SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#15526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Thorgerson wrote:Mozda je pukao bas u ovaj zid, na pocetku mosta. Tacno se vide da se dijelovi bas odatle pocinju rasipati dalje prema onome otkinutom dijelu automobila. Drugi dio automobila je vjerovatno negdje desno na slici.

Da je vozio max dozvoljenom eto 130 km/h mislim da je to sasvim dovoljno, ako naletis na ovakav zidic, da ti prepolovi auto. Jos ako je ga je nekako okrenulo i tacno nabilo na ovaj zid, tj. bocno da je udario - sto je vjerovatno slucaj, mislim da je itekako moguce da se bilo koje auto ovako prepolovi.

Dakle, ocito je da je morao na nesto naletiti sto je prepolovilo auto. Nije se sigurno prevrnuo i auto eto tek tako puklo na dva dijela. :-)

Image
Dzaba bolan pricas - vidis da je raja uvjerena kako je Audi A8 neunistiv i kako se ne bi trebao raspasti kad pri 120kmh udari u betonski zid, bocno.

Prosjecnom Bosancu je to jednostavno nepojmljivo, pa radije vjeruje da je A8 zapravo bio "sastavljen" od dva auta, jer su inace nasi limari poznati po varenju aluminija bez opreme. To sto prosjecni hajvan ne zna razliku izmedju celika i aluminija nije bitno, njima je to isto, metal - vari se.

Nasem covjeku je nemoguce objasniti da se osnovni zakoni fizike odnose i na Audi A8 i na Golfa 2, jer je to ravno blasfemiji. Reci nekom da se Audi A8 raspadne kad udari u betonski zid pri vise od 100km na sat je uvreda za mnoge, jer im to dodje kao da si rekao da je Allah dz.s. udario u zid i puko popola. Mozes cak i batine fasovat za takvu pricu.

Lud narod i tacka.
johntra

#15527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by johntra »

Evo, slična stvar u Australiji, doduše A6 je u pitanju, brzina 166 kilometara na sat...vozio u dozvoljenom, jašta...

https://www.boostcruising.com/galleries ... avatt.html

Evo i u Belgiji, isto A8, prekomjerna brzina...vozač preživio...

http://www.carscoops.com/2013/06/someon ... rific.html

Rumunija isto...

http://www.wreckedexotics.com/audi-a8-w ... ania-00140

A7 u Kanadi...

http://www.wreckedexotics.com/audi-a7-l ... -in-001394

i tako dalje, i tako dalje...sve velike brzine, znatno iznad dozvoljenog....
zateznistub

#15528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Preko 20 godina radim ma ispitivanju konstrukcije i onda pročitam da se vozilo koje je ovako uništeno kretalo dozvoljenom brzinom
Atak na mozak

Tek sad visim da su na članak o kretanju dozvoljenom brzinom i bez alkohola isključili komentare...pametnom dosta
Last edited by zateznistub on 26/09/2017 09:56, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#15529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Mene ne čudi što se raspao, da ponovim: čudi me da se raspao, a vozaču naizgled ništa nije bilo.
Hajlac

#15530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

elk wrote:Cudo i ove komentare ne brisu. Ko mu je tacno mater? Mislim cime bavi,kakav je to uticaj,koja stranka i to? Za nas neupucene.
Po svemu sudeci, Zemira Hadzihaskic - valjda direktorica ORBICO firme.

http://www.apif.net/index.php/bs/regist ... e/636.html

U komentarima na clanak vidjeh da su neki pisali otprilike kako joj nece proci zataskavanje jer je pala mrtva glava i sl. :-?

Btw. izbrisani su i ukinuti komentari na oba clanka...
hladan.preminger

#15531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

De malo lakše o teorijama zavjere, radi se o dva prijatelja.
Drvosjeca iz Dejcica

#15532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hajlac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
klixo wrote:20 i koju godinu imao taj sto je poginuo :run:

Jbt. ne kontam, dati momku od 20 i koju godinu novi A5...ne znam, možda griješim, možda ga je kupio sam...nisam pametan. Samo žali bože njegovih godina i mladosti. Ako može biti sreća u nesreći što niko nije sa njim stradao.

