Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
crnivrag

#15526 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote:
Evo koliko si se sikirao, ipak je neko otkupio prava za EP u rukometu za BiH, tako da će RTL pretpostavljam biti zatamnjen u okviru ponude svih operatera (mada postoji "ono za ono" kod vas na LOL-u :D):

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=284961
afannedim

#15527 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Info (evo me ko crni), da nebude gdje su kanali:

- preimenovali su kanale "pink paradu" u "City Play" i "Motors TV" u "Motorsport TV HD".
Info i od mene erox i fashionbox nisu više u HD rezoluciji. Logo im je još uvijek sa oznakom HD al se ubrzo logo mijenja
MTV

#15528 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote:
Evo koliko si se sikirao, ipak je neko otkupio prava za EP u rukometu za BiH, tako da će RTL pretpostavljam biti zatamnjen u okviru ponude svih operatera (mada postoji "ono za ono" kod vas na LOL-u :D):

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=284961
Mislis jesam srao oko toga. :mrgreen: Slika RTL i komentatora i RTRS-a nebo i zemlja. Si vidio RTL Play?! Mada nikako ne radi kod nas, ni Hola ni jos neki VPN neotvaraju sadrzaj a ima stream za sve RTL ove kanale (RTL, RTL 2, RTL Kockica, RTL Living, RTL Crime i RTL Passion) Dobro su se zastitili.
crnivrag

#15529 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote: Mislis jesam srao oko toga. :mrgreen: Slika RTL i komentatora i RTRS-a nebo i zemlja. Si vidio RTL Play?! Mada nikako ne radi kod nas, ni Hola ni jos neki VPN neotvaraju sadrzaj a ima stream za sve RTL ove kanale (RTL, RTL 2, RTL Kockica, RTL Living, RTL Crime i RTL Passion) Dobro su se zastitili.
Sad ću ti ja poslati pipi u vezi tog servisa da probaš nešto, pa da mi javiš rezultate je li uspjelo :P
MTV

#15530 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:

- preimenovali su kanale "pink paradu" u "City Play" i "Motors TV" u "Motorsport TV HD".
Info i od mene erox i fashionbox nisu više u HD rezoluciji. Logo im je još uvijek sa oznakom HD al se ubrzo logo mijenja
Mislim da to nije do LOLe jer SPI international te kanale na satelitu emitira iskljucivo u SD formatu a nalijepljen logo sa HD oznakom. Za HR trziste su omogucili svoj novi kanal Gametoon HD (pravi HD).

S obzirom da ta 2 idu u SD rezoluciji i da su neke kanale u HD izbacili (AlJazzera English HD) sada u LOLe nam nase ima ukupno 38 HD kanala. Kad bi makar ove nekad ubacili RTS HD, Mezzo live HD i nickelodeon HD pod uslovom u Osnovni paket bilo bi odlicno za mene. :mrgreen:
MTV

#15531 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote: Mislis jesam srao oko toga. :mrgreen: Slika RTL i komentatora i RTRS-a nebo i zemlja. Si vidio RTL Play?! Mada nikako ne radi kod nas, ni Hola ni jos neki VPN neotvaraju sadrzaj a ima stream za sve RTL ove kanale (RTL, RTL 2, RTL Kockica, RTL Living, RTL Crime i RTL Passion) Dobro su se zastitili.
Sad ću ti ja poslati pipi u vezi tog servisa da probaš nešto, pa da mi javiš rezultate je li uspjelo :P
Probam pa javim. Thanks, hvala, danke. :mrgreen:
afannedim

#15532 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:

Mislim da to nije do LOLe jer SPI international te kanale na satelitu emitira iskljucivo u SD formatu a nalijepljen logo sa HD oznakom. Za HR trziste su omogucili svoj novi kanal Gametoon HD (pravi HD).

S obzirom da ta 2 idu u SD rezoluciji i da su neke kanale u HD izbacili (AlJazzera English HD) sada u LOLe nam nase ima ukupno 38 HD kanala. Kad bi makar ove nekad ubacili RTS HD, Mezzo live HD i nickelodeon HD pod uslovom u Osnovni paket bilo bi odlicno za mene. :mrgreen:
Znam da nije do lole od njih sam i dobio info
MTV

#15533 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Hvala na infu da ne budem jedini ja koji ih tamo smaram :lol: :lol:

Nego LoLica nas je lider u ukidanju kanala eno u stopu ga prate Vip/bnet u HR, MAX TV i vip u MK i BHTelecom u BIH. :lol: :lol:

