SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#15601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Je li neko probao Afroditine kreme za njegu lica? Maste li kozu ili se upiju? Kako se ponašaju ispod pudera?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#15602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

manekenka u penziji wrote:Je li neko probao Afroditine kreme za njegu lica? Maste li kozu ili se upiju? Kako se ponašaju ispod pudera?
Ja koristim make it beautiful hidratantnu i nemam nikakvih problema, kosta 10 maraka i odlicna mi je.
Ima fin blagi miris, lijepo se razmazuje i upija.
Ductus Holedocus

#15603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Neko koristio vitta line whitening cream-pharmamed?
manekenka u penziji

#15604 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

ladyblue18 wrote:
manekenka u penziji wrote:Je li neko probao Afroditine kreme za njegu lica? Maste li kozu ili se upiju? Kako se ponašaju ispod pudera?
Ja koristim make it beautiful hidratantnu i nemam nikakvih problema, kosta 10 maraka i odlicna mi je.
Ima fin blagi miris, lijepo se razmazuje i upija.
Hvala!
MersY

#15605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Ja sam probala onu plavu Hydra Thermal i odlična je, moja koža je normalna do masna mada ispod pudera mi je najbolji njihov serum NaturaLift...a inače sam pravo zadovoljna Afroditinim proizvodima u zadnje vrijeme
manekenka u penziji

#15606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

@ Ladyblue
Je li to ova?
Image

@MersY meni je koza vise suha ali mi odgovaraju i kreme za normalnu kozu. Ta Hydra Thermal je vjerovatno za masnu kozu?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#15607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

manekenka u penziji wrote:@ Ladyblue
Je li to ova?
Image
Jap.
Kod mene je mjesovita koza, celo malo masnije a ostatak lica normalan, mislim da bi odgovarala i za suhu kozu.

A imas istu ovakvu, make it matt, ako ti treba :mrgreen:
manekenka u penziji

#15608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Budem vidjela :) uzet cu vjerovatno jednu od te dvije.
U nedostatku adekvatne kreme mazem se djecijom bademovom već dvije sedmice. Evo me sijam ka' sunce.
MersY

#15609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Mislim da ima ova Hydra Thermal varijanta i za suhu kožu i masnu do normalnu
manekenka u penziji

#15610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Make it Matt sam izbacila iz izbora, jer je za masnu kozu, sudeći po google-u. Sad me je zainteresirala i ova Hydra thermal. Vjerovatno cu se tek prilikom kupovine odlučiti koju cu uzeti.
MersY

#15611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Na Jagodici je do 24. aprila popust 10% na svu šminku :)
Red berries

#15612 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Red berries »

Ductus Holedocus wrote:Koristi te li kremu sa zastitnim faktorom? ja sam uzela Eucerin,da bih juce,nakon visesatnog boravka na suncu moje lice postalo opet pjegavo :oops:

Ovo me je dugo privlacilo..Na kraju narucila nakon sto sam pronasla na nekoj akciji,tj BJB mi preporucila stranicu :D
http://www.dermstore.com/product_Dermab ... _33000.htm
ili mu ja ne znam svrhu,za sta je namjenjen ili je proizvod besmislen!
Fixer? Ma kakav,baby puder ostavi ljepsi zavrsetak
I ja sam u potrazi za promjenom..Eucerin mi je bio odlican prosle godine..A ove godine mi cepi pore :oops: i izbacuju mi gadosti od njega...
Nisrin

#15613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Danas kupih MIXA, baby lotion&shampoo u gelu...inace, dugo im gledam proizvode i privlaci me ambalaza i danas nadjem to na akciji u DMu i kupim...
Savrseno mi je skinulo sminku, bas je blago, ne zateze lice, i mirise predivnoooo, pomalo me podsjeca na one mirise u pedijatarskim ordinacijama, osvjezavajuce nekako :D
Inace, primjetila sam da su im proizvodi preko 20 KM...:D Mislim da vrijede te cijene...

Morat cu probati i kremu :D

I da, probala sam dugoooohvaljeni Balea serim za lice...inace, sad kako je doslo proljece, moja kombinovana koza je pocela da se peruta i susi oko obraza, nosa, po celu, pa mi puder nakon nekoliko sati izgleda cudno, ruzno, ne bas glatko...tako da taj serum preporodi i bas nahrani kozu, dobije na vlaznosti, elasticnosti, a cijena mu je svega oko 6 KM...:D
šatirana_ljubičica

#15614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

Nisrin, make my day :D koliko je Mixa na sniženju i koji Balea serum??? :kiss: tnx
manekenka u penziji

#15615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Oko 10/11 KM je mixa
Sad slobodno meni taj kiss preusmjeri :lol:
šatirana_ljubičica

