HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
made_in_sarajevo

#15551 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Iza Horizonta wrote:Po 100_ti put da bi imali kanale koje želite morate preći na telemah pakete, HEMA resiveri i HS moduli nisu kompaktibilni sa Telemah_om, takođe frekvencije HS_a su dosta niže nego frekvencije Telemaha_a, zato i ne možete ih naći na HEMA resiverima i HS modulima.
mi korisnici rahmetli HS-a moramo samo jebat mater nekome kad nam ne isporuce uslugu koju placamo. to da moramo na telemach preci mozes i ti i telemach macku o rep okaciti. ja nisam trazio da se HS proda telemachu, ja sam sa HS-om bio prezadovoljan. dakle drugim rijecima da tvoj glupi mozak shvati to. boli mene kurac,a i ostale korisnike cija je frekvencija jaca,slabija,visa,niza,vaka,naka. to sto su oni jedne druge kupili me sad dusa boli, tek sad vidimo koliko je HS valjao. dakle HS i telemach MORAJU sami doci,nazvati,pitati,moljakati mene kao korisnika da li mi slika valja ili ne valja, doci trceci da mi to poprave inace nek isporuce racun na kojem ce pisati 15KM koristenje interneta, digitalna TV 0,00KM. oni od mene zavise, zive i platu zaradjuju,a ne ja od njih, pa bujrum nek zarade te pare.

opet da tvoj mozak shvati, mi korisnici NE MORAMO preci na telemach, mi samo moramo jebat mater ako ne valja i moramo raskinuti ugovor ako nastave nam skakati po zivcima, sve ostalo telemach i hs MORAJU odraditi,popraviti,zavrsiti. kako ce to odraditi ne zanima me, cime ce to odraditi ni to me ne zanima, ja placam nesto i hocu da imam to. ako ne mogu da imam uslugu kako treba, hvala lijepo idemo kod drugog.

ovaj se post na tebe prvenstveno odnosi i za kraj ne citiraj me i odjebi sa teme.

crnivrag pomogne koliko moze, HS kad dodju pa se javi sa istim recenicama ali preko PP pomognu ljudima,a ti si samo naporan i glup
made_in_sarajevo

#15552 Re: HS kablovska

MH i HS kablovska wrote:
addem wrote:Ponuda je dobro unazadjena. Ljudi dragi ukinuse mnogw kanale nista nisu poboljsali samo su nas dobro zeznuli.
Unapređenje postojećih usluga tek predstoji, stoga Vas molimo da nam se javite u inbox sa korisničkim podacima. Provjerićemo Vaše postojeće usluge i javiti Vam se u najkraćem roku.
kakvo unapredjenje? ne morate zvanicno ako ne mozete jos napisati,mozete provuci info preko foruma da ljudi znaju sta ce se to unaprijediti. ovo trenutno sto imamo je sa konja na magarca ponuda
MH i HS kablovska

#15553 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

@all,
Poštovani korisnici,
najljubaznije Vas molimo da konkretne upite zahtjeve ili reklamacije vezane za naše usluge dostavljate odmah u PP zajedno s tačnim korisničkim podacima kako bismo provjerili sve što je potrebno, te u najkraćem roku odgovorili na Vašu poruku.

O svim izmjenama i novitetima ćemo Vas, kao i do sada, blagovremeno informisati.
Korisnicima kod kojih je pušten novi signal (adrese možete pogledati na linku) http://www.hs-hkb.ba/2016/02/02/obavjes ... risnike-5/
sugerišemo da preskeniraju TV uređaj, STB-a ili CAM modul na način kako je prikazano u uputstvu koje možete pogledati na http://www.hs-hkb.ba/korisnicki-centar/ ... nje-stb-a/

Za dodatne informacije i podršku pozovite naš kontakt centar na broj 1360 ili nam se javite u inbox.
MH i HS kablovska

#15554 Re: HS kablovska

made_in_sarajevo wrote:
MH i HS kablovska wrote:
addem wrote:Ponuda je dobro unazadjena. Ljudi dragi ukinuse mnogw kanale nista nisu poboljsali samo su nas dobro zeznuli.
Unapređenje postojećih usluga tek predstoji, stoga Vas molimo da nam se javite u inbox sa korisničkim podacima. Provjerićemo Vaše postojeće usluge i javiti Vam se u najkraćem roku.
kakvo unapredjenje? ne morate zvanicno ako ne mozete jos napisati,mozete provuci info preko foruma da ljudi znaju sta ce se to unaprijediti. ovo trenutno sto imamo je sa konja na magarca ponuda
Ne želimo da Vam dajemo nepotpune i nezvanične informacije. Kao što su naši korisnici navikli o svim detaljima, izmjenama i novitetima, blagovremeno ćemo Vas obavještavati a do tada molimo Vas za strpljenje.
MH i HS kablovska

