Sada ide show za raju, uslov će biti nekoliko zakona prije formiranja vlasti, gdje će jedni prati savjest a drugi obraz. Sistem koordinacije sa EU, ako je SDA odlučila da postavi kantone u jednak položaj entiteta i td, u suprotonom nema ništa od ovog. Ali zakon o radu, taj bi već mogao.Nama vlast nije nužna, nećemo to po svaku cijenu ni zbog naših birača, ni zbog nas samih. Izborni pobjednici vuku prve poteze, ali ako je to priča kao i do sada, tebi Elektroprivreda, meni Telecom, onda hvala, mi u tome nećemo učestvovati. Ako hoćete odmah na prvoj sjednici državnog parlamenta da riješimo sistem koordinacije sa EU, onda uredu", kazao je Komšić.
Ako je stvar u tome da nekome fali glasova u parlamentu da formira vlast, dobit će ih kažu u ovoj stranci, ali DF neće trčati u vlast. Predsjednik DF-a je poručio i zastupnicima, odnosno članovima te stranke da je odmah mogu napustiti, ako im se ovakav način djelovanja ne sviđa.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
daddy-kool
#15526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- biske
#15527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sad slijedi osveta cik-a za ovu izjavu. očekujem da u zbirnim rezultatima sbb prestigne df i da dobije 5 mandata a df četiri.

voli bih da griješim...

voli bih da griješim...
- kamen spoticanja
#15528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ok moguce da se zlatko ne uklapa , mada njega ne treba zaboraviti sve dok mu se dzenaza ne razidje, ostalo je unutar projekcijeultima_palabra wrote:Vjerujem... samo sumnjam u njegove organizacione sposobnosti, a i poštenje ljudi oko njega.kamen spoticanja wrote:Ultima ti bas vjeruješ da je komsic narodni tribun s jednim licem
Ovaj dio s lagumdzijinim projektom moguće i da sam fulao, a vrlo moguce i da nisam...budemo vidjeli
No da se glasacko tijeli crvenih prelilo medju mandarine, ne mozes poreći
Naravno da se prelilo, na to se i ciljalo... samo sumnjam da je Zlatku baš drago zbog toga
I sta znaci sumnjas u postenje ljudi oko ZK
Jel mu to argumenat za ili protiv
- madner
#15529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne kaze, ponavlja ono sto je ovdje napisano nekoliko puta. No hara-kiri.kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
- biske
#15530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u jednom tekstu je ispoštovao i svoje i pobjedničke birače.madner wrote:Ne kaze, ponavlja ono sto je ovdje napisano nekoliko puta. No hara-kiri.kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
- madner
#15531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, racuna na SDA birace na sljedecim izborima. 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to je to samo valja sad držat se toga...inaće sudbina JAzlaJA ne gine"Uđemo li u vlast bez neke suštine, ne za četiri godine, nego za dvije godine na lokalnim izborima nas neće biti. Ja ipak nisam toliki politički samoubica da bi ulazio u takve dilove. I ponavljam, neću ulaziti ni u kakve matematičke koalicije koje neće poštovati izraženu volju naroda na izborima. To smo gledali protekle četiri godine i ja ne vidim razloga da se na to vraćamo. Izborni pobjednici se znaju, kapa dolje. Neću prodati obraz radi komada vlasti", rekao je Komšić.
-
daddy-kool
#15533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam pročitao:madner wrote:Ne kaze, ponavlja ono sto je ovdje napisano nekoliko puta. No hara-kiri.kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
-nema matematičkih koalicija - Fahro dvica
-spremni su biti dio vlasti SDA + HDZ ako se usvoje određeni zakoni prije formiranja vlasti
-bla bla bla ...
Tačno priča od juče, a ovo o zakonima prije formiranja vlade je da se zna da nisu 'easy girl'.
- madner
#15534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bumo vidjeli, ja ovo citam kao SDA i HDZ su na potezu da naprave ponudu.
- biske
#15535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
koja neće sadržavati "hrvatsku izbornu jedinicu". cirkus počinje, definitivno.madner wrote:Bumo vidjeli, ja ovo citam kao SDA i HDZ su na potezu da naprave ponudu.
-
leo karan
#15536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro je..zvuči obećavajuće.pici wrote:to je to samo valja sad držat se toga...inaće sudbina JAzlaJA ne gine"Uđemo li u vlast bez neke suštine, ne za četiri godine, nego za dvije godine na lokalnim izborima nas neće biti. Ja ipak nisam toliki politički samoubica da bi ulazio u takve dilove. I ponavljam, neću ulaziti ni u kakve matematičke koalicije koje neće poštovati izraženu volju naroda na izborima. To smo gledali protekle četiri godine i ja ne vidim razloga da se na to vraćamo. Izborni pobjednici se znaju, kapa dolje. Neću prodati obraz radi komada vlasti", rekao je Komšić.