#15616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

:kiss: Tebi ide kiss kako god :)
Nisrin

#15618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

šatirana_ljubičica wrote:Nisrin, make my day :D koliko je Mixa na sniženju i koji Balea serum??? :kiss: tnx

Bogami, ovaj baby gel 2u1 je 5 KM na snizenju :)
A Balea serum je oko 6.50KM :D

Image
Ductus Holedocus

#15619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

jooooooj,lice mi je "buknulo",bubuljice,crvenilo i hrapavo ko šmirgl papir :evil: :?: :?
manekenka u penziji

#15620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Sto se ja zeznuh, nije bilo one make it beautifull kreme, samo make it Matt. Ne htjedoh uzeti Hydra thermal, učinila mi se za malo ozbiljniju kozu i uzmem neku narandzastu hranjivu od badema i matične mliječi, isto afroditina, za suhu i normalnu kozu. Sijam kao lampa... Definitivno nije dobra kao podloga prije pudera ili za ljetne dane, ali ne znaci da nije dobra kao noćna krema.

Kupila sam i neutrogenin gel za čišćenje lica, divan je, tacno se osjeti da nesto "radi".
maja82

#15621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maja82 »

Ductus Holedocus wrote:Koristi te li kremu sa zastitnim faktorom? ja sam uzela Eucerin,da bih juce,nakon visesatnog boravka na suncu moje lice postalo opet pjegavo :oops:

Ovo me je dugo privlacilo..Na kraju narucila nakon sto sam pronasla na nekoj akciji,tj BJB mi preporucila stranicu :D
http://www.dermstore.com/product_Dermab ... _33000.htm
ili mu ja ne znam svrhu,za sta je namjenjen ili je proizvod besmislen!
Fixer? Ma kakav,baby puder ostavi ljepsi zavrsetak
Ductus Holedocus wrote:jooooooj,lice mi je "buknulo",bubuljice,crvenilo i hrapavo ko šmirgl papir :evil: :?: :?
Koji Eucerin si koristila ? Meni koža slično reaguje ako ne skinem kako treba kremu sa spf ,vodootprna je pa je skidam ko da puder skidam :-)
Mislim da za pjegice , ako ih inače imaš , slabo može krema pomoći.
manekenka u penziji wrote:Sto se ja zeznuh, nije bilo one make it beautifull kreme, samo make it Matt. Ne htjedoh uzeti Hydra thermal, učinila mi se za malo ozbiljniju kozu i uzmem neku narandzastu hranjivu od badema i matične mliječi, isto afroditina, za suhu i normalnu kozu. Sijam kao lampa... Definitivno nije dobra kao podloga prije pudera ili za ljetne dane, ali ne znaci da nije dobra kao noćna krema.

Kupila sam i neutrogenin gel za čišćenje lica, divan je, tacno se osjeti da nesto "radi".
Ako vam nije hića za kupit kremu, tražite testere na njihovom sajtu, ja sam prošle godine dobila sve koje sam tražila i još neke po njihovoj preporuci :)
maja82

#15622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maja82 »

Bambi_na_kofeinu wrote:Sundance spf 30, od aprila do septembra, košta ispod 10KM a savršeno mi odgovara, inače, manje sunčanim danima, Balea dnevna krema za spf 20.
Imam kožu koja može da izgori na martovskom suncu bez problema.
Kakvu kožu imaš ? Je li masna puno ova Sundance , čula sam da je dobra kao zaštita pa kontam probati.
šatirana_ljubičica

#15623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Nisrin wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Nisrin, make my day :D koliko je Mixa na sniženju i koji Balea serum??? :kiss: tnx

Bogami, ovaj baby gel 2u1 je 5 KM na snizenju :)
A Balea serum je oko 6.50KM :D

Image

Hvala :)
kakav nered

#15624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

manekenka u penziji wrote:Sto se ja zeznuh, nije bilo one make it beautifull kreme, samo make it Matt. Ne htjedoh uzeti Hydra thermal, učinila mi se za malo ozbiljniju kozu i uzmem neku narandzastu hranjivu od badema i matične mliječi, isto afroditina, za suhu i normalnu kozu. Sijam kao lampa... Definitivno nije dobra kao podloga prije pudera ili za ljetne dane, ali ne znaci da nije dobra kao noćna krema.

afrodita ima za svaku liniju hidratantnu i hranjivu...te hranjive su masne i više kao noćne...trebala si uzeti hidratantnu...
ja koristim od kamilice i meni su super... probala sam i one skuplje hydra termal i nisu mi ništa puno bolje tako da sam se vratila na ove jeftinije...
manekenka u penziji

#15625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Morat cu opet do dm-a pa uzeti jednu i za dan. Ma fina je koza i poslje ove hranjive, ali je ne mogu koristiti kako sam naumila tj.kao podlogu prije pudera.
Post Reply