HS kablovska
Moderator: anex
-
kakaljin
#15576 Re: HS kablovska
Jeli neko uporedjivao programske seme ovu novu HS-a sa telemachovom semom
evo ovdje HS:
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/
a ovdje telemach:
http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0
Koliko sam ja vidio da nisu iste seme jer ovdje ne vidim sk 4,5,6, kanale kod HS seme.
evo ovdje HS:
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/
a ovdje telemach:
http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0
Koliko sam ja vidio da nisu iste seme jer ovdje ne vidim sk 4,5,6, kanale kod HS seme.
- kemox
#15577 Re: HS kablovska
Pa vidiš li šta mi je HS-ovac napisao ako hoću to trebam da uzmem dodatni D3 paketa. NEĆU PROŠIRENI PAKET.alen_89 wrote:Poslusaj covjeka nazovi i zamjeni modul, cekaj do marta da zavrse citavo Sarajevo pa onda konkretne odluke...
Ovako stvari stoje
Priključio sam digitalnu na Hs-u, dobio besplatno resiver na korištenje, kupio sam ci modul za drugi tv jednokratno se plaća 60KM.
Sad došli ovi iz telemaha zamjenili mi resiver za d3 mini. Sad na resiveru imam telemahovu uslugu i tu su mi otključani svi kanali osim filmskih, preko ci modula imam HS-ovu uslugu i tu mi nisu svi kanali otključani.
Tražim da mi izjednače uslugu u kući ili telemah ili hs. Naravno da neću da plačam dodatne 3 KM mjesečno za drugi TV. pošto sam jednokratno platio 60 KM za ci modul HS-u.
Ovo je klasučni javašluk
Last edited by kemox on 04/02/2016 14:50, edited 1 time in total.
- japasmipin
#15578 Re: HS kablovska
Hoće li računi ostati isti?Brzine nisu kao po ugovoru,nemam HBO kanale?
Last edited by japasmipin on 04/02/2016 14:40, edited 2 times in total.
-
kakaljin
#15579 Re: HS kablovska
Ako je moglo na HS-u onda moze i na telemachu.Iza Horizonta wrote:ne možeš koristit te dvije usluge zasebno, dakle resiver i modul, da bi imao iste kanale trebaju 2 resivera biti povezana u D3 Kuća ili 2 modula gdje bi na dodatnom modulu zakupio paket po želji.kemox wrote:Pa vidiš li šta mi je HS-ovac napisao ako hoću to trebam da uzmem prošireni paket. NEĆU PROŠIRENI PAKET.alen_89 wrote:Poslusaj covjeka nazovi i zamjeni modul, cekaj do marta da zavrse citavo Sarajevo pa onda konkretne odluke...
Ovako stvari stoje
Priključio sam digitalnu na Hs-u, dobio besplatno resiver na korištenje, kupio sam ci modul za drugi tv jednokratno se plaća 60KM.
Sad došli ovi iz telemaha zamjenili mi resiver za d3 mini. Sad na resiveru imam telemahovu uslugu i tu su mi otključani svi kanali osim filmskih, preko ci modula imam HS-ovu uslugu i tu mi nisu svi kanali otključani.
Tražim da mi izjednače uslugu u kući ili telemah ili hs. Naravno da neću da plačam dodatne 3 KM mjesečno za drugi TV. pošto sam jednokratno platio 60 KM za ci modul HS-u.
Ovo je klasučni javašluk
- MH i HS kablovska
#15580 Re: HS kablovska
Ko Vam je rekao da uzmete Prošireni paket?kemox wrote:Pa vidiš li šta mi je HS-ovac napisao ako hoću to trebam da uzmem prošireni paket. NEĆU PROŠIRENI PAKET.alen_89 wrote:Poslusaj covjeka nazovi i zamjeni modul, cekaj do marta da zavrse citavo Sarajevo pa onda konkretne odluke...
Ovako stvari stoje
Ovo je klasučni javašluk
Zašto odbijate saradnju, molimo Vas javite nam se u inbox, odmah ćemo Vas kontaktirati i detaljno upoznati sa svim uslugama i mogućnostima.
- MH i HS kablovska
#15581 Re: HS kablovska
Zdravo japasmipin,japasmipin wrote:Hoćete li računi ostati isti?Brzine nisu kao po ugovoru,nemam HBO kanale?
molimo Vas javite nam se u inbox sa tačnim korisničkim podacima, rado ćemo provjeriti i korigovati sve što je potrebno.
Također Vašu reklamaciju proslijedićemo finansijskom sektoru.
