Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
sunceKOtepsija

#15551 Re: Ramazan, opet ;)

Post by sunceKOtepsija »

amin,
ulazimo u drugu polovinu prve trecine :thumbup:
arzuhal

#15552 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

sunceKOtepsija wrote:amin,
..a polako napuštamo i drugu trećinu prve trećine :lol:
m_l

#15553 Re: Ramazan, opet ;)

Post by m_l »

arzuhal wrote:
Razlomke ste savladali, sjedite, pet! :lol:
skupljac_zeljeza

#15554 Re: Ramazan, opet ;)

Post by skupljac_zeljeza »

arzuhal wrote:
A ja mislio danas peti dan. Dobro je pa me ispraviste. :mrgreen:
sunceKOtepsija

#15555 Re: Ramazan, opet ;)

Post by sunceKOtepsija »

arzuhal wrote:
:lol:
jos malo, da ne trcimo pred rudu, sad smo negdje na cirka 56-57 % (and loading...nisam se puno upustao u racunanje, nadam se da nisam pogrijesio, neka niko ovo ne uzima zdravo za gotovo, ovo s postotcima, ovo prvo i od arzuhala je ok :thumbup: ) druge trecine prve trecine :thumbup:
m_l wrote:
arzuhal wrote:
Razlomke ste savladali, sjedite, pet! :lol:
:D :thumbup:
sunceKOtepsija

#15556 Re: Ramazan, opet ;)

Post by sunceKOtepsija »

skupljac_zeljeza wrote:
arzuhal wrote:
A ja mislio danas peti dan. Dobro je pa me ispraviste. :mrgreen:
:D tu smo da podrzimo jedni druge
sunceKOtepsija

#15557 Re: Ramazan, opet ;)

Post by sunceKOtepsija »

MOSALJOZE wrote:
Maharadza wrote:Elhamdulillah što ova Teravija dobro dođe, pogotovu jer lično ugl. "propadnem" nakon iftara (mada iskreno ne jedem previše ali uzalud), pa nije joj ni "kardio" ravan! :mrgreen:
Nisam mislio da ću ovo ikada napisati,ali upravu si brate moj.Još ako kakav dedo klanja kraj prozora,nema otvaranja bez teške muke.
des otvarat prozor, otvorena vrata, da cijeli dzemat uhvati promaha :shock:
sunceKOtepsija

#15558 Re: Ramazan, opet ;)

Post by sunceKOtepsija »

skupljac_zeljeza wrote:Šta jesti za vrijeme iftara, a šta na sehuru

Ali ovo ne može. :D
Voće sa velikim procentom vode je lubenica, dinja, bobičasto voće, s možete napraviti sokove od voća i povrća, kompote bez dodatka šećera, te supe i čorbe.
super su savjeti, neki dan sam citao, svaka joj cast
skupljac_zeljeza

#15559 Re: Ramazan, opet ;)

sunceKOtepsija wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Šta jesti za vrijeme iftara, a šta na sehuru

Ali ovo ne može. :D
Voće sa velikim procentom vode je lubenica, dinja, bobičasto voće, s možete napraviti sokove od voća i povrća, kompote bez dodatka šećera, te supe i čorbe.
super su savjeti, neki dan sam citao, svaka joj cast
Al' neka mi ne dira u meso i agdu. :wink:
aCme

#15560 Re: Ramazan, opet ;)

Post by aCme »

Evo jedna lijepa ilahija

nasa

#15561 Re: Ramazan, opet ;)

Post by nasa »

Ja te compote pravim s medom.Napravim kompot, ostavim da se hladne i dodam med.
skafiskafsnjak

#15562 Re: Ramazan, opet ;)

Post by skafiskafsnjak »

aCme wrote:Evo jedna lijepa ilahija

joj sto ne mogu ljudskog licemjerja. Malo pjevam ilahije, pa idem na Grand i skinem se. Fuj .

Isto otvoris slike na fb - na par slika pokrivena , ramazan. Pa onda par slika Kur'anskih ajeta... i onda slika ona "obucena" .

Da nas Allah uputi na pravi put i pameti nam dadne !
Towelie

#15563 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Towelie »

skafiskafsnjak wrote:
aCme wrote:Evo jedna lijepa ilahija

joj sto ne mogu ljudskog licemjerja. Malo pjevam ilahije, pa idem na Grand i skinem se. Fuj .

Isto otvoris slike na fb - na par slika pokrivena , ramazan. Pa onda par slika Kur'anskih ajeta... i onda slika ona "obucena" .

Da nas Allah uputi na pravi put i pameti nam dadne !
Trazi ljudima opravdanja. I sam sam svedok ovih stvari o kojima pricas, bivanje muslimanima na baterije. Ali, bolje i to nego nikako. I sta znas, mozda neki od ibadeta obavljenih u Ramazanu bude sebeb da se isti nastave tokom cele godine.
skafiskafsnjak

#15564 Re: Ramazan, opet ;)

Post by skafiskafsnjak »

ja priznajem, nisam najbolji musliman ! Ali ako nista, isti sam uvijek ili sam vremenom bolji . ALi ne volim ovo tamo-vamo , sta vise to mi je fuj .