Sabur njegovoj proodici i rahmet mu duši. :(
Na osnovu vozacevog instagram profila gdje mu stoji http://www.orbico.ba i osobe istoimenog prezimena (Hadzihaskic) prilozenog uz finansijske podatke iste firme, bice da je, a kako li drugacije do, mamin/babin sin :evil:

Pun mi je kufer ovih ubica iz reda "200 porodica" za volanima bijesnih auta koji konstantno ugrozavaju zivote obicnih(porodicnih) ljudi.
Kako god ne valja se radovati tuđoj nesreći.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Znači, vozio cca 130 kmh i onda izgubio kontrolu nad vozilom (klizavo, tražio telefon, nešto se pokvarilo??) i bum u zid i onda raspad duž cijelog mosta....i druga varijanta vozio 160-200+, odnijelo ga, bum u zid i raspad sistema....moguće su obje varijante....ali obzirom da je odmah krenula kampanja zaštite vozača, nije pio, vozio dozvoljenom brzinom, sve to baca sjenu sumnje i prije će biti da je on išao poput rakete i ubio prijatelja.
klaki

#15534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klaki »

Prezive ljudi svasta to je cudno. Auto koje nije ni projektovano da ide preko 240-250 tesko 1200kg i ne posebno sigurno za danasnje standarde, bez roll cage-a

https://youtu.be/oi2zPEVdSm4?t=415

Pa opet niko ne poginu
AhmetShabo

#15535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AhmetShabo »

Vozis onakvo auto, nalazis se na autoputu i uz to su ti 22 godine, tacnije ni bubuljice ga nisu prosle i sad da eto on sa svim ovim predispozicijama vozi po ogranicnenju?
Ma hajte molim vas, svi mi koji smo vozili na autoptu, pa makar to bilo i sa Golfom 4 imali smo zelju da ga nagazimo malkice preko ogranicenja. Laze ko kaze da nije vozio barem 140 ili 150.
On ako je vozio po ogranicenju sa gore navedenim predispozicijama i sa onakvim stanjem auta poslije nesrece onda ga mozemo svrstati u poslanike.
Ali ove izjave od jutros, prije nego smo svi i usatali su udar na inteligenciju svih nas
Last edited by AhmetShabo on 26/09/2017 10:24, edited 1 time in total.
hrle1976

#15536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrle1976 »

Thorgerson wrote:Mozda je pukao bas u ovaj zid, na pocetku mosta. Tacno se vide da se dijelovi bas odatle pocinju rasipati dalje prema onome otkinutom dijelu automobila. Drugi dio automobila je vjerovatno negdje desno na slici.

Da je vozio max dozvoljenom eto 130 km/h mislim da je to sasvim dovoljno, ako naletis na ovakav zidic, da ti prepolovi auto. Jos ako je ga je nekako okrenulo i tacno nabilo na ovaj zid, tj. bocno da je udario - sto je vjerovatno slucaj, mislim da je itekako moguce da se bilo koje auto ovako prepolovi.

Dakle, ocito je da je morao na nesto naletiti sto je prepolovilo auto. Nije se sigurno prevrnuo i auto eto tek tako puklo na dva dijela. :-)

Image

Qurac je udario pri brzini od 120km/h, jer da je bio bi krs ondje izmedju ova dva covjeka ljevo na slici i onog u crnoj jakni taman gdje dodje autobus izmedju njih. Razultat da je krs zavrsio cca. 80-100m od mjesta udara govori da brzina je bila bar 170km/h to ce vam svaki Svabo vjestak na prvi pogled potvrdit a ne poslje obrade po presu.
Hajlac

#15537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hajlac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Jbt. ne kontam, dati momku od 20 i koju godinu novi A5...ne znam, možda griješim, možda ga je kupio sam...nisam pametan. Samo žali bože njegovih godina i mladosti. Ako može biti sreća u nesreći što niko nije sa njim stradao.

Sabur njegovoj proodici i rahmet mu duši. :(
Na osnovu vozacevog instagram profila gdje mu stoji http://www.orbico.ba i osobe istoimenog prezimena (Hadzihaskic) prilozenog uz finansijske podatke iste firme, bice da je, a kako li drugacije do, mamin/babin sin :evil:

Pun mi je kufer ovih ubica iz reda "200 porodica" za volanima bijesnih auta koji konstantno ugrozavaju zivote obicnih(porodicnih) ljudi.
Kako god ne valja se radovati tuđoj nesreći.
U ovakvim slucajevima F1-ubica za koznim volanom, covjek se moze radovati jedino tome da sa sobom ne povukose neke obicne smrtnike koji pokusavaju iole posteno i razumno zivjeti i porodice stvarati. Nicemu drugom :|

A Sejfici ovog svijeta morali bi znati da "brzi zivot" sa sobom donosi i veci rizik, bilo u smislu smrti u bijesnim autima bilo u smislu dugogodisnje ROBIJE!

Sistem mora vec jednom napraviti SLUCAJEVE ZA PRIMJER svim ostalim sadasnjim i buducim furacima na javnim cestama!
Thorgerson

#15538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Vidi, sve je moguce.

