Cim je studirao na zagrebackoj a ne na sarajevskoj akademiji onda je on veliki umjetnikmuha_sa wrote:dirno si mi komsiju koji je osim sto je intelektualac par ekselans i djete mahala i bogme, sto reko Memo, osim kucnog i ulicarski odgoj imaklavirdžija wrote:Na Farmu 5 bi trebali pozvati Sulejmana Kupusovića ili makar Harisa Pašovića, oni su još neshvaćeniji veliki umjetnici iz naše mahale.![]()
da znas sto ne znas gdje je i kad je Kupusovic studiro i koliko diploma ima ne bi tako prico, al nejse--danas su na sceni kvazi intelektualci pa nije ni cudo.
ziku ovo![]()
Diplomirao je pozorišnu, filmsku, televizijsku i radio režiju na Akademiji pozorišne i filmske umjetnosti u Zagrebu 1974. godine, a filozofiju i komparativnu književnost na zagrebačkom Sveučilištu.
Farma
Moderator: anex
- Havatar
#15601 Re: Farma
- muha_sa
#15602 Re: Farma
ako te bas zanima studiro je i u PraguHavatar wrote:Cim je studirao na zagrebackoj a ne na sarajevskoj akademiji onda je on veliki umjetnikmuha_sa wrote:dirno si mi komsiju koji je osim sto je intelektualac par ekselans i djete mahala i bogme, sto reko Memo, osim kucnog i ulicarski odgoj imaklavirdžija wrote:Na Farmu 5 bi trebali pozvati Sulejmana Kupusovića ili makar Harisa Pašovića, oni su još neshvaćeniji veliki umjetnici iz naše mahale.![]()
da znas sto ne znas gdje je i kad je Kupusovic studiro i koliko diploma ima ne bi tako prico, al nejse--danas su na sceni kvazi intelektualci pa nije ni cudo.
ziku ovo![]()
Diplomirao je pozorišnu, filmsku, televizijsku i radio režiju na Akademiji pozorišne i filmske umjetnosti u Zagrebu 1974. godine, a filozofiju i komparativnu književnost na zagrebačkom Sveučilištu.
uostalom nisam advokat Kupusovica vec kad se nesto i o nekom lupi trebalo bi isto argumentima potkrijepit a inace ne volim se bakcat u nesto o cem pojma nemam.
Last edited by muha_sa on 04/07/2013 09:26, edited 1 time in total.
- LEDA
#15603 Re: Farma
Čudi me da poredite Memu s nekim drugim umjetnicima s BiH prostora . Kupusović,na primjer, je dosta stariji od Meme i pripada generaciji koja je "gutala" knjige ,obogaćivala rječnik,širila znanja u raznim oblastima . Mlađe generacije rastu uz kompjuter i internet i bivaju obaviješteni -dobijaju brze informacije i "instant znanja" putem interneta . Ali ovo je "novo vrijeme" koje,neminovno,donosi i nove vrijednosti. Ljudi sve manje čitaju,manje se druže te polako zaboravljaju kakva je to kulturna komunikacija ,kako se vodi dijalog. Memo se ne razlikuje puno od svojih vršnjaka.
Što se pravca u umjetnosti tiče ,a koji je Memin odabir -ne znam ,u tom polju sam tanka pa ne bih ,na osnovu površnih informacija,donosila sud.
- muha_sa
#15604 Re: Farma
LEDA wrote:![]()
Čudi me da poredite Memu s nekim drugim umjetnicima s BiH prostora . Kupusović,na primjer, je dosta stariji od Meme i pripada generaciji koja je "gutala" knjige ,obogaćivala rječnik,širila znanja u raznim oblastima . Mlađe generacije rastu uz kompjuter i internet i bivaju obaviješteni -dobijaju brze informacije i "instant znanja" putem interneta . Ali ovo je "novo vrijeme" koje,neminovno,donosi i nove vrijednosti. Ljudi sve manje čitaju,manje se druže te polako zaboravljaju kakva je to kulturna komunikacija ,kako se vodi dijalog. Memo se ne razlikuje puno od svojih vršnjaka.
