Kiki_Musampa wrote:RF476384394SG
Jel moguce da 10 dana leti?Bolje bez trackinga,makar ne znas gdje je:)
Meni je takav status od 06.09.
Moderator: anex
Kiki_Musampa wrote:RF476384394SG
Jel moguce da 10 dana leti?Bolje bez trackinga,makar ne znas gdje je:)
pretpostavljam. u zraku ti nije sigurno.Kiki_Musampa wrote:Kako znas?victom wrote:Kiki_Musampa wrote:RF476384394SG
Jel moguce da 10 dana leti?Bolje bez trackinga,makar ne znas gdje je:)![]()
ne leti ti paketić, već je u nekom hangaru u Abu Dhabiju. Čeka da se nađe mjesta u avionu za Evropu.
ako već sve imaš, onda si zreo za ovo:kazo wrote:Pitanje nije vezano za e-bay, ali jeste za slicne sajtove. Naime, dobio sam kupon u vrijednosti od 30 eura. Evo pretrazujem vec sat vremena i ne znam sta da kupimNista mi ne treba, ali eto da iskoristim popust kad vec imam. Sta preporucujete od tehnike, ima li nesto da je zavladalo kod nas ? Preporucite sta god vam padne napamet
Ja svoju duplo platih, samo sto je salje u BiH_Reds_ wrote:Ko uopce vise salje baterije u BiH??
Trazim neke baterije za akcione kamere, i niko nece da salje za BiH, ili ako hoce to su p 3-4 puta vece cijene nego sto za druge drzave.
to što je otišlo na carinu, ne znači da će i cariniti.Streptokok wrote:da i kod mene isti slučaj, samo ja imam još jednu stavku, tj da je paket otišao prema carini. time su potopljene sve moje nade da bi mi se telefon od 47$ mogao provuci bez poreza.
i šta sad, hoće li me zvati sa carine ili kako to već sada ide?
eto, toliko o mojim nadama, sada očekujem kovertuvictom wrote:to što je otišlo na carinu, ne znači da će i cariniti.Streptokok wrote:da i kod mene isti slučaj, samo ja imam još jednu stavku, tj da je paket otišao prema carini. time su potopljene sve moje nade da bi mi se telefon od 47$ mogao provuci bez poreza.
Sad imaju 2 opcije:
1) Ili će ga vratiti sa carine (bez carinjenja) (prati tracking)
2) Ili će ga cariniti, i poslat ti plavu kovertu da dostaviš cijenu proizvoda
Pošto je mobitel u pitanju, šanse su veće za 2), ali ne gubi nadu.
ovo ne znači ništa. Ovo je standardna poruka.Streptokok wrote:eto, toliko o mojim nadama, sada očekujem kovertuvictom wrote:to što je otišlo na carinu, ne znači da će i cariniti.Streptokok wrote:da i kod mene isti slučaj, samo ja imam još jednu stavku, tj da je paket otišao prema carini. time su potopljene sve moje nade da bi mi se telefon od 47$ mogao provuci bez poreza.
Sad imaju 2 opcije:
1) Ili će ga vratiti sa carine (bez carinjenja) (prati tracking)
2) Ili će ga cariniti, i poslat ti plavu kovertu da dostaviš cijenu proizvoda
Pošto je mobitel u pitanju, šanse su veće za 2), ali ne gubi nadu.![]()
21.09.2017 07:52:58 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)
Bilo je dosta snizenja i rasprodaja u septembru pa vjerovatno imaju vise prometa nego inacepapebih wrote:Sta je sa singpost, spori su u zadnje vrijeme: 06.09.2017 01:23:00 Singapore SGSINB - SINGAPORE S06 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
neke sitnice i mobitel koji nikad nije došao, najvjerojatnije ga nisu ni poslali,tg nikad nije proradio, plaćen na rasprodaji, pa vjerovatno ošlo više komada nego imali stvarno, nisu nakon 2mj radili problem s vraćanjem para.channel10 wrote:Da li ste kupovali na gearbestu? Ja sam jednom kupio sat i nije mi stigao. To je bilo prije nekih godinu dana. Opet narucim neki sat prije 4 dana, ali sad platim 2,5 dolara za registrovanu postu (valjda sa tracking brojem).
Maloprije odem na gearbest kad imam sta vidjeti. Paket je tek danas zapakovan. ZA svaku operaciju im treba jedan dan. Mogu ocekivati tek za dva tri dana da ga posalju i to bi bilo nekih 7 dana od dana narudzbe i placanja. Da li oni salju na mail TR broj jer jos uvijek nisam nista dobio, a platio sam?
