ovo se neko zezaLejlaafarah wrote:dali se ima negdje kupit u sarajevu ili je potrebno narucivanje, Bourjois puderi ili lorealoviemmahill wrote:MUFE HD?Lejlaafarah wrote:dali mi neko moze preporuciti dobar puder za prekrivanje bubuljica stim da mi je koza lica suha
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Michun
#15576 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- šatirana_ljubičica
#15577 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ili neko ko ima 12 i po godina 
-
Amy82
#15578 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gledala sam im holandski online shop i mogu vam rec da nisu jeftini. Ja se ponadala da je ko Kiko, ono daj nam svega za 20 ojraBJB wrote:Mislim da je puno skuplje od Kiko kozmetike..Ako hoces freedom system stvari, kupis paletu, pa kupis sjene..Evo ti linkhttp://www.inglotuk.com/product.cgi?gro ... oduct=9112, pa pogledaj jednobojne coskaste 4.5funte, trobojne 6 funti, sama paleta za deset sjena 10 funti.
Evo s nekog blogA slika
Uglavnom bankrotiracu generalno od SCCa
Hej zenice, imam pitanje - sta koristite za obrve?
Ja npr imam samo neku smedju olovku sa četkicom s druge strane, nista posebno
Ili nešto u ovom fazonu ali da nije bas ovako skupo:
http://www.sephora.com/mister-eyebrow-f ... il-P129900
Ili jeste li probali neki dobar set za obrve? Ima li kakva drugstore nama dostupna varijanta?
-
BJB
#15579 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Uzmi cetkicu od stare maskare cistu, prsni laka za kosu po njoj i prodji kroz obrve..
Ovo je trik koji koristi Daniel Sandler- uzmes cetkicu za zube -malo njom zagrebes po sjeni boje tvojih obrva i onda prodjes cetkicom kroz obrve..Znaci prvo ovo drugo, pa ovo prvo i eto ti savrsenih obrva.
Odoh doruckovati dok mi mravi nisu pojeli dorucak.
Ja koristim Anastasia brow wiz olovku jer je najbrza i gel od Sigme koji je bezveze, zene nemojte ga kpovati.
Ovo je trik koji koristi Daniel Sandler- uzmes cetkicu za zube -malo njom zagrebes po sjeni boje tvojih obrva i onda prodjes cetkicom kroz obrve..Znaci prvo ovo drugo, pa ovo prvo i eto ti savrsenih obrva.
Odoh doruckovati dok mi mravi nisu pojeli dorucak.
Ja koristim Anastasia brow wiz olovku jer je najbrza i gel od Sigme koji je bezveze, zene nemojte ga kpovati.
- MersY
#15580 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja kupila maloprije u CM-u bockalicu i onu veliku za puder , bockalica je 6,25 KM a velika četka je 6,75 KM ...nisu mi uopšte trebale ali sam ih kupila jer jako fino izgledaju i mekane su a sad ne znam kakve će biti dok ih operem...switty wrote:Djevojke, jeste li vidjele ili čitale o essence kistovima, evo dolaze u naše cm- ove. Ja kupujem bockalicu prvo![]()
http://www.nihrida.com/2014/02/preview- ... trend.html
- MersY
#15581 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja za obrve koristim Essence set za obrve, skroz je ok, boja odgovara mojoj boji obrva, mislim da imaju dvije nijanse tog seta za obrve i koristim još i Maybeline Color Tatoo kremastu sjenu u nijansi taupe...jedino mi treba dobar kist za obrve, da je tanak, koso rezan i da je čvrst jer su u glavnom svi koje sam kupila nekakvi mekaniAmy82 wrote: Hej zenice, imam pitanje - sta koristite za obrve?
Ja npr imam samo neku smedju olovku sa četkicom s druge strane, nista posebno...ali maštam o nekom gelu za obrve (ono kao providna maskara) pa da ih mogu lijepo počešljat i da stoje tako
![]()
![]()
Ili jeste li probali neki dobar set za obrve? Ima li kakva drugstore nama dostupna varijanta?
-
maja82
#15582 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Lejlaafarah wrote:dali se ima negdje kupit u sarajevu ili je potrebno narucivanje, Bourjois puderi ili lorealoviemmahill wrote:MUFE HD?Lejlaafarah wrote:dali mi neko moze preporuciti dobar puder za prekrivanje bubuljica stim da mi je koza lica suha
Neznam koliko imaš godina al ovo je najbolja varijanta za bubuljice , dobar korektor , malo razgledaj po radnjama koji ti najviše paše po nijansi naći ćeš nešto sigurno.
