Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Pitarrr82

#15551 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Pitarrr82 »

Kiki_Musampa wrote:RF476384394SG
Jel moguce da 10 dana leti?Bolje bez trackinga,makar ne znas gdje je:)

Meni je takav status od 06.09. :mrgreen:
victom

#15552 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Kiki_Musampa wrote:
victom wrote:
Kiki_Musampa wrote:RF476384394SG
Jel moguce da 10 dana leti?Bolje bez trackinga,makar ne znas gdje je:)
:-D
ne leti ti paketić, već je u nekom hangaru u Abu Dhabiju. Čeka da se nađe mjesta u avionu za Evropu.
Kako znas?
pretpostavljam. u zraku ti nije sigurno. :)
Last edited by victom on 01/03/2021 05:20, edited 2 times in total.
otacxxl

#15553 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by otacxxl »

Pozdrav,

Interesuje me da li neko ima iskustvo kupovine laptopa iz USA putem Ebay-a? Koliko se zaračunava carina na orginalnu cijenu?
Kiki_Musampa

#15554 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Kiki_Musampa »

:-D
ne leti ti paketić, već je u nekom hangaru u Abu Dhabiju. Čeka da se nađe mjesta u avionu za Evropu.[/quote]
Kako znas?[/quote]

pretpostavljam. u zraku ti nije sigurno. :)[/quote]
Shit :sax:
kazo

#15555 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kazo »

Pitanje nije vezano za e-bay, ali jeste za slicne sajtove. Naime, dobio sam kupon u vrijednosti od 30 eura. Evo pretrazujem vec sat vremena i ne znam sta da kupim :-D Nista mi ne treba, ali eto da iskoristim popust kad vec imam. Sta preporucujete od tehnike, ima li nesto da je zavladalo kod nas ? Preporucite sta god vam padne napamet :-D
_Reds_

#15556 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Ko uopce vise salje baterije u BiH??

Trazim neke baterije za akcione kamere, i niko nece da salje za BiH, ili ako hoce to su p 3-4 puta vece cijene nego sto za druge drzave.
victom

#15557 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

kazo wrote:Pitanje nije vezano za e-bay, ali jeste za slicne sajtove. Naime, dobio sam kupon u vrijednosti od 30 eura. Evo pretrazujem vec sat vremena i ne znam sta da kupim :-D Nista mi ne treba, ali eto da iskoristim popust kad vec imam. Sta preporucujete od tehnike, ima li nesto da je zavladalo kod nas ? Preporucite sta god vam padne napamet :-D
ako već sve imaš, onda si zreo za ovo:

http://www.ebay.com/itm/New-C-Shape-LED ... SwNmxZsf0f

I ja sam sebi uzeo jedan prije godinu dana.
Kiki_Musampa

#15558 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Kiki_Musampa »

_Reds_ wrote:Ko uopce vise salje baterije u BiH??

Trazim neke baterije za akcione kamere, i niko nece da salje za BiH, ili ako hoce to su p 3-4 puta vece cijene nego sto za druge drzave.
Ja svoju duplo platih, samo sto je salje u BiH
Mehemed
Vozim: automobil

#15559 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Ova Holandska pošta upalila turbo(da kucnem u drvo da se ne urekne).

19.09.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
20.09.2017 12:57:28 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
Streptokok

#15560 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Streptokok »

da i kod mene isti slučaj, samo ja imam još jednu stavku, tj da je paket otišao prema carini :oops: . time su potopljene sve moje nade da bi mi se telefon od 47$ mogao provuci bez poreza.

i šta sad, hoće li me zvati sa carine ili kako to već sada ide?
Mehemed
Vozim: automobil

#15561 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Vjerovatno će ti poslati kovertu u kojoj će tražiti da im pošalješ dokaz koliko si platio. Ne znam tačno, ja ne naručujem ništa tako riskantno jer se ne isplati platiti carinu na nešto ispod 120-130KM, velik procenat u odnosu na cijenu artikla, zato ja ganjam ispod 50KM. Ako budem imao malo više para naručit ću nekad kakav Xiaomi mobitel od 200-tinjak KM i to je to, do tada sam na sići.
victom

