UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Idemedosumom

#15601 Re: UEFA Champions League

Post by Idemedosumom »

Ljudi su zaslužili produžetke, lavovski su se borili, jebeš to što su skrivili penal :lol:
edo_79

#15602 Re: UEFA Champions League

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:
edo_79 wrote:
Gandalf wrote:Sudija englez - to je recept za katastofu, samo tvrda otočka glava bi onu situaciju svirala kao penal i to u 93. minuti :lol: Nekada me stid kad gledam englesku ligu kakvih sve debilnih odluka ne bude na utakmici, retardirani penali su specijalnost engleskih sudija, jbt Novo Panić bi bio pošteniji i pametniji.
Jarane, nisam navijač ni Juvea ni Reala .... al u 93 minuti se popišaš na ONAKU utakmicu ... pa jebo mu ja mater valjda su ljudi zaslužili produžetke, pa ko koga odere jebaji ga ..... što negdje pročitah sinoć .... sudija je od sutra vlasnik luksuzne vile negdje na Palma De Majorci :lol:
Ti si dijete ako misliš da to ide tako.
Ma ne ide to tako .... to ide puno diskretnije .... osvoji je na lutriji ;-)
AmiĐa_Idriz

#15603 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool najpostenije dosao do ovog, bRez poraza :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Alighieri

#15604 Re: UEFA Champions League

Post by Alighieri »

Pratim aktivno Bayern od sezone 96/97. Nikad slabija ekipa (igrom) nije dogurala tako daleko. Bezvoljno, smuseno, kao da igraju trening utakmice.

Odbrana imenima nikad jaca, a suplja kao livanjski sir. Napad sa one man show, uz pomoc krila koji imaju 34 i 35 godina i koji su izgubili 30% ako ne i vise od svoje eksplozivnosti i brzine.

Zara ima jedino ribery, a najstariji u timu. Nisam nikad volio kroosa u bayernu a dobili su repliku kroz jamesa.

Jedino sto im valja je dominantni desni bek koji je pokazivao po prvi put slabosti sada za Elf te zadnji vezni u obliku dva ratnika artura i javia.

Bas su tanki, iako su moj tim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15605 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

AmiĐa_Idriz wrote:Liverpool najpostenije dosao do ovog, bRez poraza :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pih, Španac vas poguro u revanšu :oops:
Alighieri

#15606 Re: UEFA Champions League

Post by Alighieri »

AmiĐa_Idriz wrote:Liverpool najpostenije dosao do ovog, bRez poraza :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ponisten gol sanea koji je mogao preokrenuti utakmicu? :oops: :evil:
AmiĐa_Idriz

#15607 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Apsolutno neregularan gol Jesusa u drugoj minuti :oops: :evil:

I Sterling je zakacio najboljeg golmana dunjaluka, ko njega krivo pogleda odma faul treba svirati.
Dr Kova

#15608 Re: UEFA Champions League

Post by Dr Kova »

Ja se u ligi prvaka rijetko nerviram, ja sam navijač Arsenala
AmiĐa_Idriz

#15609 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Buckethead wrote:Ja se u ligi prvaka rijetko nerviram, ja sam navijač Arsenala
:lol:

Da vidis kako je tek meni neobicno pisati na ovoj temi u ovo doba godina, inace sam slucajni prolaznik :lol:
Dr Kova

#15610 Re: UEFA Champions League

Post by Dr Kova »

AmiĐa_Idriz wrote:
:lol:

Da vidis kako je tek meni neobicno pisati na ovoj temi u ovo doba godina, inace sam slucajni prolaznik :lol:

:lol: :lol: znam sve, pratio sam, nego slabo pišem
Korisničkoime

#15611 Re: UEFA Champions League

Post by Korisničkoime »

Idemedosumom wrote:
Korisničkoime wrote:
Idemedosumom wrote:Je li ovoliko galame bilo kada su nas zakinuli protiv Nigerije?

