Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
ultima_palabra

#15526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:Eso Radeljaš je bog :!: i najpošteniji čovjek u skupšćini...tačno se zna koliko ta ruka vrijedi....ostalo je ko da si u šopingu u Egiptu: svak svakoga folira i za sve se moraš cjenkati
Ali nisu ni ostali likovi zanemarivi: predsjedavajuća "majka sivog sokola", šuter Fazlija, nepismeni džudaš Crnogorac, Segmedina, stari politbiroovac Brigić, propali glumac Bajrović, Svileni Mehmedić, Kifla Konaković, netalentovani pisac Hadžem, alkoholičar Čardžić, Zagi "jebem vam sve", tjelohranitelj Zukić, neovisne Mira und Hanka... ustvari pola ih je tamo postalo nezavisno, kako ih stranke ne bi ometale u časnoj namjeri da postave što više famElije u upravne i nadzorne odbore :-)

Treba dobro čuvati snimke tih sjednica, da svjedoče o tome kakva je rupa bila Sarajevo 2010-14.
StupskaBitanga

#15527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

da su birali ne bi ovaku probranu ekipu izabrali
veljaca

#15528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:
JoseMujica wrote:Eso Radeljaš je bog :!: i najpošteniji čovjek u skupšćini...tačno se zna koliko ta ruka vrijedi....ostalo je ko da si u šopingu u Egiptu: svak svakoga folira i za sve se moraš cjenkati
Ali nisu ni ostali likovi zanemarivi: predsjedavajuća "majka sivog sokola", šuter Fazlija, nepismeni džudaš Crnogorac, Segmedina, stari politbiroovac Brigić, propali glumac Bajrović, Svileni Mehmedić, Kifla Konaković, netalentovani pisac Hadžem, alkoholičar Čardžić, Zagi "jebem vam sve", tjelohranitelj Zukić, neovisne Mira und Hanka... ustvari pola ih je tamo postalo nezavisno, kako ih stranke ne bi ometale u časnoj namjeri da postave što više famElije u upravne i nadzorne odbore :-)

Treba dobro čuvati snimke tih sjednica, da svjedoče o tome kakva je rupa bila Sarajevo 2010-14.
Kolega po Forumu,

Kada si ovako poceo fino da opisujes poslanike u SKS - trebao si ih sve opisati ..... jer imas dara za to ....
Zato molba: ako moze da ih sve opises pojedinacno. Hvala.
Evo da ti pomognem - upisi samo svoj opis pored ( ja sam dodao tvoje opise ):

1.Malić Mirjana - majka sivog sokola
2.Ademović Kemal
3.Brigić Ivan - stari politbiroovac
4.Ademović Kenan
5.Alić Haris
6.Backović Zaim - jebem vam sve
7.Bajramović Srna Segmedina
8.Bajrović Izudin - propali glumac
9.Čardžić Damir - alkoholicar
10.Čomor Eldar
11.Crnogorac Branislav - nepismeni džudaš
12.Efendić Faruk
13.Fazlija Nedžad - šuter
14.Filipović Selma
15.Hajdarević Hadžem - netalentovani pisac
16.Haverić Tarik
17.Hodžić Dževad
18.Hodžić Sabahudin
19.Hošić Mujo
20.Jurić Mira - neovisna
21.Kojović Predrag
22.Konaković Elmedin - kifla
23.Mašović Amor
24.Mehmedić Besim - svileni
25.Mulaosmanović Fikreta
26.Naser Nabil
27.Papo Edina
28.Pindžo Mirsad
29.Radeljaš Esed
30.Rađo Dževad
31.Solaković Adnan
32.Talović Munir
33.Vajzović Hanka - neovisna
34.Zeković Enes
35.Zukić Amir - tjelohranitelj
Last edited by veljaca on 09/04/2013 11:12, edited 1 time in total.
didžej

#15529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by didžej »

StupskaBitanga wrote:da su birali ne bi ovaku probranu ekipu izabrali
najstrasnije je sto ce poslije ovih doci jos gori.
za 5-10 godina cemo se sa sjetom sjecati ove garniture.
zivi bili pa vidjeli.
StupskaBitanga

