Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Optimist

#15551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Kad je bolje lezeci prelaziti ovako dijagonalno, treba traziti da ih postavljaju ukoso a ne poravno kao sada. Da se ovaj ne mora ovako patiti i zabacivati auto.
drug_profi

#15552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Jucer od Mostara prema Jablanici bar trojicu sam morao preteci sto voze nevjerovatnih 65 km/h konstantno. I to nisu bas stara vozila. Srecom nije bio pretjerano gust saobracaj iz suprotnog pravca.
Dapace, od SA prema Konjicu i Jablanici ujutro sam imao bezbroj slepera. Pitam se zasto kod nas ne vazi zabrana prometa za kamione u dane vikenda. Na nasim cestama je to nuzno.
Rugafet

#15553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rugafet »

Slazem se to za kamione, izludise vala, mada kamionsko/prevoznicki lobi je trenutno prejak tako da od toga nema nista u doglednoj buducnosti
vauvau

#15554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Možda zato što su svi dani radni
Nema ni petka ni sveca
Sve uvijek radi
commendatore

#15555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

nerviraju me i ovi vozaci plastikanera od 12V.... ono moje celjade ne jebe ni sto sam otac ni sto sam pjesak bum meni u noge.... ja joj objasnjavam da imam pravo prvenstva ona ni mukajet.... samo me gleda blijedo - halo reko 2g. ti je zrela cura, sramota da se tako ponasas.... kaki - ne jebe zivu silu
vauvau

#15556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Današnja omladina je stvarno katastrofa
tempuser

#15557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Danas gledam situaciju, 4 parking mjesta prazna zaredom i cura u nekom malom peugeotu iz 5 x ne moze da smjesti auto izmedju dvije crte u trece po redu.
Treba joj ipak priznati da se potrudila da auto parkira propisno umjesto da najase na crtu.
Laplace

#15558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drugi profil wrote:Jucer od Mostara prema Jablanici bar trojicu sam morao preteci sto voze nevjerovatnih 65 km/h konstantno. I to nisu bas stara vozila. Srecom nije bio pretjerano gust saobracaj iz suprotnog pravca.
Dapace, od SA prema Konjicu i Jablanici ujutro sam imao bezbroj slepera. Pitam se zasto kod nas ne vazi zabrana prometa za kamione u dane vikenda. Na nasim cestama je to nuzno.
Ti su još i dobri na kakve sam ja (na tom putu) nailazio. Na pravcu vozi najmanje 110, a na svakoj krivini (koliko god bila blaga) uspori na 60-70.

Na krivini ga ne mogu preteći (iz očiglednih razloga), a na pravcu mi pobjegne (jači auto).
NediM17

#15559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

To mrzim! Ti ljudi pojma o voznji nemaju! Jebem ti voznju ako ne mozes drzat neku dobru dinamiku bez konstantnog rokanja kocnice i gasa.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Laplace wrote:
Ti su još i dobri na kakve sam ja (na tom putu) nailazio. Na pravcu vozi najmanje 110, a na svakoj krivini (koliko god bila blaga) uspori na 60-70.

Na krivini ga ne mogu preteći (iz očiglednih razloga), a na pravcu mi pobjegne (jači auto).
jel pucaju po kocnici kad naidje auto iz suprotnog smjera ?
junior3

#15561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by junior3 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Laplace wrote:

jel pucaju po kocnici kad naidje auto iz suprotnog smjera ?
:lol: :lol: :lol:
Ovi su najjači. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#15562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

junior3 wrote: :lol: :lol: :lol:
pa takvu marvu stalno srecem...neki dan na obilaznici iz otesa prema gradu: kamion u desnoj traci jedva 60.kobila ga obilazi lijevom trakom 62, i stalno pipka kocnicu,tek kad je dosla na pravac dade naglo gas na 71 i jedva ga obidje,iza mene se samo kamaraju,ja samo cekao ko ce mi se u gepek parkirati...jebo sam joj od tave drsku... :run:
junior3

#15563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by junior3 »

Kad naleti auto iz suprotngo smijera odma po kočnici i u stranu koliko može, a onda kad opasnost prođe naglo po gasu.
Išao sam tako za nekom četvorokom par kilometra, ne znam šta bi rekao..
drug_profi

#15564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ako ga ne mogu uhvatiti na foru da ga obidjem, stanem negdje 15 minuta da odmakne, pa nastavim. Sta cu. Otkako sam prestao da se radi budala izlazem opasnosti, mnogo je manje srkleta i manje stresa...
A naravno bitno je i auto koje vozis. Cinjenica je da je mnogo sigurnije voziti snazniju masinu nego slabiju. I za tebe i za druge.
sekerbay

#15565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sekerbay »

bitanga_sa_otesa wrote:
junior3 wrote: :lol: :lol: :lol:
pa takvu marvu stalno srecem...neki dan na obilaznici iz otesa prema gradu: kamion u desnoj traci jedva 60.kobila ga obilazi lijevom trakom 62, i stalno pipka kocnicu,tek kad je dosla na pravac dade naglo gas na 71 i jedva ga obidje,iza mene se samo kamaraju,ja samo cekao ko ce mi se u gepek parkirati...jebo sam joj od tave drsku... :run:
:lol:
Ili na autoputu gdje kamioni voze 95 a bake ih obilaze sa 97 :mrgreen:
Takođe mrzim kad neko kroz grad vozi 35 ili 40 a ograničenje 50 :twisted:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Image

