Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#15601 Re: Sirija vol. 2
i sto pobornici suni strane nece priznat da su popusili jer se nisu znali uvezat,dok je to kontra strana uradla,poslije 5 godina nema veze,utakmica jos traje.
- Maystor
#15602 Re: Sirija vol. 2
Na tviteru dosta informacija o planiranju operacije Raka. Navodno, operaciju će voditi Tigar, a iz Rusije dolaze do sad neviđena oružja. Krenulo bi se od grada Itrijeh.
-
sumirprimus
#15603 Re: Sirija vol. 2
meeehh,malo nategnuto...
rusi moraju ic uz nos amerima na tom podrucju ne?
rusi moraju ic uz nos amerima na tom podrucju ne?
- fosna2014
#15604 Re: Sirija vol. 2
#Exclusive:
#Syria #Russia #Iran #Hezbollah are preparing a very large offensive in the near future on the ground in #Syria.
-
nocnaptica986
#15605 Re: Sirija vol. 2
umjerena teroristicka stoka dobila po usima u okolini haleba pa sad uveliko kmece i pokusavaju da manipulisu civilima
-
Novak20
#15606 Re: Sirija vol. 2
Jug Sirije...

http://www.almasdarnews.com/article/gov ... ap-update/
http://www.almasdarnews.com/article/syr ... an-border/
Mapa stara dva dana ali može poslužiti

veća rezolucija na https://imgur.com/q4wRHsn

http://www.almasdarnews.com/article/gov ... ap-update/
http://www.almasdarnews.com/article/syr ... an-border/
Mapa stara dva dana ali može poslužiti

