Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#15576 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

kakavdanakneiskustvu wrote:da opet upitam,jbg izvinjavam se ako sam dosadan,moze li zmajeva vatra naskoditi night kingu?
Pa kako da to znamo, nismo nikad vidili NK protiv zmaja :D Vjv ne moze jer bi to bilo prelagano za glavne likove.
Jack Be Nimble

#15578 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

drogon2 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:da opet upitam,jbg izvinjavam se ako sam dosadan,moze li zmajeva vatra naskoditi night kingu?
Pa kako da to znamo, nismo nikad vidili NK protiv zmaja :D Vjv ne moze jer bi to bilo prelagano za glavne likove.
Mislim da je vec prikazano u par navrata da NK moze kroz vatru bez ikakvih problema.
kakavdanakneiskustvu

#15579 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jack Be Nimble wrote:
drogon2 wrote:
Mislim da je vec prikazano u par navrata da NK moze kroz vatru bez ikakvih problema.

da,zato i pitam
drogon2

#15580 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa moze kroz vatru, al covjek je pitao za zmajevu vatru :D
Jack Be Nimble

#15581 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Ma vatra je vatra, sve je to isti racku :mrgreen:

Jedino da zmajeve nahrane sa zmajevim staklom, pa umjesto vatre da to pocnu pljuvati i tako izresetaju NK.

Nakon sto se serija zavrsi sa gledanjem, ima li svrhe da se knjige krenu citati?
harisoni

#15582 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by harisoni »

Ma ima, nije baš sve isto ko u knjigama.. Doduše, ja sam knjige pročitao prije nego sam seriju pregledao. :D
sumirprimus

#15583 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

biggrin wrote:pa valjda prati tempo ww-a. sta treba sam da doleti i da ga onda namire odmah pri čemu bi nk izgubio svoje najjace oruzje. glupost takvog poteza nk je u konacnici saznao kroz gresku svojih protivnika kojom je i hajrovao jednog zmaja
ma ja a crne vrane dodju za 4 minute sa zida do vinterfela a ovi se sad vuku evo trecu epizodu hajte molim vas :roll: :lol:
sumirprimus

#15584 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

ko da su bosnje u vinterfelu vaznija stolica u parlamentu, negoli vokeri na zidinima :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15585 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sumirprimus wrote:ko da su bosnje u vinterfelu vaznija stolica u parlamentu, negoli vokeri na zidinima :lol:
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
dezurni_ucenik

#15586 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Image

Image

Neko napisa kako se boja kose promjenila kod Jamieja i Tyriona. Plava boja kose Lanisterovih sa svakom sezonom postaje sve tamnija. Ili ti ga u slobodnom prevodu, sve je manje Lanistera u njima. :-)
dezurni_ucenik

#15587 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

sumirprimus wrote:ko da su bosnje u vinterfelu vaznija stolica u parlamentu, negoli vokeri na zidinima :lol:

Samo da se ova tema ne pretvori u temu "Sirija". Dnevni izvjestaji iz Westerosa, gdje su bitke desile, sta se moglo uraditi., kolike su zrtve bile. Dolaze botovi od Lanistera da branje njihovu kucu na ovom forumu
biggrin

#15588 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by biggrin »

sumirprimus wrote:
biggrin wrote:pa valjda prati tempo ww-a. sta treba sam da doleti i da ga onda namire odmah pri čemu bi nk izgubio svoje najjace oruzje. glupost takvog poteza nk je u konacnici saznao kroz gresku svojih protivnika kojom je i hajrovao jednog zmaja
ma ja a crne vrane dodju za 4 minute sa zida do vinterfela a ovi se sad vuku evo trecu epizodu hajte molim vas :roll: :lol:
pa valja pokrenuti one smrznute zglobove, a tanki su i sa konjima...jesi li ikad vidio ww da trči? :D
drogon2

#15589 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

sumirprimus wrote:
Pa ne znam, vidio si u posljednjoj epizodi prosle sezone kakav je tempo onih wightova, bukvalno se vuku. U medjuvremenu su otisli do Last Heartha, vjv ce navratit i do Karholda da pokupe sto je moguce vise ljudi/zombija prije no krenu na Winterfell. Uostalom nez sto se toliko bavite tim distancama. Bila je to cesto tema ovdje i u sestoj i u sedmoj sezoni i ne kontam sta uopste ima toliko veze. Prosle sezone bi tema kao u fazonu kako je Daenerys onako brzo otisla na sjever il kako je Gendry poslao gavrana Deneris. It's a fucking fantasy show sa zmajevima i gavranima koji nose pisma gdje god treba, a ljudi se bave time da li je realno da ona dodje negdje za toliko i toliko vremena.
dezurni_ucenik

#15590 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Jack Be Nimble wrote:

da,zato i pitam

ako ti ovo moze pomoci

Image
kakavdanakneiskustvu

#15591 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

dezurni_ucenik wrote:
Jack Be Nimble wrote:

da,zato i pitam

ako ti ovo moze pomoci

Image

znam za ovo
pici

#15592 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

biggrin wrote:ideja da je bran NK mi je totalno besmislena. Što je onda toliko ganjao sam sebe da ubije, kad je bio s one strane zida?