#15555 Re: HS kablovska

felichi wrote:
ti ocigledno nisi dugo isao u radnicku ulicu. ja sam bio pocetkom januara, ljudi su kolabirali unutra kakva je bila guzva. a prije sedam dana red pocinje ispred kancelarija na trotoaru. tako da ako mislis da ces vratiti opremu i raskinuti ugovor :lol: :lol: :lol:
Zdravo felichi, maraccana & kemox,

Molimo Vas da Vaše zahtjeve i reklamacije uputite direktno na PP. Provjerićemo sve što je potrebno i ukoliko nije neophodno ne morate dolaziti direktno na naš korisnički servis, ovisi od zahtjeva, dovoljno je da nam se javite, poslaćemo akvizitera na adresu ili Vas kontaktirati kako bismo Vas detaljnije upoznali s našim uslugama, novom ponudom i dodatnim pogodnostima.
Adriatic

#15556 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

MH i HS kablovska wrote:
Nemate vi toliko vremena.
Otići će vam gro korisnika HS-a.
A vi se i dalje češljajte.
kakaljin

#15557 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Adriatic wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Da se radi na unaprijedjenju usluge ostavili bi sve kanale koje je imao HS i samo dodali kanale koje ima telemach i svi bi mi rekli da je doslo do unaprijedjenja uslluge. A iz prilozenog vidimo da to nije tako.

I opet preskacu da odgovore na moje pitanje!!!!
made_in_sarajevo

#15558 Re: HS kablovska

MH i HS kablovska wrote: Ne želimo da Vam dajemo nepotpune i nezvanične informacije. Kao što su naši korisnici navikli o svim detaljima, izmjenama i novitetima, blagovremeno ćemo Vas obavještavati a do tada molimo Vas za strpljenje.
vazda nesto cekamo, telekom isto sve se nesto ceka. ko prezivi taj ce pricati
MH i HS kablovska

#15559 Re: HS kablovska

Adriatic wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Ako uzmemo u obzir činjenicu da nisu svi naši korisnici na forumu, odnosno temi, vjerujemo da ćemo imati dovoljno vremena, za sve.
Bar se trudimmo, provjerite ;)
MH i HS kablovska

#15560 Re: HS kablovska

kakaljin wrote:
Da se radi na unaprijedjenju usluge ostavili bi sve kanale koje je imao HS i samo dodali kanale koje ima telemach i svi bi mi rekli da je doslo do unaprijedjenja uslluge. A iz prilozenog vidimo da to nije tako.

Poštovani kakaljin,
koliko smo upućeni, nakon slanja Vaše poruke, kontaktirani ste od kolega iz nadležnog sektora kako biste dobili sve informacije vezane za naše usluge.
Adriatic

#15561 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

MH i HS kablovska wrote:
Adriatic wrote:
Ako uzmemo u obzir činjenicu da nisu svi naši korisnici na forumu, odnosno temi, vjerujemo da ćemo imati dovoljno vremena, za sve.
Bar se trudimmo, provjerite ;)
Za početak odgovorite na moje pitanje: zašto je smanjen broj kanala za analognu na 58 a cijena povećana?
Valjda vam to nije teško pitanje?
piupiu

#15562 Re: HS kablovska

Post by piupiu »

made_in_sarajevo wrote: ovaj se post na tebe prvenstveno odnosi i za kraj ne citiraj me i odjebi sa teme.

crnivrag pomogne koliko moze, HS kad dodju pa se javi sa istim recenicama ali preko PP pomognu ljudima,a ti si samo naporan i glup
Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma, neprimjerena komunikacija, vrijedjanje

7 dana
House

#15563 Re: HS kablovska

Post by House »

nema cnn-a :lol: :thumbup:
kakaljin

#15564 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:

Poštovani kakaljin,
koliko smo upućeni, nakon slanja Vaše poruke, kontaktirani ste od kolega iz nadležnog sektora kako biste dobili sve informacije vezane za naše usluge.
Na zalost nisam kontaktiran i nisam dobio odgovor na pitanje koje sam postavio.

