Danguba wrote:![]()
Ukrajina
-
Bodkin
#15602 Re: Ukrajina
jasta. pitaj one dole po siriji i iraku.detroit-mercy wrote: Pitaj one iz Tomasice koji su opasniji, nabijem i tebe i tvoju analogiju i ovo provlacenje ispod stola jeftinog izjednacavanja
p.s. da dodam, puca mi kur** kako ces nazvati. ovi sto idu u rusiju i ovi sto idu u siriju su ISTA GOVNA. mislim tebi mozda i nisu
- AleksoMKD
#15603 Re: Ukrajina
Rusija ce vratiti Ukrajinsku opremu zaplenjenu na Krimu po okoncanju vojnih dejstava. http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/3 ... basse.html
Mada sudeci po broju tenkova koje ima pro-Ruska ekipa ja bi rekao da su ako ne vratili, barem prebacili preko granice deo te opreme.
Ako se dobro secam na Krimu je Ukrajina imala preko 200 tenkova T-64.
Mada sudeci po broju tenkova koje ima pro-Ruska ekipa ja bi rekao da su ako ne vratili, barem prebacili preko granice deo te opreme.
Ako se dobro secam na Krimu je Ukrajina imala preko 200 tenkova T-64.
- GAU8
#15604 Re: Ukrajina
I to je relativno, pitaj one poklane Iračane koji su opasniji....detroit-mercy wrote: Pitaj one iz Tomasice koji su opasniji, nabijem i tebe i tvoju analogiju i ovo provlacenje ispod stola jeftinog izjednacavanja
- Kikibombona
#15605 Re: Ukrajina
I cioniste isto tako.@mba wrote:Kikibombona wrote:Sve ove majmune koji ratuju u stranim zemljama treba pohapsiti ako se ikada vrate...
...a nadati se da nece!
jeli to vazi i za jevreje iz svih zemalja svijeta koji su se trenutno skrhali na gazu, ili samo za ostale???
Inace sam veliki protivnik cionizma ako nisi upratio.
Medjutim, imam osjecaj da ti 'neki' placenici iz BiH koji kolju po inostranstvu nisu tako mrski.
-
sanjin_1
#15606 Re: Ukrajina
A koga je trebalo pitati 91-ve i 92-ge pa ovim sto idu klati po Ukraini nije smetalo da napune pogodi sta? Da se ne mucis, upravo Tomasicu koju je forumas iznad iznio kao referencu.Bodkin wrote:jasta. pitaj one dole po siriji i iraku.detroit-mercy wrote: Pitaj one iz Tomasice koji su opasniji, nabijem i tebe i tvoju analogiju i ovo provlacenje ispod stola jeftinog izjednacavanja
p.s. da dodam, puca mi kur** kako ces nazvati. ovi sto idu u rusiju i ovi sto idu u siriju su ISTA GOVNA. mislim tebi mozda i nisu
Dakle, okreni obrni bijedni pokusaji izjednacavanja ne mogu proci
-
sanjin_1
#15607 Re: Ukrajina
Izbacise komunjare iz ukrainskog parlamenta...sucur dragom Allahu, nek su te primitivne naciste i tamo poceli tretirati onako kako zasluzuju.
-
sportman1
#15608 Re: Ukrajina
u ukrajinskoj vladi sjede pronacisti. kakve komunjare??
- AleksoMKD
#15609 Re: Ukrajina
KP Ukrajine je bila zadnja opoziciska partija u parlamentu, sada je ilegalna pa tehnicki nema opozicije.
Mada evo po stranim forumima se pise da se raspala vladajuca koalicija pa ce isgleda opet biti opozicije.
EDIT:
http://korrespondent.net/ukraine/339690 ... v-otstavku
Svoboda i Udar su izasli iz koalicije.
Premijer Yatsenuk dao ostavku.
Ukrajinski parlament se izgleda raspao
Ko zna sta ce biti.
Mada evo po stranim forumima se pise da se raspala vladajuca koalicija pa ce isgleda opet biti opozicije.
EDIT:
Ko zna sta ce biti.
-
sanjin_1
#15610 Re: Ukrajina
Ma jok, upravo su naciste izbacili iz parlamenta i kako javlja FTV pokrece se sudska procedura za kompletnu zabranu rada nacisticke (pardon komunisticke) partije..sportman1 wrote:u ukrajinskoj vladi sjede pronacisti. kakve komunjare??
Eto vidisSudska procedura za zabranu Komunističke partije u Ukrajini
Ukrajinska vlada je danas pokrenula sudsku proceduru da zabrani Komunističku partiju, optuženu da podržava proruski separatizam na istoku Ukrajine, izjavio je ministar pravde Pavlo Petrenko.
