Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
The 51st State

#15551 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The 51st State »

Odlicna vlada, bice bolja mego pretnodna, sdp opet oslicne miniistre predlozio.
gold'n'brown

#15552 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by gold'n'brown »

JThomas wrote: 22/12/2020 16:06 iskreno meni nejasan potez bez obzira na ličnost ministra. ta su ministarstva dosad radila baš različite stvari.
Jedina poveznica je Sarajevo gas i sto ce mozda biti olaksana gasifikacija nekih objekata jer znamo da su u ilegalnim objektima gotovo iskljucivo lozista na cumur. Ostalo nema neke velike veze jedno s drugim. Glavni motiv je da se izbjegne povecanje administracije, mada mi je nejasno zasto bi se povecalo osim novih sto ce biti novi ministri.
A_A_AKCIJA

#15553 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

Šta, bolan, nisam komentarisao?

Prvi sam i rekao da će biti izbačen, kao što i jeste.

Za SDP sam samo prenio dobro utemeljene glasine :wink: iz ostalih partnerskih stranaka.
Ako ima imalo istine u tome, onda je to jako loše iz više razloga.

Prvi, SDP zastupnici su fikusi koji nemaju pravo donošenja svojih odluka, poput SDA. Nema predstavničke demokracije, a vrh SDP-a ne cijeni rezultat koji su postigli njihovi zastupnici u Skupštini.

Drugo, očito vrh SDP-a ne konta da se igra utakmica u drugom sportu i da će igra po SDA pravilima sigurno donijeti bruku i loš rezultat.

Treće, ideja da se SDP dočepa preduzeća sa ciljem namještanja tendera, je katastrofalna, jednako loša kao SDA.

Jedina dobra stvar je da su provaljeni i da će ih motriti od samog početka.
BadBoy

#15554 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by BadBoy »

gold'n'brown wrote: 22/12/2020 19:03
JThomas wrote: 22/12/2020 16:06 iskreno meni nejasan potez bez obzira na ličnost ministra. ta su ministarstva dosad radila baš različite stvari.
Jedina poveznica je Sarajevo gas i sto ce mozda biti olaksana gasifikacija nekih objekata jer znamo da su u ilegalnim objektima gotovo iskljucivo lozista na cumur. Ostalo nema neke velike veze jedno s drugim. Glavni motiv je da se izbjegne povecanje administracije, mada mi je nejasno zasto bi se povecalo osim novih sto ce biti novi ministri.
Ako ikad odlučimo u FBiH urediti sektor prirodnog gasa onda isti prestaje biti dio komunalne privrede, tako da se gubi i ta poveznica.
Bilo_Nekad

#15555 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bilo_Nekad »

A_A_AKCIJA wrote: 22/12/2020 16:34 Ko je mesar?

I šta fali ako je neko bio DJ? Meni je to super referenca.
Ma ja :mrgreen:
I adnan delic igra fudbal solidno.... :sax:
BHDragons

#15556 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by BHDragons »

Tuga raspade nam se vlada jer je premijer nekad bio DJ, a ministar privrede završio DIF. Tuga, tuga...
Pa koje su kompetencije imali ovi prošli. Član je šehidske porodice nije nikakva referenca...
elk

#15557 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by elk »

E cuj forto dj :lol:
Jadnija je bila samo njena prica o tome kako je zapravo predsjednik ljiljana dobio u ratu :lol: :kiss:
Bilo_Nekad

#15558 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bilo_Nekad »

BHDragons wrote: 22/12/2020 20:28 Tuga raspade nam se vlada jer je premijer nekad bio DJ, a ministar privrede završio DIF. Tuga, tuga...
Pa koje su kompetencije imali ovi prošli. Član je šehidske porodice nije nikakva referenca...
Ma naravno ..
Da bi se bilo doktor treba valjda medicinu zavrsiti... bar je tako nekada bilo.

Sad je haman za sve dovoljno zavrsiti fizicko i eto te.

A sad objektivno sta je smisao zavrsiti fizicko? Jal taj Dif
Sta se tu uci i moze nauciti?
Tuga pa hajd. I onda neko ko je zavrsio fax reda radi , da se broji da je isao u skolu, odjednom postaje expert.
Daleko cemo mi dobaciti.
doremifa

#15559 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by doremifa »

Bilo_Nekad wrote: 22/12/2020 21:24
BHDragons wrote: 22/12/2020 20:28 Tuga raspade nam se vlada jer je premijer nekad bio DJ, a ministar privrede završio DIF. Tuga, tuga...
Ma naravno ..

