Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Novinar Guillem Balague autor je biografske knjige bivšeg trenera Barcelone Pepa Guardiole. U današnjem izdanju bitanskog lista The Telegraph objavljen je dio biografije, tačnije prvi govor najtrofejnijeg trenera Blaugrane u svlačionici katalonskog kluba.
"Vjerovat ćemo u stil koji se gaji kroz historiju u ovom klubu. Kad imamo loptu, ne možemo je izgubiti. I, ako se to desi, treba trčati i oduzeti je. U principu, to je to", kazao je Pep Guardiola na kraju svog prvog obraćanja igračima u svlačionici. "
Ovo je prvi nastup pred igracima u Skotskoj na pripremama. Ima i ovaj dio koji je odlican
"Necu vas kritikovati ako pogrijesite u dodavanju ili promasite gol u jednom udarcu glavom ako budem siguran da dajete 100% od svojih mogucnosti. Svaku gresku cu moci oprostiti....Ono sto vam nikada necu oprostiti je da ne date srce i dusu Barceloni. Ja od vas ne trazim rezultat, ja samo trazim posten odnos. Necu tolerisati da neko spekulise sa postenim odnosom i da ne daje sve od sebe. Ovo je Barcelona gospodo....To je ono sto se ocekuje od nas i upravo to je sto ja trazim od vas. Moramo dati sve od sebe ! Jedan igrac, sam po sebi je nista. Njemu su potrebni saigraci a on je potreban svojim drugovima"
skenderija04 wrote:Ovo je prvi nastup pred igracima u Skotskoj na pripremama. Ima i ovaj dio koji je odlican
"Necu vas kritikovati ako pogrijesite u dodavanju ili promasite gol u jednom udarcu glavom ako budem siguran da dajete 100% od svojih mogucnosti. Svaku gresku cu moci oprostiti....Ono sto vam nikada necu oprostiti je da ne date srce i dusu Barceloni. Ja od vas ne trazim rezultat, ja samo trazim posten odnos. Necu tolerisati da neko spekulise sa postenim odnosom i da ne daje sve od sebe. Ovo je Barcelona gospodo....To je ono sto se ocekuje od nas i upravo to je sto ja trazim od vas. Moramo dati sve od sebe ! Jedan igrac, sam po sebi je nista. Njemu su potrebni saigraci a on je potreban svojim drugovima"
pravi covjek u pravo vrijeme na pravom mjestu... ihhhhh
Još 5 golova mu je ostalo da skine i Gerda sa top liste, da završi i tu pricu....i više nema koga skidati....a ko ce njega jednog dana skinuti ....može samo sam svoje rekorde ganjati i obarati.