Primjetio sam to jos kad sam onaj sat naucio pa nije ni stigao. Vjerovatno ni ovaj neci stici, ali hajde. Onda sam dobio povrat sredstava, ali je problem sto se ja nadam da ce doci, a on nikad da dodjezlo zlo wrote:neke sitnice i mobitel koji nikad nije došao, najvjerojatnije ga nisu ni poslali,tg nikad nije proradio, plaćen na rasprodaji, pa vjerovatno ošlo više komada nego imali stvarno, nisu nakon 2mj radili problem s vraćanjem para.channel10 wrote:Da li ste kupovali na gearbestu? Ja sam jednom kupio sat i nije mi stigao. To je bilo prije nekih godinu dana. Opet narucim neki sat prije 4 dana, ali sad platim 2,5 dolara za registrovanu postu (valjda sa tracking brojem).
Maloprije odem na gearbest kad imam sta vidjeti. Paket je tek danas zapakovan. ZA svaku operaciju im treba jedan dan. Mogu ocekivati tek za dva tri dana da ga posalju i to bi bilo nekih 7 dana od dana narudzbe i placanja. Da li oni salju na mail TR broj jer jos uvijek nisam nista dobio, a platio sam?
Uglavnom ni ne ulazim na sajt, na aliju i ebayu sam svaki dan,kupujem sve u 16, a tamo mjesecima nisam ušla, toliko je super sajt![]()
ponuda loša, sve je od njih, jedna stvar-jedan prodavac(oni).
Prilicno kupujem na gearbest. Meni su sto se tice isporuke najjaci, znao je artikl doc za 10 dana. Istina, imao sam slucaj da jedan artikl nije dosao 2 mjeseca, odbijali su vratit pare, nudili jedan dio para i na kraju mi stize roba. S druge strane, znali su vratit pare, iako im to ne trazim. Npr.neki senzor mi nije bio dobar kao proizvod, u koment sam napisao da je beskoristan, sto je istina, sami su se javili, izvinuli sto prodaju nesto lose i vratili pare. Sve u svemu, niko nije savrsen, ali zahvaljujuci sistemu bodova, tamo sam napravio neke sjajne kupovinrchannel10 wrote:Da li ste kupovali na gearbestu? Ja sam jednom kupio sat i nije mi stigao. To je bilo prije nekih godinu dana. Opet narucim neki sat prije 4 dana, ali sad platim 2,5 dolara za registrovanu postu (valjda sa tracking brojem).
tako je nama bilo, 2 mj čekali mi4( meni moj s alija bio došo mob brzo) ovo nikako nije, ni tg nije radio, i dok vratili pare taman u procomp došao mi5 i tu uzeli i za par dana došao, ne bi muž izdurao čekat još 2mjchannel10 wrote:Primjetio sam to jos kad sam onaj sat naucio pa nije ni stigao. Vjerovatno ni ovaj neci stici, ali hajde. Onda sam dobio povrat sredstava, ali je problem sto se ja nadam da ce doci, a on nikad da dodjezlo zlo wrote:neke sitnice i mobitel koji nikad nije došao, najvjerojatnije ga nisu ni poslali,tg nikad nije proradio, plaćen na rasprodaji, pa vjerovatno ošlo više komada nego imali stvarno, nisu nakon 2mj radili problem s vraćanjem para.channel10 wrote:Da li ste kupovali na gearbestu? Ja sam jednom kupio sat i nije mi stigao. To je bilo prije nekih godinu dana. Opet narucim neki sat prije 4 dana, ali sad platim 2,5 dolara za registrovanu postu (valjda sa tracking brojem).
Uglavnom ni ne ulazim na sajt, na aliju i ebayu sam svaki dan,kupujem sve u 16, a tamo mjesecima nisam ušla, toliko je super sajt![]()
ponuda loša, sve je od njih, jedna stvar-jedan prodavac(oni).
. I onda ohladim i ne narucim sa neke druge stranice ili ebaya. Sacekat cu jos koji dan dok ne izbace da su poslali pa ih onda zezati oko TR broja, mada je i to zahmet.
Ne znam ni ja koji me djavo natjera da ga narucim.
Isto,od 8.09. cekam bilo kakvu promjenu...papebih wrote:Sta je sa singpost, spori su u zadnje vrijeme: 06.09.2017 01:23:00 Singapore SGSINB - SINGAPORE S06 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
eh eto, dobio sam napismeno. dostavio sam im izvod iz paypala. kako sad to ide? jel se poštaru sve plati kad donese ili?victom wrote:
ovo ne znači ništa. Ovo je standardna poruka.
I dalje ima šanse. Ne gubi nadu.
ali moraćeš se strpiti par dana. to će tako stojati sigurno 2-3 dana.