Znam, pročit'o sam na Patriji k'o i tiGenije wrote:
A znaš li ti uošte da je Gandi npr go spavao sa maloljetnicama, istorijska činjenica...?
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
costacurta
#15601 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
The BEN10
#15602 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A još im Fahro sponzor. Čarobni recept...Alfons Kauders wrote:bolje je imati par stotina budala na jednom mjestu i dati im neku zanimaciju, nego ih pustiti da tumaraju gradom i razbijaju... odradili su vas samo tako, najjaca foluska ikad, najjaci kiflin dvokorak - kulturno su vam dali prostor i vrijeme da se sami unistite i to ste uradili vec u roku od par sedmica... vjerovatno brze no sto su i ocekivali...
- kingofsnake
#15603 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Plenum TZ je bio ok, dok nije počeo predlagati ljude sa milionskim dugovima i dokazane kriminalce. I da, vršene su razne analize, od strane uglavnom NVO sektora. A znaš na šta se njihove analize svode? Na identifikaciju problema tipa "ljudi loše žive", "ima puno korupcije", "nisu ispunjena predizborna obečanja" itd... Nama ne treba identifikacija, svi mi vidimo probleme, ali niko ne nudi konkretna rješenja. Tako i plenum. Preuzeli su na sebe neku ulogu, i nema ništa od priče "ovi-oni su griješili". Skupljaš ljude, hoćeš prostor, iznosiš zahtjeve - ti si na sebe preuzeo neku ulogu, sad je ispoštuj. I jebi ga, uradite jednu kraću analizu(pročitaj ustave, zakone, sporazume), pa ćete vidjet kolika je nebuloza tražiti od skupštine KS ili TK ukidanje Federacije BiH. Za tu analizu "pravnoj radnoj grupi" treba max dva dana. Ovako, iznošenjem nebulozni zahtjeva, meni se fakat ne isplati angažovat u svoje slobodno vrijeme u radnoj grupi koja ne zna stvari koje je trebala naučiti do 2. godine fakulteta, pa i onog travničkog, jer se bojim da ću im reć "stanite ljudi pa ne možemo tako", a neko će mi reć budžetlijo, ili će mi zviždat, jebat mater, pa ću morat pokrenut svojih 2 i nešto metra i 100 kila i spuštat se na nivo na koji ne želim.costacurta wrote: Jedna od najtužnijih stvari koje su se dogodile nakon februarski protesta jeste to što je došlo do podjele unutar društva. Ustvari, ta podjela je oduvijek postojala samo što se od februara pokazalo pravo lice. Oni koji rade ili imaju bilo kakve veze sa državnim jaslama su za održavanje ovakvog sistema vjerujući da će moći živjeti na ovaj način do kraja života. Da to neće biti baš tako kako su mislili pokazuje i ovaj štrajk prosvjetara u ZDK ili štrajk Komunalnih službi u Sarajevu, štrajk prosvjetara u TK itd.
Drugi su oni koji rade u realnom sektoru i oni rade/rintaju/hamale da zarade za ove prve, za nezaposlene, za penzionere, socijalne slučajeve itd i k tome još imaju male plate i nemaju baš nešto plaho ni vremena da se zadaju oko bilo kakvih protesta (osim Alfonsa) i treća grupa su oni koji rade ali plata nemaju, nezaposleni itd.
TO što ti pišeš da treba sjesti pa naparviti analize, proučavati itd da si živ i zdrav. za 18 godina je urađeno toliko analiza, CIN, CCI podnio toliko izvještaja o netransparentnosti i neodrživosti ovog sistema, domaće i inostrane revizorske kuće uradile milion istraživanja, međunarodne monetarne institucije šalju već par godina signale da se mora nešto promijeniti i šta sve nije urađeno i čime sve nije dokazano i analizama i istraživanjima i potkrijepljeno dokazima o propasti u koju srljamo i o rješenjima kako izaći iz istih ti predlažeš šta? Još jedno 20ak godina izučavanja, formiranja komisija, analiza?![]()
Alfons je poseban i tu se slažem da mu je trebalo uručiti posebnu pozivnicu da se uključi aktivno u rješavanje problema u kojima se ova zemlja nalazi....![]()
Plenum (govorim o TZ) nije stranački, sve se zasniva na dobrovoljnoj bazi. Niko mu nije zabranio da dođe, niti njemu niti bilo kome samo što je njegov problem ego "Ja sam najljepši, najpametniji, ja sve znam JA....JA .....JA....JA"
Plenum je pozivao intelektualce bez obzira na vjeru, naciju, struku, zvanje itd da se uključe u rad. Mnogo njih je učestvovalo u radu ali gro je onih koji su rekli "PA znate jA ne mogu, ja ne znam, ne bih itd" ali zato znaju srati i kritikovati (k'o dotični Spahić) malo je reći.
