Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#15526 Re: Android OS

Post by shalla »

Poštujem svačiji izbor ali iGo Primo je tata svih navigacija ;-)
supercali

#15527 Re: Android OS

Post by supercali »

shalla wrote:Poštujem svačiji izbor ali iGo Primo je tata svih navigacija ;-)
nije vjeruj mi ;)
iPod

#15528 Re: Android OS

Post by iPod »

+1

:thumbup:
zateznistub

#15529 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Ja sam skinuo aplikaciju viago i kupio mape evrope i vrlo dobro radi svoj posao!
shalla

#15530 Re: Android OS

Post by shalla »

supercali wrote:
nije vjeruj mi ;)
Ja govorim u svoje ime...
Hrvatska, Srbija, Makedonija, Grčka, Italija, Austrija, Slovenija, Njemačka, Belgija, to su zemlje u koje sam putovao zadnjih 4-5 godina i svaki put me je iGo doveo do pred vrata hotela/smještaja uz naravno sva moguća upozorenja, POI, grafički prikaz tabli koje trebam pratiti i sl... Da ne kažem da gdjegod sam trebao unutar BiH nalazio je svaku moguću uličicu...
Probao sam navigon koji mi je također ok, probao sam Garmin koji mi nije ni približno dobar ali iGo mi je vrh. Da li je do navike ili nešto drugo ali nedam ga nizašta na svijetu :mrgreen:
supercali

#15531 Re: Android OS

Post by supercali »

ma ne kazem da nije dobar
u biti sve su tu negdje jer te svaka odvede na odrediste
nijanse dijele dobru od lose za vecinu ljudi znaci sve je do navike i ocekivanja
al reci da je tata za navigacije ne bi rekao jer koliko sam shvatio ti navigaciju koristis kao i vecina od do i to je to
febo_acm

#15532 Re: Android OS

Post by febo_acm »

I meni je iGo radio fenomenalno... Obišao cijelu Evropu sa njom.
getriba

#15533 Re: Android OS

Post by getriba »

Ova NOKIA je za iGo pokušaj navigacije.
Gdje ćeš dalje kada u mojoj ulici u Sarajevu brojevi zgrada idu naopačke :lol: :lol: :lol:
Neko je onako, reda radi, poredao brojeve ali nije pogodio stranu.

Treba još dosta bildanja da se dostigne nivo koji iGo nudi :run:
shalla

#15534 Re: Android OS

Post by shalla »

supercali wrote:ma ne kazem da nije dobar
u biti sve su tu negdje jer te svaka odvede na odrediste
nijanse dijele dobru od lose za vecinu ljudi znaci sve je do navike i ocekivanja
al reci da je tata za navigacije ne bi rekao jer koliko sam shvatio ti navigaciju koristis kao i vecina od do i to je to
Mislio sam na navigacije koje se koriste na mobitelima i koji se koriste upravo za to, otputovati negdje, naći parking u nekom gradu, naći neki restoran, hotel, benzinsku pumpu, potrefiti ispravno izlaz sa kružnog toka, paziti da ne popušiš "speed cameru" itd. Za šta ću je drugo koristiti jeboga ti, nisam profesionalni kamiondžija :mrgreen:
supercali

#15535 Re: Android OS

Post by supercali »

pa i ja govorim za obicne navigacije koje se koriste na mobitelima
jbg ja kad imam navigaciju volim imati i vise mogucnosti ne standardno da kazem
igo recimo nema topo karte i slicno pa ti za to treba jos jedna navigacija itd itd
quarterback

#15536 Re: Android OS

Post by quarterback »

to stoji, za planinu koristim maverick ili orux maps medjutim to je sasvim drugi tip navigacije (ako je uopste navigacija)
supercali

#15537 Re: Android OS

Post by supercali »

pa navigacija je zasto nije?
samo rekoh da igo nije tata za sve navigacije

svaka ima svoju neku specificnost koje bi volio objediniti u jednu
quarterback

#15538 Re: Android OS

Post by quarterback »

pa siroko gledano i jeste, mada te ne navodi nigdje, nego sam gledas gdje si u odnosu na kartu (i eventualno waypointove koje si eventualno unio)

orux omogucava izbor izmedju veceg broja razlicitih karata za neku regiju pa svako probere sta mu treba zavisno od toga sta ga vec zanima, planinarenje, brdski biciklizam i sl
shalla

#15539 Re: Android OS

Post by shalla »

Ok, preformulisaću izjavu u:

iGo je tata za sve navigacije za one koji hoće da stignu automobilom od mjesta A do mjesta B ili C, koji hoće bez problema da pronađu određeni hotel, parking, restoran ili benzinsku pumpu i da pritom budu obavješteni o eventualnim prekoračenjima brzine ili nekim drugim upozorenjima i kojima je pritom važno i da im glasovna navigacija bude razgovjetna i precizna :mrgreen:
supercali

#15540 Re: Android OS

Post by supercali »

navodi te bez obzira jel stavis wp ili ne
doduse ne kao ova ulicna al te navodi
pa orux je jedna od boljih navigacija i znam dobro sta ona daje jer je imam na telefonu
steta samo sto ne stoji firma iza te aplikacije

kao sto rekoh imam vise navigacija na telefonu iz mog nekog razloga nevazno

evo bas sad gledam sta imam i da nabrojim
igo
navigon
osmand
locus
garmin viago
copilot
orux
maverick
snav
sygic
mapfactor
michelin
route 66
to su one koje su vezane za cestu
ove morske planinske i ostale ne pominjem a i njih ima
supercali

#15541 Re: Android OS

Post by supercali »

shalla wrote:Ok, preformulisaću izjavu u:

iGo je tata za sve navigacije za one koji hoće da stignu automobilom od mjesta A do mjesta B ili C, koji hoće bez problema da pronađu određeni hotel, parking, restoran ili benzinsku pumpu i da pritom budu obavješteni o eventualnim prekoračenjima brzine ili nekim drugim upozorenjima i kojima je pritom važno i da im glasovna navigacija bude razgovjetna i precizna :mrgreen:
nije ni tu al eto ako ti je lakse nek bude :D
mufa1

#15542 Re: Android OS

Post by mufa1 »

A težeg lika od ovog respe u životu nisam vidio. Idi ba tamo ganjaj se sa iphone paćenicima, našli ste se pravo svakako...