#15562 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Streptokok wrote:da i kod mene isti slučaj, samo ja imam još jednu stavku, tj da je paket otišao prema carini :oops: . time su potopljene sve moje nade da bi mi se telefon od 47$ mogao provuci bez poreza.

to što je otišlo na carinu, ne znači da će i cariniti.
Sad imaju 2 opcije:
1) Ili će ga vratiti sa carine (bez carinjenja) (prati tracking)
2) Ili će ga cariniti, i poslat ti plavu kovertu da dostaviš cijenu proizvoda

Pošto je mobitel u pitanju, šanse su veće za 2), ali ne gubi nadu. :)
Streptokok

#15563 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Streptokok »

victom wrote:
Streptokok wrote:da i kod mene isti slučaj, samo ja imam još jednu stavku, tj da je paket otišao prema carini :oops: . time su potopljene sve moje nade da bi mi se telefon od 47$ mogao provuci bez poreza.

Sad imaju 2 opcije:

eto, toliko o mojim nadama, sada očekujem kovertu :oops:

21.09.2017 07:52:58 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)
victom

#15564 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Streptokok wrote:
victom wrote:

Sad imaju 2 opcije:

eto, toliko o mojim nadama, sada očekujem kovertu :oops:

21.09.2017 07:52:58 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)
ovo ne znači ništa. Ovo je standardna poruka.
I dalje ima šanse. Ne gubi nadu.
ali moraćeš se strpiti par dana. to će tako stojati sigurno 2-3 dana.
amar1994

#15565 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

Ima li neko istustva sa Amazonom , tacnije : AmazonGlobal Priority Shipping , da li uzimaju lopatom ili ne :-D
papebih

#15566 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by papebih »

Sta je sa singpost, spori su u zadnje vrijeme: 06.09.2017 01:23:00 Singapore SGSINB - SINGAPORE S06 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
MehmedPasaMoric

#15567 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by MehmedPasaMoric »

papebih wrote:Sta je sa singpost, spori su u zadnje vrijeme: 06.09.2017 01:23:00 Singapore SGSINB - SINGAPORE S06 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
Bilo je dosta snizenja i rasprodaja u septembru pa vjerovatno imaju vise prometa nego inace
channel10

#15568 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Da li ste kupovali na gearbestu? Ja sam jednom kupio sat i nije mi stigao. To je bilo prije nekih godinu dana. Opet narucim neki sat prije 4 dana, ali sad platim 2,5 dolara za registrovanu postu (valjda sa tracking brojem).

Maloprije odem na gearbest kad imam sta vidjeti. Paket je tek danas zapakovan. ZA svaku operaciju im treba jedan dan. Mogu ocekivati tek za dva tri dana da ga posalju i to bi bilo nekih 7 dana od dana narudzbe i placanja. Da li oni salju na mail TR broj jer jos uvijek nisam nista dobio, a platio sam?
zlo zlo

#15569 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

channel10 wrote:Da li ste kupovali na gearbestu? Ja sam jednom kupio sat i nije mi stigao. To je bilo prije nekih godinu dana. Opet narucim neki sat prije 4 dana, ali sad platim 2,5 dolara za registrovanu postu (valjda sa tracking brojem).

Maloprije odem na gearbest kad imam sta vidjeti. Paket je tek danas zapakovan. ZA svaku operaciju im treba jedan dan. Mogu ocekivati tek za dva tri dana da ga posalju i to bi bilo nekih 7 dana od dana narudzbe i placanja. Da li oni salju na mail TR broj jer jos uvijek nisam nista dobio, a platio sam?
neke sitnice i mobitel koji nikad nije došao, najvjerojatnije ga nisu ni poslali,tg nikad nije proradio, plaćen na rasprodaji, pa vjerovatno ošlo više komada nego imali stvarno, nisu nakon 2mj radili problem s vraćanjem para.