Što se pravca u umjetnosti tiče ,a koji je Memin odabir -ne znam ,u tom polju sam tanka pa ne bih ,na osnovu površnih informacija,donosila sud.
- Havatar
#15605 Re: Farma
LEDA wrote:![]()
- Havatar
#15607 Re: Farma
Memo nista nije uradio sto bi moglo da obruka ni njega a ni nas i to niko ko je gledao ne moze da kaze. Mozda neko misli da ima neko ko bi bolje predstavljao ali reci za nekog da se bruka ili da nekog bruka mozes samo ako radi neke stvari koje su mnogo pogane, neljudske i nemoralne a Memo nije to nije kakav god da je bio na Farmi.
- Neradnik
#15608 Re: Farma
Mene ne bruka jer predstavlja sebe, to sto dolazi odavde ne znaci da jedna lasta cini proljeceEurosa wrote:Memo me nervira,jer smatram da nas bruka.Kao da se takmiči u nepristojnosti,lupeta bez konca i kraja, počesto nepovezano i besmisleno.Po meni je on pravo razočaranje. Kad se već hvali uličnim odgojem onda je trebao to i da pokaže a zna se kako se to "gospodski" radi. I ne kontam kako će se on porediti sa Suletom gigantom.Da bi iko mogao da ga uzme u usta prvo treba poznavati njegovo djelo i dostignuća, jer nemamo svi sreću poznavati ga lično.
Pogledaj ovu glumicu zena je dosla glumi neki "nivo" pa je zbog tog izletila.Ovde ne opstaju radni ljudi,skolovani nego mudri i namazani...
Memo je uzvracao na napade pojedinaca i mislim da se zbog toga uopste nije obrukao...
- muha_sa
#15609 Re: Farma
citajuci forumase iz trece smjene skontah da ga je SRanija pomela
ako je istina onda mu zamjeram sto ulazi nespreman u borbu.
ama, ko sam ja da nekom nesto zamjeram
samo ubijam dosadu do sutra, dok ne poletim u moju carsiju 
ama, ko sam ja da nekom nesto zamjeram
- LEDA
#15610 Re: Farma
Ne "gotivim" Memu ,ali nije on uradio ništa toliko ružno da bi se brukao ,kao ,npr., Vesna , Stanija ,Filip,Tarot....on bi htio biti mangup ,ali nije . Nije ni neodgojen da previše psuje i blati ljude oko sebe ,posebno ne Stanju ......šta je on njoj rekao što bi bilo teže od uvreda koje joj je uputila Vesna ? Tačno je da je slab govornik ,ali to nije brukanje ,to je nedostatak.
I kako bi se svoako od nas snašao u onoj sredini,onim uslovima i onakvim svađama ?
I kako bi se svoako od nas snašao u onoj sredini,onim uslovima i onakvim svađama ?
- LEDA
#15611 Re: Farma
Vraćaš semuha_sa wrote:citajuci forumase iz trece smjene skontah da ga je SRanija pomelaako je istina onda mu zamjeram sto ulazi nespreman u borbu.
ama, ko sam ja da nekom nesto zamjeramsamo ubijam dosadu do sutra, dok ne poletim u moju carsiju
- Neradnik
#15612 Re: Farma
ma nije ga niko "pomeo" izivciralo ga je sto je sha pricao dok je on imo rijecmuha_sa wrote:citajuci forumase iz trece smjene skontah da ga je SRanija pomelaako je istina onda mu zamjeram sto ulazi nespreman u borbu.
