Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
nema me tamo
#15551 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dođe kao sirce
- sig_garret
#15552 Re: Gledate seriju - preporucite je

Po knjizi The Terror (Dan Simmons)
- karanana
#15553 Re: Gledate seriju - preporucite je
veceras.
jedva cekam, mada nisam neki ljubitelj djela ridlija scotta. izgleda ok i postavka i mjesto i vrijeme su mi dobri.
jedva cekam, mada nisam neki ljubitelj djela ridlija scotta. izgleda ok i postavka i mjesto i vrijeme su mi dobri.
- Point.
#15554 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ovo se odavno iščekuje.sig_garret wrote:
- Altsa
#15555 Re: Gledate seriju - preporucite je
The Terror obecava
- karanana
#15556 Re: Gledate seriju - preporucite je
da, jos je rano ali teror je dobro snimljen, svidja mi se setting i glumci su dobri. vidim onaj glavni kapetan mi poznat odnekle....gaj julijus cezar iz rome i mance rayder iz got
u kojem ce se smjeru radnja razvijati ostaje da se vidi.
par nejasnoca: zasto su poslane one ekspedicije istocno zapadno i sjeverno? da traze kopno? jel to kako bi se orijentisali gdje su? sta su radili sa onim upisivanjem imena i pisma u onaj kameni iglu? jel se tako vrsilo oznacavanje i preuzimanje teritorije?
jesam li dobro upratio da oni brodovi imaju i pogon na paru?
ko da mi jos nesto nije bilo jasno ali sad ne mogu da se sjetim.....ako se sjetim javicu se.
u kojem ce se smjeru radnja razvijati ostaje da se vidi.
par nejasnoca: zasto su poslane one ekspedicije istocno zapadno i sjeverno? da traze kopno? jel to kako bi se orijentisali gdje su? sta su radili sa onim upisivanjem imena i pisma u onaj kameni iglu? jel se tako vrsilo oznacavanje i preuzimanje teritorije?
jesam li dobro upratio da oni brodovi imaju i pogon na paru?
ko da mi jos nesto nije bilo jasno ali sad ne mogu da se sjetim.....ako se sjetim javicu se.
- Tito_i_Partija
#15557 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, to je Ciaran Hinds, odlican glumac. Al' meni je posebno drago sto je Jared Harris u seriji, koji sudeci po traileru glumi zamjenika kapetana.karanana wrote:da, jos je rano ali teror je dobro snimljen, svidja mi se setting i glumci su dobri. vidim onaj glavni kapetan mi poznat odnekle....gaj julijus cezar iz rome i mance rayder iz got
Trailer izgleda dobro, samo sto ja bas nisam veliki fan AMC-a. Oni ostavljaju taj neki svoj sugavi trag u svakoj seriji koju produciraju.
- karanana
#15558 Re: Gledate seriju - preporucite je
da jarred harris je isto kapetan drugog broda u ekspediciji.
dobar glumac, sad tek vidim da ga znam iz drugih serija.
amc.....nako...toplo, hladno su mi sto se serija i produkcije tice. ipak nisu jeftini ni odron kao sto su syfy, spike, cw i slicni. blizi su mi po lovi i produkciji hbo-u i netflixu.
dobar glumac, sad tek vidim da ga znam iz drugih serija.
amc.....nako...toplo, hladno su mi sto se serija i produkcije tice. ipak nisu jeftini ni odron kao sto su syfy, spike, cw i slicni. blizi su mi po lovi i produkciji hbo-u i netflixu.
- sig_garret
#15559 Re: Gledate seriju - preporucite je
HMS Terror je pored jedara imao ugradjenu masinu od lokomotive, koja je pogonila propeler.
Vjeruje se da su cijevi za vodu koju je posada pila bile letovane olovom i da su zbog toga
svi patili od trovanja olovom.Osim toga, izgleda da su konzerve sa hranom takodje bile
zatrovane losim olovnim lemovima.
Oba broda su ucestvovala u ekspediciji na Juzni pol pod komandom sir James Ross.
James Ross je 1831 prvi dosegao magnetni sjeverni pol.Njegov najbolji prijatelj je Francis Crozier.

Cilj admiraliteta je bio da pronadju Sjeverno-Zapadni prolaz prema Pacifiku (oko Kanade).
Komanda je prvo bila ponudjena Ross-u (koji je odbio, nije ga zena pustila da ide).