- maraccana
#15582 Re: HS kablovska
felichi wrote:ti ocigledno nisi dugo isao u radnicku ulicu. ja sam bio pocetkom januara, ljudi su kolabirali unutra kakva je bila guzva. a prije sedam dana red pocinje ispred kancelarija na trotoaru. tako da ako mislis da ces vratiti opremu i raskinuti ugovormaraccana wrote:
Ma kakve žalbe, mene su još od oktobra levatili sa ovim drkanjem neta i tv-a, tek u januaru se stabilizovalo, evo sad ga utrnuše skroz, kakve žalbe, sutra ne bude li neta i digitalne, raskidam ugovor, nosim ove resivere da im ih nabijem u ...., nema druge.. Uzet ovaj Baketov masni paket, šta ćeš drugo....![]()
![]()
Sutra dan odluke, ovaj što dođe ako kaže nema neta još par dana, gotovo, čekat ću za raskid taj red u radnickoj dva dana ako treba, a već sam naručio Bakirovu mojuTV trebali bi za 10ak dana doći, ali sve ovisi od sutra šta će ovaj reći, znači 24 h imaju rok i šansu da im ostanem korisnik ako se pojavi signal za digitalnu i net, ako ne, pare u džep Baketu.
-
kakaljin
#15583 Re: HS kablovska
Sta tehnicki ne moze da se uradi da bude kao sto je imao HS, jer je tehnoloski telemach puno naprednija firma od HS-a pa tako da ne vidim nikakav problem da usluga koju je imao HS ne bude implementirana kod telemacha sa tehnoloske strane.Iza Horizonta wrote:Ne možekakaljin wrote:
Ako je moglo na HS-u onda moze i na telemachu.
- kemox
#15584 Re: HS kablovska
Kako ne mogu na HS-u sam i to sad koristim, na jednom televizoru d3 mini koji su mi donjeli iz telemaha (telemahov monter) na drugom televizoru hs-ov ci modu koji sam kupio od njih. Znači sad imam na dva televizora dvije različite usluge, a ustvari sam hs-ov korusnik??? Ili nisam???MH i HS kablovska wrote:Ko Vam je rekao da uzmete Prošireni paket?kemox wrote:Pa vidiš li šta mi je HS-ovac napisao ako hoću to trebam da uzmem prošireni paket. NEĆU PROŠIRENI PAKET.alen_89 wrote:Poslusaj covjeka nazovi i zamjeni modul, cekaj do marta da zavrse citavo Sarajevo pa onda konkretne odluke...
Ovako stvari stoje
Ovo je klasučni javašluk
Zašto odbijate saradnju, molimo Vas javite nam se u inbox, odmah ćemo Vas kontaktirati i detaljno upoznati sa svim uslugama i mogućnostima.
-
kakaljin
#15585 Re: HS kablovska
Ako se mogao koristiti resive i modul zajedno na HS-u ne postoji nikakav tehnoloski problem da se tako ne nastavi koristiti i na telemachu koji ga je preuzeo.Iza Horizonta wrote:Mislim da vam treba biti jasno da ima ovdje provokatora i strašno nedokazanih ljudi, dakle pojasnite im da se ne može koristiti D3 kuća resiver+modul već samo resiver+resiver, nije moguće imati iste kanale na resiveru i modulu jer module nije moguće povezat sa resiverom.Ako odbija saradnju zašto se vi patite stavite istog na ignore listu, umjesto da cijene podršku pojedinci su toliko bezobrazni da se graniči sa ludilom.MH i HS kablovska wrote:
Ko Vam je rekao da uzmete Prošireni paket?
Ako neko hoce da radi posao onda svoje korisnike ne smije stavljati na ignor, kao sto ti sugerises da urade.
- kemox
#15586 Re: HS kablovska
Apsolutno sam za saradnju
Ako ste mi zamjeniki hs-ov resiver, hoću da mi zamjenite i hs-ov ci modul koji sam ja kupio od hs-a. Da se ne lažemo meni odgivara što preko resivera trenutno imam otljučanw skoro sve kanale, ali prije sam preko modula imao otključane sve kanale osim hbo. Telemahovci su i ovo trebali predvidjeti.
Ja samo tražim da mi izjednače uslugu u kući
@HS neću da vam ostavljam podatke u inbox, pošto ćz kod vas izgubiti anonimnost na forumu. Ovo sam vam jednom rekao.
Ako ste mi zamjeniki hs-ov resiver, hoću da mi zamjenite i hs-ov ci modul koji sam ja kupio od hs-a. Da se ne lažemo meni odgivara što preko resivera trenutno imam otljučanw skoro sve kanale, ali prije sam preko modula imao otključane sve kanale osim hbo. Telemahovci su i ovo trebali predvidjeti.
Ja samo tražim da mi izjednače uslugu u kući
@HS neću da vam ostavljam podatke u inbox, pošto ćz kod vas izgubiti anonimnost na forumu. Ovo sam vam jednom rekao.