#15530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

didžej wrote:
StupskaBitanga wrote:da su birali ne bi ovaku probranu ekipu izabrali
najstrasnije je sto ce poslije ovih doci jos gori.
za 5-10 godina cemo se sa sjetom sjecati ove garniture.
zivi bili pa vidjeli.
Slažem se mislim kako generacije dolaze očekujem Kadru u Supštini kako plazi jezik a recimo Verenu Cerovinu kako pjevuši voli me hitno
ultima_palabra

#15531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Koga znam njega sam i opisao... osim Radeljaša, za njega nema dovoljno dobrog opisa :mrgreen:

Talović je taldžija sa DIF-a, Olimpijskog komiteta i Nogometnog saveza... Kemo Ademović je ratni komandant, ali i zloglasni obavještajac.

Jedino respekt za Amora Mašovića i Tarika Haverića...
didžej

#15532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by didžej »

StupskaBitanga wrote: Slažem se mislim kako generacije dolaze očekujem Kadru u Supštini kako plazi jezik a recimo Verenu Cerovinu kako pjevuši voli me hitno
to je sve posljedica rata i poslijeratnog nakaradnog sistema.
u ovom sazivu jos uvijek ima titovih pionira koji se sjecaju boljih vremena, ondasnjeg sistema vrijednosti, odrasli su u multietnickim sredinama...
kad dodju ove sad generacije to ce biti haos.
nazalost ne vidim izlaz iz ovog zacaranog kruga osim nekim ekstremnim nacinom tipa revolucije ili kakvog svjetskog rata. a to ne d'o bog nikome.
StupskaBitanga

#15533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Stvarno očekujem da će Zaima Deen nasljediti pa ako ništa bićemo europski nastrojeni :thumbup: :thumbup: :thumbup:
veljaca

#15534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

veljaca wrote:
ultima_palabra wrote:

Kolega po Forumu,

Kada si ovako poceo fino da opisujes poslanike u SKS - trebao si ih sve opisati ..... jer imas dara za to ....
Zato molba: ako moze da ih sve opises pojedinacno. Hvala.
Evo da ti pomognem - upisi samo svoj opis pored ( ja sam dodao tvoje opise ):

1.Malić Mirjana - majka sivog sokola
2.Ademović Kemal - ratni komadant ali i zloglasni obavjestajac
3.Brigić Ivan - stari politbiroovac
4.Ademović Kenan - ?
5.Alić Haris - ?
6.Backović Zaim - jebem vam sve
7.Bajramović Srna Segmedina - ?
8.Bajrović Izudin - propali glumac
9.Čardžić Damir - alkoholicar
10.Čomor Eldar - ?
11.Crnogorac Branislav - nepismeni džudaš
12.Efendić Faruk - ?
13.Fazlija Nedžad - šuter
14.Filipović Selma - ?
15.Hajdarević Hadžem - netalentovani pisac
16.Haverić Tarik - respekt
17.Hodžić Dževad - ?
18.Hodžić Sabahudin - ?
19.Hošić Mujo - ?
20.Jurić Mira - neovisna
21.Kojović Predrag - ?
22.Konaković Elmedin - kifla
23.Mašović Amor - respekt
24.Mehmedić Besim - svileni
25.Mulaosmanović Fikreta - ?
26.Naser Nabil - ?
27.Papo Edina - ?
28.Pindžo Mirsad - ?
29.Radeljaš Esed - ?
30.Rađo Dževad - ?
31.Solaković Adnan - ?
32.Talović Munir - taldžija sa DIF-a
33.Vajzović Hanka - neovisna
34.Zeković Enes - ?
35.Zukić Amir - tjelohranitelj
Ko zna neka dopuni ostale .... pa da imamo onda sastav SKS - prema nasim opisima ... :mrgreen:
Paranoid

