AMERIKA

Post Reply
ultima_palabra

#15576 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Osmi Socrates wrote: 16/09/2025 14:26 Izrael je božanstvo i Demokratama.
Nije svima i nije u toj mjeri da se uvodi thought police.
Osmi Socrates

#15577 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Jest, samo zato oni koji su protiv Izraela nisu mogli govoriti na Demokratskoj konvenciji kad su Harris dali nominaciju.
ultima_palabra

#15578 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Osmi Socrates wrote: 16/09/2025 14:49 Jest, samo zato oni koji su protiv Izraela nisu mogli govoriti na Demokratskoj konvenciji kad su Harris dali nominaciju.
To je neuporedivo. Nigdje se nisu koristili federalni resursi da se sprijeci govor protiv Izraela.
Osmi Socrates

#15579 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Aktivno sprječavati ideološke protivnike ili ignorirati članove iste stranke, pitanje je šta je gore.
eltroxin

#15580 Re: AMERIKA

Post by eltroxin »

Truba wrote: 16/09/2025 11:44 znao sam da je prije u diskusijama ako nešto gadno kažeš protiv islama ( a pritom na forumu se sve može reći protiv nazarećanina i krscantva)
dobices epitet mete za odrstrijel
kasnije se tome pridodalo i palestina...i naravno svi europski i svjetski procesi koji odgovaraju tom narativu (migracije, rasizam, domorodci...)
na internetu (FB) te blokiraju na mjesec dva
a u stvarnosti te ludjaci ubiju

ove gore teme su postale kao ispusni ventil za sve ljude da izbace svoje frustracije negdje ali kao imaju neko moralno opravdanje

što ljudi sad govore ubili su moderate desnicara
sada se mora nositi s gnijevom radikala i ultra desnicara

takodjer
sve je manje blokiranja a npr instagram je desnica preuzela 95%
tamo je austrijski slikar heroj
Ti sam za sebe napises da si fasista, bukvalno i bez ikakve zadrske, i onda se cudis sto postanes forumska luda? :run:
alijagoro

#15581 Re: AMERIKA

Post by alijagoro »

Truba napise za ubijene Demokrate da nisu imali srece a onda u isto vrijeme place za lijepim Charliejem :-)
Osmi Socrates

#15582 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Luigi Mangione danas u sudnici i ljudi se pojave u majicama "Free Luigi". :lol:

Ja razumijem da neko podržava političku pozadinu zbog koje je Luigi počinio ubistvo, ali, zašto to automatski povlači podršku da se hladnokrvni i nemilosrdni ubica pusti na slobodu, i živi među ljudima, e to mi nikako nije jasno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15583 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

jer niko ne voli CEO-ove koji uništavaju milione života

hmm, možda? možda je zato i Punisher svima drag lik, možda...
Osmi Socrates

#15584 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

To opet nema nikakve veze sa dilemom u mom postu. CEO je mrtav. To je nebitno za moj post.

Moje pitanje je zašto bi bilo ko želio da poremećeni nemilosrdni ubica živi među njihovom djecom kao slobodan čovjek.

Luigiju se možda sutra neće svidjeti kako funkcionira local scout group, i odlučiće da eliminira dječaka ili djevojčicu koji su najaktivniji u njemu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#15585 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Onda će da mu se sudi, a takvih je svakako puna Amerika. Ovako je kao vigilante napravio solidnu stvar, još kad bi ga ostali ispratili i krenuli na ostale bezose... Man can dream
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#15586 Re: AMERIKA

Post by Hame_ »

Ne znam koji kurac ste se zalijepili za ovog trubu i citirate ga, kada i sami znate da nije za citiranje.

De bar stavite ga u spoiler, kada vam je već dosadno.

Nema smisla da čitam vaše prepiske s njim, ako nastavite odo s teme. A vi ožežte.
jeza u ledja

#15587 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 16/09/2025 16:36 Onda će da mu se sudi, a takvih je svakako puna Amerika. Ovako je kao vigilante napravio solidnu stvar, još kad bi ga ostali ispratili i krenuli na ostale bezose... Man can dream
Napravio je "solidnu stvar" jer je hladnokrvno ubio covjeka?
"Solidna stvar" je ubiti nekoga na ulici. Vau.

