Genije wrote:
Vidim rasturaš hin vala uzduž i poprijeko, nema potrebe da se miješam...

Nemoj ga samo ti braniti, pokazao si znanje na onoj temi o Rastoderu
kingofsnake wrote:costacurta wrote:
kingofsnake wrote:
Daleko od toga da nam je dobro. Ali pristali smo na ovakvo uređenje i ne može se to tako mijenjati kako vi mislite.
Osnovni problem plenumaša je što im je nebuloza sve što oni nisu zamislili kao idealan scenarijo, a budžetlija i stranački čovjek je svako ko ukaže da postoje neka pravila, redoslijed radnji, da se ne može prije zore svanut. Umjesto da ste na sve načine pokušali angažovat Alfonsa i njemu slične, vi ste u startu sve rastjerali jer su vam ljudi govorili realne stvari. Ne samo na forumu, nego i uživo. Ja sam pratio 5,6 plenuma, do momenta kad su izviždali čovjeka i jebavali mu mater zato što je rekao da plenum ne treba da se bavi izmjenama ustava, da treba krenut polako, od Sarajeva, i imati tendenciju širenja djelovanja.
Ljudi završavaju škole, rade godinama i opet nisu sigurni na koji način ova država funkcioniše, a plenum koji nije poznavao kako su raspodjeljene osnovne nadležnosti je htio mjenjati kompletan koncept posredničke demokratije, izbornog sistema...
Kako da to neko ozbiljno shvati???
Jedna od najtužnijih stvari koje su se dogodile nakon februarski protesta jeste to što je došlo do podjele unutar društva. Ustvari, ta podjela je oduvijek postojala samo što se od februara pokazalo pravo lice. Oni koji rade ili imaju bilo kakve veze sa državnim jaslama su za održavanje ovakvog sistema vjerujući da će moći živjeti na ovaj način do kraja života. Da to neće biti baš tako kako su mislili pokazuje i ovaj štrajk prosvjetara u ZDK ili štrajk Komunalnih službi u Sarajevu, štrajk prosvjetara u TK itd.
Drugi su oni koji rade u realnom sektoru i oni rade/rintaju/hamale da zarade za ove prve, za nezaposlene, za penzionere, socijalne slučajeve itd i k tome još imaju male plate i nemaju baš nešto plaho ni vremena da se zadaju oko bilo kakvih protesta (osim Alfonsa

) i treća grupa su oni koji rade ali plata nemaju, nezaposleni itd.
TO što ti pišeš da treba sjesti pa naparviti analize, proučavati itd da si živ i zdrav. za 18 godina je urađeno toliko analiza, CIN, CCI podnio toliko izvještaja o netransparentnosti i neodrživosti ovog sistema, domaće i inostrane revizorske kuće uradile milion istraživanja, međunarodne monetarne institucije šalju već par godina signale da se mora nešto promijeniti i šta sve nije urađeno i čime sve nije dokazano i analizama i istraživanjima i potkrijepljeno dokazima o propasti u koju srljamo i o rješenjima kako izaći iz istih ti predlažeš šta? Još jedno 20ak godina izučavanja, formiranja komisija, analiza?
Alfons je poseban i tu se slažem da mu je trebalo uručiti posebnu pozivnicu da se uključi aktivno u rješavanje problema u kojima se ova zemlja nalazi....
Plenum (govorim o TZ) nije stranački, sve se zasniva na dobrovoljnoj bazi. Niko mu nije zabranio da dođe, niti njemu niti bilo kome samo što je njegov problem ego "Ja sam najljepši, najpametniji, ja sve znam JA....JA .....JA....JA"
Plenum je pozivao intelektualce bez obzira na vjeru, naciju, struku, zvanje itd da se uključe u rad. Mnogo njih je učestvovalo u radu ali gro je onih koji su rekli "PA znate jA ne mogu, ja ne znam, ne bih itd" ali zato znaju srati i kritikovati (k'o dotični Spahić) malo je reći.