Sirija vol. 2

Locked
sumirprimus

#15601 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

i sto pobornici suni strane nece priznat da su popusili jer se nisu znali uvezat,dok je to kontra strana uradla,poslije 5 godina nema veze,utakmica jos traje.
Maystor

#15602 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Na tviteru dosta informacija o planiranju operacije Raka. Navodno, operaciju će voditi Tigar, a iz Rusije dolaze do sad neviđena oružja. Krenulo bi se od grada Itrijeh.
sumirprimus

#15603 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

meeehh,malo nategnuto...
rusi moraju ic uz nos amerima na tom podrucju ne?
fosna2014

#15604 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#Exclusive:
#Syria #Russia #Iran #Hezbollah are preparing a very large offensive in the near future on the ground in #Syria.
nocnaptica986

#15605 Re: Sirija vol. 2

Post by nocnaptica986 »

umjerena teroristicka stoka dobila po usima u okolini haleba pa sad uveliko kmece i pokusavaju da manipulisu civilima
Novak20

#15606 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

bole1st

#15607 Re: Sirija vol. 2

Post by bole1st »

Maystor wrote:Na tviteru dosta informacija o planiranju operacije Raka. Navodno, operaciju će voditi Tigar, a iz Rusije dolaze do sad neviđena oružja. Krenulo bi se od grada Itrijeh.
Ne vjerujem da SAA ima toliko snage da krene na Raku prije nego rjeshi Alepo. Meni je logicnije Alepo, potom Idlib, pa tek onda Raka, znaci tek na ljeto.

SAA nema snage da se bori protiv sviju, zato su sa Kurdima u savezu i priznace im autonomiju. Bitke treba birati pametno.
Ironmen

#15608 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Erdogan: Ruske optužbe da se Turska sprema vojno intervenirati u Siriji su smješne. Tražit ćemo da se Rusima sudi zbog ubistva 400 000 Sirijaca.

Erdogan hladno ubi curicu od 14 godine prije dva dana na granici, a za ovih 400 000 mrtvih sirijaca i sam bog zna koliko jos je kriv sam Erdogan, KSA,Katar i ostali sateliti to sada zna i vrabac na grani.
sumirprimus

#15609 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ove mape sve neakvi koridori.. :-)
bvcx

#15610 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Erdogan: Ruske optužbe da se Turska sprema vojno intervenirati u Siriji su smješne. Tražit ćemo da se Rusima sudi zbog ubistva 400 000 Sirijaca.

Erdogan hladno ubi curicu od 14 godine prije dva dana na granici, a za ovih 400 000 mrtvih sirijaca i sam bog zna koliko jos je kriv sam Erdogan, KSA,Katar i ostali sateliti to sada zna i vrabac na grani.
Evo prije par sati na turskoj granici su ubili još jedno dijete i čovjeka po svemu sudeći roditelja tog djeteta. Da su tako revnosno turci držali granicu i da nisu dopustili prelazak terorista iz Turske u Siriju, do napada na Aleppo 2012. godine nikad ne bi došlo i danas bi Aleppo bio miran i nerazrušen grad.
sumirprimus

#15611 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

to je vec godinu dana konflikta, kad su isplivali svi nedostaci i jedne i druge strane..
Ironmen

#15612 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

bvcx wrote:
Ironmen wrote:

Evo prije par sati na turskoj granici su ubili još jedno dijete i čovjeka po svemu sudeći roditelja tog djeteta. Da su tako revnosno turci držali granicu i da nisu dopustili prelazak terorista iz Turske u Siriju, do napada na Aleppo 2012. godine nikad ne bi došlo i danas bi Aleppo bio miran i nerazrušen grad.

Sto je najgore od svega niko od vodecih rebelskih forumasa nece osuditi Erdogana i Tursku za ratne zlocine i za svu patnju sirijskom narodu licemjerstvo je njihov zivot.
sumirprimus

#15613 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

nema tu sivila sve su to teroristi sto bi neki rekli... :evil:

svaki zivot je vrijedan.pitanje je kako onda pravdate desetine hiljada mrtvih civila u siriji?
bvcx

#15614 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
bvcx wrote: Opet si počeo???