ama, ko sam ja da nekom nesto zamjeramsamo ubijam dosadu do sutra, dok ne poletim u moju carsiju
puste ove sta pricaju cuj stanija nekog pomela
- Havatar
#15613 Re: Farma
A tu je i fizicki i psihicki premor poslije toliko dana tu posto da se ovo sa Sranijom desilo na pocetku mozda bi malo bolje reagovao ali sad je vec druga stvar posto treba biti tu preko 80 dana u kuci u kojoj su samo svadje po citav dan , uz to neuslovi a i tezak rad.LEDA wrote:Ne "gotivim" Memu ,ali nije on uradio ništa toliko ružno da bi se brukao ,kao ,npr., Vesna , Stanija ,Filip,Tarot....on bi htio biti mangup ,ali nije . Nije ni neodgojen da previše psuje i blati ljude oko sebe ,posebno ne Stanju ......šta je on njoj rekao što bi bilo teže od uvreda koje joj je uputila Vesna ? Tačno je da je slab govornik ,ali to nije brukanje ,to je nedostatak.
- veljaca
#15614 Re: Farma
Ma pusti Sanija ....Havatar wrote:Postoji Sani , ne mozes svojom kampanjom da ljude koji su gledali koliki je lazov i manipulator tvoja sestra sa takvim postovima da ubijedis u suprotno.EdinŠopović wrote:Normalno, ne postoji niti jedan klip gdje Stanija govori ovo što Memo tvrdi mjesecima?
Na Farmi se sve snima 24/7 a prikazuje samo jedan dio ( jer ne moze istovremeno da se prikazu sve kamere - valjda to nije tesko za skontati ). Taj snimak postoji u ZADRUZI. Samo posto Stanija ima svoje iza sebe - to s ene prikazuje. I ostaje onda Memina rijec protiv Stanijine. A posto Stanija nikada ne LAZE - a evo dokaza: http://www.youtube.com/watch?v=t97LSpGUBRI - ovo sto MEMO tvrdi je ISTINA ...
Stanija je DNO - DNA ...
- muha_sa
#15615 Re: Farma
jasta vec vracamLEDA wrote:Vraćaš semuha_sa wrote:citajuci forumase iz trece smjene skontah da ga je SRanija pomelaako je istina onda mu zamjeram sto ulazi nespreman u borbu.
dakleM sutra treba da ti rečemo velkam ,velkam tebrice
sto se tice gornjeg posta i kako bi se mi ponasali da smo kojim slucajem--ne do dragi bog
- Havatar
#15616 Re: Farma
Komentar ispod koji govori o njenom forsiranju:veljaca wrote:Ma pusti Sanija ....Havatar wrote:Postoji Sani , ne mozes svojom kampanjom da ljude koji su gledali koliki je lazov i manipulator tvoja sestra sa takvim postovima da ubijedis u suprotno.EdinŠopović wrote:Normalno, ne postoji niti jedan klip gdje Stanija govori ovo što Memo tvrdi mjesecima?![]()
Na Farmi se sve snima 24/7 a prikazuje samo jedan dio ( jer ne moze istovremeno da se prikazu sve kamere - valjda to nije tesko za skontati ). Taj snimak postoji u ZADRUZI. Samo posto Stanija ima svoje iza sebe - to s ene prikazuje. I ostaje onda Memina rijec protiv Stanijine. A posto Stanija nikada ne LAZE - a evo dokaza: http://www.youtube.com/watch?v=t97LSpGUBRI - ovo sto MEMO tvrdi je ISTINA ...
Stanija je DNO - DNA ...
zvezda djinovic пре 15 сата(и)
e pa zadrugo.....je...e se! pitanje na sajtu je bilo ''zasto si'' a ne ;''da li si'' rekla! naravno da ce da se izvuce kad je pitanje savijeno po vasoj volji! al videli smo mi i svi a i ona zna!
