Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
PapakizSarajeva

#15601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PapakizSarajeva »

madner wrote:Papak pravi :D
Ne kontam ??? :?

Izuzetno uvazavam tvoje misljenje, Alfonsovo, Mujicino, Ultimino ... Uglavnom se slazem sa vasim postovima. U bar 95 % slucajeva ... Sta sam to "pogresno" rekao ? Ako se moze "skupiti" volja 51 % birackog tijela u jednoj koaliciji, zar to nije vecina ???
joint union

#15602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

cetiriPET wrote:Sta to znaci da sad SDP treba ici u vlast koja je dobila 10.25% glasova ili 2,7% manje glasova nego DF sam, da ne spominjem koalicionog crvenog zmaja koji je dobio 4,5% vise glasova od SDP-a?

Gluposti, oduzeli ste dosta glasova SDP-u, sad idite u vlast sa SDA i HDZom i pokazite u praksi sta znate. Da se ljudi znaju ravnati sljedece izbore.
Stani pobogu, zadnji muz se nije ni ohladio a ti bi mladu ponovo udavao. Zeljna, sta li?
lerdi

#15603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Promjena i to ogromna promjena je ponašanje DF-a i neulaženje u kojekakve koalicije zarad fotelja. Ukoliko DF digne ruku i podrži sklapanje SDA-HDZ vlade to će biti presedan u BH političkoj istoriji. Na taj način DF će ispoštovati volju građana, pogurati formiranje vlasti što se može otegnuti a samim tim građani najviše ispaštaju. To znači da će ispasti odgovorni prema građanima jer vlast nije u statusu quo ali i prema svojim biračima koji im nisu dali glas da idu sa zelenim u koaliciju. Potez vrijedan hvale i definitvno novi način razmišljanja na našem političkom nebu. Još samo da to odrade kako treba do kraja.

Jako je bitno da Komšić osjeća puls kako članstva tako i birača te na ovakav način postavlja stvari. Ovim dokazuje da i nije baš tako glup i nesposoban kako neki misle iako bi sve dali da su u pravu. Čak su i zeleni išli tom logikom pa krenuli sa "ponudom koje se ne odbija". Valjda to tako u njihovom svijetu ide.
madner

#15604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ma nije za tebe bilo ovo, nego karikiram misljenje pristalica SDA, pa je Komso pravi papak jer nece glat sa njima.

Naravno da je svaka koalicija koja moze skupiti dovoljno glasova izraz volje gradjana, no te matematicke koalicije nisu stabilne niti postoji jasan program. Prva koalicija za promjene je bila takva, pa su rezultati bili skromni.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

joint union wrote:
cetiriPET wrote:Sta to znaci da sad SDP treba ici u vlast koja je dobila 10.25% glasova ili 2,7% manje glasova nego DF sam, da ne spominjem koalicionog crvenog zmaja koji je dobio 4,5% vise glasova od SDP-a?

Gluposti, oduzeli ste dosta glasova SDP-u, sad idite u vlast sa SDA i HDZom i pokazite u praksi sta znate. Da se ljudi znaju ravnati sljedece izbore.
Stani pobogu, zadnji muz se nije ni ohladio a ti bi mladu ponovo udavao. Zeljna, sta li?

mlada promiskuitetna, a klanja svaki vakat
biske

#15606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

PapakizSarajeva wrote:
madner wrote:Papak pravi :D
Ne kontam ??? :?

Izuzetno uvazavam tvoje misljenje, Alfonsovo, Mujicino, Ultimino ... Uglavnom se slazem sa vasim postovima. U bar 95 % slucajeva ... Sta sam to "pogresno" rekao ? Ako se moze "skupiti" volja 51 % birackog tijela u jednoj koaliciji, zar to nije vecina ???
postoje neke demokratske norme i principi. stranka pobjednica prva pokušava sastaviti izvršnu vlast. ako ne uspije, onda se ostali pokušavaju skupiti. najnormalnija stvar je reći neću vlast, čak i u varijanti kad si pobjednik. dakle, nije nemoralno niti nenormalno to što radi deef. ako ezdea ne može skupiti većinu, ima moralno i normalno pravo da kaže: izvolite vi - samo što taj film niko ne očekuje da gleda.
leo karan

#15607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by leo karan »

lerdi wrote:Promjena i to ogromna promjena je ponašanje DF-a i neulaženje u kojekakve koalicije zarad fotelja. Ukoliko DF digne ruku i podrži sklapanje SDA-HDZ vlade to će biti presedan u BH političkoj istoriji. Na taj način DF će ispoštovati volju građana, pogurati formiranje vlasti što se može otegnuti a samim tim građani najviše ispaštaju. To znači da će ispasti odgovorni prema građanima jer vlast nije u statusu quo ali i prema svojim biračima koji im nisu dali glas da idu sa zelenim u koaliciju. Potez vrijedan hvale i definitvno novi način razmišljanja na našem političkom nebu. Još samo da to odrade kako treba do kraja.