i ne kontam ovo ibrećenja o sersei. pa sansa je na sjeveru i ne konta kolika je opasnost od ww, pa prigovara snow-u sto se odrekao krune. u konacnici i da ode njima da pomogne iz njene perspektive ona je gubitnik tu. znaci njena jedina sansa je da pustiti targerijene i ww da se mlave međusobno i onda da ona pokusa pobjednika da potare i ostane na trenutnoj poziciji.

btw.odakle to da su barateoni jedini krhali targerijene? koliko znam targerijini su se isključivo međusobno krhali uz dva izuzetka. jednom sklopili brak sa vladajucom kucom dorne i tada su zaokruzili vlast na vesterosu i drugi put kad su priveli sestru neda starka.

usput mislim da je jamie namiriti jal nk jal sersei i onda zaplatiti glavom

imas u knjizi istorija leda i vatre, dje su jedino Baretheoni uspjeli da ozene Targerijenske princeze i tako imaju krvnu lozu sa njima... priceza od Dorna je ubijena kao i njezina djeca od planine tako da oni nemaju vise dodira sa Targerijinima, Liana Stark se je udala za Princa i nasljednika zeljeznog prijestolja i rodila mu sina Jona i tako da su jedini koji imaju tu kraljevsku krv Jon, Dany i Gendri... to je i crvena vjestica vidjela pa je Gendrija iskoristila za svoje mracne pokuse kao i Stanisa kojem je rodila crnu sijenku koja je ubila mu mladjeg brata.
pici

#15593 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

dezurni_ucenik wrote:
Jack Be Nimble wrote:

da,zato i pitam

ako ti ovo moze pomoci

Image
Image

ima i ovo u epizodi hardhome, kad se onaj celavi tenn i jon bore sa njim u onoj kuci

Image

i ovo kad djeca sume gadjaju ih vatrenim kuglama i jedino zombije ubijaju dok ww i nk prolaze kroz vatru ko kroz sir tj vatra se povlaci pred njima, mislim da im zmajevi ne mogu nista
Last edited by pici on 16/04/2019 10:37, edited 2 times in total.
dezurni_ucenik

#15594 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Od vatre hajra nema. Njih samo moze roknut dragon glass.
bunk

#15595 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

A one bebe sto je NK uzimao od lika u sumi , jel od njih stvarao ove WW sto su mu kao porucnici ili sam fulao to..
pici

#15596 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ww dragon glass moze ubiti, pitanje je mozeli NK... jer ima vec jedan zariven u srce i to pod magijom, sjetimo se brandona starka kad je rekao da su ga ostavili da se pretvori u zombija i da su ga nasla djeca sume i stavili mu komad dragon glassa u srce da zaustave njegovo preobrazenje... mislim da NK mora ubiti neko posebno oruzje onaj svjetleci mac sto beric ima iliti ta krv koja ga pali sto imaju dany, jon i gendri i da se plameni mac upali sa njom i tako ponisti magiju u NK srcu... nista mi drugo ne pada na pamet il da ga sa kosilicom samelju :mrgreen:
pici

#15597 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

bunk wrote:A one bebe sto je NK uzimao od lika u sumi , jel od njih stvarao ove WW sto su mu kao porucnici ili sam fulao to..

da i rodjeni su iz incesta...
dezurni_ucenik

#15598 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

pici wrote:ww dragon glass moze ubiti, pitanje je mozeli NK... jer ima vec jedan zariven u srce i to pod magijom, sjetimo se brandona starka kad je rekao da su ga ostavili da se pretvori u zombija i da su ga nasla djeca sume i stavili mu komad dragon glassa u srce da zaustave njegovo preobrazenje... mislim da NK mora ubiti neko posebno oruzje onaj svjetleci mac sto beric ima iliti ta krv koja ga pali sto imaju dany, jon i gendri i da se plameni mac upali sa njom i tako ponisti magiju u NK srcu... nista mi drugo ne pada na pamet il da ga sa kosilicom samelju :mrgreen:

Ili ce Jon Snow zabit u sebe dragon glass i tako zrtvovat se za sveopce dobro.
pici

#15599 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

dezurni_ucenik wrote:
pici wrote:ww dragon glass moze ubiti, pitanje je mozeli NK... jer ima vec jedan zariven u srce i to pod magijom, sjetimo se brandona starka kad je rekao da su ga ostavili da se pretvori u zombija i da su ga nasla djeca sume i stavili mu komad dragon glassa u srce da zaustave njegovo preobrazenje... mislim da NK mora ubiti neko posebno oruzje onaj svjetleci mac sto beric ima iliti ta krv koja ga pali sto imaju dany, jon i gendri i da se plameni mac upali sa njom i tako ponisti magiju u NK srcu... nista mi drugo ne pada na pamet il da ga sa kosilicom samelju :mrgreen:

Ili ce Jon Snow zabit u sebe dragon glass i tako zrtvovat se za sveopce dobro.

kad su pobijedili prvi put WW, tadasnji heroj je iskovao mac i probo sa njim od svoje zene srce i tako porazio WW... dali ce se drzati cina zrtvovanja ne znam ali postoje teorije pa i ta mogucnost da se Dany ili Jon zrtvuju da bi porazili NK... u sta i ja vjerujem i da jedno od njih dvoje mora umrijeti... vidjecemo, mozda nebude nista od toga nego naglabanje :mrgreen:
dezurni_ucenik

#15600 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Nekako mi je ta teorija najrealnija da se Snow zrtvuje.
Post Reply