#15535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

Veljača, nema potrebe ništa dopisivati, jer posle jučerašnje skupštinske debate sarajlijama ništa drugo ne preostaje nego da ih sve protjeraju i ne dozvole ponovno sutrašnje zasjedanje, NA ISTI NAČIN i sa istom RETORIKOM onako kako su poslali poruku GRAS-u.
Innovation

#15536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

[quote="veljaca"]

1.Malić Mirjana - Predsjedavajuca SKS
2.Ademović Kemal - Zamjenik predsjedavajuce
3.Brigić Ivan - Zamjenik predsjedavajuce
4.Ademović Kenan - Zastupnik
5.Alić Haris - Zastupnik
6.Backović Zaim - Zastupnik
7.Bajramović Srna Segmedina - Zastupnica
8.Bajrović Izudin - Zastupnik
9.Čardžić Damir - Zastupnik
10.Čomor Eldar - Zastupnik
11.Crnogorac Branislav - Zastupnik
12.Efendić Faruk - Zastupnik
13.Fazlija Nedžad - Zastupnik
14.Filipović Selma - Zastupnica
15.Hajdarević Hadžem - Zastupnik
16.Haverić Tarik - Zastupnik
17.Hodžić Dževad - Zastupnik
18.Hodžić Sabahudin - Zastupnik
19.Hošić Mujo - Zastupnik
20.Jurić Mira - Zastupnica
21.Kojović Predrag - Zastupnik

22.Konaković Elmedin - Zastupnik
23.Mašović Amor - Zastupnik
24.Mehmedić Besim - Zastupnik
25.Mulaosmanović Fikreta - Zastupnica
26.Naser Nabil - Zastupnik
27.Papo Edina - Zastupnica
28.Pindžo Mirsad - Zastupnik
29.Radeljaš Esed - Zastupnik
30.Rađo Dževad - Zastupnik
31.Solaković Adnan - Zastupnik
32.Talović Munir - Zastupnik
33.Vajzović Hanka - Zastupnica
34.Zeković Enes - Zastupnik
35.Zukić Amir - Zastupnik
Svi izabrani glasovima naroda. :) :bih:
seln

#15537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Innovation wrote:
veljaca wrote:
1.Malić Mirjana - Predsjedavajuca SKS
2.Ademović Kemal - Zamjenik predsjedavajuce
3.Brigić Ivan - Zamjenik predsjedavajuce
4.Ademović Kenan - Zastupnik
5.Alić Haris - Zastupnik
6.Backović Zaim -
itd.

Svi izabrani glasovima naroda. :) :bih:
Sami pali, sami se ubili.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Hanka zvana moj sin Emir...al šta ćete majčinski instinti su čudo pa nije dosta uvaliti sinčića samo na fakultet nego i u pokoji hUpravni odbor dok se hudan ne skući preko naših leđa

žao mi je što DF u startu ima visoko pozicionirane ljude koji se ofirno bave zapošljavanjem svoje djece
veljaca

#15539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Cijenjeni Pedja, volio bih da mi odgovoris licno ( a ne ovi sateliti ) - A TO JE I TEMA OVOG PDF-a : PITANJA I ODGOVORI na sljedece pitanje, a koje bih postavio i drugima ovako, da imam tu mogucnost ( i sam znas da sam pozdravio tvoju hrabrost da ovako komuniciras sa nepoznatim ljudima ):

- Zasto Skupstina Kantona Srajevo nije u stalnom zasjedanju, zbog situacije u GRAS-u, gdje je oko 500.000 ljudi postalo taocem ?