Pogledaj ovaj video od Lise Eldridge o prekrivanju http://www.youtube.com/watch?v=Jwngbzv0gbY.
Super je
Ovaj Artdeco korektor što je forumašica ranije predložila je super ,ima i Catrice jeftiniju verziju ali probaj u radnji pa vidi da li ti paše.
Ovo tvoje pitanje nisam najbolje skontala, uglavnom MUFE HD ( Make Up For Ever ) puder nema kod nas, ima cini mi se u Beogradu , a ako pitaš za Loreal i Bourjois njih možeš ovdje naći
Puder za suhu kožu i neznam baš , moja je masna al gledaj da pripremiš kožu nekom kremom koja ti godi ,to je po meni važnije.
-
maja82
#15583 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
[/quote]šatirana_ljubičica wrote:ili neko ko ima 12 i po godina
ovo se neko zeza
Nova sam ovdje možda zato ne kontam
- Nisrin
#15584 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imas extra set za obrve od essence-a, traje cijelu vjecnost i imas u svjetlijoj kombinaciji- za plavuse, i tamnijoj- za tamnije cureAmy82 wrote: Hej zenice, imam pitanje - sta koristite za obrve?
Ja npr imam samo neku smedju olovku sa četkicom s druge strane, nista posebno...ali maštam o nekom gelu za obrve (ono kao providna maskara) pa da ih mogu lijepo počešljat i da stoje tako
![]()
![]()
Takodjer, super su i Revelique olovke za obrve, bas prirodne boje
- Michun
#15585 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bona majo, ako si IKAD usla u DM ili CM barem po tecni sapun za ruke ili po uloske...napadaju promotorke ovih brendova ko lude. e sad, ako bas bas ne ulazis u prodavnice nikako...sad imas informaciju.maja82 wrote:Nova sam ovdje možda zato ne kontamčemu ovo , cura je došla na temu da pita nešto , po meni na pravu temu, nije baš stvar opšte kulture znat gdje se kupuje šminka nekih brendova
ma koliko god to nekom banalno bilo , don't get it.
-
maja82
#15586 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cura je pitala , vi ste se čudom čudile , pa valjda između ostalog zato služi ova tema. Onako malo lejm.Michun wrote:bona majo, ako si IKAD usla u DM ili CM barem po tecni sapun za ruke ili po uloske...napadaju promotorke ovih brendova ko lude. e sad, ako bas bas ne ulazis u prodavnice nikako...sad imas informaciju.maja82 wrote:Nova sam ovdje možda zato ne kontamčemu ovo , cura je došla na temu da pita nešto , po meni na pravu temu, nije baš stvar opšte kulture znat gdje se kupuje šminka nekih brendova
ma koliko god to nekom banalno bilo , don't get it.
-
BJB
#15587 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma nemojte se zivcirati oko sitnica, nemojte ni tumaciti sve kao neki napad
..
I moj odgovor je uostalom bio bezze, zurilo mi se..
Helem, sto Mersy rece ima ovaj set
, nije los, samo kako je lagan, ispao mi vrlo brzo nakon sto sam ga pocela koristiti i slomila se ova plastika...
Pa ima Catrice koji izgleda ljepse a u osnvoi je jedno te isto
i on mi je ispao i odvalio se poklopac
Ima i Sigma ove eyebrow duos
koristim ponekad, jer mi je i on ispao.
A sad najvise volim ovo
imam dvije nijanse Medium ash and brunette..laganim pokretima ispunim gdje treba, ocesljam, prodjem ovim
bezbojnim gelom, ovaj u boji je grozan, razmazuje se, sporo se sushi pa ga i ne koristim, ili poprscem spoolie lakom za kosu i prodjem kroz obrve.
I moj odgovor je uostalom bio bezze, zurilo mi se..
Helem, sto Mersy rece ima ovaj set
, nije los, samo kako je lagan, ispao mi vrlo brzo nakon sto sam ga pocela koristiti i slomila se ova plastika...Pa ima Catrice koji izgleda ljepse a u osnvoi je jedno te isto
i on mi je ispao i odvalio se poklopac Ima i Sigma ove eyebrow duos
koristim ponekad, jer mi je i on ispao. A sad najvise volim ovo
imam dvije nijanse Medium ash and brunette..laganim pokretima ispunim gdje treba, ocesljam, prodjem ovim
bezbojnim gelom, ovaj u boji je grozan, razmazuje se, sporo se sushi pa ga i ne koristim, ili poprscem spoolie lakom za kosu i prodjem kroz obrve.-
Amy82
#15588 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@BJB
koja si ti kraljica
Eh ovaj catrice mi se svidja, bas sam ga gledala neki dan, a ovaj brow gel koja je marka?
