Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:Feraristi na cijoj ste strani? Fresh Princ od Monaka ili Najdzel Mensl za sirotilju?
Ja ne mogu da vjerujem koliko ljudi podcjenjuju , pogotovo navijaci Ferarija podcjenjuju Vettela. Eno već se pljuje po njemu i slavi Leclerc.
On je sad u toj tacki karijere kada treba pokazati da njegove titule nisu iskljucivo zasluga Red bulovih kolica.
Ja licno smatram da je veliki sampion i da ce to i dokazati. I Sumaheru su trebale 4 sezone u Ferariju prije prve titule.
Nego Leklerk mi se svidio. Skroman decko, sve pare salje kevi salu na stranu cvrsto nogama na zemlji i umjeren, sto je rijetkost za dijete trulih bogatasa odraslo na svili i kadifi i okruzeno slugama i poltronima.
Ma nema šanse da su titule samo zahvaljujući bolidu, pogotovo one iz 2010. i 2012.
Još nijedne godine u Ferariju nije imao dominantan bolid. Čak ni prosle godine Merc i Ferari nisu bili jednaki bolidi. Ovo ne znaci da on nije usrao prosle godine od one utrke u Njemačkoj.
Vidjeti cemo sutra utrku i gdje je ko ali bi race pace Merca i Ferarija trebao biti slican.
Moj osjecaj u vezi Red Bulla je da ce imati puno razocarenja ove godine. Ovdje su jedva uspjeli da jednog vozaca uglave ispred Haasa
bhnapoleon1 wrote:
Moj osjecaj u vezi Red Bulla je da ce imati puno razocarenja ove godine. Ovdje su jedva uspjeli da jednog vozaca uglave ispred Haasa
bhnapoleon1 wrote:
A ovaj drugi vozac je dobar u PM
Marko je rekao da je Gasly bolji od Sainza, moramo mu vjerovat zna on koga je uzeo u tim
konektovan wrote:Ja mislim da ovo sutra neko iz Merca uzima,....
Binotto warns his Ferrari team:
"It may well be that Mercedes has chosen more downforce [could explain the lack of power on the straights] and that pays off in the race. If so, we'll laugh today and Mercedes tomorrow."
konektovan wrote:Ja mislim da ovo sutra neko iz Merca uzima,....
Binotto warns his Ferrari team:
"It may well be that Mercedes has chosen more downforce [could explain the lack of power on the straights] and that pays off in the race. If so, we'll laugh today and Mercedes tomorrow."
Ma neka Vettel da podrsku Leclercu i uspori Mercedese da mali moze napraviti razliku i bice to u dure
_BataZiv_0809 wrote:Feraristi na cijoj ste strani? Fresh Princ od Monaka ili Najdzel Mensl za sirotilju?
Ja ne mogu da vjerujem koliko ljudi podcjenjuju , pogotovo navijaci Ferarija podcjenjuju Vettela. Eno već se pljuje po njemu i slavi Leclerc.
Vettel jeste veliki šampion, ali mu je Ferrarijevo luzerstvo već udarilo u glavu i stvorilo kompleks, kao i Alonsu prije njega, pa sad pravi greške kakve nije pravio ni 2010. kada je postao najmlađi šampion ikada.
Fijasko prošle sezone nije samo zbog poteza duhandžije već i Vettelovih grešaka. Kad sumnjaš sam u sebe, sumnjat će i drugi posljedično.
Par zanimljivosti:
99. vozac koji je osvojio pole u 999. utrci F1
Drugi najmladji osvajac Polea, 200 utrka nakon Vettelovog Polea u Monzi 2008 (sad ga i Josov mali mrzi malo vise )
Rekao je Binoto u smislu da ce onaj koji bude naprijed imati prednost da nece rizikovati i tako to
Jah, izmjena pozicija kroz boxove je necuvena stvar...
Vidjecemo kako ide trka danas. Ja znam sta bih ja naredio crvenoj stoci danas... Na startu kako bude, ali ima da budu prvi u prvoj krivini, jedan ili drugi, nema kamikazanja na startu... Bitno im je drzati Merc iza... Kasnije kada se pokaze ko kakav tempo ima, onda prilagodjavati taktiku...
Mali je pokazao da moze... Svaki tamo ima brzinu, posebno kad ga turis u odlicno auto... E sad, odvrtiti 56/56 krugova u tempu do 0.5 sek. odstupanja je druga prica... Kao sto je "brko" ustanovio prosle godine, iako je 4x bio prvak...
Mislim da je Ferrari naučio prošlogodišnju lekciju pod naslovom "Ko nam je vozač broj 1?".
Glede tvoje oBservacije Fetelovo u Red bulu je bilo da sjedne u kolica i vozi. Nije se morao baviti talijanšćinama kao u Ferariju. Ali eto sjecas se Sumija i njegovih pocetaka u Ferariju, vidjecemo hoce li Fetel isto napraviti.
Arivabene je covjek drugog vremena. Nije sva krivica na njemu.
Mislim da je Ferrari naučio prošlogodišnju lekciju pod naslovom "Ko nam je vozač broj 1?".
Glede tvoje oBservacije Fetelovo u Red bulu je bilo da sjedne u kolica i vozi. Nije se morao baviti talijanšćinama kao u Ferariju. Ali eto sjecas se Sumija i njegovih pocetaka u Ferariju, vidjecemo hoce li Fetel isto napraviti.
Arivabene je covjek drugog vremena. Nije sva krivica na njemu.
Pa 2010. je bila paklena. Morao se Vettel tada baviti i timskim kolegom, Alonsom u Ferrariju, Hamiltonom, a duboko u sezonu i Button je bio konkurentan za titulu. Iz tog haosa, kao prvi si mogao izaći samo ako imaš granitna muda. Sve prekaljeni šampioni, a ti kao novajlija ih obriješ.
Za to treba i skilla i mentalne stabilnosti. Koju je Vettel tada imao, a sada haman nema. Mada, objektivno govoreći, RB jeste imao najbolji bolid, ali te sezone to nije bilo presudno.
A i 2012. je do kraja bilo neizvjesno s Alonsom. Vettel je osvojio titulu sa tri boda prednosti.