Njemu ce da se sudi. Ubijeni nema tu opciju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#15588 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Kao i u slučaju Kirka, nemam(o) nimalo empatije, tuži nas

#freeluigi #freemario
jeza u ledja

#15589 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

I ponavljam po stoti put - drustvene mreze normalizuju ovakve stvari, normalizuju nasilje, normalizuju mrznju - odvajajuci ljude od stvarnosti. Stvara se vjestacka eho komora gdje se amplificira bombastican govor i ekstremni stavovi, gdje ljudi pocnu misliti da je to normalno, jer zaboga svi "oko njih" isto tako misle. A sve je to lako jer van tog kruga u stvarnom svijetu malo koga to nasilje dodiruje, i malo ko komunicira na taj nacin sa ljudima o kojima cita sve najgore na internetu.
Tacno imam osjecaj da je vrijeme provedeno na Twitteru i Facebooku proporcionalno ovakvom mentalnom stanju.

Da ne govorim uopste o tome da je nasilje i vansudsko "rjesavanje" problema (bukvalno suprotnost od liberalizma) uvijek bilo najbolje oruzje fasista. U takmicenju prema dnu fasisti uvijek pobjedjuju.
jeza u ledja

#15590 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 16/09/2025 17:05 Kao i u slučaju Kirka, nemam(o) nimalo empatije, tuži nas

#freeluigi #freemario
Kao i u slucaju Kirka koristis supalj argument. Ne radi se o empatiji prema zrtvi, vec o empatiji prema ubici.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15591 Re: AMERIKA

Post by Truba »

banjaluka078 wrote: 16/09/2025 12:53
Truba wrote: 16/09/2025 12:06 da kazem svoj stav
odmah isti dan popiti onu pilulu za dan poslije

i ne popovati ljudima koji zive drugacije zivote
ne osudjivati osnovni postulat
Hvala za preporuku, znam za Alenov slučaj i knjigu.

Misliš li da bi Alen postojao da je njegova mama imala izbor? Žene u logorima nisu imale mogućnost ni da biraju da žive, a kamoli da se zaštite ili prekinu trudnoću na vrijeme.
Ta djeca ratnih silovanja su rađana samo zato što majke nisu imale izbor i nisu se ubile.
Silovanje i incest su mali dio statistike pobacaja ne znam sto si se uhvatila jedne hipoteticke njegove izjave da demoniziras mrtvo tijelo sad

Apropo smaknutih relativno nepoznatih demokrata
Da
ni Kirk nije imao srece ko Trump

Gotovo uzivo smo gledali njegovo ubojstvo
Politicke implikacije ce se osjecati dosta dugo
biglebovski

#15592 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Dead Man Walking wrote: 13/09/2025 23:56

Yebo to, nego dokle je ovo izumiranje od Pfizera? Za koliko se skresala populacija od kako su nas izbocali?
Sve i da hoćemo, teško da ćemo to ikada saznati. Kažu iz Fizera da su oni posvećeni zdravlju i da će objaviti podatke za tristopedesetdevet godina, kada zarade stopedeset trilijardi miliona hiljada milijardi dolara :lol: :lol: :lol:

Ne može im niko ništa, kad im je Berni Sanders na platnom spisku, onda možeš mislit.

Eno je Ministar zdravstva malo protresao ove korumpirane CDC klimavce/stručnjake, bilo je nekakvog kmečanja, kriju podatke kao zmija noge... Na Floridi De Santis ukinuo obaveznu vakcinaciju, priča se da žele ograničiti oglašavanja farmaceutima... Vidjet ćemo koliko će Ministar uspjeti u svom naumu da učini Amerikance zdravijim. Valjalo bi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#15593 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote: 16/09/2025 17:11
Velkoski wrote: 16/09/2025 17:05 Kao i u slučaju Kirka, nemam(o) nimalo empatije, tuži nas

#freeluigi #freemario
Kao i u slucaju Kirka koristis supalj argument. Ne radi se o empatiji prema zrtvi, vec o empatiji prema ubici.
ok

milioni ljudi imaju empatiju prema ubici koji je uradio nešto što bi mnogi drugi da je na snazi neka poluanarhija