Vidjeh danas u cm da essence ima isto neki brow gel providni
http://www.essence.eu/ba/proizvodi/oci/ ... l-mascara/
btw u Strosi nema one nove kolekcije jos (one cetkice i to)
Eto, kiss vam
Eh ovaj catrice mi se svidja, bas sam ga gledala neki dan, a ovaj brow gel koja je marka?
Vidjeh danas u cm da essence ima isto neki brow gel providni
http://www.essence.eu/ba/proizvodi/oci/ ... l-mascara/
btw u Strosi nema one nove kolekcije jos (one cetkice i to)
Eto, kiss vam
-
BJB
#15589 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Brow gel je Sigma, ali je bezveze, onaj providni gel se uprlja jer prodjes cetkicom kroz obrve koje si osjencila olovkom ili nekom sjenom za obrve, onaj tamni dio ni ne koristim jer se sporo sushi i bezveze je. Vjerujte mi na rijec, ako je neka od vas mislila uzeti Sigma brow gel, bezveze je. Mislim da se svaki clear gel uprlja vremenom, samo sto nije cemu.
Slobodno uzmi taj Essence, sve ti je to isto. Bilo kakva mat sjena za obrve u boji tvojih obrva, spoolie i neki gel ili lak za kosu. Ja na gel vise nikad necu baciti pare. Anastasia brow wiz mi je najdraza stvarcica za sredjivanje obrva-jer je brza, obrve super ispadaju, i olovka je neunistiva iako mi je ispadala.
Sta cu kad sam smotana pa mi sve ispada.. 
Slobodno uzmi taj Essence, sve ti je to isto. Bilo kakva mat sjena za obrve u boji tvojih obrva, spoolie i neki gel ili lak za kosu. Ja na gel vise nikad necu baciti pare. Anastasia brow wiz mi je najdraza stvarcica za sredjivanje obrva-jer je brza, obrve super ispadaju, i olovka je neunistiva iako mi je ispadala.
-
fluffy_radiance
#15590 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pozdrav drage dame.ladyblue18 wrote:Samo da prijavim da su i mene jucer pokusali zahebat u CM-u, ono sto je na snizenju otkuca mi punoj cijeni, e nece moci![]()
Maksuz sam se registrovala da i ja prijavim pijacu u CM-u. Mene su pokusali "zaklat" za 10 km. Lorealov korektor na snizenju 8 km a redovna cijena bila 18 (ova druga cijena je viidno bila prekrizena) i teta mi hladno naplati 18 km. I fino sve vratim (i ono sto mi je stvarno trebalo).
Stvarno sramota!
- šatirana_ljubičica
#15591 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
fluffy_radiance wrote:Pozdrav drage dame.ladyblue18 wrote:Samo da prijavim da su i mene jucer pokusali zahebat u CM-u, ono sto je na snizenju otkuca mi punoj cijeni, e nece moci![]()
Maksuz sam se registrovala da i ja prijavim pijacu u CM-u. Mene su pokusali "zaklat" za 10 km. Lorealov korektor na snizenju 8 km a redovna cijena bila 18 (ova druga cijena je viidno bila prekrizena) i teta mi hladno naplati 18 km. I fino sve vratim (i ono sto mi je stvarno trebalo).
Stvarno sramota!
-
Amy82
#15592 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Uzela sam providni Essence da se malo igram, nije skup 4 i nešto KMBJB wrote:Brow gel je Sigma, ali je bezveze, onaj providni gel se uprlja jer prodjes cetkicom kroz obrve koje si osjencila olovkom ili nekom sjenom za obrve, onaj tamni dio ni ne koristim jer se sporo sushi i bezveze je. Vjerujte mi na rijec, ako je neka od vas mislila uzeti Sigma brow gel, bezveze je. Mislim da se svaki clear gel uprlja vremenom, samo sto nije cemu.
Slobodno uzmi taj Essence, sve ti je to isto. Bilo kakva mat sjena za obrve u boji tvojih obrva, spoolie i neki gel ili lak za kosu. Ja na gel vise nikad necu baciti pare. Anastasia brow wiz mi je najdraza stvarcica za sredjivanje obrva-jer je brza, obrve super ispadaju, i olovka je neunistiva iako mi je ispadala.![]()
Sta cu kad sam smotana pa mi sve ispada..