Jos imaju par nedostataka sto se TTX tice na Slon, Eurosport 1 i 2 SD i pink a to je da nikako ne rade barem ne na AirTiesu pa afanne kad dobijes novog MAGonju vidi da li radi na tim kanalima TTX.
afannedim

#15534 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Hvala na infu da ne budem jedini ja koji ih tamo smaram :lol: :lol:

Nego LoLica nas je lider u ukidanju kanala eno u stopu ga prate Vip/bnet u HR, MAX TV i vip u MK i BHTelecom u BIH. :lol: :lol:

Jos imaju par nedostataka sto se TTX tice na Slon, Eurosport 1 i 2 SD i pink a to je da nikako ne rade barem ne na AirTiesu pa afanne kad dobijes novog MAGonju vidi da li radi na tim kanalima TTX.
Ok
MTV

#15535 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote: Info i od mene erox i fashionbox nisu više u HD rezoluciji. Logo im je još uvijek sa oznakom HD al se ubrzo logo mijenja
Na webu su pored naziva kanala uklonili dodatak "HD" medjutim nisu popravili ono vrsta signala pa vjerovatno na resiveru jos gori lampica HD i ona HD oznaka na EPG-u. A kanali idu u SD.
Image
afannedim

#15536 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Na resiveru ne gori HD lampica a HD oznaka na EPG gori
MTV

#15537 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Popravili su fashionbox i erox, nepise vise HD.

Image
afannedim

#15538 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Logo i dalje HD stoji kao i na EPG oznaka HD
MTV

#15539 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Logo je do kanala to treba SPI International rijesiti a to u EPG ce vjerovatno danas sutra oni (LOL) obrisati.
Domy31

#15540 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Domy31 »

afannedim wrote:Na resiveru ne gori HD lampica a HD oznaka na EPG gori
čuj gori :lol: :lol: :lol: :lol:
afannedim

#15541 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Domy31 wrote:
Izgori
Domy31

#15542 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Domy31 »

afannedim wrote:
Domy31 wrote:
Izgori
Kradeš li još telemaš kablovsku?
afannedim

#15543 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Vazda
beni-bu-man

#15544 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

afannedim wrote:Vazda
hocu i ja,kako ?????
afannedim

#15545 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

beni-bu-man wrote:
afannedim wrote:Vazda
hocu i ja,kako ?????
Od kako sam HS tadašnji odjavio nikad mi kablovsku u kutiji kod vrata nisu isključili
Qler

#15546 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

:) ja nasao kabal u stanu :) i samo ukljucio u TV :D
beni-bu-man

#15547 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Qler wrote::) ja nasao kabal u stanu :) i samo ukljucio u TV :D
imam i ja takvo kablo, bas cu probati ceveras :D
MTV

#15548 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

I ja sam nasao cijela 2 kanala preko Telemachove zice
Image

I to su TVSA i FTV koje mi je TV uhvatio sa Huma jer ta dva kanala imaju prejak analogni signal.

HS je odjavljena 1.10.2012. i dosli su 02.10.2012. da iskljuce kabl. Mene nisu zaboravili odjaviti :)
Po meni je to bolje jer sta znam moze se desiti neki radovi, provjere prikljucaka ili nesto trece pa da mi jos odvale kaznu. A vama bi bilo bolje da nepisete to javno. Pipi za to sluzi :)
Benq

#15549 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote:I ja sam nasao cijela 2 kanala preko Telemachove zice

I to su TVSA i FTV koje mi je TV uhvatio sa Huma jer ta dva kanala imaju prejak analogni signal.

HS je odjavljena 1.10.2012. i dosli su 02.10.2012. da iskljuce kabl. Mene nisu zaboravili odjaviti :)
Po meni je to bolje jer sta znam moze se desiti neki radovi, provjere prikljucaka ili nesto trece pa da mi jos odvale kaznu. A vama bi bilo bolje da nepisete to javno. Pipi za to sluzi :)
Ako nisi nista vise nasao , onda je tvoj kabal iskljucen sa vertikale i nema signala u njemu.

Ovo ostalo si u pravu , u moju ulicu su prije otprilike mjesec dana dolazili zbog rekonstrukcije , mijenjali dolazne kablove, tada su uocili dva prikljucka ali eto srecom nisu prijavljivali nista nego su ih samo skinuli sa mreze a prije par dana su dolazili u kontrolu.
beni-bu-man

#15550 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

SUPER WEB TV je multiscreen usluga, .........blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla ........u vašem domu – tablet, mobilni, desktop/laptop ili TV sa pristupom Internetu.

Aplikacija ne postoji ??? Na Play Store-u
Post Reply