Čuj jest penal, al' to se ne svira :lol:
Prijatelju neke se stare rane ne otvaraju.
Halali, ponijelo me :(
Bicu iskren braco sa svima vama tu vecer sa Nigerijom je pala suza muska najteza a nije pala od kako mi je bilo 17 godina a to je vjerujte mi davno davno bilo.
Zena prvi puta vidila da sam pustio suzu prepala se nije progovorila dva dana, kaze bilo me strah vec hodzu zvala da se raspita imal sta kad insan ode u tacku :-) .
Alighieri

#15612 Re: UEFA Champions League

Post by Alighieri »

Dobro je to, suza. Vamo ljudi palili dres dzeke zbog osmijeha na kraju utakmice :lol:
Logovan

#15613 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Eh lako nam je za tebe. :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#15614 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

S obzirom da navijam za Liverpool, relativno lako sam prezivio "ofsajd". De nadjite kakav profil od onog ribara sa Zelanda, da mu jos malo jebem materu u komentarima na slikama sa kerom i camcom za pecanje.
Dr. Kuca

#15615 Re: UEFA Champions League

Post by Dr. Kuca »

Ono je penal samo EDIT: smanji malo doživljaj! ksoto je i sam sudija. Bezbroj ovakvih duela nije sudio tokom utakmice. ALi Penal Madrid se mora pogurati.
skafiskafsnjak

#15616 Re: UEFA Champions League

Post by skafiskafsnjak »

Strucnjak rekao svoje. Penal Madrid !

http://ba.n1info.com/a254199/Sport-Klub ... jesio.html
kakotakonikako

#15617 Re: UEFA Champions League

Post by kakotakonikako »

Gianluigi Buffon, kapiten Juventusa nakon sinoćnjeg kontroverznog penala za Real Madrid u posljednjim sekundama utakmice i eliminacije njegovog tima bio je strašno ljut, te je izjavio da sudija koji tako nešto uradi umjesto srca ima kantu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osim što je dosudio upitan penal za Real, sudija Michael Oliver je pokazao crveni karton Buffonu zbog prigovora, što je dodatno razljutilo legendarnog 40-godišnjeg golmana, kojem je duel u Madridu, ispostavilo se, bio posljednji u Ligi šampiona.

“Ne mogu prihvatiti da je sudija koji je određen za ovakvu utakmicu dva tima visokog profila nema karaktera, hrabrosti i sposobnosti da smireno donosi odluke. Bio je očigledno nepripremljen“, kazao je Buffon za “Sky Sport Italia“, a zatim dodao:

“Dosuđivanje ovakvog penala, nakon nezaboravne utakmice, isključivanje nekoga ko nikada u karijeri nije dobio crveni karton zbog prigovora u mojoj posljednjoj utakmici, jednostavno nije prihvatljivo. Ako to učiniš, onda umjesto srca imaš kantu za smeće. Uradili smo nešto epsko i naša igra je bila herojska. Neopisivo sam ponosan što sam kapiten ovim momcima.“

Real je uoči sinoćnjeg revanša na Santiago Bernabeu imao velikih 3:0 iz prvog ogleda u Torinu. Juventus je golovima Marija Mandžukića u dva navrata i Blaisea Matuidija anulirao tu prednost i sve do treće minute sudijske nadoknade izgledalo je da će se igrati produžeci. No, onda je Oliver dosudio penal, a Ronaldo golom za 1:3 produžio nadu Madriđana da mogu po treći put zaredom osvojiti Ligu šampiona.

Osim Reala u polufinale Lige šampiona plasirali su se Liverpool, Bayern Minhen i Roma. Žrijeb parova održaće se u petak u 13 sati.

Damir Džumhur prokomentarisao dosuđeni penal za Real Madrid protiv Juventusa

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, također je prokomentarisao penal dosuđen Real Madridu protiv Juventusa, koji je realizovao Cristiano Ronaldo za prolazak Kraljevskog kluba u polufinale Lige prvaka.

Džumhur je slobodno vrijeme iskoristio kako bi kod kuće gledao utakmice najjačeg klupskog takmičenja na svijetu, a nakon završenih utakmica na Instagramu je prokomentarisao penal za Real, koji je podijelio fudbalski svijet. Jedni smatraju da je Michael Oliver donio ispravnu odluku, a drugi smatraju suprotno.

