"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15551 Re: "Majstori" parkiranja
tad nije jeo alge
jos je zdero janjetinu ...
- amar1994
#15552 Re: RE: Re: "Majstori" parkiranja
Hahah [emoji38] [emoji38] [emoji38]bitanga_sa_otesa wrote:samo za bakira
- amar1994
#15554 Re: Re:
ovdje je klasican primjer lopovluka,ciganluka i gladi vlasti , nikad nisu stanari placali parking, sad moraju jer je malo gospodi prihodazdruzdjo wrote:
btw. kod bolnice haos
-
zdruzdjo
#15555 Re: Re:
rekao mi je onaj ciko sto naplacuje da tu ne naplacuju jer ne mogu sve obici. previse im je ona linija pored bolnice.amar1994 wrote: ovdje je klasican primjer lopovluka,ciganluka i gladi vlasti , nikad nisu stanari placali parking, sad moraju jer je malo gospodi prihoda![]()
![]()
Ali sigurno je samo pitanje vremena.
- amar1994
#15556 Re: Re:
zdruzdjo wrote:rekao mi je onaj ciko sto naplacuje da tu ne naplacuju jer ne mogu sve obici. previse im je ona linija pored bolnice.amar1994 wrote: ovdje je klasican primjer lopovluka,ciganluka i gladi vlasti , nikad nisu stanari placali parking, sad moraju jer je malo gospodi prihoda![]()
![]()
- holowey
#15557 Re: Re:
naplata jeste izvor prihoda ali se naplatom i skracuje vrijeme zauzimanja povrsine... kad se placa vodis racuna koliko ces ostati, a kad je djaba, neka nas gdje zuris...amar1994 wrote: ovdje je klasican primjer lopovluka,ciganluka i gladi vlasti , nikad nisu stanari placali parking, sad moraju jer je malo gospodi prihoda![]()
![]()
btw. kod bolnice haosi isto tako, cuj naplata
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15558 Re: "Majstori" parkiranja
kod nas na ilidzi parkiraju u kružnom toku tako da ovo je odličnosalik79 wrote:Taze sa Ilidze:
svadbena kolona ne ide jednom trakom nego ide CIK CAK zauzimajući tri trake sve se zaustavi kada prolaze
i ja sam neki dan stao pred apotekom ispred granda ispred druge apoteke i na trotoaru jer ne možeš OPSTATI KAO NORMALAN
-
tempuser
#15559 Re: Re:
Nije istina, osim sto se u ogromoj vecini gradova u drzavama za koje drzimo da su uredjene stanari placaju svoja parking mjesta (naravno po povlastenim uslovima) to je vec uvedeno nrp. u Bihacu. Svugdje je to normalno, jedino je to kod nas lopovluk i cigaluk! Daj nasem covjeku da ispred svoje zgrade uvijek ima parking, daj kad odem u goste da imam parking ali da se ne placa...zdruzdjo wrote:rekao mi je onaj ciko sto naplacuje da tu ne naplacuju jer ne mogu sve obici. previse im je ona linija pored bolnice.amar1994 wrote: ovdje je klasican primjer lopovluka,ciganluka i gladi vlasti , nikad nisu stanari placali parking, sad moraju jer je malo gospodi prihoda![]()
![]()
Gledam kod jarana situaciju, stanuje bili Velepekare, dok mu ispred zgrade nisu prikucali novu zgradu uvijek je bilo 1-2 mjesta jer su se tu, osim stanara parkirali i pekari. Sad je naci mjesto nevidjena lutrija, dodjes kuci i gubis po pola sata da se parkiras jer je na tvom parkigu kompletna smjena pekare, Bingo, banka, Gorenje, kafana... Kad tebi daju naljepnicu, a ostali budu placali slika ce biti drugacija. Ljudi ce pocetki razmisljati o alternativama, vise ljudi jednim autom, bicikl, gradski prevoz, a ne ko sad jedan covjek - jedan auto.