LOŠI smo ljudi, jednostavno, zavidni prema milijarderima koji su to postali na tuđoj muci i zato podržavamo psihopate i ubice. Free Luigi
Truba

#15594 Re: AMERIKA

Post by Truba »

alijagoro wrote: 16/09/2025 15:59 Truba napise za ubijene Demokrate da nisu imali srece a onda u isto vrijeme place za lijepim Charliejem :-)
Molim te gdje sam ja likovao i nad cijoj smrti?
Padaju mi na pamet da sam bio dostojanstven i na temama smrti lazanskog bore corbe i ruskih generala

Eto nadji mi

Dobro nisu imali srece nije dobra konstrukcija
Bog je htio da ih uzme sebi
Dobri ljudi odlaze mladi
Tito_i_Partija

#15595 Re: AMERIKA

Post by Tito_i_Partija »

Koliko li je samo taj CEO ubio ljudi u ime profita? I još Luiđiju prišili terorizam na optužnici, da se dobro zna koliko je oligarhija zaštićena.
Truba

#15596 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Pa rimljani su rekli kvod licet jovi non licet bovi
Vigilanstvo je gadna stvar vodi bezvlascu

Inace
Npr prije 14 dana smo mislili da su bela koza grudi i genes sidni svini opasni presedan...pa smo gledali ubojstvo uzivo i smaknuce u busu ukrajinke

Ljudi kojima su genes bili neukusni likuju nad ubojstvom
I tako
SmokingMan

#15597 Re: AMERIKA

Post by SmokingMan »

Navodne prepiske sa Diskorda koji je spominjao FBI ne postoje, jer uslužitelj nije na serveru zabilježio nikakve upise Robinsona prije kirkovog ubistva.
ultima_palabra

#15598 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Tito_i_Partija wrote: 16/09/2025 18:04 Koliko li je samo taj CEO ubio ljudi u ime profita? I još Luiđiju prišili terorizam na optužnici, da se dobro zna koliko je oligarhija zaštićena.
Ubio bi ih i neki drugi, CEO je samo figura. Kao sto ce nakon Charlieja doci jos deset istih, jer ocigledno ima potraznje za tim.
Point.

#15599 Re: AMERIKA

Post by Point. »

biglebovski wrote: 16/09/2025 17:43
Dead Man Walking wrote: 13/09/2025 23:56

Yebo to, nego dokle je ovo izumiranje od Pfizera? Za koliko se skresala populacija od kako su nas izbocali?
Sve i da hoćemo, teško da ćemo to ikada saznati. Kažu iz Fizera da su oni posvećeni zdravlju i da će objaviti podatke za tristopedesetdevet godina, kada zarade stopedeset trilijardi miliona hiljada milijardi dolara :lol: :lol: :lol:

Ne može im niko ništa, kad im je Berni Sanders na platnom spisku, onda možeš mislit.

Eno je Ministar zdravstva malo protresao ove korumpirane CDC klimavce/stručnjake, bilo je nekakvog kmečanja, kriju podatke kao zmija noge... Na Floridi De Santis ukinuo obaveznu vakcinaciju, priča se da žele ograničiti oglašavanja farmaceutima... Vidjet ćemo koliko će Ministar uspjeti u svom naumu da učini Amerikance zdravijim. Valjalo bi.
:lol: :lol:

Grow up man.
alijagoro

#15600 Re: AMERIKA

Post by alijagoro »

Truba wrote: 16/09/2025 18:00
alijagoro wrote: 16/09/2025 15:59 Truba napise za ubijene Demokrate da nisu imali srece a onda u isto vrijeme place za lijepim Charliejem :-)
Molim te gdje sam ja likovao i nad cijoj smrti?
Padaju mi na pamet da sam bio dostojanstven i na temama smrti lazanskog bore corbe i ruskih generala

Eto nadji mi

Dobro nisu imali srece nije dobra konstrukcija
Bog je htio da ih uzme sebi
Dobri ljudi odlaze mladi
Pa nisam ni napisao da si likovo,vec da je glupo reci za ubijene ljude da nisu imali srece.
Post Reply