Evo da ponovom pitanje, sta cemo dobiti za cijenu od 13,50 KM koju do sada placamo za digitalnu tv, kada nam pustite novi signal? Jer ste vec nekim korisnicima pustili novi signal pa bi trebalo da se zna sta se dobija sa novim signalom za ovu cijenu?
Last edited by kakaljin on 04/02/2016 12:17, edited 1 time in total.
BordoSele

#15565 Re: HS kablovska

Post by BordoSele »

[quote="MH i HS kablovska"]Zdravo BordoSele & pici,
molimo vas za povratne informacije, da li ste radili skeniranje kanala prema uputama koje možete pogledati na našoj stanici
http://www.hs-hkb.ba/korisnicki-centar/ ... nje-stb-a/
Također Vas molimo, kao i sve naše korisnike učesnike na temi Klix foruma, ukoliko imaju problem s našim uslugama da nam se odmah jave s opisom problema i korisničkim podacima u inbox, kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.

Radio sam prema uputama znam oko toga,znaci da je potreban telemahov resiver zvali smo na onaj broj niko se ne javlja jako neprofesionalno tebe ne krivim ti si samo podrska ali brate dragi viditel koliko ljudi je nezadovoljno samo ovdje zamislite tek koji nepisu u mojoj zgradi ih barem ima jos 5 nezadovoljni ovim sto radite,kako da sad promijenim resiver taj dal moram cekati da dodju iz telemaha hs odakle vec neko da ga zamijeni dotad nema slike u kuhinji a u sobi imaju neki neki su zakljucani a par programa tipa rtl 2 fox trepere gube se nemoze se gledati,znaci tebe ne krivim ali dajte vi koji ste podrska uticite malo na telemah pa vidite da narod dize pobunu nemoze vam biti svejedno nikako :)
kemox

#15566 Re: HS kablovska

Post by kemox »

@MH i HS kablovska

Mogu li trešiti zamjenu HS-ovog CI modula za telemahov bez potpisivanja ugovora sa Telemahom. Zamjenili ste mi hs-ov resiver za Telemahov d3 mini i na njemu imam skoro sve kanale otključane (nisam potpisao ugovor sa Telemahom)

Odgovorite mi javno da svi mogu vidjeti, pošto je to svrha foruma.
Last edited by kemox on 04/02/2016 12:30, edited 1 time in total.
kemox

#15567 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Juče htio ga gledam Baketov intervju u HD-u na BHT HD, prebacim da vidim ima li signala, jačina signala dvije crtice od mogućih pet.

Bake glaso sam za tebe, pomagaj, vidi šta su mi ti uradili.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Image

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Last edited by kemox on 04/02/2016 12:29, edited 1 time in total.
MH i HS kablovska

#15568 Re: HS kablovska

Zahvaljujemo na razumijevanju i učešću na temi. Molimo Vas da nam se javite u inbox. Provjerićemo Vaš Ugovor i zamoliti kolege da izvrše zamjenu opreme u najkraćem roku.
BordoSele wrote:
MH i HS kablovska wrote:Zdravo BordoSele & pici,
molimo vas za povratne informacije, da li ste radili skeniranje kanala prema uputama koje možete pogledati na našoj stanici
http://www.hs-hkb.ba/korisnicki-centar/ ... nje-stb-a/
Također Vas molimo, kao i sve naše korisnike učesnike na temi Klix foruma, ukoliko imaju problem s našim uslugama da nam se odmah jave s opisom problema i korisničkim podacima u inbox, kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.

Radio sam prema uputama znam oko toga,znaci da je potreban telemahov resiver zvali smo na onaj broj niko se ne javlja jako neprofesionalno tebe ne krivim ti si samo podrska ali brate dragi viditel koliko ljudi je nezadovoljno samo ovdje zamislite tek koji nepisu u mojoj zgradi ih barem ima jos 5 nezadovoljni ovim sto radite,kako da sad promijenim resiver taj dal moram cekati da dodju iz telemaha hs odakle vec neko da ga zamijeni dotad nema slike u kuhinji a u sobi imaju neki neki su zakljucani a par programa tipa rtl 2 fox trepere gube se nemoze se gledati,znaci tebe ne krivim ali dajte vi koji ste podrska uticite malo na telemah pa vidite da narod dize pobunu nemoze vam biti svejedno nikako :)
MH i HS kablovska

#15569 Re: HS kablovska

kemox wrote:Juče htio ga gledam Baketov intervju u HD-u na BHT HD, prebacim da vidim ima li signala, jačina signala dvije crtice od mogućih pet.

