poštar donese žutu ceduljicu. ideš na poštu i tamo sve po uplaćuješ. biće 4 uplatnice.Streptokok wrote:eh eto, dobio sam napismeno. dostavio sam im izvod iz paypala. kako sad to ide? jel se poštaru sve plati kad donese ili?victom wrote:
ovo ne znači ništa. Ovo je standardna poruka.
I dalje ima šanse. Ne gubi nadu.
ali moraćeš se strpiti par dana. to će tako stojati sigurno 2-3 dana.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- victom
#15576 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Last edited by victom on 01/03/2021 05:20, edited 2 times in total.
-
edossbest
#15577 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ljudi sta je ovo slabo pisete ?
Kod mene standardno ne dolaze posiljke bez broja za pracenje.. racuni kasne ili uopce ne dodju, da znam da je do postara u mom reonu pokreno bi peticiju od zgrade do zgrade, pa od kuce da se potpisu da ga izmjeste ili izbace al nemogu grijesit duse mozda i nije do njega... Sve mi nekako smrdi da je to uvezani kriminal, racunao sam odprilike 5 godina kako narucujem stvari online roba odprilike u vrijednosti 500$ nije dosla..
Ljudi imal kakav savjet kako da ih razotkrijem da se udruzimo na neki nacin ?
Razmisljao sam narucit robu u iznosu od 200$ sve po 3-5 $ rasporedit na imena svojih prijatelja i familije na razlicitim reonima grada ili da mi se jave svi koji bi zeljeli ucestvovat .. svu narucenu robu bi dogovorio da poprskaju nevidljivom tintom nesto kao sto se koristi prilikom glasanja samo malo kvalitetnija koja ostaje i do 10 dana nakon dodira a vidljiva je na poseban senzor... Nakon toga pokusao bih prijavu u policiji da im se napravi pretres i pregled ruku svim radnicima..
Ako mislite da bi ovo mogao izvest i zelite da ucestvujete javite mi se u inbox vrijeme je da razotkrijemo tu prevarantsku bagru...
Kod mene standardno ne dolaze posiljke bez broja za pracenje.. racuni kasne ili uopce ne dodju, da znam da je do postara u mom reonu pokreno bi peticiju od zgrade do zgrade, pa od kuce da se potpisu da ga izmjeste ili izbace al nemogu grijesit duse mozda i nije do njega... Sve mi nekako smrdi da je to uvezani kriminal, racunao sam odprilike 5 godina kako narucujem stvari online roba odprilike u vrijednosti 500$ nije dosla..
Ljudi imal kakav savjet kako da ih razotkrijem da se udruzimo na neki nacin ?
Razmisljao sam narucit robu u iznosu od 200$ sve po 3-5 $ rasporedit na imena svojih prijatelja i familije na razlicitim reonima grada ili da mi se jave svi koji bi zeljeli ucestvovat .. svu narucenu robu bi dogovorio da poprskaju nevidljivom tintom nesto kao sto se koristi prilikom glasanja samo malo kvalitetnija koja ostaje i do 10 dana nakon dodira a vidljiva je na poseban senzor... Nakon toga pokusao bih prijavu u policiji da im se napravi pretres i pregled ruku svim radnicima..
Ako mislite da bi ovo mogao izvest i zelite da ucestvujete javite mi se u inbox vrijeme je da razotkrijemo tu prevarantsku bagru...
-
Kataklinger
#15578 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ko koga ovdje j....?

S druge strane, šta god sam naručio na Aliexpressu dođe u rekordno kratkom vremenu.

S druge strane, šta god sam naručio na Aliexpressu dođe u rekordno kratkom vremenu.
- Kiki_Musampa
#15579 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jah...Kataklinger wrote:Ko koga ovdje j....?
RF476384394SG
Ni traga
-
kazo
-
Dzontra_Volta
#15581 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam gdje da pitam, pa da ovdje vidim: je li iko kupovao sa sajta https://worldwide-shop.net ?
Koliko je siguran?
Ima strašno povoljne cijene, pa mi nešto sumnjivo.
Koliko je siguran?
Ima strašno povoljne cijene, pa mi nešto sumnjivo.
-
zokislav
#15582 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ovo nije broj za praćenje, ovo je gatalica.Kataklinger wrote:Ko koga ovdje j....?
-
dragan.s
#15583 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Odčepilo danas. Meni se isto dvije pošiljke iz Singapura danas pojaviše u Sarajevu, a navodno su krenule iz Singapura početkom mjeseca.Kiki_Musampa wrote:
Jah...