Ja samo kazem da je moguce da se audi a8 raspadne pri 130km/h, ako je vozac bio peh i naletio pod pogresnim uglom na pogresno mjesto u pogresno vrijeme. Shvatite da nije tenk u pitanju, nego obicna sklopocija 4 gume, motor, hrpica dijelova, sa 4 sjedista oblozen tankim slojem lima. Dvije tone koje lete 130km/h..

Ali bez obzira, ja nisam strucnjak. Moguce je da je isao i 200km/h. Samo mi nisu jasni ovi strucnjaci koji ovdje dodju i ubjedjeni su 100% da je ovo vozilo moralo ici brze. Kako, zasto...pa eto audi se ne moze raspasti pri 130km/h. :lol: :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#15539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Naravno da je moguće. Brzina od 130 kmh i udar....raspad sistema.
Ja sporim da je on išao tom brzinom i da je došlo do takvog gubitka kontrole da je udario u beton.
Moralo mu se nešto desiti, loše gume, pucanje gume, naglo trzanje volanom i ok, sve je moguće.
Zašto kampanja nije niko pio, vozilo se po ograničenju?
Ako je sve tako, nema problema, osim što je čovjek poginuo, to jeste problem.
hrle1976

#15540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrle1976 »

Thorgerson wrote:Vidi, sve je moguce.

Ja samo kazem da je moguce da se audi a8 raspadne pri 130km/h, ako je vozac bio peh i naletio pod pogresnim uglom na pogresno mjesto u pogresno vrijeme. Shvatite da nije tenk u pitanju, nego obicna sklopocija 4 gume, motor, hrpica dijelova, sa 4 sjedista oblozen tankim slojem lima. Dvije tone koje lete 130km/h..

Ali bez obzira, ja nisam strucnjak. Moguce je da je isao i 200km/h. Samo mi nisu jasni ovi strucnjaci koji ovdje dodju i ubjedjeni su 100% da je ovo vozilo moralo ici brze. Kako, zasto...pa eto audi se ne moze raspasti pri 130km/h. :lol: :-)
Nisam na tebe nista licno. Vec na te vjestake. Auto se moze rasuti na brzini od 130km/h samo i Svabo pravi auto da je izdrzljivo upravo zbog moguce brzine. Ja iskreno nikad nisam bio siguran da sva ta mocna auta koja se nekim kanalom uvoze u drzave poput BiH da su ono sto ljudi misle da jesu. U BiH podhitno treba uvesti i ogranicenje jacine auta na godine tako da vako nesto mozes tek voziti sa 40 godina.
Alfons Kauders

#15541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Ja prvi put cujem za tu zenu, firmu doduse svi znamo. Prvi put cujem i za njenog sina. Jel kriminalac? Zena mislim? Ili je samo sefica jake firme pa je mrzimo? Jel sin kriminalac, ili ga samo mrzimo sto je njen sin?

I ovdje je momak upropastio svoj zivot, i ugasio zivot vlastitog prijatelja - nije gazio pjesake u po grada ni bjezao od murije, niti smo sigurni da je divljao na cesti (imati udes na autocesti pri vise od 100km na sat ne znaci da je divljao, ali hajd ti to objasni ljudima koji misle da je trebao voziti 60).

Jebe mi se i za Orbico, i za "200 porodica"... Mlad momak juce bezveze poginuo, a ljudi u roku od par minuta vec poceli pljuvati po njemu i ovom sto je vozio, bukvalno poceli pisat po strdadalom prije no sto su jadnika sklonili s ceste i pokrili. Ljudi odmah psovali poginulog misleci da je on vozio, a kad se ispostavilo da nije, nastavili pljuvati i njeg i onog baksuza sto je vozio.

Stvarno smo postali zadnja govna od ljudi.
Logovan

#15542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Jebi ga, nisam stručnjak, možda griješim, ali ne bih rekao da je vozio manje od 130km/h. Možda bi isto bilo i da je 115km/h, ali eto pretpostavljam da je prekoračio brzinu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Njegova je najveća greška što se vozio s ovim.
Kad vidim da neko blesavo vozi, da vozi na ivici incidenta, da ne zna da vozi - stani da izađem.
Banksy

#15544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Haris.ba wrote: Ko se imalo razumije kako naši vještaci rade, šanse da je do sabaha izračunato da se automobil kretao u granicama zakona je meni fantastika. A ostali neka vjeruju. Malecnu mogućnost ostavljam da je vještak u pravu.

I odmah tekst na klixu prije radnog vremena. I auto se kretalo u granicama zakona?
AmirBaa

#15545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Alfons Kauders wrote:Ja prvi put cujem za tu zenu, firmu doduse svi znamo. Prvi put cujem i za njenog sina. Jel kriminalac? Zena mislim? Ili je samo sefica jake firme pa je mrzimo? Jel sin kriminalac, ili ga samo mrzimo sto je njen sin?

