Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Juliuscezar
#15551 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma da to je ključ, dok svi ne vide WW nece se smiriti sa glupostima oko prijestolja.
NK da zna može ih samo ostaviti na miru da se pokolju sami
NK da zna može ih samo ostaviti na miru da se pokolju sami
- Capajebo
#15552 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
'ta vam je ba, pa ne smiju pisnuti Daenerys nista, kad su vidjeli zmajeve svi se usrali u gace
A Jonu ne smiju nista zbog nje opet
-
Juliuscezar
#15553 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zavisi kakav ce odnos biti medju njima sadCapajebo wrote:'ta vam je ba, pa ne smiju pisnuti Daenerys nista, kad su vidjeli zmajeve svi se usrali u gace![]()
- Riddle
#15554 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
That fookin' family!
- tuzlak1212
#15555 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne bi bio prvi put da Targaryeni udju u incest brak, Aegon kad je pokorio sa 2 sestre Westeros mladju sestru je ozenio, a imao je po sina sa obje... Oni su cudna vrsta nisu uobicajeni ljudi, njima je incest normala kao kod zivotinja.
Ne bi me cudilo da ostanu zajedno.
-
dezurni_ucenik
#15556 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mozda bude tacna ona starija teorija. Vrlo vrlo moguce. Mozda da se i ne cita zbog spojlera
https://www.youtube.com/watch?v=HDz5fPGPMWk
Jon ce tako da uspostavi ravnotezu izmedju vatre i leda, jer je on Stark+Targerian (led i vatra).
Someone has to 'pull out' the dragonglass in his chest which was used to create him in the first place. By doing this the Night King would 'die,' but unlike what happens when someone kills a 'normal' white walker, none of the creatures the Night king 'created' or turned would die. Instead they would lose the mind controlling effect the Night King has on them, and they would start doing whatever the f*ck they want, i.e. rampaging around the country. To prevent this scenario from happening someone has to take the place of the Night King by stabbing himself with the previously extracted dragonglass-dagger. By doing this the person (in our mind Jon Snow) would sacrifice himself for the greater good, gaining control over all of the wights and walkers. He then would lead them back over the wall back into the north where they would stay like it has been before since the last long night (like a beast in a cage).
https://www.youtube.com/watch?v=HDz5fPGPMWk
Jon ce tako da uspostavi ravnotezu izmedju vatre i leda, jer je on Stark+Targerian (led i vatra).
-
Concord
#15557 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To je treca smrt koju je izbjegao. Druga je bila u Harrenhalu kad su ih mucili i ispitivali o brotherhoodu pa ga stari Lannister spasi svojim dolaskom. Zato sam i napisao da je vise puta izbjegao smrt.dezurni_ucenik wrote: Pa Davos ga je spasio. Poslao ga brodom nazad u Kinglanding. Kad je Melisandra kacila pijavice na njega.
-
dezurni_ucenik
#15558 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Concord wrote:To je treca smrt koju je izbjegao. Druga je bila u Harrenhalu kad su ih mucili i ispitivali o brotherhoodu pa ga stari Lannister spasi svojim dolaskom. Zato sam i napisao da je vise puta izbjegao smrt.dezurni_ucenik wrote: Pa Davos ga je spasio. Poslao ga brodom nazad u Kinglanding. Kad je Melisandra kacila pijavice na njega.
To ova scena jel de?
-
Concord
- Capajebo
#15560 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon i ako joj kaze, opet ce pustiti nju da bude kraljica i odbacit ce svoje pravo.bhnapoleon1 wrote:zavisi kakav ce odnos biti medju njima sadCapajebo wrote:'ta vam je ba, pa ne smiju pisnuti Daenerys nista, kad su vidjeli zmajeve svi se usrali u gace![]()
U knjigama vec mozda bude drugacije, ali D&D nemaju muda da tu prave konflikt
-
Modest Musorgski
#15561 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nešto kontam će kalisi dumre
-
Ramsey8
#15562 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Puno ih je mora neko kako god da okrenes ona je ostavila najgori utisak u prvoj epizodiModest Musorgski wrote:nešto kontam će kalisi dumre
- choxnox
#15563 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci nesto na fazon prva tri Pirates of the Caribbean filma s naglaskom na zavrsetak treceg. Moguce.dezurni_ucenik wrote:Mozda bude tacna ona starija teorija. Vrlo vrlo moguce. Mozda da se i ne cita zbog spojlera![]()
https://www.youtube.com/watch?v=HDz5fPGPMWkSomeone has to 'pull out' the dragonglass in his chest which was used to create him in the first place. By doing this the Night King would 'die,' but unlike what happens when someone kills a 'normal' white walker, none of the creatures the Night king 'created' or turned would die. Instead they would lose the mind controlling effect the Night King has on them, and they would start doing whatever the f*ck they want, i.e. rampaging around the country. To prevent this scenario from happening someone has to take the place of the Night King by stabbing himself with the previously extracted dragonglass-dagger. By doing this the person (in our mind Jon Snow) would sacrifice himself for the greater good, gaining control over all of the wights and walkers. He then would lead them back over the wall back into the north where they would stay like it has been before since the last long night (like a beast in a cage).
-
drogon2
#15564 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Obzirom da zene brata i sestru cesto, ovo sa tetkom i braticem im dodje ko da su strancituzlak1212 wrote:Ne bi bio prvi put da Targaryeni udju u incest brak, Aegon kad je pokorio sa 2 sestre Westeros mladju sestru je ozenio, a imao je po sina sa obje... Oni su cudna vrsta nisu uobicajeni ljudi, njima je incest normala kao kod zivotinja.