Tuga pa hajd. I onda neko ko je zavrsio fax reda radi , da se broji da je isao u skolu, odjednom postaje expert.
Daleko cemo mi dobaciti.
Heben fakultet, tacno se vidi iz predmeta da su ovo osobe spremne da vode privredu, medicinu i sve ostalo. Kruze price da je predmet "izlet i logorovanje" uz "ples" najzahebaniji i ko to prodje zavrsio je sve u principu. Jos ako je iz odbojke imao dobru ocjenu onda znamo da imamo buduceg drzavnika!
http://www.fasto.unsa.ba/index.php/2014 ... r-240-ects
kluz franjo

#15560 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Primjetno povećanje "zabrinutosti" na pdf-u.
ainiman

#15561 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ainiman »

Vjerovatno vecina ljudi ne moze razumijeti kakvi ljudi rade u kantonu. Prije par godina sam imao priliku biti poslovno u posjeti dva tri puta u toj instituciji i mogu vam reci da je Microsoft propalo bi. SDA je tu takav majstorki posao odradila, da ko pomjeri za centimetar u naredne dvije godine bice ko da je napravio atomsku. Predugo to traje ,ljudi po dvadeset godina ne rade nista a plata kapa.
BHDragons

#15562 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by BHDragons »

Bilo_Nekad wrote: 22/12/2020 21:24
Ma naravno ..

Daleko cemo mi dobaciti.
Je li mu DIF jedina referenca? Kakve veze on ima sa Medicinom?
Styling

#15563 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Ovog novog ministra za boracka pitanja znam. Lik je radio 15-tak godina u Americkoj ambasadi kao strazar, a poslije toga kao sef obezbjedjenja u jednoj od lokalnih banaka. Realnog sektora vidio nije. Ali, zavrsio je DiF pa je ovo sve ostalo nebitno.
high_volume

#15564 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by high_volume »

Styling wrote: 22/12/2020 22:00 Ovog novog ministra za boracka pitanja znam. Lik je radio 15-tak godina u Americkoj ambasadi kao strazar, a poslije toga kao sef obezbjedjenja u jednoj od lokalnih banaka. Realnog sektora vidio nije. Ali, zavrsio je DiF pa je ovo sve ostalo nebitno.
Znači - OSA operativac na zadatku na USA ambasadi. Poslije pratio tokove novca nekog domaćeg tajkuna, i sada, konačno, infiltriran u NiP, postavljen da prati i konačno "dohaka" Konakoviću :oops:

Pregledao sam skoro obje sezone "Državnog službenika", pa sam još pod uticajem :D
Horke

#15565 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Horke »

Styling wrote: 22/12/2020 17:19
gold'n'brown wrote: 22/12/2020 15:55 Ja sam najvise skeptican po pitanju spajanja ministarstava Prostornog uredjenja i gradjenja sa Komunalnom privredom i izbora ovog Hadziahmetovica na celo tog ministarstva. On bi bio idealan kandidat za komunalnu privredu da je to ministarstvo ostalo samo. Mislim da na celu prostornog uredjenja treba biti urbanista. Koliko god nam se Kapidzic ne svidjao radi stranke koja ga je delegirala ipak je mnogo strucniji od svih ovih koji su na tu poziciju dolazili i iz 6, a sada iz 4. Naravno ovi zadnji potezi oko zabrane lozenja su cisti populizam, ali mislim da se morao naci neko kompetentniji tu.
Neka kao pomoćnika ili savjetnika angažuje nekoga od struke.
Po svemu sudeci okolis njima nije u zizi interesovanja (a trebao bi biti!). Ni u programu se nisu Bog zna kako bavili pitanjem okolisa. Nije mi jasno sta radi Damir Niksic, kako njemu prolazectakve stvari, ako uzmemo u obzir da je njegova stranka ekoloska. Kao da je u zemlju propao.
Bilo_Nekad

#15566 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bilo_Nekad »

Na duge staze najbitnije je da Bosna opstane.
Logicno je da je najvazniji dio BiH Sarajevo. Dakle , Sarajevo je najbitnija karika. Eh sad ko ce biti taj ko ce sve to najbolje gurati naprijed samo dragi bog zna. Ako je to narod i pravda , nek bude . Ja sam za.
Ljudi koji se otimaju za vlast se svakako zadnjih 20-30 godina prelijevaju iz jedne stranke u drugu. Svakih 5 godina neko dodje tobe, i tako u krug.

Ali , bar ja kad sam isao u skolu, najbolji djaci su uvijek isli na Medicinu, elektrotehniku, masinstvo, pmf, ekonomiju itd...
Oni koji nisu bili prispjeli nigdje su isli na te wanabe fakultete. Tek reda radi da im roditelji mogu reci da su im djeca visokoobrazovana.