-
The BEN10
#15604 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ili već spominjani prijedlog mjera za smanjenje plata koji ako bi se primijenio u KS značio bi POVEĆANJE plata političarima. Pa ko će takve diletante uzeti za ozbiljno?kingofsnake wrote:Plenum TZ je bio ok, dok nije počeo predlagati ljude sa milionskim dugovima i dokazane kriminalce. I da, vršene su razne analize, od strane uglavnom NVO sektora. A znaš na šta se njihove analize svode? Na identifikaciju problema tipa "ljudi loše žive", "ima puno korupcije", "nisu ispunjena predizborna obečanja" itd... Nama ne treba identifikacija, svi mi vidimo probleme, ali niko ne nudi konkretna rješenja. Tako i plenum. Preuzeli su na sebe neku ulogu, i nema ništa od priče "ovi-oni su griješili". Skupljaš ljude, hoćeš prostor, iznosiš zahtjeve - ti si na sebe preuzeo neku ulogu, sad je ispoštuj. I jebi ga, uradite jednu kraću analizu(pročitaj ustave, zakone, sporazume), pa ćete vidjet kolika je nebuloza tražiti od skupštine KS ili TK ukidanje Federacije BiH. Za tu analizu "pravnoj radnoj grupi" treba max dva dana. Ovako, iznošenjem nebulozni zahtjeva, meni se fakat ne isplati angažovat u svoje slobodno vrijeme u radnoj grupi koja ne zna stvari koje je trebala naučiti do 2. godine fakulteta, pa i onog travničkog, jer se bojim da ću im reć "stanite ljudi pa ne možemo tako", a neko će mi reć budžetlijo, ili će mi zviždat, jebat mater, pa ću morat pokrenut svojih 2 i nešto metra i 100 kila i spuštat se na nivo na koji ne želim.
Doduše, AVa3 im još uvijek daje podršku, ali je pitanje kad će se opet na njih okomiti, jer ih je već u jednoj kolumni nazvao primitivcima ili tako nešto.
- kingofsnake
#15605 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A to s Avazom je posebna priča. Dakle Fahro, oličenje kriminala, korupcije, trgovine ljudima, drogom, čovjek uključen u sve moguće afere koje su se desile u ovoj zemlji, u određenim periodima blizak prijatelj Bakiru, Zlaji, Gašijima, Keljmendijima, Turkovićima i ostalim dželatima ove zemlje, koji svojoj ženi proda svoju imperiju i to je ok. E kad ti on daje podršku, a ti se fakat nikad jasno i glasno ne ogradiš od tog svega, onda si fakat sumnjiv.The BEN10 wrote:Ili već spominjani prijedlog mjera za smanjenje plata koji ako bi se primijenio u KS značio bi POVEĆANJE plata političarima. Pa ko će takve diletante uzeti za ozbiljno?kingofsnake wrote:Plenum TZ je bio ok, dok nije počeo predlagati ljude sa milionskim dugovima i dokazane kriminalce. I da, vršene su razne analize, od strane uglavnom NVO sektora. A znaš na šta se njihove analize svode? Na identifikaciju problema tipa "ljudi loše žive", "ima puno korupcije", "nisu ispunjena predizborna obečanja" itd... Nama ne treba identifikacija, svi mi vidimo probleme, ali niko ne nudi konkretna rješenja. Tako i plenum. Preuzeli su na sebe neku ulogu, i nema ništa od priče "ovi-oni su griješili". Skupljaš ljude, hoćeš prostor, iznosiš zahtjeve - ti si na sebe preuzeo neku ulogu, sad je ispoštuj. I jebi ga, uradite jednu kraću analizu(pročitaj ustave, zakone, sporazume), pa ćete vidjet kolika je nebuloza tražiti od skupštine KS ili TK ukidanje Federacije BiH. Za tu analizu "pravnoj radnoj grupi" treba max dva dana. Ovako, iznošenjem nebulozni zahtjeva, meni se fakat ne isplati angažovat u svoje slobodno vrijeme u radnoj grupi koja ne zna stvari koje je trebala naučiti do 2. godine fakulteta, pa i onog travničkog, jer se bojim da ću im reć "stanite ljudi pa ne možemo tako", a neko će mi reć budžetlijo, ili će mi zviždat, jebat mater, pa ću morat pokrenut svojih 2 i nešto metra i 100 kila i spuštat se na nivo na koji ne želim.![]()
Doduše, AVa3 im još uvijek daje podršku, ali je pitanje kad će se opet na njih okomiti, jer ih je već u jednoj kolumni nazvao primitivcima ili tako nešto.