Uglavnom ni ne ulazim na sajt, na aliju i ebayu sam svaki dan,kupujem sve u 16, a tamo mjesecima nisam ušla, toliko je super sajt :lol: :lol: ponuda loša, sve je od njih, jedna stvar-jedan prodavac(oni).
channel10

#15570 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

zlo zlo wrote:
channel10 wrote:Da li ste kupovali na gearbestu? Ja sam jednom kupio sat i nije mi stigao. To je bilo prije nekih godinu dana. Opet narucim neki sat prije 4 dana, ali sad platim 2,5 dolara za registrovanu postu (valjda sa tracking brojem).

neke sitnice i mobitel koji nikad nije došao, najvjerojatnije ga nisu ni poslali,tg nikad nije proradio, plaćen na rasprodaji, pa vjerovatno ošlo više komada nego imali stvarno, nisu nakon 2mj radili problem s vraćanjem para.

Uglavnom ni ne ulazim na sajt, na aliju i ebayu sam svaki dan,kupujem sve u 16, a tamo mjesecima nisam ušla, toliko je super sajt :lol: :lol: ponuda loša, sve je od njih, jedna stvar-jedan prodavac(oni).
Primjetio sam to jos kad sam onaj sat naucio pa nije ni stigao. Vjerovatno ni ovaj neci stici, ali hajde. Onda sam dobio povrat sredstava, ali je problem sto se ja nadam da ce doci, a on nikad da dodje :D . I onda ohladim i ne narucim sa neke druge stranice ili ebaya. Sacekat cu jos koji dan dok ne izbace da su poslali pa ih onda zezati oko TR broja, mada je i to zahmet.

Ne znam ni ja koji me djavo natjera da ga narucim.
papebih

#15571 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by papebih »

Prilicno kupujem na gearbest. Meni su sto se tice isporuke najjaci, znao je artikl doc za 10 dana. Istina, imao sam slucaj da jedan artikl nije dosao 2 mjeseca, odbijali su vratit pare, nudili jedan dio para i na kraju mi stize roba. S druge strane, znali su vratit pare, iako im to ne trazim. Npr.neki senzor mi nije bio dobar kao proizvod, u koment sam napisao da je beskoristan, sto je istina, sami su se javili, izvinuli sto prodaju nesto lose i vratili pare. Sve u svemu, niko nije savrsen, ali zahvaljujuci sistemu bodova, tamo sam napravio neke sjajne kupovinr
zlo zlo

#15572 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

channel10 wrote:
zlo zlo wrote:

Primjetio sam to jos kad sam onaj sat naucio pa nije ni stigao. Vjerovatno ni ovaj neci stici, ali hajde. Onda sam dobio povrat sredstava, ali je problem sto se ja nadam da ce doci, a on nikad da dodje :D . I onda ohladim i ne narucim sa neke druge stranice ili ebaya. Sacekat cu jos koji dan dok ne izbace da su poslali pa ih onda zezati oko TR broja, mada je i to zahmet.

Ne znam ni ja koji me djavo natjera da ga narucim.
tako je nama bilo, 2 mj čekali mi4( meni moj s alija bio došo mob brzo) ovo nikako nije, ni tg nije radio, i dok vratili pare taman u procomp došao mi5 i tu uzeli i za par dana došao, ne bi muž izdurao čekat još 2mj :lol:
bersK

#15573 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bersK »

Tri artikla naručio. Sva tri došla prije starta deadlinea. Volim ovo.
Kiki_Musampa

#15574 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Kiki_Musampa »

papebih wrote:Sta je sa singpost, spori su u zadnje vrijeme: 06.09.2017 01:23:00 Singapore SGSINB - SINGAPORE S06 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
Isto,od 8.09. cekam bilo kakvu promjenu...
Streptokok

#15575 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Streptokok »

victom wrote:
ovo ne znači ništa. Ovo je standardna poruka.
I dalje ima šanse. Ne gubi nadu.
ali moraćeš se strpiti par dana. to će tako stojati sigurno 2-3 dana.
eh eto, dobio sam napismeno. dostavio sam im izvod iz paypala. kako sad to ide? jel se poštaru sve plati kad donese ili?
Post Reply