Dosla je ona Essence kolekcija u Strosi samo da znate, ja uzela uvijač
- brown.sugar
#15593 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Uzela sam neki dan novu (barem na nasem trzistu) Catrice maskaru, nahvalili su je na dosta blogova, javim utiske kad potrosim ove koje trenutno koristim.

-
umihana
#15594 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
u cm treba otvorit cetvero ociju kad se kupuje kozmetika, jer bas sto je na snizenju nije tacno ovaj puder sto je na snizenju Bourjois ustvari su samo dvije nijanse na snizenju a fino naznacena cijena 19 KM,
- lavorpunvode
#15595 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zene, preporucite mi neku bb kremu kojom ste zadovoljne pls. Imam namjeru da je pocnem koristiti umjesto pudera.. I ako ko zna, nek mi kaze nesto vise o tim kremama, ja pretpostavljam da su to neke hidratantne kreme (sto mi odgovara) s dodanim pigmentom? Kako prekrivaju? Ne zamjerite ako postavljam glupa pitanja, stvarno se ne kontam pretjerano u ovo jer godinama koristim 5-6 istih stvari na koje sam navikla.. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#15596 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nemoj bb, uzmi CC od bourjois.lavorpunvode wrote:zene, preporucite mi neku bb kremu kojom ste zadovoljne pls. Imam namjeru da je pocnem koristiti umjesto pudera.. I ako ko zna, nek mi kaze nesto vise o tim kremama, ja pretpostavljam da su to neke hidratantne kreme (sto mi odgovara) s dodanim pigmentom? Kako prekrivaju? Ne zamjerite ako postavljam glupa pitanja, stvarno se ne kontam pretjerano u ovo jer godinama koristim 5-6 istih stvari na koje sam navikla..
Ja nju planiram uzeti nakon sto potrosim BB od L'oreala, Lisa E. ju plaho hvali, a ako je ona hvali znaci da valja.
http://www.anaviglam.com/2014/03/bourjo ... cream.html evo ti malo vise pa procitaj
-
Tallulah2013
#15597 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cao,
interesuje me, da li se u BIH apotekama prodaje La Roche Posay? Ako da, interesuje me cijena pudera.
Hvala i suncan pozdrav
interesuje me, da li se u BIH apotekama prodaje La Roche Posay? Ako da, interesuje me cijena pudera.
Hvala i suncan pozdrav
-
BJB
#15598 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ako trazite super postojan eyeliner, toplo preporucujem Urban Decay 24/7..Imam Whiskey-gotovo potrosen i Corrupt
i ove double ended NAked 3 blackhart/darkside..Cini mi se da se najvise isplati uzeti ih sa hqhair ako nabasate na voucher od 20% ili 25% jedino tako nisu bezobrazno skupe.
i ove double ended NAked 3 blackhart/darkside..Cini mi se da se najvise isplati uzeti ih sa hqhair ako nabasate na voucher od 20% ili 25% jedino tako nisu bezobrazno skupe.
- Ductus Holedocus
#15599 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koristi te li kremu sa zastitnim faktorom? ja sam uzela Eucerin,da bih juce,nakon visesatnog boravka na suncu moje lice postalo opet pjegavo
Ovo me je dugo privlacilo..Na kraju narucila nakon sto sam pronasla na nekoj akciji,tj BJB mi preporucila stranicu
http://www.dermstore.com/product_Dermab ... _33000.htm
ili mu ja ne znam svrhu,za sta je namjenjen ili je proizvod besmislen!
Fixer? Ma kakav,baby puder ostavi ljepsi zavrsetak
Ovo me je dugo privlacilo..Na kraju narucila nakon sto sam pronasla na nekoj akciji,tj BJB mi preporucila stranicu
http://www.dermstore.com/product_Dermab ... _33000.htm
ili mu ja ne znam svrhu,za sta je namjenjen ili je proizvod besmislen!
Fixer? Ma kakav,baby puder ostavi ljepsi zavrsetak
- Bambi_na_kofeinu
#15600 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sundance spf 30, od aprila do septembra, košta ispod 10KM a savršeno mi odgovara, inače, manje sunčanim danima, Balea dnevna krema za spf 20.
Imam kožu koja može da izgori na martovskom suncu bez problema.
Imam kožu koja može da izgori na martovskom suncu bez problema.