Da te podsjetim ISIL je prvo preuzeo Raqqu u JANAURU 2014, pa tek onda Mosul u JUNU 2014.

Ajmo sad da te čujemo, ko je predao Raqqu ISILU skoro pola godine prije Mosula?
Uhhhh...

Sada Saxxx mora odigrati kao Kasparov u najboljim danima da bi produzio partiju... :D :D
- Reqqa 650 000, Mosul 4 miliona stanovnika.

- Reqqa stotine poginulih prije nego je Isil zauzeo, Mosul ne znam jesu li i zapucali kako treba

- Mosul drugi grad po veličini, krcat milionima dolara, hamerima, tenkovima, milionima komada municije i drugog najsavremenijeg naoružanja kojeg je tada ultrabogata iračka vlada godinama sakupljala.

- Reqqa nije imala ništa od toga ili daleko manje oružja i ostalog MTS-a su zatekli u Raqqi koja je mogla biti samo dobar urnek Irancima i Amerikancima kako mogu beskrajno lagano stvoriti snažnu turbo-ultra-radikalnu formaciju kod neprijatelja.
haha kakva relativizacija :lol:

Koliko je ono trajala bitka za Raqqu prije nego što je pala pod ISILovce????

Evo ja ću ti reći za Mosul. Od 4. - 10. juna znači 6 dana prije nego što su ga osvojili ISIL.

A šta bi sa Raqqom? Koliko je dana trajala bitka za Raqqu?

I nemoj mi priče "stotine poginulih", znamo mi da znaš "tačne brojke" pa nam reci koliko je poginulih u bitki protiv ISIL-a prije nego što su se oni ušetali u grad. Da, da, dobro si pročitao u-š-e-t-a-l-i u grad. Raqqu je držala Al Nusra koja se povukla u Tabqu i mirno prepustila grad ISIL-u. A gdje je bila FSA? Pa držali opsadu oko baze Divizije 17 i nisu prstom mrdnuli dok su ovi ulazili u grad. I koliko se Divizija 17 držala možemo reći da je duže SAA se održala na prostoru grada Raqqe nego FSA koja je trajala koliko i prdež. Ne znam šta su mislili, da su možda bolji od Nusre? Pošto su jedni druge kidnapovali, dok nije ISIL uletio i zaveo shariju pa su počeli ostajati i bez glava. Evo izvoli, dokaži da nije tako bilo.
bvcx

#15615 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

Ironmen wrote:
bvcx wrote:
Ironmen wrote: Erdogan hladno ubi curicu od 14 godine prije dva dana na granici, a za ovih 400 000 mrtvih sirijaca i sam bog zna koliko jos je kriv sam Erdogan, KSA,Katar i ostali sateliti to sada zna i vrabac na grani.

Sto je najgore od svega niko od vodecih rebelskih forumasa nece osuditi Erdogana i Tursku za ratne zlocine i za svu patnju sirijskom narodu licemjerstvo je njihov zivot.
Ni bi oni svoga kera dirali. On laje umjesto njih, ali na globalnom nivou.
sumirprimus

#15616 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ko je ciji ker?ko je licemjer?
o cemu vi?
kad cete jednom konkretno s imenima? da cujemo?
sumirprimus

#15617 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

uostalom jos uvijek cekam ime glave te hidre?
bvcx

#15618 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

sumirprimus wrote:ko je ciji ker?ko je licemjer?
o cemu vi?
kad cete jednom konkretno s imenima? da cujemo?
Nemoj da si se našao prozvan. Ovo nas dvojica između sebe.
sumirprimus

#15619 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

pa generalizirate,ne bi oni.oni su? ko su oni?
imena.nikove pardon.
bvcx

#15620 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

sumirprimus wrote:uostalom jos uvijek cekam ime glave te hidre?
:mrgreen: :mrgreen:
Image
bvcx

#15621 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

sumirprimus wrote:pa generalizirate,ne bi oni.oni su? ko su oni?
imena.nikove pardon.
Možda se razlikujemo u ličnim pogledima, ali na kraju svi mi u istom sosu.
sumirprimus

#15622 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ne razumijem kakav sos?
kako smo svi u sosu?
sumirprimus

#15623 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ono erdogan?on glava hidre?
bjez ba ja mislio nesto zajebanije,kontam porobljavanje svijeta, armagedon,vanzemaljci..
hAZNADAR

#15624 Re: Sirija vol. 2

Post by hAZNADAR »

bvcx wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:

Uhhhh...