- Alfons Kauders
#15606 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jah jah plenum nije stranacki... beli nikad nije bio kandidat na izborima, kao ni dusica, jel tako?... a ni ostali plenumashi nisu imali nikakve veze sa strankama, jel tako? i nedaj boze da je iko bio kakav nevladin jebivjetar, uposlenik javnog sektora ili nesto slicno... ono bas niko nema nikave veze ni s politikom ni sa budzetskom sisicom... mislim moremo malo pricati o pojedincima, imam osjecaj da neke poznajem dosta bolje od tebe... onako da vidimo kako oni nemaju ama bas nikakve veze s budzetom i budzetskim parama - mada je medju onim sto su razbijali opstinu bio nemali broj onih koji su redovno u istoj prosili i trazili grantove za "projekte" - grantove od mojih jebenih para jer ti paraziti u zivotu nisu stvorili marku nove vrijednosti...costacurta wrote:
Jedna od najtužnijih stvari koje su se dogodile nakon februarski protesta jeste to što je došlo do podjele unutar društva. Ustvari, ta podjela je oduvijek postojala samo što se od februara pokazalo pravo lice. Oni koji rade ili imaju bilo kakve veze sa državnim jaslama su za održavanje ovakvog sistema vjerujući da će moći živjeti na ovaj način do kraja života. Da to neće biti baš tako kako su mislili pokazuje i ovaj štrajk prosvjetara u ZDK ili štrajk Komunalnih službi u Sarajevu, štrajk prosvjetara u TK itd.
Drugi su oni koji rade u realnom sektoru i oni rade/rintaju/hamale da zarade za ove prve, za nezaposlene, za penzionere, socijalne slučajeve itd i k tome još imaju male plate i nemaju baš nešto plaho ni vremena da se zadaju oko bilo kakvih protesta (osim Alfonsa) i treća grupa su oni koji rade ali plata nemaju, nezaposleni itd.
TO što ti pišeš da treba sjesti pa naparviti analize, proučavati itd da si živ i zdrav. za 18 godina je urađeno toliko analiza, CIN, CCI podnio toliko izvještaja o netransparentnosti i neodrživosti ovog sistema, domaće i inostrane revizorske kuće uradile milion istraživanja, međunarodne monetarne institucije šalju već par godina signale da se mora nešto promijeniti i šta sve nije urađeno i čime sve nije dokazano i analizama i istraživanjima i potkrijepljeno dokazima o propasti u koju srljamo i o rješenjima kako izaći iz istih ti predlažeš šta? Još jedno 20ak godina izučavanja, formiranja komisija, analiza?![]()
Alfons je poseban i tu se slažem da mu je trebalo uručiti posebnu pozivnicu da se uključi aktivno u rješavanje problema u kojima se ova zemlja nalazi....![]()
Plenum (govorim o TZ) nije stranački, sve se zasniva na dobrovoljnoj bazi. Niko mu nije zabranio da dođe, niti njemu niti bilo kome samo što je njegov problem ego "Ja sam najljepši, najpametniji, ja sve znam JA....JA .....JA....JA"
Plenum je pozivao intelektualce bez obzira na vjeru, naciju, struku, zvanje itd da se uključe u rad. Mnogo njih je učestvovalo u radu ali gro je onih koji su rekli "PA znate jA ne mogu, ja ne znam, ne bih itd" ali zato znaju srati i kritikovati (k'o dotični Spahić) malo je reći.