Ovo pitam zaista dobronamjerno jer je situacija vanredna, i moze se svasta desiti: recimo da tebe ili bilo koga zastupnika u SKS neko prebije na ulici ( ne podrzavam ovo ), ili da ljudi udju u GRAS i tamo naprave haos ( ne podrzavam ni ovo ). Imam utisak da neko ovo namjerno zeli ..... :(

Hvala na odgovoru,

Veljaca,
s.r.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

:thumbup: odlično pitanje veljača

uz molbu Djapetu da upita na skupšćini ...kako se nema love da se rješi problem javnih gubitaša a ima za povećanje plata?
Shahab

#15541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Shahab »

Izgleda da jedino Naša stranka predlaže kvalitetna i liberalna riješenja za probleme u društvu. Komšić ima balast populizma. Komšićeva aktivnost se svodi na pozerstvo poštenja i spontanosti. Čitao sam njihov manifest koji je na nivou učenika osnovne škole. Bojim se da je Komšićev krajnji dometi jeftini populizam.
Shahab

#15542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Shahab »

veljaca wrote:Cijenjeni Pedja, volio bih da mi odgovoris licno ( a ne ovi sateliti ) - A TO JE I TEMA OVOG PDF-a : PITANJA I ODGOVORI na sljedece pitanje, a koje bih postavio i drugima ovako, da imam tu mogucnost ( i sam znas da sam pozdravio tvoju hrabrost da ovako komuniciras sa nepoznatim ljudima ):

- Zasto Skupstina Kantona Srajevo nije u stalnom zasjedanju, zbog situacije u GRAS-u, gdje je oko 500.000 ljudi postalo taocem ?

Ovo pitam zaista dobronamjerno jer je situacija vanredna, i moze se svasta desiti: recimo da tebe ili bilo koga zastupnika u SKS neko prebije na ulici ( ne podrzavam ovo ), ili da ljudi udju u GRAS i tamo naprave haos ( ne podrzavam ni ovo ). Imam utisak da neko ovo namjerno zeli ..... :(

Hvala na odgovoru,

Veljaca,
s.r.
To je pitanje za Dinu Konakovića i Esu Radeljaša, a ne za Kojovića... Probaj doći do kontakt maila Dine Konakovića i Radeljaša, postavi im jedno od pitanja pa sačekaj na odgovor... :lol:
seln

#15543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Lud i ponosan wrote:@veljaca

Zato sto su se juce umorili, sjedenje u klupama i naprdjivanje je izuzetno naporan i stresan posao, gdje ce dva dana u kontinuitetu to sebi da dopuste.
Zar nije mogao Dino otici po kifle, da se ljudi malo uhavizaju?
Pedja Kojovic

#15544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

To je pitanje koje sam nekoliko puta postavljao na pocetku mandata.
Ocekivao sam da ce 2010. odmah po dolasku na vlast nova Vlada odmah promjeniti Poslovnik kako bi bilo
omoguceno cesce zasjedanje Skupstine po potrebi Vlade...Medjutim, nije bilo podrske.
Druga apsurdna stvar, o kojoj sam takodje istupao i u SKS i u Domu naroda je sto ovi organi svoje sjednice odrzavaju u
"tudjim" salama i sto se termini moraju uskladjivati sa sjednicama OO Centar, svadbama i drugim priredbama koje su tu odrzavaju. (Tada sam govorio da mi izgleda da drzava ne zna ono sto svaka banka i soping centar zna, a to je da dio autoriteta neke organizacije proizlazi i iz adekvatnosti objekta u kojem radi, da podstanarski odnosi nase vlasti stvaraju kod gradjana osjecaj nepostojanosti ovih institucija, itd).

U konkretnom slucaju, sjednica o GRAS-u...
Ne znam.
(Mozda je duzi boravak u prostorima u kojima se sastaju ova tijela rizican po zdravlje?)

p.k.
veljaca

#15545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Shahab wrote:
veljaca wrote:Cijenjeni Pedja, volio bih da mi odgovoris licno ( a ne ovi sateliti ) - A TO JE I TEMA OVOG PDF-a : PITANJA I ODGOVORI na sljedece pitanje, a koje bih postavio i drugima ovako, da imam tu mogucnost ( i sam znas da sam pozdravio tvoju hrabrost da ovako komuniciras sa nepoznatim ljudima ):

Hvala na odgovoru,

Veljaca,
s.r.
To je pitanje za Dinu Konakovića i Esu Radeljaša, a ne za Kojovića... Probaj doći do kontakt maila Dine Konakovića i Radeljaša, postavi im jedno od pitanja pa sačekaj na odgovor... :lol:
Nisam pitao tebe .... :D

A kada se vec javljas, procitaj dobro moj post i odgovori mi sada ti:

- Zar Pedja nije zastupnik u Skupstini Kantona Sarajevo - pa ga nemam pravo to pitati ?
Last edited by veljaca on 09/04/2013 15:15, edited 1 time in total.
veljaca

#15546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja, :thumbup:

Hvala na odgovoru ...