“Fuj Real Madrid! Ali, fuj! Stid da vas bude”, napisao je Džumhur na Instagramu, aludirajući na dosuđeni penal u finišu utakmice.
SSemir

#15618 Re: UEFA Champions League

Post by SSemir »

Eto ga, dzumhur rekao da nije penal. Kakav dokaz hocete vise????
:D
Tomahawk11
Globalni moderator

#15619 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

E čuj Damir Džumhur :mrgreen:
Buffon i Džumhur od dva brata djeca :lol:
Nadzorna_ploca

#15620 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Ma ja, ili Dzumhur ili Gerrard isto je. :mrgreen:
ifus

#15621 Re: UEFA Champions League

Post by ifus »

Nije penal! Moguce da je u baletu onakav kontakt preksrsaj, ali u fudbalu nije. Eto, ne smije se taknuti protivnicki igrac u sesnaestercu. Svasta! Niti je bilo namjere da ga obori, niti ga je dovoljno jako zakacio.
Logovan

#15622 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

SSemir wrote:Eto ga, dzumhur rekao da nije penal. Kakav dokaz hocete vise????
:D
Još da potvrdi Amel Tuka i to je to.
Billy The Pljuc

#15623 Re: UEFA Champions League

Post by Billy The Pljuc »

Da merem posuto bih nogama i Real i Juve, mrski su mi i jedni i drugi. Sto se penala tice a bez obzira na rezultat i vrijeme u koje je dosudjen vise je elemenata ZA sviranje od onih PROTIV. Igrac Juveta je vrlo glupo reagovao i dao povoda da se isti svira a i polemise o istom (polemisace se izgleda jos dugo). Imas igraca Reala u prilici za postizanje gola i prema istom ide lopta i on glupan pravi kontakt koji se moze okarakterisati kao faul a kontakt se ne moze izignorisati jer je visestruk, prvo kontakt rukom pa onda i nogom. Ostaje nepoznanica sta bi bilo da ga nije dirao, da li bi prco pokusao glavom eventualno ili mozda kakvom akrobacijom istu loptu uputiti ka golu ili bi je pokusao smiriti prsima pa tek onda pokusati sutati a sto je po meni najrealnije gledanje na neki eventualni razvoj te situacije. Ovo zadnje ostavlja ovom glupanu dovoljno vremena za reakciju koja ne bi u konacnici rezultirala penalom. Jbte visi je barem 20 cm od prce i bezbeli jaci od istog i on bira da bukvalno zaskace prcoljka i nakim potezom na granici kung fu majstorija izbija loptu ispred istog. Naravno da ce prco pasti ko gromom pokosen i da ce sudija svirati penal jer zaboga KONTAKT je postojao.

Mislim nabijem na curac i Real i Juve, gade mi se, gadi mi se i Bayern nakon sinocnje igre (plus i prva utakmica u gostima sa istim protivnikom) i zato sam i napisao da bih volio gledati Roma vs Liverpool a sto se najvjerovatnije nece desiti. Jeste da je i taj Liverpool poguran od strane sudija ali i da su priznali gol ni 2:0 za City u daljnjem toku utakmice ne garantuje da bi City prosao dalje jer Liverpool ima trenutno najboljeg igraca na svijetu - Salaha. U ime neke romantike i "spasa" najvaznije sporedne stvari na svijetu najljepse finale bi bilo upravo ovo, Mo Salah protiv bivseg kluba i naseg Edina Dzeke.

Bude li se siljilo na ev. finale Real vs Bayern ja ga necu gledati definitivno a bilo koji od ova dva kluba da zavrsi u finalu sa nekim drugim ja navijam za protivnika, nema veze bio nas Edin ili Liverpool sa druge strane.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15624 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

ifus wrote:Nije penal! Moguce da je u baletu onakav kontakt preksrsaj, ali u fudbalu nije. Eto, ne smije se taknuti protivnicki igrac u sesnaestercu. Svasta! Niti je bilo namjere da ga obori, niti ga je dovoljno jako zakacio.
Ruke na leđima?

Image
Idemedosumom

#15625 Re: UEFA Champions League

Post by Idemedosumom »

Malo ga pomazio, nije to za penal jer je 93. minuta bila, da je 88. e onda bi druga prica bila :lol:
Post Reply