Drugi izbor je bio James Fitzjames (onaj sto je igro`Brutusa), ali je predlog odbijen
jer ga je komanda smatrala premladim.
Sledeci kandidat bio je Francis Crozier (kapetan HMS Terror) koji je takodje odbijen.
(Irac, bez aristokratskog porijekla).
Komandu je na kraju vjerovatno zahvaljujuci pol. vezama, dobio sir John Franklin (Cezar)
Vjeruje se da su cijevi za vodu koju je posada pila bile letovane olovom i da su zbog toga
svi patili od trovanja olovom.Osim toga, izgleda da su konzerve sa hranom takodje bile
zatrovane losim olovnim lemovima.
Oba broda su ucestvovala u ekspediciji na Juzni pol pod komandom sir James Ross.
James Ross je 1831 prvi dosegao magnetni sjeverni pol.Njegov najbolji prijatelj je Francis Crozier.

Cilj admiraliteta je bio da pronadju Sjeverno-Zapadni prolaz prema Pacifiku (oko Kanade).
Komanda je prvo bila ponudjena Ross-u (koji je odbio, nije ga zena pustila da ide).
Drugi izbor je bio James Fitzjames (onaj sto je igro`Brutusa), ali je predlog odbijen
jer ga je komanda smatrala premladim.
Sledeci kandidat bio je Francis Crozier (kapetan HMS Terror) koji je takodje odbijen.
(Irac, bez aristokratskog porijekla).
Komandu je na kraju vjerovatno zahvaljujuci pol. vezama, dobio sir John Franklin (Cezar)
- Kaligrafija
#15560 Re: Gledate seriju - preporucite je
Happy, ko nije gledao ovu seriju, nije svjestan kakvu genijalnu bolescinu je propustio...! Cristopher Meloni je odglumio perfektno totalnog ludaka...a sve je zacinio Patton Oswalt, koji je posudio glas imaginarnom liku Happyju...Sve preporuke...!
https://m.imdb.com/title/tt2452242

- banjaluka078
#15561 Re: Gledate seriju - preporucite je
+1Kaligrafija wrote:Happy, ko nije gledao ovu seriju, nije svjestan kakvu genijalnu bolescinu je propustio...! Cristopher Meloni je odglumio perfektno totalnog ludaka...a sve je zacinio Patton Oswalt, koji je posudio glas imaginarnom liku Happyju...Sve preporuke...!
Bolesno.
- beni-bu-man
#15562 Re: Gledate seriju - preporucite je
Looks nicebanjaluka078 wrote:+1Kaligrafija wrote:Happy, ko nije gledao ovu seriju, nije svjestan kakvu genijalnu bolescinu je propustio...! Cristopher Meloni je odglumio perfektno totalnog ludaka...a sve je zacinio Patton Oswalt, koji je posudio glas imaginarnom liku Happyju...Sve preporuke...!
![]()
Bolesno.
- hadzinicasa
#15563 Re: Gledate seriju - preporucite je
patim se sa Sneaky Pete evo sesta epizoda. Uopce mi nije legla, a sve cekam da se zakacim, mazohisticki.
Predvidiva mi je, povrsna, vec vidjena, ... ne znam.
vjerovatno je do mene.
vjerovatno je do mene.
-
nema me tamo
#15564 Re: Gledate seriju - preporucite je
hadzinicasa wrote:patim se sa Sneaky Pete evo sesta epizoda. Uopce mi nije legla, a sve cekam da se zakacim, mazohisticki.
vjerovatno je do mene.
Nije do tebe sve što si napisala je istina donekle..
Do glumca je meni gotivim ga dugo serija ko serija je neka osmica i ima tu ocjenu..
Tako da sam obje sezone pregledao kad su i izašle, a i nema nešto epizoda taman.
- karanana
#15565 Re: Gledate seriju - preporucite je
odusto nakon pilota. nekako mi djetunjast zaplet i scenario.
-
chino
#15566 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja ni pilot nisam mogao do kraja da pogledam
- arzuhal
#15567 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledao obje sinoć, nisam mog'o zaspat pa hajrekodavidim šta ima novog...sig_garret wrote:
Ko voli Doživljaje Artura Gordona Pima od Poa i Zagonetku ledenog mora od Verna, prava stvar...
- Bloo
- Globalna šefica
#15568 Re: Gledate seriju - preporucite je
arzuhal wrote:
Ko voli Doživljaje Artura Gordona Pima od Poa...