- LEDA
#15617 Re: Farma
Hebo te Rimmuha_sa wrote:jasta vec vracamLEDA wrote:Vraćaš semuha_sa wrote:citajuci forumase iz trece smjene skontah da ga je SRanija pomelaako je istina onda mu zamjeram sto ulazi nespreman u borbu.
dakleM sutra treba da ti rečemo velkam ,velkam tebrice
svaka cast SveCkoj al ja volim i najljepse se osjecam u carsiji, mom jadu i cemeru
![]()
sto se tice gornjeg posta i kako bi se mi ponasali da smo kojim slucajem--ne do dragi bogna farmi, eh ovako---posto mi je prebogat rijecnik samo bih SRaniju--kad bi mi rekla da sam ljigavac--zatjero u 100 picki materini i vozdra
-
dječak sa šibicama
#15618 Re: Farma
Ne kazu bezveze da je on losa Macina kopija.
Ja ga ne dozivljavam tako, ali moglo bi se reci.
Mene vala ne bruka, sta ja imam sa nekakvim Memom. I ona svadja sa Vesnom, ruku na srce i kad se pregleda snimak, zena nista lose nije rekla o Sarajevu vec je rekla da zna sarajevske mangupe i da Memo nije mangup iako se zeli takvim predstaviti, na stranu sad ko su Vesnini mangupi, ona nicim nije uvrijedila Sarajevo pa da on skoci sa "ne diraj mi grad".
To mi je supalj stav, cuj dirne njega, dirnula mu grad. Skriva se iza sehera stalno, malo mi je to, smijesno. Sto meni kao gledatelju, sto nekima tamo koji ipak poznaju Sarajevo, nisu oni svi Aki Markovic koji iz Pozervca nije maknuo dalje od Beograda.
Smijemo malo i Memu kritikovati, zar ne.
Ja ga ne dozivljavam tako, ali moglo bi se reci.
Mene vala ne bruka, sta ja imam sa nekakvim Memom. I ona svadja sa Vesnom, ruku na srce i kad se pregleda snimak, zena nista lose nije rekla o Sarajevu vec je rekla da zna sarajevske mangupe i da Memo nije mangup iako se zeli takvim predstaviti, na stranu sad ko su Vesnini mangupi, ona nicim nije uvrijedila Sarajevo pa da on skoci sa "ne diraj mi grad".
To mi je supalj stav, cuj dirne njega, dirnula mu grad. Skriva se iza sehera stalno, malo mi je to, smijesno. Sto meni kao gledatelju, sto nekima tamo koji ipak poznaju Sarajevo, nisu oni svi Aki Markovic koji iz Pozervca nije maknuo dalje od Beograda.
Smijemo malo i Memu kritikovati, zar ne.
- muha_sa
#15619 Re: Farma
izvciro ga njegov jaran Sha sto nije cutao dok je on pricoNeradnik wrote:ma nije ga niko "pomeo" izivciralo ga je sto je sha pricao dok je on imo rijecmuha_sa wrote:citajuci forumase iz trece smjene skontah da ga je SRanija pomelaako je istina onda mu zamjeram sto ulazi nespreman u borbu.
![]()
puste ove sta pricaju cuj stanija nekog pomela![]()
davno rekoh a evo i obistinilo se, iskreniji je Sha prema Memi neg Memo prema njemu.
- Neradnik
#15620 Re: Farma
i njega slusa memo kad prica...ovaj mu se izvino poslje....
- muha_sa
#15621 Re: Farma
pojma nema Memo sta je jaranstvo, jaranu se to sto upada u rijec ni u ludile ne smije zamjerit--posebno ne pred rajom, kasnije mu kazes, mojne majke ti vise jer me to zivcira i vozdra.Neradnik wrote:i njega slusa memo kad prica...ovaj mu se izvino poslje....
