Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Concord

#15526 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Concord »

Ja takodjer mislim da je to budalastinja, mali Bran je ostao ziv u seriji i prosao je svasta upravo da bude odlucujuci faktor protiv ledenog supka a ne da on bude taj.
Po ovom traileru za epizodu 2 prvo ide malo prenemaganja a na kraju zagrijavanje pred okrsaj :izet:
video

#15527 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by video »

Na Semovo pitanje Branu koga to cekas napolju, Bran rece "starog prijatelja" ja pomislih da misli na Sema licno i da ce ovaj nesto poslije bitno da BiDne (posto ovaj "hoda" na sve tri strane i ne znas o cemu razmislja) kad ono se on natakario i ceka kingslayera - koja scena :shock:
Concord

#15528 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Concord »

Ma citava epizoda je bila susret likova koji se veoma dugo nisu sreli: Jon sa sestrama, Jon sa Samom, Arya sa Houndom, Tyrion sa Sansom, Bran sa Jamiem, pa i Arya sa Gendryem. Uglavnom solidna i osmisljena epizoda sa konkretnim desavanjima i manje fillera nego inace jer nemaju prostora kao prije. Da je ovako uvijek bilo koliko bi zivaca sacuvao :skoljka:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15529 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Dany postaje sve odbojnija... cak sta vise sad mi se vise Sansa dopada a i ljepsa mi je nego ona... bice tu sad kursHluza izmedju Dany i Jona, mislim da ce se pokaciti oko Jaimea, ova ce ga ludaca htjet pogubit a Jon ce se usprotiviti jos kad sazna da je on prestolonasljednik bice tu svega ALI od raHmetli Nedda :mrgreen: nema vise tu igrica dolazi Baja NK.
karanana

#15530 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Concord wrote:Ma citava epizoda je bila susret likova koji se veoma dugo nisu sreli: Jon sa sestrama, Jon sa Samom, Arya sa Houndom, Tyrion sa Sansom, Bran sa Jamiem, pa i Arya sa Gendryem. Uglavnom solidna i osmisljena epizoda sa konkretnim desavanjima i manje fillera nego inace jer nemaju prostora kao prije. Da je ovako uvijek bilo koliko bi zivaca sacuvao :skoljka:
da. ja sam neke od likova i zaboravio da su se ranije sreli i upoznali.
recimo nemam pojma kad i gdje je arya upoznala gendryja.
alibaba_i_30_godina

#15531 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

karanana wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Upoznata je Cersei sa dešavanjima na sjeveru, čak je i vidjela uživo onog jednog walkera kada su joj dovoli kako bi je nagovorili da se pridruži i krene u odbranu. Ona je sama krajem prošle sezone rekla Jamie-u da pusti ostale da ratuju protiv Night Kinga očekujući da će ovaj većinju pobiti. Što u suštini možda i nije loše. Ovaj dok/ako dođe do King Landinga njoj je lako uskočiti u brod i otići za Essos i ostala mjesta preko bare.
aha, znaci ona se nada da ce ovi na sjeveru pobjediti walkere ali da ce biti toliko desetkovani da ce ih onda ona poklopiti cim zavrse bitku sa walkerima. a ako walkeri gore pobjede plan je bezanija preko bare.
Upravo tako. Zato je i poslara Eurona po vojsku zlatnih i tražila slonove ... ko veli pregazit će ih. Sve u svemu Cersei je jedan od likova koji je također jako puno prošao i u mnogim slučajevima je izašla kao pobjednik. Dosta mudar i komplikovan karakter.

Onaj incident kada je hodala gola po Dubrovniku je samo još više ojačao.
Juliuscezar

#15532 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ma njima treba sto prije da dodje NK, prije nego se pokolju medjusobno. Martin voli kopirat historijske dogadjaje, a u historiji imamo puno primjera kad neko bude poklan preko noci odSicilijanske vecernje do Bartolomejske noci
karanana

#15533 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

alibaba_i_30_godina wrote:
karanana wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Upoznata je Cersei sa dešavanjima na sjeveru, čak je i vidjela uživo onog jednog walkera kada su joj dovoli kako bi je nagovorili da se pridruži i krene u odbranu. Ona je sama krajem prošle sezone rekla Jamie-u da pusti ostale da ratuju protiv Night Kinga očekujući da će ovaj većinju pobiti. Što u suštini možda i nije loše. Ovaj dok/ako dođe do King Landinga njoj je lako uskočiti u brod i otići za Essos i ostala mjesta preko bare.
aha, znaci ona se nada da ce ovi na sjeveru pobjediti walkere ali da ce biti toliko desetkovani da ce ih onda ona poklopiti cim zavrse bitku sa walkerima. a ako walkeri gore pobjede plan je bezanija preko bare.
Upravo tako. Zato je i poslara Eurona po vojsku zlatnih i tražila slonove ... ko veli pregazit će ih. Sve u svemu Cersei je jedan od likova koji je također jako puno prošao i u mnogim slučajevima je izašla kao pobjednik. Dosta mudar i komplikovan karakter.