- arzuhal
#15569 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jel se tako zove roman?Bloo wrote:arzuhal wrote:
- Bloo
- Globalna šefica
#15570 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da. Nego ovo je bila moja faca kad sam pročitala knjigu..i opet u izdanju Dana...arzuhal wrote:Jel se tako zove roman?Bloo wrote:arzuhal wrote:
Pa kako je ti spomenu, vrati mi se onaj vrtlog emocija (uglavnom beznađa
Možda pogledam film.
- arzuhal
#15571 Re: Gledate seriju - preporucite je
Davno sam ga čitao pa kontam da nisam pogriješio u nazivu ili nešto...Jules Verne je napisao "Zagonetku ledenog mora" kao nastavak na Poov roman, odajući počast darkeru...Bloo wrote: Da. Nego ovo je bila moja faca kad sam pročitala knjigu..i opet u izdanju Dana...![]()
Pa kako je ti spomenu, vrati mi se onaj vrtlog emocija (uglavnom beznađa)...
Možda pogledam film.
Ipak, slažem se da su priče i poeme jača strana glavatog lampira
- Bloo
- Globalna šefica
#15572 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, ima tendenciju da se raspline u bilo kojoj dužoj formi.arzuhal wrote:Davno sam ga čitao pa kontam da nisam pogriješio u nazivu ili nešto...Jules Verne je napisao "Zagonetku ledenog mora" kao nastavak na Poov roman, odajući počast darkeru...Bloo wrote: Da. Nego ovo je bila moja faca kad sam pročitala knjigu..i opet u izdanju Dana...![]()
Pa kako je ti spomenu, vrati mi se onaj vrtlog emocija (uglavnom beznađa)...
Možda pogledam film.
Ipak, slažem se da su priče i poeme jača strana glavatog lampira
- karanana
#15573 Re: Gledate seriju - preporucite je
7 seconds.
ako nemate nista drugo na tapetu, moze se pogledati. 7,5 od mene. mislim da ovo ide u jednu sezonu.
prica interesantna, solidna gluma, ali ima dosta rupa i neodgovorenih pitanja i klisheja da se mnogima nece svidjeti.
btw...mozete li mi dati ijednu netflix seriju u kojoj nema gay teme? ja ne pamtim ni jednu. od westerna do scifi-ja preko serija u sadasnjosti.
svaki put kazem, briga me, liberalan sam, neka gayeva, ali fakat su preofirni provlacenjem te neke agende i gdje treba i gdje ne treba.
btw....beton glavna garava glumica....uh. ali nit je ona gay nit se sta konkretnije moglo vidjeti kod nje.
eh sad cu preci na ovu the mechanism. je li iko gledo? odlicna prosjecna ocjena s obzirom na ovoliko ocjenitelja.
ako nemate nista drugo na tapetu, moze se pogledati. 7,5 od mene. mislim da ovo ide u jednu sezonu.
prica interesantna, solidna gluma, ali ima dosta rupa i neodgovorenih pitanja i klisheja da se mnogima nece svidjeti.
btw...mozete li mi dati ijednu netflix seriju u kojoj nema gay teme? ja ne pamtim ni jednu. od westerna do scifi-ja preko serija u sadasnjosti.
svaki put kazem, briga me, liberalan sam, neka gayeva, ali fakat su preofirni provlacenjem te neke agende i gdje treba i gdje ne treba.
btw....beton glavna garava glumica....uh. ali nit je ona gay nit se sta konkretnije moglo vidjeti kod nje.
eh sad cu preci na ovu the mechanism. je li iko gledo? odlicna prosjecna ocjena s obzirom na ovoliko ocjenitelja.
-
BJB
#15574 Re: Gledate seriju - preporucite je
The Good Karma Hospital pocela druga sezona ako neko gleda..
Zanimljiva serija skroz..Dobri glumci, ima smjesnih, tuznih, zanimljivih scena..
Zanimljiva serija skroz..Dobri glumci, ima smjesnih, tuznih, zanimljivih scena..
- Ramzess Veliki
#15575 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ash and the Evil Dead
Odlicna serija, mnogo dobre glume, sjajni predjeli ...
Ako se ko sjeca ...
...
cool serija, ovaj glumac se rodio za tu ulogu. 
Odlicna serija, mnogo dobre glume, sjajni predjeli ...
Ako se ko sjeca ...
...