Sent from my OnePlus One
febo_acm

#15543 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ima par teskih likova na forumu opasno... :D
quarterback

#15544 Re: Android OS

Post by quarterback »

supercali wrote: ...
nemas mireo? pao si mi u ocima pravo sto se tice navigacija :lol:
ložiona :D
rangoj

#15545 Re: Android OS

Post by rangoj »

supercali wrote:pa navigacija je zasto nije?

Kada je u pitanju kamperska navigacija, onda osmand+ nema premca. Moguće je preuzeti desetak različitih mapa, od mape pošumljenosti pa do biciklističkih staza (besplatne open street) - uz to odmah ima detaljne prikaze planina i visinskih razlika, i sve one stvari koje su potrebne za snalaženje u prirodi, javljanje lokacije, svi mogući planinarski domovi, mogućnost direktnog upisa POI u mape (online) itd... - ovakva vrsta mapa ne može da se mjeri sa here ili IGo mapama.... Totalno drugi tip.

Edit:
Još jedna od ovih nabrojanih mapa je fantastična jer ima opciju ubacivanja Custom topografskih karata, znaci skeniranih papirnih karata... Ne sjećam se koja tacno...

google Hammerhead
Last edited by rangoj on 22/10/2014 17:04, edited 1 time in total.
supercali

#15546 Re: Android OS

Post by supercali »

mireo bi uzeo jedino zbog aljose i pervana al ostalo onako
supercali

#15547 Re: Android OS

Post by supercali »

rangoj wrote:

Kada je u pitanju kamperska navigacija, onda osmand+ nema premca. Moguće je preuzeti desetak različitih mapa, od mape pošumljenosti pa do biciklističkih staza (besplatne open street) - uz to odmah ima detaljne prikaze planina i visinskih razlika, i sve one stvari koje su potrebne za snalaženje u prirodi, javljanje lokacije, svi mogući planinarski domovi, mogućnost direktnog upisa POI u mape (online) itd... - ovakva vrsta mapa ne može da se mjeri sa here ili IGo mapama.... Totalno drugi tip.

google Hammerhead
nije uopste drugi tip
sasvim isto samo sto ti izaberes te druge mape
kad izaberes cestovne sasvim lako se mjeri sa igo i here mapama
rangoj

#15548 Re: Android OS

Post by rangoj »

supercali wrote:
rangoj wrote:

google Hammerhead
nije uopste drugi tip
sasvim isto samo sto ti izaberes te druge mape
kad izaberes cestovne sasvim lako se mjeri sa igo i here mapama
Ne bih se složio, zašto?

Osman nudi preko 20 RAZLICITIH vrsta mapa, plus klasične open street mape, zatim ima servis za praćenje, pokrenes povezes se sa nekim drugim ta osoba prati tvoje krema je (besplatno) ili objaviš javni link gdje ljudi mogu pratiti tvoje kretanje, sam određuje interval praćenja.

Zatim imaš opciju gdje osmand snima tvoje kretanje, kada želiš da napravis novu nepoznatu rutu, ukljucis snimanje, podesis preciznost i interval a poslije taj snimak mozes izvesti kao gpx.

Sljedeća unikatna opcija je Map layers - imaš opciju da preklapas različite mape, npr šume, topografiju i biciklističke staze...

Osmand se može koristiti za klasičnu navigaciju, ali je kao kamperska aplikacija odličan. Ima i mnogo kerefeka za ekran, prikazivanje trenutne visine, kompas, ruler za mjerenje daljine po ravnoj liniji... (ali nema 3D kao IGo)

Osmand je više offroad navigacija, iako se sasvim normalno može koristiti Street cestama jer su OpenStreetMaps jednako detaljne kao i google mape...

Postoji još nekoliko dobrih offroad navigacija i ja bih ipak napravio razliku izmedju IGo i Here (onRoad) i osmand i druge (offroad)...

google Hammerhead
quarterback

#15549 Re: Android OS

Post by quarterback »

kad se respo i rangoj uhvate diskusije to ti je ko for next petlja :lol:
:run:
daddy_cool

#15550 Re: Android OS

Post by daddy_cool »

Pitanje: Imam android telefon (vjerovatno nije bitno, ali to je: SE Neo V) koji mi "izbacuje" kucnu wifi konekciju. Kada se prijavim na wifi desava se (istina, ne uvijek) da interneta "nestane" pa moram resetovati ruter (TP Link; HS Internet). :?

Desava se suvise cesto da bi bilo slucajno. Osim toga, cini mi se da sam isti "problem" napravio i kod brata... :)

Pitanje nije nuzno za ovu temu, ali ipak sam ga postavio ovdje: moguci razlozi i rjesenja za opisani problem? :?:

P.S. Na ovaj wifi imam stalno nakacen tablet i povremeno laptop i jos jedan mobitel. Oni nisu "problematicni". :)
Last edited by daddy_cool on 22/10/2014 20:42, edited 1 time in total.
Post Reply