Last edited by kemox on 04/02/2016 14:38, edited 2 times in total.
-
r_faruk
#15587 Re: HS kablovska
sta treba poslati od korisnickih podataka.... da mi se razjasni koje kanale treba da imam, a koje ne, jer ja vise apsolutno nemam pojma...
- kemox
#15588 Re: HS kablovska
Normalan sam. Jesi li ti normalan? Ne moram prijeći na Telemah, mogu ostai HS-ov korusnik! Postoji i ta mogućnost!Iza Horizonta wrote:Jedno pitanje jesi ti normalan?Ili se zajebaješ, nije moguće imati iste kanale na resiveru i modulu, sem ako na modul nisi zakupio posebno kanale koje imaš na resiveru.D3 kuća, samo povezana 2 resivera koja djele info o kanalima.Tehnički nije moguće povezat resiver i modul, da modul prima kanale od resivera, stvarno jesi normalan?kakaljin wrote:
Ako se mogao koristiti resive i modul zajedno na HS-u ne postoji nikakav tehnoloski problem da se tako ne nastavi koristiti i na telemachu koji ga je preuzeo.
Ako neko hoce da radi posao onda svoje korisnike ne smije stavljati na ignor, kao sto ti sugerises da urade.
-
kakaljin
#15589 Re: HS kablovska
Jesi li ikada cuo da se koaksialni kabl ukljuci u tv, a da drugi kabl preko razvodnika spojis na resiver i da imas signal i na TV-u za modul i na resiveru za drugi tv.Iza Horizonta wrote:Stvarno!!A kako misliš koristit uslugu D3 kuća, tj imati istu programsku šemu na oba/3/tv.Opet ponavljam nije moguće povezati resiver i modul.kemox wrote:Normalan sam. Jesi li ti normalan? Ne moram prijeći na Telemah, mogu ostai HS-ov korusnik! Postoji i ta mogućnost!Iza Horizonta wrote: Jedno pitanje jesi ti normalan?Ili se zajebaješ, nije moguće imati iste kanale na resiveru i modulu, sem ako na modul nisi zakupio posebno kanale koje imaš na resiveru.D3 kuća, samo povezana 2 resivera koja djele info o kanalima.Tehnički nije moguće povezat resiver i modul, da modul prima kanale od resivera, stvarno jesi normalan?
I nevrijedjaj
- TheWatcher
#15590 Re: HS kablovska
r_faruk wrote:sta treba poslati od korisnickih podataka.... da mi se razjasni koje kanale treba da imam, a koje ne, jer ja vise apsolutno nemam pojma...
nisi jedini
- kemox
#15591 Re: HS kablovska
Pardon dodatni D3 paketMH i HS kablovska wrote:Ko Vam je rekao da uzmete Prošireni paket?kemox wrote:Pa vidiš li šta mi je HS-ovac napisao ako hoću to trebam da uzmem prošireni paket. NEĆU PROŠIRENI PAKET.alen_89 wrote:Poslusaj covjeka nazovi i zamjeni modul, cekaj do marta da zavrse citavo Sarajevo pa onda konkretne odluke...
Ovako stvari stoje
Ovo je klasučni javašluk
Evo da još jednom ponovim, ovo ste trebali predvidjeti
Ovako stvari stoje
Ili jedno ili drugo
Last edited by kemox on 04/02/2016 14:54, edited 1 time in total.
- MH i HS kablovska
#15592 Re: HS kablovska
Naravno kemox, ne morate preći na usluge kompanije Telemach niko Vas ne uslovljava.kemox wrote: Normalan sam. Jesi li ti normalan? Ne moram prijeći na Telemah, mogu ostai HS-ov korusnik! Postoji i ta mogućnost!
Podsjećamo da će u narednom periodu ponuda HS kompanije i ponuda kompanije HKB net biti unaprijeđena novim uslugama koje ćete moći odabrati na korištenje potpisivanjem novih pretplatničkih Ugovora sa kompanijom HS, odnosno kompanijom HKB net. Očekuju Vas ponude brzog interneta, povoljne fiksne telefonije i unaprijeđeni paketi po konkurentnim cijenama.
Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu s postojećim pretplatničkim ugovorima.
-
kakaljin
#15593 Re: HS kablovska
modul je jedino moguce povezati sa TV-om toj umetnuti ga u ci slot od tv-a. Ali zato postoji koaksialni kabl koje se stvara mreza sa razdjeljnikom i nastaje fiktivna povezanost izmedju modula i resivera.Iza Horizonta wrote:ti stvarno pojma nemaš, odustajem.Resiver se povezuje nije moguće povezat resiver i modulkakaljin wrote:
Jesi li ikada cuo da se koaksialni kabl ukljuci u tv, a da drugi kabl preko razvodnika spojis na resiver i da imas signal i na TV-u za modul i na resiveru za drugi tv.