RF476384394SG
Ni traga
-
edossbest
#15584 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma sta je odcepilo te posiljke sa pravim brojem za pracenje uvijek stignu i meni su dosle 2 u SA iz Singapura al sta je sa ovim bez broja za pracenje samo mi se povecava prosjek ukradenih posiljki koje nikada ne dodju.. imaju obicni broj koji pokaze da je izaslo iz Kine al meni nikada ne dodjedragan.s wrote:Odčepilo danas. Meni se isto dvije pošiljke iz Singapura danas pojaviše u Sarajevu, a navodno su krenule iz Singapura početkom mjeseca.Kiki_Musampa wrote:
Jah...
RF476384394SG
Ni traga
-
dragan.s
#15585 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam, ja nemam takvih iskustava. U zadnje vrijeme su čak ove pošiljke bez pravog broja brže stizale nego ove sa pravim. Naručujem malo više od godine dana sa Alliexpress-a i samo mi jedna pošiljka nije nikako došla, ali to je bilo u vrijeme onog haosa oko Nove godine.edossbest wrote:
Ma sta je odcepilo te posiljke sa pravim brojem za pracenje uvijek stignu i meni su dosle 2 u SA iz Singapura al sta je sa ovim bez broja za pracenje samo mi se povecava prosjek ukradenih posiljki koje nikada ne dodju.. imaju obicni broj koji pokaze da je izaslo iz Kine al meni nikada ne dodje
Prije da će biti da je to kod tebe neki problem u lokalu (poštari, radnici u pošti etc.).
- Streptokok
#15586 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
znaci, platit ces 3,5km. Kolika je bila vrijednost?heal wrote:[
zasto da stoji par dana? meni evo sve u danu obavljeno
26.09.2017 07:27:21 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)
26.09.2017 14:25:26 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine - UVOZ
26.09.2017 14:30:26 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:
jel ovo znaci da sam prosao bez carine?
Zna li iko koliko im treba da zavrse carinjenje? U petak sam im poslao izvod iz paypala ali nista mi postar ne donosi.
- bersK
#15587 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Isplati li se kupiti Macbook preko ebaya?
- Pitarrr82
- Ericha100
#15589 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručila sam dvije stvari od sellera koji je ostavio TN. Međutim za oba proizvoda mi je stavljen isti TN i kad sam provjeravala stalno mi izbacivalo poruku da ne postoji taj broj. Na kraju selleru poštaljem poruku i ona mi napiše da je vjerovatno izgubljeno prilikom slanja i od tad ni traga ni glasa od nje. Je li moram čekati da mi prođe estimated delivery time ili mogu nekako odmah tražiti povrat novca?
-
edossbest
#15590 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Haha kad pitam na salteru gdje se podizu paketi sa brojem za pracenje koji dodju sa carine kazu da za obicne pakete samo mogu postara pitat. Ja pitam postara kaze nema nista, kazem radniku da hocu tacan spisak paketa koji su dosli na moje ime a on kaze da to nije moguce da dobijem a onda ja povisim ton na njega on zove osiguranje, nedo bog jos da mu opsujem sta poslali bi me jos i u zatvor. Nista nema sta organizovan kriminal podsjeca me kao kad sam dosao na biro na redovno javljanje trebao u Subotu a posto nerade subotom ja dosao u petak i tuka mi kaze dodji u ponedjeljak znaci traze belaj njoj sam trebao nabit monitor na glavu al sam se suzdrzao.. Da samo znam ko mi krade pakete napravio bi ga dozivotnim invalidom, nije stvar u novcu ja cu dobit povrat od svakog paketa koji mi ne dodje na adresu stvar je u tome da su se ogradili i nemozes im nista i mogu da nas kradu kako hoce.. Gledajuci forum postove samo par osoba je imalo problem kao ja znaci da je stvar do ove linije koja isporucuje postu najvjerovatnije..dragan.s wrote:Ne znam, ja nemam takvih iskustava. U zadnje vrijeme su čak ove pošiljke bez pravog broja brže stizale nego ove sa pravim. Naručujem malo više od godine dana sa Alliexpress-a i samo mi jedna pošiljka nije nikako došla, ali to je bilo u vrijeme onog haosa oko Nove godine.edossbest wrote:
Ma sta je odcepilo te posiljke sa pravim brojem za pracenje uvijek stignu i meni su dosle 2 u SA iz Singapura al sta je sa ovim bez broja za pracenje samo mi se povecava prosjek ukradenih posiljki koje nikada ne dodju.. imaju obicni broj koji pokaze da je izaslo iz Kine al meni nikada ne dodje
Prije da će biti da je to kod tebe neki problem u lokalu (poštari, radnici u pošti etc.).