Onaj incident kada je hodala gola po Dubrovniku je samo još više ojačao.
zato i kazem, suvise je pametna i mudra da plitko racuna da ce sjever poraziti walkere i da ce onda ona svjeza pogaziti sta je ostalo na sjeveru. ne mogu vjerovati da nema kalkulaciju sta da radi ako walkeri pobjede sjever i krenu na dubrovnik. mozda planira da se podane night kingu.
swanfilter

#15534 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

karanana wrote:
Concord wrote:Ma citava epizoda je bila susret likova koji se veoma dugo nisu sreli: Jon sa sestrama, Jon sa Samom, Arya sa Houndom, Tyrion sa Sansom, Bran sa Jamiem, pa i Arya sa Gendryem. Uglavnom solidna i osmisljena epizoda sa konkretnim desavanjima i manje fillera nego inace jer nemaju prostora kao prije. Da je ovako uvijek bilo koliko bi zivaca sacuvao :skoljka:
Kada su ubili Neda. Zajedno napustili Metropolu ...
alibaba_i_30_godina

#15535 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

karanana wrote: zato i kazem, suvise je pametna i mudra da plitko racuna da ce sjever poraziti walkere i da ce onda ona svjeza pogaziti sta je ostalo na sjeveru. ne mogu vjerovati da nema kalkulaciju sta da radi ako walkeri pobjede sjever i krenu na dubrovnik. mozda planira da se podane night kingu.
Vjerovatno ima i za to neki plan koji još nije otkrila i mudro dalje razrađuje dok pijucka ono vino. Vjerujem da joj je svakako sada prioritet da sačuva dijete, jer očito je da je trudna. A to bi značilo da računa i na to da bi "heroji" mogli zaginuti.
alibaba_i_30_godina

#15536 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

swanfilter wrote:
karanana wrote:
Kada su ubili Neda. Zajedno napustili Metropolu ...
Tako je. Gendry je svakako sin Roberta Baratheona, samo se još ne zna ko mu je majka. Postoji teorija da je to možda i sama Cersei.
swanfilter

#15537 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Citam teoreticara GOT zavjera, pa napisao da su one kosti pod zmajevima zapravo od Viseriona. Uspjeli ga ubiti, a ono zmajceki rostilj janjadi okrenuli, ne razanj ... U tri PM sam ga poslao ...
cenecimoveocino

#15538 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cenecimoveocino »

Sad pogledao,Bron galvni :izet:
karanana

#15539 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ma zavrsio bi ja prvo sa onim trima curicama pa da je sto kraljica i kraljicinih handova.
Juliuscezar

#15540 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Gendry kao jedini pravi kandidat za kralja 7 kraljevstava. Targeryani su razbaštinjeni, GO Gendry GO
#TeamGendry
karanana

#15541 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

moze li bastard sin kralja polagati pravo na krunu? vjerovatno moze jer ne bi oni na pocetku ubijali sve robertove bastarde po gradu.
mada sumnjam da ce se to i desiti jer zakona vise nema i dosli su targerijeni kao uzurperi (ne znam kako se ovo na nasem kaze).
Concord

#15542 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Concord »

karanana wrote: da. ja sam neke od likova i zaboravio da su se ranije sreli i upoznali.
Arya i Gendry su se upoznali skroz na pocetku serije kad je ona bila u Kings Landingu. Kad je Ned Stark otkrio kompletnu zavjeru oko ubistva Roberta i incestne djece, njega ubijaju a Robertovu vanbracnu djecu lociraju i ubijaju kako ne bi bilo pravog krvnog nasljednika na tronu. Gendrya su nekako pokusali sklonuti u Nights Watch medjutim uhvatili su ih i sekunde su ga dijelile od sigurne smrti, i upravo ga je Arya spasila, tada prerusena u djecaka, slagavsi vojnika da je Gendry djecak kojeg je prethodno ubio pored njega.
Poslije toga je Gendry jos imao par situacija gdje je cudesno izbjegao smrt i izgleda da ga cuvaju kroz citavu seriju jer ima svoju ulogu: on je jedini zivi potomak kuce Baratheon po krvnoj liniji, dakle zadnji zivi Baratheon u seriji. Malo iznenadjujuce ali je fakat tako.
swanfilter