Sada Saxxx mora odigrati kao Kasparov u najboljim danima da bi produzio partiju... :D :D
- Reqqa 650 000, Mosul 4 miliona stanovnika.

- Reqqa stotine poginulih prije nego je Isil zauzeo, Mosul ne znam jesu li i zapucali kako treba

- Mosul drugi grad po veličini, krcat milionima dolara, hamerima, tenkovima, milionima komada municije i drugog najsavremenijeg naoružanja kojeg je tada ultrabogata iračka vlada godinama sakupljala.

- Reqqa nije imala ništa od toga ili daleko manje oružja i ostalog MTS-a su zatekli u Raqqi koja je mogla biti samo dobar urnek Irancima i Amerikancima kako mogu beskrajno lagano stvoriti snažnu turbo-ultra-radikalnu formaciju kod neprijatelja.
haha kakva relativizacija :lol:

Koliko je ono trajala bitka za Raqqu prije nego što je pala pod ISILovce????

Evo ja ću ti reći za Mosul. Od 4. - 10. juna znači 6 dana prije nego što su ga osvojili ISIL.

A šta bi sa Raqqom? Koliko je dana trajala bitka za Raqqu?

I nemoj mi priče "stotine poginulih", znamo mi da znaš "tačne brojke" pa nam reci koliko je poginulih u bitki protiv ISIL-a prije nego što su se oni ušetali u grad. Da, da, dobro si pročitao u-š-e-t-a-l-i u grad. Raqqu je držala Al Nusra koja se povukla u Tabqu i mirno prepustila grad ISIL-u. A gdje je bila FSA? Pa držali opsadu oko baze Divizije 17 i nisu prstom mrdnuli dok su ovi ulazili u grad. I koliko se Divizija 17 držala možemo reći da je duže SAA se održala na prostoru grada Raqqe nego FSA koja je trajala koliko i prdež. Ne znam šta su mislili, da su možda bolji od Nusre? Pošto su jedni druge kidnapovali, dok nije ISIL uletio i zaveo shariju pa su počeli ostajati i bez glava. Evo izvoli, dokaži da nije tako bilo.
Lak pad tih gradova uopce ne znaci da su stanovnici objerucke docekali "oslobodioce".
Posto se ne radi o etnickom sukobu koji povlaci etnicko ciscenje - vec vise o ideoloskim razlikama sukobljenih strana. Narod tu nema volje da se grcevito bori i gine zarad ove ili one ideologije vec gleda kako da prezivi a u podrumu ima sve zastave i lako istakne aktuelnu.
Isto kao u WWII kod nas gdje su gradovi padali u ruke partizana ili fasista a narod se prilagodjavao da samo prezivi.
A Arapi posebno znaju na vrlo temperamentan nacin pokazati svoju politicku podobnost.
Ista gomila koja je u Iraku bazila Sadamov kip i urlala od srece je par dana ranije isto tako urlala od srece i euforicno uzvikivala parole u slavu vodje. Raka i Mosul poslije - ista prica. Te gradove mogu lako danas osvojiti i komunisti da ih ima - za ideale ginu budale i valja prezivjeti.
Ironmen

#15625 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

bvcx wrote:
sumirprimus wrote:uostalom jos uvijek cekam ime glave te hidre?
:mrgreen: :mrgreen:
Image

Slika govori vise od 1000 rijeci jos malo pa ce mu lazni tigar presjeci jos jedan krak :lol:
Locked