Komunistička partija, koja otvoreno podržava proruske aktiviste, ima 23 od ukupno 450 poslaničkih mjesta u parlamentu.
"Na osnovu velike količine dokaza o ilegalnim aktivnostima Komunističke partije Ukrajine, odlučio sam da regionalnom sudu uputim zahijev za zabranu rada te stranke", rekao je Petrenko.
Za sada niko iz stranke nije komentarisao vijest o mogućoj zabrani.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1027 ... parlamentu
-
sanjin_1
#15611 Re: Ukrajina
Pa ne mogu napraviti novu koalicionu Vladu dokle god Poroshenko ne raspusti parlamentAleksoMKD wrote:KP Ukrajine je bila zadnja opoziciska partija u parlamentu, sada je ilegalna pa tehnicki nema opozicije.
EDIT:
Ko zna sta ce biti.
Kijev -- Dve ukrajinske stranke saopštile su danas da napuštaju većinsku koaliciju u parlamentu, kako bi omogućile predsedniku Petru Porošenku da ga raspusti.
- AleksoMKD
#15612 Re: Ukrajina
Zar ce biti novi izbori?
Ili ce re-shuffle napraviti?
-
zilog
#15613 Re: Ukrajina
Evo, prorusi priznali ono sto se vec znalo. Opet uvalise Ruse, sada je dokazano da je Putin svjesno lagao.
http://www.jutarnji.hr/voda-proruskih-p ... -/1208514/
http://www.jutarnji.hr/voda-proruskih-p ... -/1208514/
- dječak sa šibicama
#15614 Re: Ukrajina
Komandant bataljona „Vostok“: Rojters laže da sam rekao da imamo rakete „buk“
-
sanjin_1
#15615 Re: Ukrajina
Kako izgleda trenutno, nova koalicija vec je napravljena..ali nisam bas siguran da izvoru informacija mogu vjerovati ..posto kupio po to prod'o.AleksoMKD wrote:Zar ce biti novi izbori?
Ako cak i budu izbori, samo ce kristalizirati politicka scena eliminacijom Janukovicevih ljudi iz parlamenta...licno se ne bih iznenadio da krenu tim putem i na taj nacin eliminisu svaku mogucu obstrukciju kada se uskoro krene u operaciju oslobadjanja Krima.
-
sanjin_1
#15616 Re: Ukrajina
Ma jah..svi lazu "cekaj bre dok se prava istina sazna"..zvuci poznato, zar nedječak sa šibicama wrote:Komandant bataljona „Vostok“: Rojters laže da sam rekao da imamo rakete „buk“
- Kikibombona
#15617 Re: Ukrajina
Ja sta uradise od drzave!AleksoMKD wrote:KP Ukrajine je bila zadnja opoziciska partija u parlamentu, sada je ilegalna pa tehnicki nema opozicije.
EDIT:
Ko zna sta ce biti.
Od bijede napravise jos sto puta vecu bijedu!
Za Klicka, Janukovica i ostale se ne sikiram..
- AleksoMKD
#15618 Re: Ukrajina
http://www.youtube.com/watch?v=MGsaBTlntPo
Intervju sa Ukrajinskim vojnikom iz grupe koja se probila iz obruca u kome je bila 79-ta brigada.
Ukratko prevedeno na militaryphotos (ne razumijem Ukrajinski pa su greske prevodioca a ne moje)
Vise nije protiv-teroristicka operacija vec pravi krvavi rat sa tenkovima, artiljerijom i aviacijom. Gubitci veliki
Generale boli kurac, u stabu u Amrosievki imaju saunu i nikad se ne krecu nocu.
Lokalne jedinice ne javljaju kada se krecu iz straha od curenja informacije jer su zasede vrlo ceste a svi mrze Desni Sektor i javljaju njihova kretanja pro-Rusima
Intervju sa Ukrajinskim vojnikom iz grupe koja se probila iz obruca u kome je bila 79-ta brigada.
Ukratko prevedeno na militaryphotos (ne razumijem Ukrajinski pa su greske prevodioca a ne moje)
Vise nije protiv-teroristicka operacija vec pravi krvavi rat sa tenkovima, artiljerijom i aviacijom. Gubitci veliki
Lokalne jedinice ne javljaju kada se krecu iz straha od curenja informacije jer su zasede vrlo ceste a svi mrze Desni Sektor i javljaju njihova kretanja pro-Rusima
Last edited by AleksoMKD on 24/07/2014 18:09, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#15619 Re: Ukrajina
Ne zajebavaj sanjine. Ili lozis oponjente a?sanjin_1 wrote: Ako cak i budu izbori, samo ce kristalizirati politicka scena eliminacijom Janukovicevih ljudi iz parlamenta...licno se ne bih iznenadio da krenu tim putem i na taj nacin eliminisu svaku mogucu obstrukciju kada se uskoro krene u operaciju oslobadjanja Krima.