- Altsa
#15622 Re: Farma
ma kome je memo ikad bio simpatican...od onih dronas emisija na hayatu pa povlacenja po avazovom ekpresu...na zalost on je tamo neoficijelno predstavnik sarajeva pa ga samo zbog toga podrzavam...a sanersko ponasanje me bas 
- Neradnik
#15623 Re: Farma
ma prenjelo ga nesto....nikom nije lako onoliko ostat tamo i ocekivat neke normalne reakcije...kreni od sebe nek ti malo bude dan los navece ces nekom jebat majkumuha_sa wrote:pojma nema Memo sta je jaranstvo, jaranu se to sto upada u rijec ni u ludile ne smije zamjerit--posebno ne pred rajom, kasnije mu kazes, mojne majke ti vise jer me to zivcira i vozdra.Neradnik wrote:i njega slusa memo kad prica...ovaj mu se izvino poslje....
-
dječak sa šibicama
#15624 Re: Farma
To sto su Memo i Sranija razgovarali, moze postojati klip a i ne mora, ne snima se 100% sve jer Farmera je bilo i 25, ne moze kamera sve pohvatati... nesto uhvati, nesto ne, ima razgovor iz radionice ali na njemu nema tih izjava koje Memo tvrdi da ih je Stanija rekla, to da joj je drago sto je Filip ispao i da ce ona pobijediti... ja sam slusao razgovor na ljuljackama gdje mu ona govori par stvari tog tipa, nije rekla da joj je drago sto je Filip ispao ali ono, nije joj bilo ni previse zao, naravno ona je diplomata pa je dodavala obavezno "mi cemo nastaviti gdje smo stali kad ja izadjem odavde".veljaca wrote:Ma pusti Sanija ....Havatar wrote:Postoji Sani , ne mozes svojom kampanjom da ljude koji su gledali koliki je lazov i manipulator tvoja sestra sa takvim postovima da ubijedis u suprotno.EdinŠopović wrote:Normalno, ne postoji niti jedan klip gdje Stanija govori ovo što Memo tvrdi mjesecima?![]()
Stanija je DNO - DNA ...
Meni licno je ona prilicno jasna, tu noc kad je Filip ispao, ovi pjevaju u dnevnoj sobi, Sranija kofol uplakana u krevetu, gledam sa prijateljicom farmu i rekoh vidjeces da ce za pola sata Sranija plesati i to ce na stolici zavrsiti. I bi tako, bukvalno
Zenska je lazov, zato vise vjerujem Memi. A sjecam se da bas Memi nabacivala na volej izjave kako je ona sad "available" kada je Filip ispao, bas na ljuljackama. Ona cijelo vrijeme preko Meme igra igru, zato me Memo nervira, nabacila mu to i on otisao Shahu da mu kaze mislim da mozes pokusati... i ispao Memo glavni negativac. Sad ga dodatno sisa, jer vidi da se pali ko kutnjak, i daje joj reklamu. Ignorisi je i vozdra.
Mali Fitjko sto je izjavio, lako se moze provjeriti, on rece da je na tv-u gledao zurku i Stanijino pozdravljanje Sarenog. Malo mi je to... do sada bi neko iskopao detalj, ipak je to zurka, gledano, sve je snimljeno odnosno to sto je Fitjko rekao je moralo biti snimljeno jer je on navodno gledao na tv-u. Do sada ne vidjeh snimak, pa sad... koliko god ja zelim da je to istina
- muha_sa
#15625 Re: Farma
Neradnik wrote:ma prenjelo ga nesto....nikom nije lako onoliko ostat tamo i ocekivat neke normalne reakcije...kreni od sebe nek ti malo bude dan los navece ces nekom jebat majkumuha_sa wrote:pojma nema Memo sta je jaranstvo, jaranu se to sto upada u rijec ni u ludile ne smije zamjerit--posebno ne pred rajom, kasnije mu kazes, mojne majke ti vise jer me to zivcira i vozdra.Neradnik wrote:i njega slusa memo kad prica...ovaj mu se izvino poslje....![]()
hocu sipak, necu znat da ga imam a kamli sta vise