Evo ga pun, do stupa je nabrao na 60 :lol:
Crveni auto pored je vozio istom brzinom (sporinom)
bitanga_sa_otesa

#15567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

profesionalna debilcina u srednjoj traci :twisted:
Rugafet

#15568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rugafet »

Jos uz to volan joj je nabijen do ispod brade i sjedalo normalno pomaknuto skroz naprijed kao radi bolje preglednosti
Better Man

#15569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

Danas zbog udesa na autoputu nas preusmjeriše na staru cestu. I u Podlugovima se uključujem na autoput, ispred mene Seat Ateca i kontam sad će vozač sprašiti po gasu, ali nije i ja je lagano prestižem i prestižem ispred nje prvu generaciju Lagune karavan, koja je u očajnom stanju. Snimim na retrovizoru kad sam je prestigao da je i lik koji vozi Seat Atecu krenuo da je prestigne, ali vozač Lagune stao na sredinu između dvije trake i onemogučio da ga prestigne. Pratim situaciju na retrovizoru i vidim da kad je na bilo koju stranu lijevu ili desnu vozač Atece krenuo da prestigne Lagunu, ovaj ga izblokira. To još nisam vidio da ima budala i idiota kao vozač Lagune.
MOSALJOZE

#15570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Baš vala svakavih ljudi
kokuz_sa

#15571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kokuz_sa »

Better Man wrote:Danas zbog udesa na autoputu nas preusmjeriše na staru cestu. I u Podlugovima se uključujem na autoput, ispred mene Seat Ateca i kontam sad će vozač sprašiti po gasu, ali nije i ja je lagano prestižem i prestižem ispred nje prvu generaciju Lagune karavan, koja je u očajnom stanju. Snimim na retrovizoru kad sam je prestigao da je i lik koji vozi Seat Atecu krenuo da je prestigne, ali vozač Lagune stao na sredinu između dvije trake i onemogučio da ga prestigne. Pratim situaciju na retrovizoru i vidim da kad je na bilo koju stranu lijevu ili desnu vozač Atece krenuo da prestigne Lagunu, ovaj ga izblokira. To još nisam vidio da ima budala i idiota kao vozač Lagune.
Put iz Varesa prema Brezi..bili na nekom putu sa 3 auta..i 2 su otisla..mi kaskamo nekih minut iza..kod nas u autu i dijete od 8 i 6 god
Ispred nas lika 2 u golfu 2..voze 10 ili 15 na sat..kod nas auto kud i kamo jace
Krenemo preticati..samo se postave u traku preticajnu i nedaju..tako jedno 3x..jos nesto masu rukama..kao hajde sada pretici i kad krenes samo presjeku put..pa opet nahanje rukama..pokazivanje misica i tako..

Tako da smo bili prinudjeni prozvati kolege u 2 auta ispred nas da blokiraju cestu..
Kakve je kuknjave tad samo bilo..
"Mi se malo salili" pa samar..
"Nemoj druze zivota ti" pa dva samara..
Likovi su oko 30g..nisu ni balavci bili..al idiot su idioti
Last edited by kokuz_sa on 23/04/2018 23:16, edited 1 time in total.
nepass1

#15572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

NediM17 wrote:To mrzim! Ti ljudi pojma o voznji nemaju! Jebem ti voznju ako ne mozes drzat neku dobru dinamiku bez konstantnog rokanja kocnice i gasa.
Nije da ih branim ali ima ljudi ne znaju put, ja sam tako bio iza neke babe ona volvo s60 ja fabia :D
Cim malo pravca ona puni gas, ne mogu nista, cim krivina koci na 50 i ispod. Sigurno nekih 30km vozio iza nje dok nisam prestigao.
bitanga_sa_otesa

#15573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

kokuz_sa wrote: "Mi se malo salili" pa samar..
"Nemoj druze zivota ti" pa dva samara..
:-D :-D :thumbup: :thumbup: :thumbup:
amar1994

#15574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

nepass1 wrote:
NediM17 wrote:To mrzim! Ti ljudi pojma o voznji nemaju! Jebem ti voznju ako ne mozes drzat neku dobru dinamiku bez konstantnog rokanja kocnice i gasa.
Nije da ih branim ali ima ljudi ne znaju put, ja sam tako bio iza neke babe ona volvo s60 ja fabia :D
Cim malo pravca ona puni gas, ne mogu nista, cim krivina koci na 50 i ispod. Sigurno nekih 30km vozio iza nje dok nisam prestigao.
kad su takvi , imam obicaj da vozim u njihovom stilu i onda kad se najmanje nada preteknem , zmigavac lijevi dadnem tek kad sam pored njega :D
nepass1

#15575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Kad bolje skontam mislim da je skrenula na pecenje kurac bi je sa fabijom ikad prestigao, baba over 60g, dijasporske table, bordo volvo.
U krivini se ja haman zabijem u gepek, sve kontam nece vise kociti, nema potrebe. Izlaz iz krivine ona vec 20m od mene :D
Post Reply