- O'zone
- Globalni moderator
#15537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobra ponuda se nikad ne odbijamadner wrote:Bumo vidjeli, ja ovo citam kao SDA i HDZ su na potezu da naprave ponudu.
-
VjecitiStudent
#15538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za sad je pametan, koliko će ga dugo držati, vidjećemo.pici wrote:to je to samo valja sad držat se toga...inaće sudbina JAzlaJA ne gine"Uđemo li u vlast bez neke suštine, ne za četiri godine, nego za dvije godine na lokalnim izborima nas neće biti. Ja ipak nisam toliki politički samoubica da bi ulazio u takve dilove. I ponavljam, neću ulaziti ni u kakve matematičke koalicije koje neće poštovati izraženu volju naroda na izborima. To smo gledali protekle četiri godine i ja ne vidim razloga da se na to vraćamo. Izborni pobjednici se znaju, kapa dolje. Neću prodati obraz radi komada vlasti", rekao je Komšić.
-
daddy-kool
#15539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje je harakiri definisan kao ulazak u vlast sa SDA, a to je izravno najavljeno uz određene uslove. Uslovi su usvajanje zakona za ekonomske reforme i borbu protiv korupcije koji nam svakako trebaju i dobro je da uđu u proceduru. Prilika je to da jedni sačuvaju obraz a drugi operu savjest.madner wrote:Bumo vidjeli, ja ovo citam kao SDA i HDZ su na potezu da naprave ponudu.
- Dr. Kuca
#15540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo je zalosno da se nije mogo izboriti da naslijedi lagumdjiju.
-
clanstranke
#15541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Plus nešto će se uraditi. Ipak, bude li se Željko držao principa teško da će sa Sarajlićem - Muuminom, Zukićem i Neonkom uspjeti dogovoriti provođenje istih. Navijam za opoziciju! Eto im Fahre, svakako su ista sorta.daddy-kool wrote:Ovdje je harakiri definisan kao ulazak u vlast sa SDA, a to je izravno najavljeno uz određene uslove. Uslovi su usvajanje zakona za ekonomske reforme i borbu protiv korupcije koji nam svakako trebaju i dobro je da uđu u proceduru. Prilika je to da jedni sačuvaju obraz a drugi operu savjest.madner wrote:Bumo vidjeli, ja ovo citam kao SDA i HDZ su na potezu da naprave ponudu.
- madner
#15542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da interpretacija previse zavisi od zelja.daddy-kool wrote:Ovdje je harakiri definisan kao ulazak u vlast sa SDA, a to je izravno najavljeno uz određene uslove. Uslovi su usvajanje zakona za ekonomske reforme i borbu protiv korupcije koji nam svakako trebaju i dobro je da uđu u proceduru. Prilika je to da jedni sačuvaju obraz a drugi operu savjest.madner wrote:Bumo vidjeli, ja ovo citam kao SDA i HDZ su na potezu da naprave ponudu.
Ne kazem da sam objektivan, no vise je recenica o tome da pripremi javnost za opoziciju nego za poziciju.
- O'zone
- Globalni moderator
#15543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo da Vam priprjeti
Izetbegović: Pokušaj izostavljanja SDA iz vlasti bio bi krajnje opasna avantura
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) da bi svaki pokušaj izostavljanja SDA iz vlasti nakon općih izbora u BiH 12. oktobra, bio krajnje opasna avantura.
Izetbegović, koji prema preliminarnim rezultatima izbora ubjedljivo vodi u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, istakao je kako će SDA predvoditi čelne pozicije na državnom i federalnom nivou te u većini kantona. Kazao je kako imena kandidata za određene pozicije još nisu određena jer, kako je kazao, stranka ima mnogo kvalitetnih kadrova na raspolaganju.
Odgovarajući na pitanje o formiranju vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, Bakir Izetbegović je napomenuo kako bi eventualni pokušaj izostavljanja SDA iz postizbornog koaliranja i dogovora o formiranju vlasti "bila krajnje opasna avantura".
"Stranku koja je faktički kičma političkog života, koja je uradila temeljne stvari za ovu zemlju i koja je, nakon što je na prošlim izborima bila treća, ovaj put prva, nikako ne bi trebalo pokušati eskivirati“, kazao je Izetbegović.
