Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- madner
#15576 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Smjesno, Minhen je vrhunski grad ako se ima dovoljno love. Sve je blizu, nije prevelik, pun je Bavaraca, koji za razliku od Austrijanaca nisu supci, imaju 1860 
- Edin H.
#15577 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
moonca wrote:HAVANA wrote:Kakvo sad meso? Zar se islo po meso,sto ce ic po mesoZnam da se islo u italiju po garderobu,holandiju po hasis,u madjarsku nosili vegetu a donosili svasta nesta,turska garderoba,po motore u italiju...al meso u gepeku jos nisam vidio.
Muha zna bolje,ja sam samo bio i italiji i holandiji...u ta lijepa vremena.
....e. to ..svasta neshto..
Sir se svercovao
- Edin H.
#15578 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mnogo su I'm smijesne one debele Svabice sa velimim grudima u tradicionalnim nosnjamamadner wrote:Smjesno, Minhen je vrhunski grad ako se ima dovoljno love. Sve je blizu, nije prevelik, pun je Bavaraca, koji za razliku od Austrijanaca nisu supci, imaju 1860
- Edin H.
#15579 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nabacane zgradurine, zato im jeste jedina zelja u zivotu prije sto umru da posjete LondonnKrkan wrote:Upravo. U europi nema grada da se moze ravnati sa Chicagom , kamoli sa LA I NYCNivelacija wrote:Razlika izmedju npr Chikaga i npr Minhena je jednaka razlici izmedju Minhena i Kalesije.
- skafiskafsnjak
#15580 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa veliki gradovi... to nista ne znaci osim da su veliki.nKrkan wrote:Upravo. U europi nema grada da se moze ravnati sa Chicagom , kamoli sa LA I NYCNivelacija wrote:Razlika izmedju npr Chikaga i npr Minhena je jednaka razlici izmedju Minhena i Kalesije.
Ne mora znaciti da je bolje .
-
espn
#15581 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad bosanska sirotinja kaze za Minhen da je Kalesija. 
-
Seyfo
#15582 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne kazu samo to,kazu i "selo moje,ljepse od Pariza". Beat that.
-
Fudo387
#15583 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
http://www.pinkmonkeychicago.com/?utm_s ... mpaign=gmbHAVANA wrote:Fudo,gdje ces me vodit iduce godine kad dodjem u tu ameriku? Mojne kod onog sidasa.I nemoj u bosanski klub dede ti
Balet jarane.
- amidzazeher
#15584 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ti hoces da i Havana u Avazu izadje, kad mu zena sazna gdje si ga vodioFudo387 wrote:http://www.pinkmonkeychicago.com/?utm_s ... mpaign=gmbHAVANA wrote:Fudo,gdje ces me vodit iduce godine kad dodjem u tu ameriku? Mojne kod onog sidasa.I nemoj u bosanski klub dede ti
Balet jarane.
-
Fudo387
#15585 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nece, recemo da smo isli Ferida Avdica gledat.amidzazeher wrote:Ti hoces da i Havana u Avazu izadje, kad mu zena sazna gdje si ga vodioFudo387 wrote:http://www.pinkmonkeychicago.com/?utm_s ... mpaign=gmbHAVANA wrote:Fudo,gdje ces me vodit iduce godine kad dodjem u tu ameriku? Mojne kod onog sidasa.I nemoj u bosanski klub dede ti
Balet jarane.
- Connaisseur Karlin
#15586 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ti si napisao o US onako kako su ti pricali , i onako kako ti zamisljaskonjislav wrote:Da se odmah razumijemo, ja kada kažem US, ne mislim na USA, nego na nekoliko gradova u par država (Bay area, LA area i San Diego area u Kaliforniji, Honolulu na Havajima, Portland area u Oregonu, te Dallas area u Texasu). To je za mene Amerika.Connaisseur Karlin wrote:sto ti fali u Njemackojkonjislav wrote:
Ja bih iz BiH išao u US, ali ne mogu, tako da je EU utješna nagrada.![]()
tko je tebe ubjedo da je US bolje ili si vec bo u US ?
Nisam ja lično bio u US, ali imam brata, rodbine i prijatelja tamo. Tamo su ljudi puno srčaniji i nisu hladni kao njemci. Puno im je bolja klima od Njemačke. Posla ima više i meni više odgovara zbog posla i poduzetništva. Njihova kultura mi je mnogo bliža i poznatija i njihov jezik lakši i i puno ga bolje znam.
Meni više odgovara njihov ritam, work hard - play hard, barem za sad, dok sam mlad. Kasnije ako se šta promijeni, uvijek se može vratiti u Njemačku.
odmah cu te upozoriti, mnogi netocnosti si napisao u svom tekstu , ali , s obzirom da nisi nikad bio u US , ne mogu ge ktritikovati
Sto tebi konkretno sad smeta u Njemackoj ? Tek si dosao u Njemacku i ocekujes da sve bude sjajno
Nabrojao se sva jako skupe lokacije za zivot, samo kazem , sad razmisli koliko bi morao mejsecno zaraditi da zizvis u dobrm dijelu grada
Ja nee razumijem pricu o hladnim Njemcima, meni su super
- HAVANA
#15587 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Proljepso se Ferid pravo.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15588 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Šta ima novo ovdje 
- insomnia78
#15589 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Proljepso se Ferid pravo.