- amar1994
#15560 Re: "Majstori" parkiranja
Naravno da jeste kad su plate male i lose, ciganluk je jer ne znaju vise odakle bi uzimali [emoji106]
Vidjeli da parkiraju, eh hajmo iscrtat linije jer su ljudi glupi pa ne znaju razmak napravit i naplatiti to
Ne daj boze da garaze kakve naprave ili parkinga kako treba uredjenog, eto zasto je ciganluk [emoji6]
Vidjeli da parkiraju, eh hajmo iscrtat linije jer su ljudi glupi pa ne znaju razmak napravit i naplatiti to
Ne daj boze da garaze kakve naprave ili parkinga kako treba uredjenog, eto zasto je ciganluk [emoji6]
-
quarterback
#15561 Re:
ako su male i lose sto se onda voze autima?amar1994 wrote:Naravno da jeste kad su plate male i lose, ciganluk je jer ne znaju vise odakle bi uzimali [emoji106]
ovdje nikako da se shvati da auto i parking nisu prava koje si dobio rodjenjem u bosni
- supercali
#15562 Re: "Majstori" parkiranja
Auto je potreba
Sta ce on gradskom prevozom kad je guzva mora autom kad mora zaraditi
- amar1994
#15563 Re: Re:
sve ja razumijem , al iscrtavanje linija na cesti nikakoquarterback wrote:ako su male i lose sto se onda voze autima?amar1994 wrote:Naravno da jeste kad su plate male i lose, ciganluk je jer ne znaju vise odakle bi uzimali [emoji106]
ovdje nikako da se shvati da auto i parking nisu prava koje si dobio rodjenjem u bosni
zar nije bruka pored bolnice da naplacuju
Last edited by amar1994 on 27/10/2016 10:42, edited 1 time in total.
- amar1994
#15564 Re: "Majstori" parkiranja
gradski prevoz je vala redovan da ne moze redovniji bit, biciklo zakonsupercali wrote:Auto je potreba
samo ga ja zimi ne vozim
- spree
#15565 Re: "Majstori" parkiranja

Dorucak montana, efes, mrkva itd. Sva tri imaju stealth mode tako da nije ni problem. Ovi sa druge strane ceste nemaju stealth mode, ali su skroz na trotoaru, pa moze i bez.
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
-
quarterback
#15566 Re: Re:
jeste pored bolnice, doduse ako ne stave da se naplacuje parkirao bi tu i ko je u bolnici i ko nije, ja bih stavio da je recimo pola marke sat tu ili tako nesto, vise simbolicno, cisto da ne ostaju za stalnoamar1994 wrote: sve ja razumijem , al iscrtavanje linija na cesti nikako
zar nije bruka pored bolnice da naplacuju![]()
a ostatak grada bih vjeruj mi iscrtao od bentbase do hrasnice,
napravio bih da imas naljepnice kad si pred zgradom ili u toj zoni,
mjesecni parking recimo 50 maraka kad si u zoni, kad nisi u zoni - komercijalne cijene
hoces auto? plati parking za njega
neko je spomenuo bihac iznad, prije godinu dana kad sam bio tamo kontam parkiracu kao i uvijek pred zgradom nekom, aha, cijeli grad doslovno iscrtan i svi imaju naljepnice, kontam hajd u bosni smo, udjem na jedan veliki parking pred zgradom, vidim lisice na autu, znaci ne samo da imaju zone i naljepnice nego neko i provjerava...
3 dana ostao - 3 dana placao parking
kad moze bihac u cemu je problem ovdje ?