i plenum pozivao intelektualce... pa dobro, ja nisam jedan od njih, ja sam radnik... a na nas ste malo zaboravili, zar ne? barem na nas koji ne zivimo od drzave... jos smo postali i dushmani u medjuvremenu, jer nekako i nismo horni placati vise poreza i zaradjivati manje love da se uhljebe hipstercad, nerealizirani politicari i ostali ublehasi koji svoje usne na budzetskoj dojci u cijeloj prici...
stoga gledajte fino svoj posao, a ja cu gledati svoj...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#15607 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Logika jekingofsnake wrote:A to s Avazom je posebna priča. Dakle Fahro, oličenje kriminala, korupcije, trgovine ljudima, drogom, čovjek uključen u sve moguće afere koje su se desile u ovoj zemlji, u određenim periodima blizak prijatelj Bakiru, Zlaji, Gašijima, Keljmendijima, Turkovićima i ostalim dželatima ove zemlje, koji svojoj ženi proda svoju imperiju i to je ok. E kad ti on daje podršku, a ti se fakat nikad jasno i glasno ne ogradiš od tog svega, onda si fakat sumnjiv.
Nego, eto, plenumaši ublehaši, a antiplenumaši radnici
Toliko o plaćeno-stranačkoj stučnosti i kredibilitetu onih kojima je pauza upravo u meomentu kad se ovdje razvije diskusije, onih koji na pp ljude ismijavaju da nemaju posla, onih koji na budžetu vegetiraju , a ne znaju ili neće da znaju ko i kako im daje plaću i puni budžet.
- Alfons Kauders
#15608 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
more konjuh pocet s proizvodnjom, pod uslovom da dobije dzaba materijal, dzaba struju, ne plati dugove - i da eventualna dobit ide povjeriocima i vlasnicima... sarena laza za mase... isto ko i dita...KatarinaKosaca wrote:Logika jekingofsnake wrote:A to s Avazom je posebna priča. Dakle Fahro, oličenje kriminala, korupcije, trgovine ljudima, drogom, čovjek uključen u sve moguće afere koje su se desile u ovoj zemlji, u određenim periodima blizak prijatelj Bakiru, Zlaji, Gašijima, Keljmendijima, Turkovićima i ostalim dželatima ove zemlje, koji svojoj ženi proda svoju imperiju i to je ok. E kad ti on daje podršku, a ti se fakat nikad jasno i glasno ne ogradiš od tog svega, onda si fakat sumnjiv.![]()
![]()
![]()
![]()
Dakle, neka SBB objavi da je protiv pedofilije trebamo se zabrinuti oko pedofilije, jer ipak je to Fahrina stranka, a Fahro je poznati zločinac. Ovako ni moje maloljetno dijete ne razmišlja
Nego, eto, plenumaši ublehaši, a antiplenumaši radnici![]()
i strućnjaci koji su nas prije samo nepun mjesec ovdje ubjeđivali da Konjuh nema šamse da počme sa proizvodnjom i da mu đaba tržište
Toliko o plaćeno-stranačkoj stučnosti i kredibilitetu onih kojima je pauza upravo u meomentu kad se ovdje razvije diskusije, onih koji na pp ljude ismijavaju da nemaju posla, onih koji na budžetu vegetiraju , a ne znaju ili neće da znaju ko i kako im daje plaću i puni budžet.
rekao sam koji je jedini nacin da se saniraju te firme i stojim pri tome... isto sam rekao i za proizvodnju... uostalom isto tvrdi i profa umihanic, al eto, ta ce alfons...
svako ko misli da drzava treba pumpati desetine miliona u posrnule privatne firme kako bi spasila par stotina radnih mjesta nije dure... tacka...
- KatarinaKosaca
#15609 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ti bez ikakvih relevantnih pokazatelja na forumu daješ expertne procjene. Pa, slabo i zarađuješ koju moć imaš. LJudi rade vijabiliti studije, plaćaju, analiziraju, ti to onako na forumu.. a onda tvoji istomišljenici začine dozom uvreda i osobnih kvalifikacija i tako ostanete sami na temi , misleći valjda u tom prividu da ste u pravu.Alfons Kauders wrote:more konjuh pocet s proizvodnjom, pod uslovom da dobije dzaba materijal, dzaba struju, ne plati dugove - i da eventualna dobit ide povjeriocima i vlasnicima... sarena laza za mase... isto ko i dita...
rekao sam koji je jedini nacin da se saniraju te firme i stojim pri tome... isto sam rekao i za proizvodnju... uostalom isto tvrdi i profa umihanic, al eto, ta ce alfons...
svako ko misli da drzava treba pumpati desetine miliona u posrnule privatne firme kako bi spasila par stotina radnih mjesta nije dure... tacka...
