nesto nema svrhu.
Cinjenica jeste da je iOS zatvoren sistem, ali kod njih je svaka aplikacija pregledana i sigurna za koristenje dok je na play storeu preko 50% postavljenih aplikacija zarazeno virusima (barem sam tako citao negdje, ne mogu niti potvrditi niti demantovati jer to ne koristim).
uglavnom, dio tih stvari koje si navodio mozes raditi i na iphoneu, samo sto se rade na drugaciji nacin nego na androidu, a stvar licnog ukusa je sta korisnik voli. Ja npr volim da mi je sve na dohvat ruke i logicno, a na androidu npr trebam napraviti 5 koraka da dodjem do neke funkcije koja mi je potrebna dok je na iPhoneu to jedan klik. Ili bih mogao pokusati da ga organizujem da izgleda identicno iPhoneu pa da mi bude upotrebljiv, ali mi je to besmisleno. Neko trazi od telefona jednostavnost koristenja i pouzdanost, a nekome je zanimljivo da sebi konstantno mjenja izgled, postavke funkcija i slicno, tako da tesko da ce ljudi jedni druge uvjeriti da je tudje bolje. svako bira sebi ono sto zeli i sto mu odgovara.
Za nesto malo vise od godinu dana koliko koristim 5s mi se desilo jednom da sam morao resetovati telefon jer mi je neka aplikacija bila zablokirala. i to je sve. a znam da dobar dio cak i onih top telefona koji rade na androidu takve probleme imaju svakih nekoliko dana. barem oni koje ja poznajem.
supercali

#15624 Re: iPhone - All about

Post by supercali »

Ja svoj ovaj mobitel imam od aprila otprilike i nikad mi se nije desilo da ga gasim zbog blokiranja aplikacija recimo
To za play store nije tacno da je zarazeno jer imaju isti princip kao i apple store provjera pa onda ide na store
Zarazene aplikacije se pokupe na drugim "prodavnicama" gdje se nude krekovane aplikacije i igre
A to sto vecina umjesto da plati ide tu pa skida je drugi pat cipela
gtc

#15625 Re: iPhone - All about

Post by gtc »

supercali wrote:Ja svoj ovaj mobitel imam od aprila otprilike i nikad mi se nije desilo da ga gasim zbog blokiranja aplikacija recimo
To za play store nije tacno da je zarazeno jer imaju isti princip kao i apple store provjera pa onda ide na store
Zarazene aplikacije se pokupe na drugim "prodavnicama" gdje se nude krekovane aplikacije i igre
A to sto vecina umjesto da plati ide tu pa skida je drugi pat cipela
Ne znam, moguce je da su uveli nesto novo ali znam da apple aplikaciju prvo testira ii pregleda prije nego je objavi i ima potpuno zatvoren sistem. Za windows phone je receno kao da imamu neki polu-otvoreni siste, dok je na play storeu potpuno otvoren i moze svako objaviti aplikaciju kakvu god zeli.
Post Reply