Covjece zamisli zavrsavas srednju skolu i od sve raje tebe spalo da dif studiras...ono donji si...
Al ne lezi vraze. Ko bi dole sad je gore. Dif je na cijeni.
Sta hocu da kazem?
Ma ne pravi se pita od govana. Ko uzivi imat ce priliku da je proba. Do tada uzivajte.

Treba biti posten i ne lagati . Yaranska vlada, sto je sasvim legitimno. Imas mandat i radi kako ti je volja. Glasaci bi trebali suditi po resultatima.
Styling

#15567 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

high_volume wrote: 22/12/2020 22:07
Styling wrote: 22/12/2020 22:00 Ovog novog ministra za boracka pitanja znam. Lik je radio 15-tak godina u Americkoj ambasadi kao strazar, a poslije toga kao sef obezbjedjenja u jednoj od lokalnih banaka. Realnog sektora vidio nije. Ali, zavrsio je DiF pa je ovo sve ostalo nebitno.
Znači - OSA operativac na zadatku na USA ambasadi. Poslije pratio tokove novca nekog domaćeg tajkuna, i sada, konačno, infiltriran u NiP, postavljen da prati i konačno "dohaka" Konakoviću :oops:

Pregledao sam skoro obje sezone "Državnog službenika", pa sam još pod uticajem :D
Inace, isto jedan i plejade bivsih SDA-ovaca.
kluz franjo

#15568 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

A_A_AKCIJA wrote: 22/12/2020 19:10 ...
Jedina dobra stvar je... da će ih motriti od samog početka.
Složićemo se (nadam se) da je ovaj sastav vlade (sve-u-svemu i sa-svim-falinkama) bolji od SDA patriJotske koalicije "Petak 13.".
Po mom mišljenju su i NS i SDP ponudili vrlo dobre kadrove, provjerene što u prošloj vladi, a i karijerno.
Sastav vlade nudi i neke nove, do sada neprovjerene kadrove.
Dobra je stvar da ćemo ih motriti od samog početka. Kako to i dolikuje demokratskim načelima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15569 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

last mohicans wrote: 22/12/2020 18:38
Gandra_1 wrote: 22/12/2020 18:05
A_A_AKCIJA wrote: 22/12/2020 17:14

Ono što bi nas sve trebalo malo zabrinuti je nešto skroz drugo. Naime, mahala priča, da se u SDP-u desio svojevrstan udar i da su stare okoštale strukture kidnapovale izbor ministara. Tako su ova tri ponuđena zapravo nametnuti od strane Nikšića, Mašića, Čengića... i nemaju nikakve veze sa zastupnicima SDP-a u Skupštini. Još gori je motiv, a to je da se ''obezbijedi finansiranje za partiju''. Ako je istina, ovo je najveća prijetnja koaliciji, jer može proizvesti afere SDA tipa, sa namještanjem tendera i sličnim specijalitetima, što SDA ne bi propustila da brutalno kazni.

Sreća, nije prošlo neprimjećeno, tako da će biti pod posebnom pažnjom i ogromnom lupom.
Pa niti u jednoj stranci zastupnici ne odlucuju o ministrima, osim sto mogu dati prijedloge.. Izbor ministara ispred SDPa se morao potvrditi na svim opstinskim organizacijama, a ovi izabrani su dobili vecinu od njih, sto znaci da imaju podrsku clanstva ciji god da su prijedlozi..

A to finansiranje za partiju ne mogu nikako tako nauciti u kratkom periodu, jer je SDA to dovela do savrsenstva da ti nikakav zakon o javnim nabavkama ne moze pomoci
Mozda Masic i Niksic,ali ne vjerujem i Cengic. Da je tako, bili bi Garibija i Filipovic u opcijama, a Šteta je najprije Niksicev i Masicev nego je Cengicev. Postovi ti sve više počinju biti pravi stranački, pa mozda bi trebao malo uzeti drugačiji kurs. Prebacujes odgovornost na 3 SDP ova ministra, a svih 7 (koliko vec) NiP ima, su bez mrlje. A trebali bi se malo zabrinuti za najmanje 2,3 ministarstva. Zapazanja u vezi ministrice osnovnog i srednjeg obraz.su došla do vrha stranke, to pouzdano znam. Iako vecinom negativna, ostali su pri njenom izboru. Vidjet cemo je li podvala kao Zineta i na sta ce se to izroditi. Ne vidjeh da si komentarisao izbacivanje Srđana. Kad sam prije mjesec napisao da leti iz stranke, odbijali ste tu mogucnost. Čak se stranka nije ni oglasila po tom pitanju ili jeste?
Osim toga, drug akcionaš zaboravlja da je teško istovremeno biti uz nekoga i biti u svadji, glede ovog čengića.