Drvna industrija i te kako ima profit, tržište i mogućnost da se uloženo vrati sa kamatama, tako da tvoje i dalje ostaje uprazno pucanje ofrljeg kvalificiranja. To što si u realnom sektoru ne znači ništa, jer ti nisi na tržištu, io pokazuješ jako malo znanja o istom.
- Alfons Kauders
#15610 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
hehehe bez ikakvih relevantnih pokazatelja...KatarinaKosaca wrote:ti bez ikakvih relevantnih pokazatelja na forumu daješ expertne procjene. Pa, slabo i zarađuješ koju moć imaš. LJudi rade vijabiliti studije, plaćaju, analiziraju, ti to onako na forumu.. a onda tvoji istomišljenici začine dozom uvreda i osobnih kvalifikacija i tako ostanete sami na temi , misleći valjda u tom prividu da ste u pravu.Alfons Kauders wrote:more konjuh pocet s proizvodnjom, pod uslovom da dobije dzaba materijal, dzaba struju, ne plati dugove - i da eventualna dobit ide povjeriocima i vlasnicima... sarena laza za mase... isto ko i dita...
Drvna industrija i te kako ima profit, tržište i mogućnost da se uloženo vrati sa kamatama, tako da tvoje i dalje ostaje uprazno pucanje ofrljeg kvalificiranja. To što si u realnom sektoru ne znači ništa, jer ti nisi na tržištu, io pokazuješ jako malo znanja o istom.
i samo da dodam - potpuno iste stvari govori umihanic, samo sto bekani to ne kontaju...
al zna kata, strucnjak za tuzlansku privredu...
- kingofsnake
#15611 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ti si najveci supljak koji sam ikad vidio/citao, tako da nema potrebe da ti citam post, o odgovoru da ne pricam.KatarinaKosaca wrote:Logika jekingofsnake wrote:A to s Avazom je posebna priča. Dakle Fahro, oličenje kriminala, korupcije, trgovine ljudima, drogom, čovjek uključen u sve moguće afere koje su se desile u ovoj zemlji, u određenim periodima blizak prijatelj Bakiru, Zlaji, Gašijima, Keljmendijima, Turkovićima i ostalim dželatima ove zemlje, koji svojoj ženi proda svoju imperiju i to je ok. E kad ti on daje podršku, a ti se fakat nikad jasno i glasno ne ogradiš od tog svega, onda si fakat sumnjiv.![]()
![]()
![]()
![]()
Dakle, neka SBB objavi da je protiv pedofilije trebamo se zabrinuti oko pedofilije, jer ipak je to Fahrina stranka, a Fahro je poznati zločinac. Ovako ni moje maloljetno dijete ne razmišlja
Nego, eto, plenumaši ublehaši, a antiplenumaši radnici![]()
i strućnjaci koji su nas prije samo nepun mjesec ovdje ubjeđivali da Konjuh nema šamse da počme sa proizvodnjom i da mu đaba tržište
-
The BEN10
#15612 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako plenumaši naFataše 300 ljudi da im dođu, i to je mLogo.
- sekiracija
#15613 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Cujem da onaj B_H Levy odlucio da sakupi potpis mili0n levata po Bosni koji vole Evropu,kazu napravio neki igrokaz i siguran je u uspeh.
Ako on uspe ,drvenim kasikama cemo kusat.
Ako on uspe ,drvenim kasikama cemo kusat.
-
costacurta
#15614 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kata priča konkretno o drvnoj industriji koja priznaćeš i nema nekih dodirnih tačaka sa proizvodnjom i distribucijom soli.Alfons Kauders wrote:
hehehe bez ikakvih relevantnih pokazatelja...osim sto su mi starci nabili 80 i kusur godina staza u tuzlanskoj privredi, pa malcice bolje poznaju stanje i od tebe i od mene...
al bezbeli ni oni pojma nemaju o preduzecima koja su gradili tridesetak godina, ta ce oni, zna plenum...
zna i radoncic kad kaze da ce pokrenut proizvodnju u fabrikama iza kojih je ostala samo ledina... i raja to pusi
![]()
Kad smo kod soli, čujem da je i zgrada sode tj. kanton, jedna trećina u vlasništvu vlade tuzlanskog kantona a dvije trćine je diskutabilno čije je, dal' Solanino ili vlade Federacije obzirom da je VFBiH privatizovala Solanu (pošto kupio po to prodo). Znači starci su prodali dionice isto kao što su se prodavali certifikati za 2% od realne vrijednosti. Kako?