Jako je bitno da Komšić osjeća puls kako članstva tako i birača te na ovakav način postavlja stvari. Ovim dokazuje da i nije baš tako glup i nesposoban kako neki misle iako bi sve dali da su u pravu. Čak su i zeleni išli tom logikom pa krenuli sa "ponudom koje se ne odbija". Valjda to tako u njihovom svijetu ide.
:thumbup:
PapakizSarajeva

#15608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PapakizSarajeva »

JoseMujica wrote:
joint union wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
joint union

#15609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

JoseMujica wrote:

Al' zato je miraz u suhom zlatu.
JoseMujica

#15610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

joint union wrote:
JoseMujica wrote:

i još voli na zlatnu kašiku pa makar heroin
JedanMova

#15611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

cetiriPET wrote:
ultima_palabra wrote:Halo ba ljudi, DF nije dobio izbore :!: Na drugom su ili trećem mjestu u Federaciji... hajd sad malo pogledajte sastave vlada u evropskim državama, druga stranka po broju glasova je u 80% slučajeva u opoziciji.

Najjača stranka ima pravo biranja, i obično bira one koji im nisu najveća konkurencija... to što je SDA strah pune odgovornosti nije problem DF-a.
DF je u koaliciji sa SBB, a skupa jesu dobili izbore, Avaz im cak i broj parlamentaraca sabira, prema tome stvar je jasna, preuzmite odgovornost.

Pa niste valjda toliki broj ljudi prevarili za glasove da bi Komsic mogao primati pare iz parlamenta umjesto iz predsjednistva u naredne cetiri godine?

Sramotno. Preuzmite odgovornost i pokazite nam sta znate. Obecavali ste hapsenja, obecavali ste kule od karata, idemo sad radite. Napravite vlast i sprovodite ono sto ste obecali.
Obozavam "postapokalipticne" prijave na forum :lol:
daddy-kool

#15612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Bio bi iznenađen da DF ne pristane na deal za vlast, ali ako se to desi sljedeća stanica je SDP. I to bi bila manje-više stabilna vlada prema kojoj opozicija ne bi imala mnogo mogućnosti uticaja.
JoseMujica

#15613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

daddy-kool wrote:Bio bi iznenađen da DF ne pristane na deal za vlast, ali ako se to desi sljedeća stanica je SDP. I to bi bila manje-više stabilna vlada prema kojoj opozicija ne bi imala mnogo mogućnosti uticaja.

mislim da im SDP nema dovoljan broj ruku, pa bi morali još jednog miniona šlepat a to značajno poskupljuje deal
daddy-kool

#15614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

JoseMujica wrote:
daddy-kool wrote:Bio bi iznenađen da DF ne pristane na deal za vlast, ali ako se to desi sljedeća stanica je SDP. I to bi bila manje-više stabilna vlada prema kojoj opozicija ne bi imala mnogo mogućnosti uticaja.

mislim da im SDP nema dovoljan broj ruku, pa bi morali još jednog miniona šlepat a to značajno poskupljuje deal
Mislim da bi i to rađe progutali, nego Fahru primili u koaliciju.
joint union

#15615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

JoseMujica wrote:
joint union wrote:
JoseMujica wrote:

i još voli na zlatnu kašiku pa makar heroin

Garant ce u deficitu novih mladih momaka tom istom kasikom iskopati predhodnog muza-zombija.
kamen spoticanja

#15616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:Ne bas, ovo je vecinom zeleno glasacko tjelo koje se ljuti sto DF ne prihvaca velikodusnu ponudu. :D
oooo sta vam sifet podzic uradi :-)
de ba madneru...znas i sam da je dogovoreno...sad samo treba ublaziti reakcije javnosti i glasackog tijela DF zbog koalicija s zelenim i plavim
otud price o telekomu i ep
a valjda je jasno da ce zarad "dobrobiti i ostvarivanja obecanih politickih ciljeva" DF kao koalicioni partner uzeti dio kolaca u zlatnim kokama balijskog dijela federacije...
pa sta mislis sto se kirba jos ne oglasava...
lerdi

#15617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

kamen spoticanja wrote:
madner wrote:Ne bas, ovo je vecinom zeleno glasacko tjelo koje se ljuti sto DF ne prihvaca velikodusnu ponudu. :D
de ba madneru...znas i sam da je dogovoreno...sad samo treba ublaziti reakcije javnosti i glasackog tijela DF zbog koalicija s zelenim i plavim
a valjda je jasno da ce zarad "dobrobiti i ostvarivanja obecanih politickih ciljeva" DF kao koalicioni partner uzeti dio kolaca u zlatnim kokama balijskog dijela federacije...
Ništa nije dogovoreno. ;)
madner

#15618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Oglasio se Kirbi.
Rekao je da bi vlada brez SDA bila avantura.