-
mirzet87sa
#15567 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo je dobro pola pola su.. navecer se tu parkira duz cijele trake 
- supercali
#15568 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo je bio sarkazam i najcesci izgovor zasto svi imaju autoamar1994 wrote:gradski prevoz je vala redovan da ne moze redovniji bit, biciklo zakonsupercali wrote:Auto je potreba
Sta ce on gradskom prevozom kad je guzva mora autom kad mora zaraditi![]()
![]()
samo ga ja zimi ne vozim
Imam i ja potrebu da guzim na jahti pa nemam jahtu
-
quarterback
#15569 Re: "Majstori" parkiranja
tebi je dovoljna jahta sa kafe aparatomsupercali wrote:Ovo je bio sarkazam i najcesci izgovor zasto svi imaju autoamar1994 wrote:gradski prevoz je vala redovan da ne moze redovniji bit, biciklo zakonsupercali wrote:Auto je potreba
Sta ce on gradskom prevozom kad je guzva mora autom kad mora zaraditi![]()
![]()
samo ga ja zimi ne vozim
Imam i ja potrebu da guzim na jahti pa nemam jahtu
- supercali
#15570 Re: "Majstori" parkiranja
Kafe aparat nabavio samo jos jeftino da izleti jahta
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15571 Re:
Na ovom potezu je ovako bilo i prije dodatnih traka.spree wrote:
Dorucak montana, efes, mrkva itd. Sva tri imaju stealth mode tako da nije ni problem. Ovi sa druge strane ceste nemaju stealth mode, ali su skroz na trotoaru, pa moze i bez.
Sad je jos bolje, ostavis u traci, ima lijeva da se fino prodje
-
quarterback
#15572 Re: "Majstori" parkiranja
a parking odmah iza ovih poslovnih prostora
- amar1994
#15573 Re: Re:
dobro, nije meni problem platit parkingquarterback wrote:jeste pored bolnice, doduse ako ne stave da se naplacuje parkirao bi tu i ko je u bolnici i ko nije, ja bih stavio da je recimo pola marke sat tu ili tako nesto, vise simbolicno, cisto da ne ostaju za stalnoamar1994 wrote: sve ja razumijem , al iscrtavanje linija na cesti nikako
zar nije bruka pored bolnice da naplacuju![]()
a ostatak grada bih vjeruj mi iscrtao od bentbase do hrasnice,
napravio bih da imas naljepnice kad si pred zgradom ili u toj zoni,
mjesecni parking recimo 50 maraka kad si u zoni, kad nisi u zoni - komercijalne cijene
hoces auto? plati parking za njega
neko je spomenuo bihac iznad, prije godinu dana kad sam bio tamo kontam parkiracu kao i uvijek pred zgradom nekom, aha, cijeli grad doslovno iscrtan i svi imaju naljepnice, kontam hajd u bosni smo, udjem na jedan veliki parking pred zgradom, vidim lisice na autu, znaci ne samo da imaju zone i naljepnice nego neko i provjerava...
3 dana ostao - 3 dana placao parking
kad moze bihac u cemu je problem ovdje ?
- supercali
#15574 Re: "Majstori" parkiranja
Pa na cesti si i od narodnog do doma armije pa placas
Skoro svi koji u gradu parkiraju regularno su na cesti ako izuzmemo velike parkinge i garaze tipa skenderije bbi i sl
Kad je ulica jednosmjerna kao grbavicka zasto ne napraviti parking traku?
Skoro svi koji u gradu parkiraju regularno su na cesti ako izuzmemo velike parkinge i garaze tipa skenderije bbi i sl
Kad je ulica jednosmjerna kao grbavicka zasto ne napraviti parking traku?
- spree
#15575 Re: RE: Re:
Mislim da su prije bile tri trake, pa se opet moglo proci lijevom. Sad je kao zabrinjavajuca saobracajno-sigurnosna situacija u gradu i ima tonu policajaca na glavnoj gradskoj saobracajnici, a ove okolo nista. Pa postaviti drota ovdje i ne bi trebalo uzimati kredit od mmf-a.Tomahawk11 wrote:Na ovom potezu je ovako bilo i prije dodatnih traka.spree wrote:
Sad je jos bolje, ostavis u traci, ima lijeva da se fino prodje