PA umjesto da su sačekali i uložili trud, znanje, iskustvo, našli ljude koji znaju jezike, razumiju se u svjetski biznis, sposobne menadžere koji će pronaći kupce (a imala je Solana kvalitet i čime se i pohvaliti) i samim time podići vrijednost dionica oni su prodali svoje dionice kontajući u tom trenutku da je to super cijena i ne mEre i neće bit' bolje.
Sjetih se onog dokumentarca "Vidimo se na čitulji" kad Kristijan priča o "biznisu" pa kaže (u fazonu):
"Naši će te ljudi prodati za sitnu lovu, ako ulazimo u neki biznis i ulažemo neku lovu (5000 maraka) što bi nam trebalo za 5 godina donijeti 500000, mi smo takvi da kontamo ko će čekati 5 godina, ako mogu kako izlevatiti ovog drugog i da na brzinu uzmem ovo što ima, tj 5000, to ću i učiniti"
Starci su živjeli u onom sistemu, kad je sve bilo s guza na guz, a kad je došlo vrijeme da se mora zapeti i guzicu oznojiti da se i sačuva što se ima a i samostalno pronalaze i dovode kupci oni su digli sidra, hoćeM da kažem da baš ni njihovo maslo nije za ramazana a iskustvo o biznisu i ekonomiji koje oni imaju je za neku spiku o sjeti na prošla vremena.
"No hard fillings" što bi rekli mi ublehaši iz NVOa
- Alfons Kauders
#15615 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
koja hrpa besmislica i dezinformacija u svega nekoliko recenica... dva mjeseca prodjose a jos niste ni skontali ciju ste zgradu spalili.... a vidim misterij je i kako je solana privatizirana... i to covjeku iz tuzle, carsijskom djetetu... covjeku koji se bavi politikom.... strasno, uistinu strasno neznanjecostacurta wrote:Kata priča konkretno o drvnoj industriji koja priznaćeš i nema nekih dodirnih tačaka sa proizvodnjom i distribucijom soli.Alfons Kauders wrote:
hehehe bez ikakvih relevantnih pokazatelja...osim sto su mi starci nabili 80 i kusur godina staza u tuzlanskoj privredi, pa malcice bolje poznaju stanje i od tebe i od mene...
al bezbeli ni oni pojma nemaju o preduzecima koja su gradili tridesetak godina, ta ce oni, zna plenum...
zna i radoncic kad kaze da ce pokrenut proizvodnju u fabrikama iza kojih je ostala samo ledina... i raja to pusi
![]()
Kad smo kod soli, čujem da je i zgrada sode tj. kanton, jedna trećina u vlasništvu vlade tuzlanskog kantona a dvije trćine je diskutabilno čije je, dal' Solanino ili vlade Federacije obzirom da je VFBiH privatizovala Solanu (pošto kupio po to prodo). Znači starci su prodali dionice isto kao što su se prodavali certifikati za 2% od realne vrijednosti. Kako?
PA umjesto da su sačekali i uložili trud, znanje, iskustvo, našli ljude koji znaju jezike, razumiju se u svjetski biznis, sposobne menadžere koji će pronaći kupce (a imala je Solana kvalitet i čime se i pohvaliti) i samim time podići vrijednost dionica oni su prodali svoje dionice kontajući u tom trenutku da je to super cijena i ne mEre i neće bit' bolje.
Sjetih se onog dokumentarca "Vidimo se na čitulji" kad Kristijan priča o "biznisu" pa kaže (u fazonu):
"Naši će te ljudi prodati za sitnu lovu, ako ulazimo u neki biznis i ulažemo neku lovu (5000 maraka) što bi nam trebalo za 5 godina donijeti 500000, mi smo takvi da kontamo ko će čekati 5 godina, ako mogu kako izlevatiti ovog drugog i da na brzinu uzmem ovo što ima, tj 5000, to ću i učiniti"
Starci su živjeli u onom sistemu, kad je sve bilo s guza na guz, a kad je došlo vrijeme da se mora zapeti i guzicu oznojiti da se i sačuva što se ima a i samostalno pronalaze i dovode kupci oni su digli sidra, hoćeM da kažem da baš ni njihovo maslo nije za ramazana a iskustvo o biznisu i ekonomiji koje oni imaju je za neku spiku o sjeti na prošla vremena.