-
Seyfo
#15590 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mozda da nam neko pojasni otkud to da u zadnjih 10-15 godina svi ponavljaju floskulu "Amerika-cemerika"? Nije to prije bilo. Bilo je: americki san. Nije to samo zbog pjesme Kemala Malovcica. Ima tu jos nesto.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15591 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Seyfo wrote:Mozda da nam neko pojasni otkud to da u zadnjih 10-15 godina svi ponavljaju floskulu "Amerika-cemerika"? Nije to prije bilo. Bilo je: americki san. Nije to samo zbog pjesme Kemala Malovcica. Ima tu jos nesto.
- insomnia78
#15592 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa tek tad narod procepio ici tamo. Kad su svabe ove iscerali i to
- Edin H.
#15593 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Seyfo wrote:Mozda da nam neko pojasni otkud to da u zadnjih 10-15 godina svi ponavljaju floskulu "Amerika-cemerika"? Nije to prije bilo. Bilo je: americki san. Nije to samo zbog pjesme Kemala Malovcica. Ima tu jos nesto.
Ekrem Jevric otvorio im oci?
-
Fudo387
#15594 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prisjela im Dinastija.
-
moonca
#15595 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislim da je iz neke nase drame - vratio se jedan iz Amerike (kao i neki danasnji od forumasha)Seyfo wrote:Mozda da nam neko pojasni otkud to da u zadnjih 10-15 godina svi ponavljaju floskulu "Amerika-cemerika"? Nije to prije bilo. Bilo je: americki san. Nije to samo zbog pjesme Kemala Malovcica. Ima tu jos nesto.
- konjislav
#15596 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imao bih ja platu barem 150k u Kaliforniji bez sumnje, vjerovatno i veću.Connaisseur Karlin wrote:ti si napisao o US onako kako su ti pricali , i onako kako ti zamisljaskonjislav wrote:Da se odmah razumijemo, ja kada kažem US, ne mislim na USA, nego na nekoliko gradova u par država (Bay area, LA area i San Diego area u Kaliforniji, Honolulu na Havajima, Portland area u Oregonu, te Dallas area u Texasu). To je za mene Amerika.Connaisseur Karlin wrote: sto ti fali u Njemackoj![]()
tko je tebe ubjedo da je US bolje ili si vec bo u US ?
Nisam ja lično bio u US, ali imam brata, rodbine i prijatelja tamo. Tamo su ljudi puno srčaniji i nisu hladni kao njemci. Puno im je bolja klima od Njemačke. Posla ima više i meni više odgovara zbog posla i poduzetništva. Njihova kultura mi je mnogo bliža i poznatija i njihov jezik lakši i i puno ga bolje znam.
Meni više odgovara njihov ritam, work hard - play hard, barem za sad, dok sam mlad. Kasnije ako se šta promijeni, uvijek se može vratiti u Njemačku.![]()
odmah cu te upozoriti, mnogi netocnosti si napisao u svom tekstu , ali , s obzirom da nisi nikad bio u US , ne mogu ge ktritikovati![]()
Sto tebi konkretno sad smeta u Njemackoj ? Tek si dosao u Njemacku i ocekujes da sve bude sjajnoa u US mislis da ce ti sve bii servirano
![]()
Nabrojao se sva jako skupe lokacije za zivot, samo kazem , sad razmisli koliko bi morao mejsecno zaraditi da zizvis u dobrm dijelu grada![]()
Ja nee razumijem pricu o hladnim Njemcima, meni su super
Šta ima bolje? Klima brate. Meni se Sarajevska zima gadi i muči, i realno bilo kakva zima i hladnoća.
Meni su tropska klima hawaija, odnosno mediteranska klima Kalifornije idealne, također ima vrlo malo kiše, ni toga nisam ljubitelj. Meni to puno znači.
Ne znam jesi li ti bila u Njemačkoj? Hladni su skroz.
Kod mene u firmi i timu najtopliji Kevin (iz Texasa), Pierre (iz Južnoafričke Republike) i Nikola (iz Srbije), ne neophodno tim redom. Njemaca ni na mapi.
Još je ovo Berlin. Kada sam bio u Minhenu tamo je situacija još gora, tamo su baš konzervativni.
Last edited by konjislav on 18/05/2019 16:54, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#15597 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma u pravu si 100%. Pusti ove kontrase sto bi te sad ubijedjivali u suprotno. Topliji su u otvoreniji prema strancima x puta. Njemacka ima druge prednosti tipa humanija drzava, vise godisnjeg i takokonjislav wrote: Da se odmah razumijemo, ja kada kažem US, ne mislim na USA, nego na nekoliko gradova u par država (Bay area, LA area i San Diego area u Kaliforniji, Honolulu na Havajima, Portland area u Oregonu, te Dallas area u Texasu). To je za mene Amerika.
Meni više odgovara njihov ritam, work hard - play hard, barem za sad, dok sam mlad. Kasnije ako se šta promijeni, uvijek se može vratiti u Njemačku.
-
Fudo387
- insomnia78
#15599 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Al zato Kevin ima tandzaru. A mozda je kolega iz entiteta pa naviko na te simpaticne cetveronosce
-
Fudo387
#15600 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I meni je oTo drugo sumLJivo.