- seoBIH
#15565 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kud nije strina, bilo bi lakše 
- biggrin
#15566 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ideja da je bran NK mi je totalno besmislena. Što je onda toliko ganjao sam sebe da ubije, kad je bio s one strane zida?
i ne kontam ovo ibrećenja o sersei. pa sansa je na sjeveru i ne konta kolika je opasnost od ww, pa prigovara snow-u sto se odrekao krune. u konacnici i da ode njima da pomogne iz njene perspektive ona je gubitnik tu. znaci njena jedina sansa je da pustiti targerijene i ww da se mlave međusobno i onda da ona pokusa pobjednika da potare i ostane na trenutnoj poziciji.
btw.odakle to da su barateoni jedini krhali targerijene? koliko znam targerijini su se isključivo međusobno krhali uz dva izuzetka. jednom sklopili brak sa vladajucom kucom dorne i tada su zaokruzili vlast na vesterosu i drugi put kad su priveli sestru neda starka.
usput mislim da je jamie namiriti jal nk jal sersei i onda zaplatiti glavom
i ne kontam ovo ibrećenja o sersei. pa sansa je na sjeveru i ne konta kolika je opasnost od ww, pa prigovara snow-u sto se odrekao krune. u konacnici i da ode njima da pomogne iz njene perspektive ona je gubitnik tu. znaci njena jedina sansa je da pustiti targerijene i ww da se mlave međusobno i onda da ona pokusa pobjednika da potare i ostane na trenutnoj poziciji.
btw.odakle to da su barateoni jedini krhali targerijene? koliko znam targerijini su se isključivo međusobno krhali uz dva izuzetka. jednom sklopili brak sa vladajucom kucom dorne i tada su zaokruzili vlast na vesterosu i drugi put kad su priveli sestru neda starka.
usput mislim da je jamie namiriti jal nk jal sersei i onda zaplatiti glavom
-
sumirprimus
#15567 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a mrtav zmaj leti godinu od zida do vinterfela

a oni se provozase sa dva ziva, i na prvom zaokretu dodjose do irske nigdje nezivih
a oni se provozase sa dva ziva, i na prvom zaokretu dodjose do irske nigdje nezivih
- biggrin
#15568 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa valjda prati tempo ww-a. sta treba sam da doleti i da ga onda namire odmah pri čemu bi nk izgubio svoje najjace oruzje. glupost takvog poteza nk je u konacnici saznao kroz gresku svojih protivnika kojom je i hajrovao jednog zmaja
- banjaluka078
#15569 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Koplje s vrhom od dragonglass koje se može rastaviti da posluži i kao dva zasebna oružja.ferratilis wrote: Dio koji nisam razumio je ona skica oruzja koji Arya zeli da joj Gendry napravi
https://www.vanityfair.com/hollywood/20 ... ragonglass
-
kakavdanakneiskustvu
#15570 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:ma zavrsio bi ja prvo sa onim trima curicama pa da je sto kraljica i kraljicinih handova.
-
NightWatchMember
#15571 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Deneris iritantna kao i uvijek.
-
kakavdanakneiskustvu
#15572 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:moze li bastard sin kralja polagati pravo na krunu? vjerovatno moze jer ne bi oni na pocetku ubijali sve robertove bastarde po gradu.
mada sumnjam da ce se to i desiti jer zakona vise nema i dosli su targerijeni kao uzurperi (ne znam kako se ovo na nasem kaze).
uzurpator,nesto kao otmicar vlasti
-
NightWatchMember
#15573 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Robertova kopilad su valjda ubijana jer su svi crni.
-
drogon2
#15574 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma nije da ne smiju nego nema vremena. Realno da su zadrzali pacing kakav je bio u prvoj, drugoj ili trecoj sezoni ovo je komotno moglo imat jos dvije sezone i to onako pune od 10 epizoda,al eto ovoj dvojici valjda dopizdilo da rade na seriji pa su odlucili da malo zbrzaju. Mislim da ce Daenerys saznat, durit se nekih 20 minuta epizode i onda ce shvatit da je sve istina i pomirit se s tim, a mozda ce joj bit i drago sto joj je neko od familije ziv. Moguce je da ce u narednoj ep saznat i da je trudna pa je i to prisili da malo down toolsCapajebo wrote:Jon i ako joj kaze, opet ce pustiti nju da bude kraljica i odbacit ce svoje pravo.bhnapoleon1 wrote:zavisi kakav ce odnos biti medju njima sadCapajebo wrote:'ta vam je ba, pa ne smiju pisnuti Daenerys nista, kad su vidjeli zmajeve svi se usrali u gace![]()
U knjigama vec mozda bude drugacije, ali D&D nemaju muda da tu prave konflikt
Inace me malo nervira lik Sanse kojeg su napravili nekim igracem iako mi bas to ne pije vode. Mislim jest svasta prosla, al da joj prije sezonu i po ne bi Theona ne bi ona nikad pobjegla od Boltona bez obzira sto je sada kao 'igrac'. Bavi se nekim titulama i tim stvarima, kaze da vjeruje Jonu a frajer joj dvije sezone govori da to sad nije bitno jer bi svi mogli izginut al ona dodje ondje pred Deneris, koja je pokusala bit fina prema njoj, i poce sa svojim bitch facama i sassy govorom.
-
kakavdanakneiskustvu
#15575 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
da opet upitam,jbg izvinjavam se ako sam dosadan,moze li zmajeva vatra naskoditi night kingu?