"Ja želim danas poslati takvu poruku, jer neki pokušavaju razmišljati u tom smjeru. Neka na vrijeme stanu i neka poštuju narodnu volju“, rekao je Izetbegović.
- Alfons Kauders
#15544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
covjek ima pravo - gradjani su rekli svoje - SDA i HDZ trebaju formirati vlast i kraj priceO'zone wrote:Malo da Vam priprjeti
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) da bi svaki pokušaj izostavljanja SDA iz vlasti nakon općih izbora u BiH 12. oktobra, bio krajnje opasna avantura.
Izetbegović, koji prema preliminarnim rezultatima izbora ubjedljivo vodi u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, istakao je kako će SDA predvoditi čelne pozicije na državnom i federalnom nivou te u većini kantona. Kazao je kako imena kandidata za određene pozicije još nisu određena jer, kako je kazao, stranka ima mnogo kvalitetnih kadrova na raspolaganju.
Odgovarajući na pitanje o formiranju vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, Bakir Izetbegović je napomenuo kako bi eventualni pokušaj izostavljanja SDA iz postizbornog koaliranja i dogovora o formiranju vlasti "bila krajnje opasna avantura".
"Stranku koja je faktički kičma političkog života, koja je uradila temeljne stvari za ovu zemlju i koja je, nakon što je na prošlim izborima bila treća, ovaj put prva, nikako ne bi trebalo pokušati eskivirati“, kazao je Izetbegović.
"Ja želim danas poslati takvu poruku, jer neki pokušavaju razmišljati u tom smjeru. Neka na vrijeme stanu i neka poštuju narodnu volju“, rekao je Izetbegović.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo htjedoh napisati.
Interesantno je kako iste izjave, recenice, rijeci....totalno drugacije tumace i lijevi i desni, ako tako mozemo, grubo, razvrstati forumase.
Tacno po licnim ocekivanjima i zeljama.
Meni je ohrabrujuce Zeljkova spoznaja i svijest, da bi nestao DF vec za dvije godine, ukoliko odabere put stranke kroz SDA cvrst zagrljaj.
Bilo bi alarmantno i tragicno, da i DF propadne, pored vec mrtvog SDP-a. Naravno, gledajuci kroz vizuru tradicijonalno lijevog birackog tijela.
Interesantno je kako iste izjave, recenice, rijeci....totalno drugacije tumace i lijevi i desni, ako tako mozemo, grubo, razvrstati forumase.
Tacno po licnim ocekivanjima i zeljama.
Meni je ohrabrujuce Zeljkova spoznaja i svijest, da bi nestao DF vec za dvije godine, ukoliko odabere put stranke kroz SDA cvrst zagrljaj.
Bilo bi alarmantno i tragicno, da i DF propadne, pored vec mrtvog SDP-a. Naravno, gledajuci kroz vizuru tradicijonalno lijevog birackog tijela.
- Adriatic
#15546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imaju tri varijante:
Sa SDA
Sa SBB
Opozicija
Koju god izaberu, pogriješiće
E sad da vidimo kakav je mali maher i zna li da pliva u bari.
Sa SDA
Sa SBB
Opozicija
Koju god izaberu, pogriješiće
E sad da vidimo kakav je mali maher i zna li da pliva u bari.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima i vatijanta, dici ruke za vlast SDA-HDZ, a onda u jakoj opoziciji uz HDZ90, SBB itd...fakticki kontrolisati i uslovljavati konkretnim stvarima, na taj nacin, ovisnu vlast SDA - HDZ.
-
Gandra_1
#15548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo sto Izetbegovic sto kaze, treba im prepustiti da oni i HDz formiraju vlast, ali onda isto tako trebaju poslusati volju naroda u Kantonu Sarajevo i prepustiti formiranje vlasti DF,SBB i NS, jer imaju vise glasova od njih...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ima varijanta koju je i ŽK najavio
dignem ruke da formirate vladu i lagano vas anal-iziram iz opozicije do narednih izbora
jer imate vlast bez većine
dignem ruke da formirate vladu i lagano vas anal-iziram iz opozicije do narednih izbora
Last edited by JoseMujica on 15/10/2014 14:18, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#15550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vladajuća koalicija će najvjerovatnije biti SDA + HDZ + ( DF ili SDP i neke manje stranke). DF je nova, neukaljana stranka i može sebi priuštiti dizanje cijene do određene mjere, ali kao regulator tih želja imamo SDP i SBiH. SDP ima lošu reputaciju trenutno, ali bi se to zaboravilo za par mjeseci.