veća rezolucija na https://imgur.com/q4wRHsn
-
bole1st
#15607 Re: Sirija vol. 2
Ne vjerujem da SAA ima toliko snage da krene na Raku prije nego rjeshi Alepo. Meni je logicnije Alepo, potom Idlib, pa tek onda Raka, znaci tek na ljeto.Maystor wrote:Na tviteru dosta informacija o planiranju operacije Raka. Navodno, operaciju će voditi Tigar, a iz Rusije dolaze do sad neviđena oružja. Krenulo bi se od grada Itrijeh.
SAA nema snage da se bori protiv sviju, zato su sa Kurdima u savezu i priznace im autonomiju. Bitke treba birati pametno.
- Ironmen
#15608 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Erdogan: Ruske optužbe da se Turska sprema vojno intervenirati u Siriji su smješne. Tražit ćemo da se Rusima sudi zbog ubistva 400 000 Sirijaca.
Erdogan hladno ubi curicu od 14 godine prije dva dana na granici, a za ovih 400 000 mrtvih sirijaca i sam bog zna koliko jos je kriv sam Erdogan, KSA,Katar i ostali sateliti to sada zna i vrabac na grani.
-
sumirprimus
#15609 Re: Sirija vol. 2
ove mape sve neakvi koridori.. 
- bvcx
#15610 Re: Sirija vol. 2
Evo prije par sati na turskoj granici su ubili još jedno dijete i čovjeka po svemu sudeći roditelja tog djeteta. Da su tako revnosno turci držali granicu i da nisu dopustili prelazak terorista iz Turske u Siriju, do napada na Aleppo 2012. godine nikad ne bi došlo i danas bi Aleppo bio miran i nerazrušen grad.Ironmen wrote:sarajevoxxxx wrote:Erdogan: Ruske optužbe da se Turska sprema vojno intervenirati u Siriji su smješne. Tražit ćemo da se Rusima sudi zbog ubistva 400 000 Sirijaca.
Erdogan hladno ubi curicu od 14 godine prije dva dana na granici, a za ovih 400 000 mrtvih sirijaca i sam bog zna koliko jos je kriv sam Erdogan, KSA,Katar i ostali sateliti to sada zna i vrabac na grani.
-
sumirprimus
#15611 Re: Sirija vol. 2
to je vec godinu dana konflikta, kad su isplivali svi nedostaci i jedne i druge strane..
- Ironmen
#15612 Re: Sirija vol. 2
bvcx wrote:Evo prije par sati na turskoj granici su ubili još jedno dijete i čovjeka po svemu sudeći roditelja tog djeteta. Da su tako revnosno turci držali granicu i da nisu dopustili prelazak terorista iz Turske u Siriju, do napada na Aleppo 2012. godine nikad ne bi došlo i danas bi Aleppo bio miran i nerazrušen grad.Ironmen wrote:sarajevoxxxx wrote:Erdogan: Ruske optužbe da se Turska sprema vojno intervenirati u Siriji su smješne. Tražit ćemo da se Rusima sudi zbog ubistva 400 000 Sirijaca.
Sto je najgore od svega niko od vodecih rebelskih forumasa nece osuditi Erdogana i Tursku za ratne zlocine i za svu patnju sirijskom narodu licemjerstvo je njihov zivot.
-
sumirprimus
#15613 Re: Sirija vol. 2
nema tu sivila sve su to teroristi sto bi neki rekli...
svaki zivot je vrijedan.pitanje je kako onda pravdate desetine hiljada mrtvih civila u siriji?
svaki zivot je vrijedan.pitanje je kako onda pravdate desetine hiljada mrtvih civila u siriji?
- bvcx
#15614 Re: Sirija vol. 2
haha kakva relativizacijasarajevoxxxx wrote:- Reqqa 650 000, Mosul 4 miliona stanovnika.Kikibombona wrote:Uhhhh...bvcx wrote: Opet si počeo???
Da te podsjetim ISIL je prvo preuzeo Raqqu u JANAURU 2014, pa tek onda Mosul u JUNU 2014.
Ajmo sad da te čujemo, ko je predao Raqqu ISILU skoro pola godine prije Mosula?
Sada Saxxx mora odigrati kao Kasparov u najboljim danima da bi produzio partiju...![]()
- Reqqa stotine poginulih prije nego je Isil zauzeo, Mosul ne znam jesu li i zapucali kako treba
- Mosul drugi grad po veličini, krcat milionima dolara, hamerima, tenkovima, milionima komada municije i drugog najsavremenijeg naoružanja kojeg je tada ultrabogata iračka vlada godinama sakupljala.
- Reqqa nije imala ništa od toga ili daleko manje oružja i ostalog MTS-a su zatekli u Raqqi koja je mogla biti samo dobar urnek Irancima i Amerikancima kako mogu beskrajno lagano stvoriti snažnu turbo-ultra-radikalnu formaciju kod neprijatelja.
Koliko je ono trajala bitka za Raqqu prije nego što je pala pod ISILovce????
Evo ja ću ti reći za Mosul. Od 4. - 10. juna znači 6 dana prije nego što su ga osvojili ISIL.
A šta bi sa Raqqom? Koliko je dana trajala bitka za Raqqu?
I nemoj mi priče "stotine poginulih", znamo mi da znaš "tačne brojke" pa nam reci koliko je poginulih u bitki protiv ISIL-a prije nego što su se oni ušetali u grad. Da, da, dobro si pročitao u-š-e-t-a-l-i u grad. Raqqu je držala Al Nusra koja se povukla u Tabqu i mirno prepustila grad ISIL-u. A gdje je bila FSA? Pa držali opsadu oko baze Divizije 17 i nisu prstom mrdnuli dok su ovi ulazili u grad. I koliko se Divizija 17 držala možemo reći da je duže SAA se održala na prostoru grada Raqqe nego FSA koja je trajala koliko i prdež. Ne znam šta su mislili, da su možda bolji od Nusre? Pošto su jedni druge kidnapovali, dok nije ISIL uletio i zaveo shariju pa su počeli ostajati i bez glava. Evo izvoli, dokaži da nije tako bilo.
- bvcx
#15615 Re: Sirija vol. 2
Ni bi oni svoga kera dirali. On laje umjesto njih, ali na globalnom nivou.Ironmen wrote:bvcx wrote:Evo prije par sati na turskoj granici su ubili još jedno dijete i čovjeka po svemu sudeći roditelja tog djeteta. Da su tako revnosno turci držali granicu i da nisu dopustili prelazak terorista iz Turske u Siriju, do napada na Aleppo 2012. godine nikad ne bi došlo i danas bi Aleppo bio miran i nerazrušen grad.Ironmen wrote: Erdogan hladno ubi curicu od 14 godine prije dva dana na granici, a za ovih 400 000 mrtvih sirijaca i sam bog zna koliko jos je kriv sam Erdogan, KSA,Katar i ostali sateliti to sada zna i vrabac na grani.
Sto je najgore od svega niko od vodecih rebelskih forumasa nece osuditi Erdogana i Tursku za ratne zlocine i za svu patnju sirijskom narodu licemjerstvo je njihov zivot.
-
sumirprimus
#15616 Re: Sirija vol. 2
ko je ciji ker?ko je licemjer?
o cemu vi?
kad cete jednom konkretno s imenima? da cujemo?
o cemu vi?
-
sumirprimus
#15617 Re: Sirija vol. 2
uostalom jos uvijek cekam ime glave te hidre?
- bvcx
#15618 Re: Sirija vol. 2
Nemoj da si se našao prozvan. Ovo nas dvojica između sebe.sumirprimus wrote:ko je ciji ker?ko je licemjer?
o cemu vi?
-
sumirprimus
#15619 Re: Sirija vol. 2
pa generalizirate,ne bi oni.oni su? ko su oni?
imena.nikove pardon.
imena.nikove pardon.
- bvcx
#15620 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote:uostalom jos uvijek cekam ime glave te hidre?