I ovdje je momak upropastio svoj zivot, i ugasio zivot vlastitog prijatelja - nije gazio pjesake u po grada ni bjezao od murije, niti smo sigurni da je divljao na cesti (imati udes na autocesti pri vise od 100km na sat ne znaci da je divljao, ali hajd ti to objasni ljudima koji misle da je trebao voziti 60).

Jebe mi se i za Orbico, i za "200 porodica"... Mlad momak juce bezveze poginuo, a ljudi u roku od par minuta vec poceli pljuvati po njemu i ovom sto je vozio, bukvalno poceli pisat po strdadalom prije no sto su jadnika sklonili s ceste i pokrili. Ljudi odmah psovali poginulog misleci da je on vozio, a kad se ispostavilo da nije, nastavili pljuvati i njeg i onog baksuza sto je vozio.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
hrle1976

#15546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrle1976 »

Alfons Kauders wrote:Ja prvi put cujem za tu zenu, firmu doduse svi znamo. Prvi put cujem i za njenog sina. Jel kriminalac? Zena mislim? Ili je samo sefica jake firme pa je mrzimo? Jel sin kriminalac, ili ga samo mrzimo sto je njen sin?

Ovaj sto je pogino je pravo fin decko bio. Ja sam mislio da je sa mogucom musteriom vozio jer auto je bilo na prodaji. Imao sam pozitivno malog posla sa deckom. Ovog koji je kormilo nikad cuo. Za mater jesam i nemam sta pozitivno reci, jer ista je ako ne u BiH onda na relaciji Ljubljana - Zagreb poznata po biti ters prema ostalima. Da se razumijemo to sto je ona direktorica polu uspjesne firme nije meni licno presudno, vec to sto ona ne zna se odnositi sa ljudima je presudno. Cak mislim da sin uopste nije drzavljan BiH.
negredo

#15547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by negredo »

Cuj to zataskace se...Pa ima i pokojni valjda porodicu, oca, majku... Na kraju kraju krajeva ima i javnost, ali ovo je Bosna jbg. Da su ne znam ti kakvi prijatelji bili, postoji nesto sto se zove moralna odgovornost, pijetet prema zrtvi, suosjecanje... Ali ovako nesto izjaviti 5 sati nakon nesrece da se vozio dozvoljenom brzinom, govori o tome, u kakvoj banani zivimo. Mi nemamo javnog mnijenja, pritiska javnosti, novinara, na funkcionere i politiku koji apsolutno nikome ne odgovaraju za postupke...Pa zamislite da se recimo u Srbiji ovo desilo, i da iz tuzilastva neko kaze ovo sto kazano, pa razapeli bi ih i novinari i javnost, stvorio bi se taj pritisak. Ali, u Apsurdistanu gdje se prosjecno na zapisnik MUP-a o saob. nezgodi ceka mjesec dana, ova spodoba izadje isti dan i kaze vozilo se dozvoljenom brzinom, e kad vec zna, trebao je neko od novinara imati muda i pitati kolikom se to brzinom tacno kretalo vozilo,na osnovi u cega se donosi ovaj zakljucak, i prije svega zasto se uopste trci pred rudu i isti dan daju bilo kakve izjave... kad vec vuku javnost za nos.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

Tomahawk11 wrote: Zašto kampanja nije niko pio, vozilo se po ograničenju?
Nebitno koliko je isao i sta se desilo, u jednu ruku i razumijem "kampanju". Kod nas, sta god da se desi, ako je imalo auto skuplje, vozac se kurcio.

Hajde da zamislimo da su vozili 120km/h i da je u kobnom trenutku pukla guma i auto zavrsilo na zidu? Je li to moguce?

Jeste, ali poznavajuci nas mentalitet, cim su vidjeli auto od 60k, poletila voda na usta za pljuvanjem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

un1ted wrote:
Nebitno koliko je isao i sta se desilo, u jednu ruku i razumijem "kampanju". Kod nas, sta god da se desi, ako je imalo auto skuplje, vozac se kurcio.

Hajde da zamislimo da su vozili 120km/h i da je u kobnom trenutku pukla guma i auto zavrsilo na zidu? Je li to moguce?

Jeste, ali poznavajuci nas mentalitet, cim su vidjeli auto od 60k, poletila voda na usta za pljuvanjem.
Jbg, to se slažem, kod nas se prvo sudi, pa onda pita.
hrle1976

#15550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrle1976 »

un1ted wrote:

Vozim ah mein Gott auto koje je znatno skuplje od ovog A8. I opet cu reci oni nisu brzo vozili vec nisko letili. Dovoljna je slika da zadnji dio auta je gotovo 100m bacen od mjesta udara.
Post Reply