I nevrijedjaj
Vidim da ti imas pojma kada ne znas da se ovako sve povezivalo u HS-u.
- TheWatcher
#15594 Re: HS kablovska
MH i HS kablovska wrote:Naravno kemox, ne morate preći na usluge kompanije Telemach niko Vas ne uslovljava.kemox wrote: Normalan sam. Jesi li ti normalan? Ne moram prijeći na Telemah, mogu ostai HS-ov korusnik! Postoji i ta mogućnost!
Podsjećamo da će u narednom periodu ponuda HS kompanije i ponuda kompanije HKB net biti unaprijeđena novim uslugama koje ćete moći odabrati na korištenje potpisivanjem novih pretplatničkih Ugovora sa kompanijom HS, odnosno kompanijom HKB net. Očekuju Vas ponude brzog interneta, povoljne fiksne telefonije i unaprijeđeni paketi po konkurentnim cijenama.
Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu s postojećim pretplatničkim ugovorima.
zasto fino ne kazete ljudima o kakvim se naprednim uslugama
- kemox
#15595 Re: HS kablovska
Ja tražim da nama HS korisnicima kojia je pošten novi signal i kojima je zamjenjen hs-ov resiver za telemahov d3, a koji još imaju i HS-ov ci modul ujednačite uslugu tj. da i preko d3 resivera i preko hs-ovog ci modula mogu pratiti iste kanale tj. da su isti otključani.MH i HS kablovska wrote:Naravno kemox, ne morate preći na usluge kompanije Telemach niko Vas ne uslovljava.kemox wrote: Normalan sam. Jesi li ti normalan? Ne moram prijeći na Telemah, mogu ostai HS-ov korusnik! Postoji i ta mogućnost!
-
kakaljin
#15596 Re: HS kablovska
To je bit svega, jer ako se to moglo imati preko HS-a, nema nikakve prepreke da tako bude i sadakemox wrote:Ja tražim da nama HS korisnicima kojia je pošten novi signal i kojima je zamjenjen hs-ov resiver za telemahov d3, a koji još imaju i HS-ov ci modul ujednačite uslugu tj. da i preko d3 resivera i preko hs-ovog ci modula mogu pratiti iste kanale tj. da su isti otključani.MH i HS kablovska wrote:Naravno kemox, ne morate preći na usluge kompanije Telemach niko Vas ne uslovljava.kemox wrote: Normalan sam. Jesi li ti normalan? Ne moram prijeći na Telemah, mogu ostai HS-ov korusnik! Postoji i ta mogućnost!
- MH i HS kablovska
#15597 Re: HS kablovska
Na ovu temu smo već pisali i obavještavali korisnike, te slali pisma namjere i obavještenja.TheWatcher wrote: zasto fino ne kazete ljudima o kakvim se naprednim uslugamaradi pa bi ljudi fino sacekali da vide i oducili
-
hoggarr
#15598 Re: HS kablovska
Očito se nešto sprema. Koliko sam primjetio priprema se nova web stranica HKB-a (hkb.ba), koja je trenutno zaključana.
http://hkb.ba zahtijeva korisničko ime i lozinku. Stranica poručuje: "Password Protected Area"
Kako god, sumnjam da će "novi" HKB biti konkurentan Telemach-u.
http://hkb.ba zahtijeva korisničko ime i lozinku. Stranica poručuje: "Password Protected Area"
-
alen_89
#15599 Re: HS kablovska
Ili isti zakljucani, pa plati ako hoces jos kanala...kemox wrote:Ja tražim da nama HS korisnicima kojia je pošten novi signal i kojima je zamjenjen hs-ov resiver za telemahov d3, a koji još imaju i HS-ov ci modul ujednačite uslugu tj. da i preko d3 resivera i preko hs-ovog ci modula mogu pratiti iste kanale tj. da su isti otključani.MH i HS kablovska wrote:Naravno kemox, ne morate preći na usluge kompanije Telemach niko Vas ne uslovljava.kemox wrote: Normalan sam. Jesi li ti normalan? Ne moram prijeći na Telemah, mogu ostai HS-ov korusnik! Postoji i ta mogućnost!
-
alen_89
#15600 Re: HS kablovska
http://www.hs-hkb.ba/ ova normalno radi, bice potpuno sve isto na HS, HBnet, MH company, Telemach. Jedino sto ce moci stari korisnici ostati na starim paketima tj placati ist cijenu kao i sada...hoggarr wrote:Očito se nešto sprema. Koliko sam primjetio priprema se nova web stranica HKB-a (hkb.ba), koja je trenutno zaključana.