Ja sam rekao da se samobanujem ako bidne SDA + DF + HDZ, stojim iza toga. :D
ultima_palabra

#15619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:

Sasvim dovoljno ima... DF će imati možda 1 ili 2 ruke više od SDP-a. Ali jedno je uvući neokaljani DF u vlast, nego SDP koji sad u javnosti ima imidž ofucane kurave sa petlje :D
kamen spoticanja

#15620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

lerdi wrote:
kamen spoticanja wrote:
Ništa nije dogovoreno. ;)
hajd dobro...tipkamo se opet za 10tak dana :wink:
a kad za 7-8 dana fahro komsicu bude spominjao mrtvu mater i nekakve vrece s zlatom nemoj se iznenaditi
joint union

#15621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Ako hipotetski DF pristane na koaliciju sa SDA, koliko ce od onih 100 000 morati zaposliti? Il' je to sve na Baketa?
forel

#15622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

cetiriPET wrote:Ja ne znam sta cekate, ovo vam je plafon glasova, nikad ih vise dobiti necete, prema tome stvar je jasna. Osim toga, uvijek cu tu biti SDA i HDZ i ako po upisima ovdje vidim da se nema problema ici u koaliciju sa HDZ-om, ali ima sa SDA i bas se pitam koja je tu razlika, osim u "crkvi"?

Joj ljudi, uzeli zajedno 230 000 glasova ili vise puta vise nego HDZ i nece u izvrsnu vlast, hoce samo u parlament gdje ce kupit pare i nece biti odgovorni nizasto? Smijesno da nije zalosno.

Pa nije 230 000 ljudi glasalo za DF i SBB da bi vas podrzali da spavate na sjednicima parlamenta i da drpate po ne znam koliko hiljada maraka u djep mjesecno?
230 000 ljudi je isto tako glasalo za DF i SBB da onemoguce formiranje treceg entiteta, da blokiraju krađu, pravljenje nakaradnih zakona i da se bore da svi gradjani budu jednaki kad ovi ''formiraci vlasti'' odluce da nam prebrojavaju krvne stanice.Sve ce to DF i SBB fino da rade, da onemogucavaju da kradete(okoliko koliko se bude moglo s obzirom na opoziciju) u prevodu svaki zakon koji bude valjan DF i SBB ce ga pustit da prodje, svaki koji bude nakaradan i u svrhu interesa vlasti ce propast ko zeton.DF i SBB bolje nemogu uradit :) A vi morate slusat sta vam Cova i Mico kaze :D
joint union

#15623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

madner wrote:Oglasio se Kirbi.
Rekao je da bi vlada brez SDA bila avantura.

Ja sam rekao da se samobanujem ako bidne SDA + DF + HDZ, stojim iza toga. :D
I meni stvarno djeluje nemoguce, hajd' cak bi i skontao DF-SDA, ali DF-HDZ :shock: ? Kako?
JoseMujica

#15624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

daddy-kool wrote:
JoseMujica wrote:

Mislim da bi i to rađe progutali, nego Fahru primili u koaliciju.
da...Tornjak bi im bio jeftin...dovoljno je samo da mu jedan plac pored Šiti centra osiguraju.... ali ne znam kako bi opravdali to vjernim ovčicama...mislim ipak je tu bilo najžešće mentalno silovanje u političkoj historiji BiH

ps

ultima ako ima onda im je to najjefitiniji deal i slamka spasa za Slućajnog Prolaznika i njegovu kamarilu

a DF je svakako najpoželjnjiji i simbolično a i strateški
omega369

#15625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omega369 »

pa, na DF-u je definitivno tezak izbor:
- koalirati sa HDZ-SDA koalicijom (uci u nakaradnu vlast, ali probati nesto)
- koalirati sa Scepom i ostalim minornim strankicama (rogovi u vreci, opet nisi siguran mozes li sklopiti vlast a pogotovo nisi siguran mozes li nesto napraviti)
- ostati van svih dogovora (ostati principjelan i jacati za lokalne izbore)

nimalo lahak izbor
Post Reply