"No hard fillings" što bi rekli mi ublehaši iz NVOa
valjda su ti sad jasne moje predrasude kad je u pitanju ngo sektor... glasni ublehasi koji zapravo blage veze nemaju o cemu pricaju - sto i nije problem... problem je sto misle da znaju
btw kaze se feelings... fillings su plombe... i one i trebaju biti hard koliko ja znam... da nazovem dusicu i pitam ima li koga preporuciti za casove engleskog? ili da cekamo kakav workshop?
-
costacurta
#15616 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons Kauders wrote:
koja hrpa besmislica i dezinformacija u svega nekoliko recenica... dva mjeseca prodjose a jos niste ni skontali ciju ste zgradu spalili.... a vidim misterij je i kako je solana privatizirana... i to covjeku iz tuzle, carsijskom djetetu... covjeku koji se bavi politikom.... strasno, uistinu strasno neznanje
valjda su ti sad jasne moje predrasude kad je u pitanju ngo sektor... glasni ublehasi koji zapravo blage veze nemaju o cemu pricaju - sto i nije problem... problem je sto misle da znaju
btw kaze se feelings... fillings su plombe... i one i trebaju biti hard koliko ja znam... da nazovem dusicu i pitam ima li koga preporuciti za casove engleskog? ili da cekamo kakav workshop?
Koje li ironije,
neko kome je upotreba velikog slova u maternjem jeziku misaona imenica ispravlja i uči druge engleskom pravopisu.
Oh Džizs
Pitaj Dušicu ima li i neki kurs bosanskog pa zajedno da obnovimo gradivo.
- Alfons Kauders
#15617 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jes jes, vako ja inace pisem jer ne znam drugacije...costacurta wrote:Alfons Kauders wrote:
koja hrpa besmislica i dezinformacija u svega nekoliko recenica... dva mjeseca prodjose a jos niste ni skontali ciju ste zgradu spalili.... a vidim misterij je i kako je solana privatizirana... i to covjeku iz tuzle, carsijskom djetetu... covjeku koji se bavi politikom.... strasno, uistinu strasno neznanje
btw kaze se feelings... fillings su plombe... i one i trebaju biti hard koliko ja znam... da nazovem dusicu i pitam ima li koga preporuciti za casove engleskog? ili da cekamo kakav workshop?![]()
Koje li ironije,
neko kome je upotreba velikog slova u maternjem jeziku misaona imenica ispravlja i uči druge engleskom pravopisu.
Oh Džizs!
Pitaj Dušicu ima li i neki kurs bosanskog pa zajedno da obnovimo gradivo.
ako os moremo se svadjat i na engleskom, da vidimo ciji je veci... ionako ga vise koristim od bosanskog...
ali jezik je najmanji problem... cinjenica da ocito pricas o stvarima u koje se kontas koliko i ja u heklanje dzempera je ono sto me brine...
- kingofsnake
#15618 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije lako odustat od 25 kermi 
-
guruman
#15619 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Đesi Alfonse Čunderse,de ba napiši šta pametno kad kažeš da si pismen ,sigurno pravnjak ili nešto similarno.Hebo naše fakultete i ostalo nakon toga,pravnjaci su mrak od posla.Kad ste svršavali otaj fax ,niste mogli svi u salu ko ljudi,već na stadion da dobilete diplome .Eto ima vas ko mišjih repova između zemlje i mjeseca.A zvrndate o nekakvoj pismenosti.
Treba vas zaustaviti na vrijeme,jer je poznato da administracija pokreće ratove i kupi hair iz toga.Jes vala ovo nije baš lijepo pisanje al šta češ slabo se učio taj neki nazovi jezik a bilo ga je dovoljno za se može razlikovati žito od kuko...
Treba vas zaustaviti na vrijeme,jer je poznato da administracija pokreće ratove i kupi hair iz toga.Jes vala ovo nije baš lijepo pisanje al šta češ slabo se učio taj neki nazovi jezik a bilo ga je dovoljno za se može razlikovati žito od kuko...