- bvcx
#15621 Re: Sirija vol. 2
Možda se razlikujemo u ličnim pogledima, ali na kraju svi mi u istom sosu.sumirprimus wrote:pa generalizirate,ne bi oni.oni su? ko su oni?
imena.nikove pardon.
-
sumirprimus
#15622 Re: Sirija vol. 2
ne razumijem kakav sos?
kako smo svi u sosu?
kako smo svi u sosu?
-
sumirprimus
#15623 Re: Sirija vol. 2
ono erdogan?on glava hidre?
bjez ba ja mislio nesto zajebanije,kontam porobljavanje svijeta, armagedon,vanzemaljci..
bjez ba ja mislio nesto zajebanije,kontam porobljavanje svijeta, armagedon,vanzemaljci..
-
hAZNADAR
#15624 Re: Sirija vol. 2
Lak pad tih gradova uopce ne znaci da su stanovnici objerucke docekali "oslobodioce".bvcx wrote:haha kakva relativizacijasarajevoxxxx wrote:- Reqqa 650 000, Mosul 4 miliona stanovnika.Kikibombona wrote:
Uhhhh...
Sada Saxxx mora odigrati kao Kasparov u najboljim danima da bi produzio partiju...![]()
- Reqqa stotine poginulih prije nego je Isil zauzeo, Mosul ne znam jesu li i zapucali kako treba
- Mosul drugi grad po veličini, krcat milionima dolara, hamerima, tenkovima, milionima komada municije i drugog najsavremenijeg naoružanja kojeg je tada ultrabogata iračka vlada godinama sakupljala.
- Reqqa nije imala ništa od toga ili daleko manje oružja i ostalog MTS-a su zatekli u Raqqi koja je mogla biti samo dobar urnek Irancima i Amerikancima kako mogu beskrajno lagano stvoriti snažnu turbo-ultra-radikalnu formaciju kod neprijatelja.![]()
Koliko je ono trajala bitka za Raqqu prije nego što je pala pod ISILovce????
Evo ja ću ti reći za Mosul. Od 4. - 10. juna znači 6 dana prije nego što su ga osvojili ISIL.
A šta bi sa Raqqom? Koliko je dana trajala bitka za Raqqu?
I nemoj mi priče "stotine poginulih", znamo mi da znaš "tačne brojke" pa nam reci koliko je poginulih u bitki protiv ISIL-a prije nego što su se oni ušetali u grad. Da, da, dobro si pročitao u-š-e-t-a-l-i u grad. Raqqu je držala Al Nusra koja se povukla u Tabqu i mirno prepustila grad ISIL-u. A gdje je bila FSA? Pa držali opsadu oko baze Divizije 17 i nisu prstom mrdnuli dok su ovi ulazili u grad. I koliko se Divizija 17 držala možemo reći da je duže SAA se održala na prostoru grada Raqqe nego FSA koja je trajala koliko i prdež. Ne znam šta su mislili, da su možda bolji od Nusre? Pošto su jedni druge kidnapovali, dok nije ISIL uletio i zaveo shariju pa su počeli ostajati i bez glava. Evo izvoli, dokaži da nije tako bilo.
Posto se ne radi o etnickom sukobu koji povlaci etnicko ciscenje - vec vise o ideoloskim razlikama sukobljenih strana. Narod tu nema volje da se grcevito bori i gine zarad ove ili one ideologije vec gleda kako da prezivi a u podrumu ima sve zastave i lako istakne aktuelnu.
Isto kao u WWII kod nas gdje su gradovi padali u ruke partizana ili fasista a narod se prilagodjavao da samo prezivi.
A Arapi posebno znaju na vrlo temperamentan nacin pokazati svoju politicku podobnost.
Ista gomila koja je u Iraku bazila Sadamov kip i urlala od srece je par dana ranije isto tako urlala od srece i euforicno uzvikivala parole u slavu vodje. Raka i Mosul poslije - ista prica. Te gradove mogu lako danas osvojiti i komunisti da ih ima - za ideale ginu budale i valja prezivjeti.
- Ironmen
#15625 Re: Sirija vol. 2
bvcx wrote:sumirprimus wrote:uostalom jos uvijek cekam ime glave te hidre?![]()
![]()
Slika govori vise od 1000 rijeci jos malo pa ce mu lazni tigar presjeci jos jedan krak