Pa listam slike, ajeti, ona lijepa ko slika pokriverna, sljedeca slika haman gola subhanAllah :skoljka:

Vala nesto ne mogu opravdanje traziti - na neki nacin to je vrijedjanje ili bar ismijavanje vjere. Vjerovatno ne namjerno nego iz neznanja ... (eto ipak opravda)
nasa

#15565 Re: Ramazan, opet ;)

Post by nasa »

Ma svi koji su u islamu znaju da islam ide kroz faze, slojeve ....e sad nekom to ide brzo, nekom godinama, a neki ostanu uvijek u istoj fazi odnosno dozivljaju...
Drugo, nisu ilahije bas neki sastavni dio vjere, vise prateci...pa, inije bas da rejs moze otpjevati, hocu reci nije da ih pjevaju ucenjaci vec pjevaci...
i tako ima toga u svim vjerama...je li malo licemjerno, mozda, ovisi kako se gleda

Eto, ali mislim da nije lijepo da o tome na ovoj temi...
skafiskafsnjak

#15566 Re: Ramazan, opet ;)

Post by skafiskafsnjak »

Sve si upravu, i nije sad ni vrijeme ni tema. Nego eto , u vise navrata mi to zapara oci.

Evo jos malo i zapocinjemo post.

Da nam Allah dragi olaksa i danasnji post . Amin !!!
nasa

#15567 Re: Ramazan, opet ;)

Post by nasa »

Amin! :spavalica: :D
kritichar

#15568 Re: Ramazan, opet ;)

Post by kritichar »

gladna sam

#15569 Re: Ramazan, opet ;)

Post by gladna sam »

Moram malo sad da rondam :)

Skoro sam gledala neki klip na kojem se izmedju ostalog preporucuje sta treba jesti za vrijeme iftara i sad se u jednom dijelu osim onog ne jedite tešku masnu i przenu hranu, da se ne bi opterecivao probavni trakt i slicno, govori i o tome da ne jedemo hranu koja ce za posljedicu imati bihuzurluk ljudi koji klanjaju u dzematu kraj tebe

Heleneise, posto vuvijek klanjam vani u Begovoj, mirise i sve ostalo odnese lagani vjetric koji je uvijek tu, ali ne lezi vraže bijaše hladno ova dva dana i juce ja unutra da klanjam lijepo fino, sve mlade cure nagurale se oko mene jel, nisu nane i tako, kad u po frke s jedne strane dodje mi jedna nasopala se neceg sto ima bijelog luka u sebi (sigurna sam da je znala da ce se toliko osjetiti vjerovatno ne bi) a s druge strane dodje cura trehnula na sebe parfema (i to meni omiljenog) jedno brat bratu 60 litara

I sve se ja pokusavam koncentrisati na namaz, da ti je ono srce i dusa na namazu da ne mislis ni na sta al jokkkkkkkk
Nemam zraka, umirem, gušim se!

Sreca pa gospojica s bjelim lukom ode nakon osam, da mi Allah oprosti te ja tu malo i prodisah dok su se ona vrata držala otvorenim, al ova sa ekstra dobrim parfemom me je do kraja teravije satrala, disala sam na usta ko riba :D

Sta hocu reci, apsolutno sam pobornik da covjek treba i na namazu da bude i namirisan i sredjen i sve, ali brate ne treba pregoniti, isto kao sto zaistra treba povesti racuna da ne jedete nista sto se osjeti satima poslije iftara, jer je fakat cisti bihuzurluk :cry:
skafiskafsnjak

#15570 Re: Ramazan, opet ;)

Post by skafiskafsnjak »

gladna sam wrote:
Heleneise, posto vuvijek klanjam vani u Begovoj, mirise i sve ostalo odnese lagani vjetric koji je uvijek tu, ali ne lezi vraže bijaše hladno ova dva dana i juce ja unutra da klanjam lijepo fino, sve mlade cure nagurale se oko mene jel, nisu nane i tako, kad u po frke s jedne strane dodje mi jedna nasopala se neceg sto ima bijelog luka u sebi (sigurna sam da je znala da ce se toliko osjetiti vjerovatno ne bi) a s druge strane dodje cura trehnula na sebe parfema (i to meni omiljenog) jedno brat bratu 60 litara

U hadisu kojeg su zabilježili Buharija i Muslim od Džabira r.a. stoji da je Allahov Poslanik kazao: „Ko jede bijeli ili crveni luk, neka se ne približava džamiji, neka sjedi kod kuće, zaista melekima smeta ono što smeta Ademovim potomcima.“
skupljac_zeljeza

#15571 Re: Ramazan, opet ;)

gladna sam wrote: Sreca pa gospojica s bjelim lukom ode nakon osam, da mi Allah oprosti te ja tu malo i prodisah dok su se ona vrata držala otvorenim, al ova sa ekstra dobrim parfemom me je do kraja teravije satrala, disala sam na usta ko riba :D
Vrti se i ovaj ramazan serija o h. Omeru i što mi se posebno upalo u oko da je on na svakom koraku kritikovao loše postupke muslimana. Čak je znao nekoga opomenuti što je pustio stomak ili drugog što se savio da djeluje skrušeno. Musliman od muslimana bi trebao da primi kritiku, a da se ne naljuti nego da mu se zahvali. Slično kao kada govorimo sa nekim strancem njegovim jezikom pa nas on ispravi i mi mu se po bontonu zahvalimo. Ne posvađamo se zbog toga.
m_l

#15572 Re: Ramazan, opet ;)

Post by m_l »

...tacno. Mi smo jedni drugima ogledalo. I naravno neke stvari se trebaju u cetiri oka u vidu savjeta reci, a neke koje imaju tendencu ka negativnom u drustvu javno kritikovati. Uglavnom, stalno pricati, opominjati, jer mi, ljudi, smo neuki, zaboravni...
Rockefeller

#15573 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Rockefeller »

Il' u po frke kad se podrigne. Joj špice :lol:
madtv

#15574 Re: Ramazan, opet ;)

Post by madtv »

problem je sto vecina ljudi gleda samo sebe...
skupljac_zeljeza

#15575 Re: Ramazan, opet ;)

Ostavi ih Amel.... :tooo:

Locked