Nije direktno tebi - ali igrate se sa vatrom poslanici SKS ..... Ponavljam mozda to neko i zeli .... :(

Veljaca,
s.r.
Pedja Kojovic

#15547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

superhik

Ocigledno ne pratite pazljivo kantonalnu politiku.(Ne zamjeram - razumijem).
Upravo smo mi od pocetka i dosljedno insistirali na ukljucivanju tuzilastva u slucaj GRAS.
(Zakljucci sa prosle tematske sjednice o GRAS-u u kojima se tuzilastvu sugerise poduzimanje istraznih radnji su nas prijedlog koji je usvojila Skupstina).

p.k.
VjecitiStudent

#15548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:superhik

Ocigledno ne pratite pazljivo kantonalnu politiku.(Ne zamjeram - razumijem).
Upravo smo mi od pocetka i dosljedno insistirali na ukljucivanju tuzilastva u slucaj GRAS.
(Zakljucci sa prosle tematske sjednice o GRAS-u u kojima se tuzilastvu sugerise poduzimanje istraznih radnji su nas prijedlog koji je usvojila Skupstina).

p.k.
Pedja, je li iko ulagao kakve amandmane na ovaj zakon o koeficijentima budzetskih korisnika ili kako se vec to cudo kojim su i plate poslanika povecane zvalo?
Shahab

#15549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Shahab »

veljaca wrote: Nisam pitao tebe .... :D

A kada se vec javljas, procitaj dobro moj post i odgovori mi sada ti:

- Zar Pedja nije zastupniku u Skupstini Kantona Sarajevo - pa ga nemam pravo ti piitati ?
Naša stranka pokušava uvesti evropske standarde u komunikaciji između javnosti i skupštinskih poslanika. Otvoreni su za pitanja i razmjenu stavova. Umjesto da pozitivno akceptiraš njihov pristup, ti zloupotrebljavaš i infantilno provociraš i sugestibilno prijetiš batinama, opozicionom skupštinskom zastupniku, uvodeći termin kolektivne krivice za sve zastupnike u skupštini KS. Kojović je toliko puta jasno i otvoreno iznio svoj stav vezano za GRAS. Tu nema tajne. Bilo bi poštenije da na isti način, na koji kontaktiraš Kojovića, kontaktiraš i branioce bošnjačkog nacionalnog interesa, Konakovića i Radeljaša, koji imaju stvarnu moć i instrumente da mijenjaju situaciju u GRAS-u. naravno to nisi u stanju, jer Konaković i Radeljaš, ne funkcioniraju po evropskim standardima komunikacije, gdje su poslanici dostupni javnosti. Oni funkcionišu prema afganistanskim standardima. To je poenta. Nemoj zloupotrebljavati pionirske korake uvođenja transparentnosti u komunikaciji poslanika i javnosti, da bi deklarisao svoje infantilne frustracije...Pokušaj izvršiti pritisak na Dinu Konakovića, da i on, poput Kojovića, bude dostupan forumašima za pitanja i odgovore.
Pedja Kojovic

#15550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

superhik

Slazem se.
Posljednji izvjestaj tuzilastva kaze da se pokrenute dvije istrage u vezi GRAS-a koje ukljucuju 10-15 ljudi.
(Istrage je pokrenula Vlada na celu sa SDP-om).

Jos uvijek je, cini mi se, vladama i poslanicima nejasno koliki se pritisak u tom smislu smije vrsiti na tuzilastvo, a da se ne narusi njihova autonomija.
(Ja mislim da moze puno vise od sadasnjeg i da njihova opreznost ima druge motive).

p.k.
Locked