#15543 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Kada im Branimir preda raport kako svi imaju pravo na tron ...
Lakat Jebić

#15544 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

karanana wrote:moze li bastard sin kralja polagati pravo na krunu? vjerovatno moze jer ne bi oni na pocetku ubijali sve robertove bastarde po gradu.
mada sumnjam da ce se to i desiti jer zakona vise nema i dosli su targerijeni kao uzurperi (ne znam kako se ovo na nasem kaze).
moze u nedostatku legitimnih nasljednika.
uzurpatori
dezurni_ucenik

#15545 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Jadan Sem. Moja kraljice a srprzila mu i oca i brata. Oca je mogao i prezaliti brata nije. Elem, na sjeveru se bas kuha, pocetno povjerenje se gubi. Sad kad se sazna za Snowa, garant ide nafuravanje da on bude kralj a ne Deniris. A ona, mislim da ce na kraju skroz prolupati da ce proraditi ocevi geni.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15546 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Baratheoni jedini su se u proslosti mjesali sa Targerijanima zato je crvena vjestica i trazila od stanisa i gendrija kraljevsku krv... niko od ostalih kuca se nije mjesao sa targerijinima tako da cersei nema te kraljevske krvi u sebi niti iko ostali sem Jona, Dany i Gendrija
dezurni_ucenik

#15547 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Concord wrote:
karanana wrote: da. ja sam neke od likova i zaboravio da su se ranije sreli i upoznali.
Arya i Gendry su se upoznali skroz na pocetku serije kad je ona bila u Kings Landingu. Kad je Ned Stark otkrio kompletnu zavjeru oko ubistva Roberta i incestne djece, njega ubijaju a Robertovu vanbracnu djecu lociraju i ubijaju kako ne bi bilo pravog krvnog nasljednika na tronu. Gendrya su nekako pokusali sklonuti u Nights Watch medjutim uhvatili su ih i sekunde su ga dijelile od sigurne smrti, i upravo ga je Arya spasila, tada prerusena u djecaka, slagavsi vojnika da je Gendry djecak kojeg je prethodno ubio pored njega.
Poslije toga je Gendry jos imao par situacija gdje je cudesno izbjegao smrt i izgleda da ga cuvaju kroz citavu seriju jer ima svoju ulogu: on je jedini zivi potomak kuce Baratheon po krvnoj liniji, dakle zadnji zivi Baratheon u seriji. Malo iznenadjujuce ali je fakat tako.

Pa Davos ga je spasio. Poslao ga brodom nazad u Kinglanding. Kad je Melisandra kacila pijavice na njega.
Juliuscezar

#15548 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

dezurni_ucenik wrote:Jadan Sem. Moja kraljice a srprzila mu i oca i brata. Oca je mogao i prezaliti brata nije. Elem, na sjeveru se bas kuha, pocetno povjerenje se gubi. Sad kad se sazna za Snowa, garant ide nafuravanje da on bude kralj a ne Deniris. A ona, mislim da ce na kraju skroz prolupati da ce proraditi ocevi geni.
ali kako će sjever tad gledati na Jona, kao na jednog od svojih ili ce uzeti Sansu za kraljicu. Mislkm da je na sjeveru i prije bilo kraljica
dezurni_ucenik

#15549 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

bhnapoleon1 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Jadan Sem. Moja kraljice a srprzila mu i oca i brata. Oca je mogao i prezaliti brata nije. Elem, na sjeveru se bas kuha, pocetno povjerenje se gubi. Sad kad se sazna za Snowa, garant ide nafuravanje da on bude kralj a ne Deniris. A ona, mislim da ce na kraju skroz prolupati da ce proraditi ocevi geni.
ali kako će sjever tad gledati na Jona, kao na jednog od svojih ili ce uzeti Sansu za kraljicu. Mislkm da je na sjeveru i prije bilo kraljica

Sjever na Snowa sad gleda ko na neodlucnu osob, prelivodu. Proglasili ga kraljem sjevera, onda Deniris priznao kraljicom. Ali on je jedini kojem su walkeri broj 1 na pameti. Ostali su previse zauzeti oko iron thronea. Moze se to odbiti od glavu.

Sta ce biti sa Jamiejem sad kad je vidio Brana? Da li ce zbog Tyriona mozda ostat na sjeveru (al bas da sjever vjeruje jednom Lanisteru)?
Capajebo

#15550 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ma svi ce mu se natakariti na ledja, i onda ce Bran reci da ima vaznu ulogu da odigra u ovom ratu... ko da gledam :mrgreen:
A i Brianne ce ga braniti kako zna i umije, poslao je da trazi Stark sestre bla bla :-)
Post Reply