Bake glaso sam za tebe, pomagaj, vidi šta su mi ti uradili.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Image

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
:) Žao nam je što ste propustili intervju. Molimo Vas za saradnju, na prethodnom postu smo Vam pisali da nam se javite. Očekujemo Vašu poruku.
MH i HS kablovska

#15570 Re: HS kablovska

kemox wrote:@MH i HS kablovska

Mogu li trešiti zamjenu HS-ovog CI modula za telemahov bez potpisivanja ugovora sa Telemahom. Zamjenili ste mi hs-ov resiver za Telemahov d3 mini i na njemu imam skoro sve kanale otključane (nisam potpisao ugovor sa Telemahom)

Ukoliko Vaša postojeća oprema nije kompatibilna mreži odnosno novom signalu, ista će biti zamijenjena. Da bi imali D3 uslugu na drugom TV uređaju, neophodno je da imate jedan od dodatnih D3 paketa.
kakaljin

#15571 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Ukoliko Vaša postojeća oprema nije kompatibilna mreži odnosno novom signalu, ista će biti zamijenjena. Da bi imali D3 uslugu na drugom TV uređaju, neophodno je da imate jedan od dodatnih D3 paketa.
To je ono što je najveći problem i što treba naglasit!!
Ali zato postoji evidencija ko je koju opremu dobio od HS-a, pa tako kada se zna da je nesto nekompartibilno,i pocnes zvati korisnike da ce tehnicari doci i zamjeniti opremu.
kemox

#15572 Re: HS kablovska

Post by kemox »

MH i HS kablovska wrote:

Evo vite li kako ste vi bezobrazni. Vi meni možete da "šarate" kako hoćte sa uslugama. Znači sad imam telemahovu uslzgu preko d3 mini resivera, a preko ci modula kojeg sam kupio od HS-a imam HS-ovu uslugu. I sad ko me j... što sam kupio HS-ov CI modul. Mislim da bi bilo fer da mi onda zamjenite i ci modul pošto nije komoatibilan sa vašom uslugom. Ne treba mi dodatni paket ne koristim telemahovu uslugu (ili koristim? Ne znam, valjda koriatim, a možda i ne koristim)

JAVNO PIZIVAM AKO POSTOJI BILI KAKVA INSTUTICA ZA ZAŠTITU PITROPAČA DA VAM ODUZME LICENCU ZA VAŠ RAD.
Last edited by kemox on 04/02/2016 13:02, edited 1 time in total.
alen_89

#15573 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

Poslusaj covjeka nazovi i zamjeni modul, cekaj do marta da zavrse citavo Sarajevo pa onda konkretne odluke...
alen_89

#15574 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

suad-sarajevo wrote:Kod tebe ili je neka greska, ili ti jos uvijek nisu pustili novi signal ili si presao na Telemach. Jer u svakom drugom slucaju bi trebao izgubiti Eurosport HD 100%. Prema listi kanala na hs stranici, ne bi trebao imati.

Ili nas samo lozis. :D
Ne lozim stavrno imam te kanale. Nisam presao na Telemach, jer kad sam zvao rekli su mi da nije jos moguce, da nazovem za 10-15 dana. Necu zvati cekam mart kad sve zavrse...
MH i HS kablovska

#15575 Re: HS kablovska

kemox wrote:
MH i HS kablovska wrote:

Evo vite li kako ste vi bezobrazni. Vi meni možete da "šarate" kako hoćte sa uslugama. Znači sad imam telemahovu uslzgu preko d3 mini resivera, a preko ci modula kojeg sam kupio od HS-a imam HS-ovu uslugu. I sad ko me j... što sam kupio HS-ov CI modul. Mislim da bi bilo fer da mi onda zamjenite i ci modul pošto nije komoatibilan sa vašom uslugom. Ne treba mi dodatni paket ne koristim telemahovu uslugu (ili koristim? Ne znam, valjda koriatim, a možda i ne koristim)

JAVNO PIZIVAM AKO POSTOJI BILI KAKVA INSTUTICA ZA ZAŠTITU PITROPAČA DA VAM ODUZME LICENCU ZA VAŠ RAD.
Vaš CI modul je funkcionalan i vjerujemo kompatibilan novom signalu kao kod ostalih korisnika, ako imate kanale iz aktuelne ponude, nema potrebe da se mijenja. Molimo Vas ili nam dostavite podatke i kontakt broj kako bismo provjerili i naknadno Vas pozvali ili preskenirajte ponovo CI modul.
Locked