- kingofsnake
#15620 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Umjesto da ide na proteste, on se ovde zajebajeGenije wrote:Komplexi su čudo.guruman wrote:Đesi Alfonse Čunderse,de ba napiši šta pametno kad kažeš da si pismen ,sigurno pravnjak ili nešto similarno.Hebo naše fakultete i ostalo nakon toga,pravnjaci su mrak od posla.Kad ste svršavali otaj fax ,niste mogli svi u salu ko ljudi,već na stadion da dobilete diplome .Eto ima vas ko mišjih repova između zemlje i mjeseca.A zvrndate o nekakvoj pismenosti.
- Corto Maltese
#15621 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bez tvrdih plombi, molim!
- Alfons Kauders
#15622 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ah da, omladinac guruman koji zagovara ukidanje pravne nauke u cilju stvaranja kriptokomunisticke gusinjske utopijeguruman wrote:Đesi Alfonse Čunderse,de ba napiši šta pametno kad kažeš da si pismen ,sigurno pravnjak ili nešto similarno.Hebo naše fakultete i ostalo nakon toga,pravnjaci su mrak od posla.Kad ste svršavali otaj fax ,niste mogli svi u salu ko ljudi,već na stadion da dobilete diplome .Eto ima vas ko mišjih repova između zemlje i mjeseca.A zvrndate o nekakvoj pismenosti.
-
costacurta
#15623 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons Kauders wrote:jes jes, vako ja inace pisem jer ne znam drugacije...costacurta wrote:Alfons Kauders wrote:
btw kaze se feelings... fillings su plombe... i one i trebaju biti hard koliko ja znam... da nazovem dusicu i pitam ima li koga preporuciti za casove engleskog? ili da cekamo kakav workshop?![]()
Koje li ironije,
Oh Džizs!
Pitaj Dušicu ima li i neki kurs bosanskog pa zajedno da obnovimo gradivo.dobro je pa mi nisi vidio skype log, tu ignorisem velika slova u na tri jezika... (bezbeli su svi s kojim se cujem nepismeni)...
a baska sto si i ti "zaboravio" veliko slovo u podvucenoj recenici...
![]()
ako os moremo se svadjat i na engleskom, da vidimo ciji je veci... ionako ga vise koristim od bosanskog...
ali jezik je najmanji problem... cinjenica da ocito pricas o stvarima u koje se kontas koliko i ja u heklanje dzempera je ono sto me brine...
Provaljuješ se Alfonse domaćinski, ono da mi šukneš pred auditoriumom
provjeri kako se pridjevi pišu i je li logično da Englezi govore engleskim ili Engleskim jezikom
Šta sam ono htio reći, jah,
vizavi ovog "namjernog" ignorisanja velikih slova,
imao ja jednog prijatelja koji je mrzio da sprema stan, živio sam i kako ustane, obuče se, izlazi napolje bez da se okrene iza sebe a kamoli da će pospremiti nešto ili ne daj Bože zategnuti krevet.
Na konstataciju kako je neuredan on kaže da je to kreativni nered, a jedan mu reče: "Kakav bolan kreativni nered, ti si pesin"
Al nejse, bitno je da ja ne kontam stvari o kojima pišem.
kingofsnake wrote:Nije lako odustat od 25 kermi
Imal đŽe da se prijavi za nadničarenje?
- KatarinaKosaca
#15624 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ubiše "argumenti" protivnika nezadovoljnih situacijom
Da ne kopiram to smeće, izloženo stoji. U međuvremenu je EU usvojila neke mjere. Nisu političari koji su za to plaćeni ništa uradili, nego ulica.
Sad će se opet početi Kurta-Murta, međutim kad netko toliko brani Kurtu, a toliko napada Murtu, mora da je veliki dužnik Kurti. Inače, bilo bi mu svejedno
I da, naravno, sad ćemo opet slušati nepismene odiseje o tome kako se ništa nije moglo
od strane Kurte napraviti.
Sad će se opet početi Kurta-Murta, međutim kad netko toliko brani Kurtu, a toliko napada Murtu, mora da je veliki dužnik Kurti. Inače, bilo bi mu svejedno
I da, naravno, sad ćemo opet slušati nepismene odiseje o tome kako se ništa nije moglo
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#15625 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
@Katarina, prodana duso