Jasno je da je do čengića da bi sigurno Garibija bio opet, jer je bio jedan od najagilnijih ministara u poprilično nezahvalnom ministarstvu, tako da ostalima u koaliciji ne bi teško palo.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15570 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

ainiman wrote: 22/12/2020 21:38 Vjerovatno vecina ljudi ne moze razumijeti kakvi ljudi rade u kantonu. Prije par godina sam imao priliku biti poslovno u posjeti dva tri puta u toj instituciji i mogu vam reci da je Microsoft propalo bi. SDA je tu takav majstorki posao odradila, da ko pomjeri za centimetar u naredne dvije godine bice ko da je napravio atomsku. Predugo to traje ,ljudi po dvadeset godina ne rade nista a plata kapa.
Ovo je tako tačno i ovo tako oslikava tragediju ovog društva, duboku jaz između teškog rada na tržištu i kunjanja po prašnjavim uredima. Prije par godina sam tako, u općini Centar trebala nešto mimo šalter sale i obrela se na spratu. U velikim uredima austrougarske gradnje, sjede po 3, 4 osobe. I tako u beskrajnom broju. Pitala sam se šta rade i kako provedu ti ljudi 8h. A preko leđa Bosanske sirotinje. Netko nezaposlen kupi kruha i salame tako što proda cipele viška i tim ljenguzama ide 17%. Strašno je to koliko je SDA ubio ovu zemlju. Još pričaju o patriotizmu. U pravu si, da malo pomaknu nešto, puno je. Lično sam skeptična, sve mi liči sjaši da uzjaše, ali vidjećemo.....
A_A_AKCIJA

#15571 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

kluz franjo wrote: 22/12/2020 23:07
A_A_AKCIJA wrote: 22/12/2020 19:10 ...
Jedina dobra stvar je... da će ih motriti od samog početka.
Složićemo se (nadam se) da je ovaj sastav vlade (sve-u-svemu i sa-svim-falinkama) bolji od SDA patriJotske koalicije "Petak 13.".
Po mom mišljenju su i NS i SDP ponudili vrlo dobre kadrove, provjerene što u prošloj vladi, a i karijerno.
Sastav vlade nudi i neke nove, do sada neprovjerene kadrove.
Dobra je stvar da ćemo ih motriti od samog početka. Kako to i dolikuje demokratskim načelima.
Naravno, to se slažemo.
Nike af1 white

#15572 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nike af1 white »

samo jedno pitanje prosle godine se svi hvalili novom novogodisnjom rasvjetom u gradu koja je stvarno bila top u titovoj , ferhadiji i ispred narodnog pozorišta zasto je nema ove godine i zasto je ponovo u titovoj postavljena ona otuza stara preko dvadeset godina :run: :run:
madner

#15573 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

To za Garibiju jeste cudno, ali po CVu su SDPovci ponudili bolje kandidate nego prosli put. Koliko se to pika...
lacrima

#15574 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lacrima »

KatarinaKosaca wrote: 23/12/2020 11:12
ainiman wrote: 22/12/2020 21:38 Vjerovatno vecina ljudi ne moze razumijeti kakvi ljudi rade u kantonu. Prije par godina sam imao priliku biti poslovno u posjeti dva tri puta u toj instituciji i mogu vam reci da je Microsoft propalo bi. SDA je tu takav majstorki posao odradila, da ko pomjeri za centimetar u naredne dvije godine bice ko da je napravio atomsku. Predugo to traje ,ljudi po dvadeset godina ne rade nista a plata kapa.
Ovo je tako tačno i ovo tako oslikava tragediju ovog društva, duboku jaz između teškog rada na tržištu i kunjanja po prašnjavim uredima. Prije par godina sam tako, u općini Centar trebala nešto mimo šalter sale i obrela se na spratu. U velikim uredima austrougarske gradnje, sjede po 3, 4 osobe. I tako u beskrajnom broju. Pitala sam se šta rade i kako provedu ti ljudi 8h. A preko leđa Bosanske sirotinje. Netko nezaposlen kupi kruha i salame tako što proda cipele viška i tim ljenguzama ide 17%. Strašno je to koliko je SDA ubio ovu zemlju. Još pričaju o patriotizmu. U pravu si, da malo pomaknu nešto, puno je. Lično sam skeptična, sve mi liči sjaši da uzjaše, ali vidjećemo.....
A kod glumca prazna kultura :lol:
Styling

#15575 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Sto se tice samog rada ministara, postoje ministarstva poput privrede gdje ce novom ministru Delicu biti jako tesko. Nasljedjuje ministarstvo u kojem radi uglavnom SDA kadar a prosjek godina je 60. Jako je tesko bilo kome raditi u tim uslovima. Opstrukcije i nezainteresovanost na sve strane.
Locked