-
channel10
#15591 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Gdje mogu jos provjeriti TN osim 17track i BHP?
Na BHP mi nista ne izbaci, dok na 17track izbaci da je item pre-advised 25.09.. Narucio i platio 18.09.(danas 27.09.), a item izgleda jos nije ni krenuo. Pise da je kinesko skladiste, TN holandski. Sve mi mirise na neku mutljavinu. Gearbest....
Na BHP mi nista ne izbaci, dok na 17track izbaci da je item pre-advised 25.09.. Narucio i platio 18.09.(danas 27.09.), a item izgleda jos nije ni krenuo. Pise da je kinesko skladiste, TN holandski. Sve mi mirise na neku mutljavinu. Gearbest....
- Streptokok
#15592 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Na 77km vrijednosti opljackan sam 37km, 50%, razbojnici. Postar donio i naplatio.
- kloniran
#15593 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sto je manja vrijednost posiljke vece je ucesce carine i poreza u ukupnoj cijeni
- Streptokok
#15594 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Banditska posla.kloniran wrote:sto je manja vrijednost posiljke vece je ucesce carine i poreza u ukupnoj cijeni
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#15595 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
U posljednje vrijeme Holandska pošta je najbrža, prošle dvije pošiljke stigle za 15-16 dana sa svim(drugu naručio nakon što je prva stigla u Sarajevo, tako da sam se osigurao da ne dođu dvije u 7 dana), od datuma narudžbe, preko carine pa do prispjeća, sve ukupno 15-16 dana, fenomenalna brzina.
-
channel10
#15596 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Samo mala ispravka. Ucesce svih dadzbina, medju koje spada carina, pdv i ostale fiksne takse koje povecavaju ucesce svih troskova ( pa samim tim i postotak troskova u odnosu na vrijednost robe) i dobijemo to gore sto si ti napisao.kloniran wrote:sto je manja vrijednost posiljke vece je ucesce carine i poreza u ukupnoj cijeni
- victom
#15597 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
prvi put boli, kasnije se navikneš.Streptokok wrote:Na 77km vrijednosti opljackan sam 37km, 50%, razbojnici. Postar donio i naplatio.
ja sam na bateriju od 100 KM, isto dao 50 KM dadžbina. Štaš.
Znao sam da me to čeka, kad sam naručivao.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:20, edited 3 times in total.
- kloniran
#15598 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
tacno, samo sam ja to sve strpao u ono porezachannel10 wrote:Samo mala ispravka. Ucesce svih dadzbina, medju koje spada carina, pdv i ostale fiksne takse koje povecavaju ucesce svih troskova ( pa samim tim i postotak troskova u odnosu na vrijednost robe) i dobijemo to gore sto si ti napisao.kloniran wrote:sto je manja vrijednost posiljke vece je ucesce carine i poreza u ukupnoj cijeni
-
channel10
#15599 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma znamkloniran wrote:tacno, samo sam ja to sve strpao u ono porezachannel10 wrote:Samo mala ispravka. Ucesce svih dadzbina, medju koje spada carina, pdv i ostale fiksne takse koje povecavaju ucesce svih troskova ( pa samim tim i postotak troskova u odnosu na vrijednost robe) i dobijemo to gore sto si ti napisao.kloniran wrote:sto je manja vrijednost posiljke vece je ucesce carine i poreza u ukupnoj cijeni
Znaci kad neko nesto hoce kupiti, najbolje prolaze ljudi koji kupuju skuplji robu preko 100,150 i vise KM i tada se isplati kupiti nesto u inostranstvu. Sve kupovine ispod 100 KM, pa mozda i nesto vise je tesko opravdati osim ako stvarno ima velike razlike u cijeni kod nas i vani.
- kloniran
#15600 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
bas tako, imaju samo na taksu, uplatnice i otvaranje haman 20 maraka troskova, zavisno kako naplate otvaranje posiljkechannel10 wrote:
Znaci kad neko nesto hoce kupiti, najbolje prolaze ljudi koji kupuju skuplji robu preko 100,150 i vise KM i tada se isplati kupiti nesto u inostranstvu. Sve kupovine ispod 100 KM, pa mozda i nesto vise je tesko opravdati osim ako stvarno ima velike razlike u cijeni kod nas i vani.