-
detroit-mercy
#15620 Re: Ukrajina
Koliko su to Iracana Bosanci poklali pa da stavimo na vagu koliko su Bosanaca cetnici poklali. Kako jeftino pokusavate da provucete ono sto se provuci nemoze, a sve analiticar, antiglobalisti i intelktualci, sa dna kaceGAU8 wrote:I to je relativno, pitaj one poklane Iračane koji su opasniji....detroit-mercy wrote: Pitaj one iz Tomasice koji su opasniji, nabijem i tebe i tvoju analogiju i ovo provlacenje ispod stola jeftinog izjednacavanja
- dječak sa šibicama
#15621 Re: Ukrajina
Ne glavinjaj kad ti nije nuzda, covjek demantira Reuters, dakle nista priznao nije.sanjin_1 wrote:Ma jah..svi lazu "cekaj bre dok se prava istina sazna"..zvuci poznato, zar nedječak sa šibicama wrote:Komandant bataljona „Vostok“: Rojters laže da sam rekao da imamo rakete „buk“
- Kikibombona
#15622 Re: Ukrajina
Vamo se smijemo Arapima, a na primjeru Ukrajinaca se vidi da uvijek moze gore!AleksoMKD wrote:http://www.youtube.com/watch?v=MGsaBTlntPo
-
detroit-mercy
#15623 Re: Ukrajina
Mojne mi tih fazona, nismo djeca znamo dobro o cemu pricamo.Bodkin wrote:jasta. pitaj one dole po siriji i iraku.detroit-mercy wrote: Pitaj one iz Tomasice koji su opasniji, nabijem i tebe i tvoju analogiju i ovo provlacenje ispod stola jeftinog izjednacavanja
- AleksoMKD
#15624 Re: Ukrajina
OK, ali da budemo iskreni opkoljene jedinice se bore do kraja.Kikibombona wrote:
Vamo se smijemo Arapima, a na primjeru Ukrajinaca se vidi da uvijek moze gore!
79-ta brigada se borila skoro do zadnjeg vojnika. 75 je prezivelih iz cele brigade. Moral je dobar ali su komandanti katastrofa.
Posle cistki pro-Ruskih oficira posle debakla na Krimu sada komanduju politicki podobni ali realno nesposobni ljudi.
- dječak sa šibicama
#15625 Re: Ukrajina
KIJEV - Usred turbulentnih zbivanja nakon obaranja malezijskog Boeinga, Ukrajine je u četvrtak ostala bez vlade.
Nakon što je većina u parlamentu odbila prihvatiti predloženi paket energetskih zakona, ali i preraspodjelu proračunskog novca kako bi vojska dobila više sredstava, premijer Arsenij Jacenjuk je podnio ostavku.
'Objavljujem da podnosim ostavku zbog raspada vladajuće koalicije i blokade vladinih prijedloga', rekao je Jacenjuk u parlamentu. O prihvaćanju ili odbijanju ostavke odlučit će uskoro predsjednik države Petro Porošenko.
Predsjednik parlamenta Oleksandr Turčinov, koji je svjetskoj javnosti postao poznat kao privremeni predsjednik države nakon svrgavanja Viktora Janukoviča, pozvao je stranku UDAR nekadašnjeg boksača Vitalija Klička da zajedno s desničarskom strankom Svoboda pokuša iznjedriti kandidata za privremenog premijera. Zasad nije jasno ima li sam Kličko ambiciju preuzeti tu funkciju.
Jacenjuk je, inače, čelnik stranke Batkivščina.
dolazi vrag po svoje, polako
Nakon što je većina u parlamentu odbila prihvatiti predloženi paket energetskih zakona, ali i preraspodjelu proračunskog novca kako bi vojska dobila više sredstava, premijer Arsenij Jacenjuk je podnio ostavku.
'Objavljujem da podnosim ostavku zbog raspada vladajuće koalicije i blokade vladinih prijedloga', rekao je Jacenjuk u parlamentu. O prihvaćanju ili odbijanju ostavke odlučit će uskoro predsjednik države Petro Porošenko.
Predsjednik parlamenta Oleksandr Turčinov, koji je svjetskoj javnosti postao poznat kao privremeni predsjednik države nakon svrgavanja Viktora Janukoviča, pozvao je stranku UDAR nekadašnjeg boksača Vitalija Klička da zajedno s desničarskom strankom Svoboda pokuša iznjedriti kandidata za privremenog premijera. Zasad nije jasno ima li sam Kličko ambiciju preuzeti tu funkciju.
Jacenjuk je, inače, čelnik stranke Batkivščina.
dolazi vrag po svoje, polako